Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Με καλή διάθεση πάντα..

      
                  Image of Greeting Card with Flowers Watercolor Spring Flowers

Αν και ο ..κύριος που λέει το καιρό μας μιλάει για όμορφες μέρες εγώ και τα..κουσούρια μου μου υπενθυμίζουν ότι η υγρασία και τα συνακόλουθα της  με έχουν αγγίξει για τα καλά.
Σκέπτομαι με ενοχές τους τόσους ανθρώπους που μένουν στους δρόμους, που δεν ανάβουν τα καλοριφέρ για οικονομία ( κι εγώ ακόμη κάνω οικονομία) , εκείνους που στερούνται τα στοιχειώδη και αναρωτιέμαι τι είναι εκείνο που κάνει την άνιση διαφορά στους ανθρώπους. 
Πολλές φορές βλέποντας τηλεόραση αναρωτιέμαι γι' αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν χιλιάδες ευρώ για ένα συλλεκτικό κομμάτι ή για γάμους περιττής χλιδής , για ..σουτιέν με ..διαμάντια, φορέματα που οι τιμές τους με αφήνουν άφωνη!
Θα πω για χιλιοστή φορά πως ποτέ δεν ήμουν δέσμια των χρημάτων, για μένα ήταν και είναι απλά ένα μέσον να πληρώνω λογαριασμούς για να μη χρωστάω ούτε δεκάρα κάπου. 
Ακόμα και στις..χρυσές εποχές που δούλευα , πάλι το χρήμα ήταν μέσον για να σπουδάσω τα κορίτσια μου και να ..ταξιδεύω με τον Δημήτρη μου, κάτι που δυστυχώς στερήθηκα τώρα και για οικονομικούς λόγους μα πάνω από όλα για ..σωματικούς.. 
Δεν έχουν αξία τα ταξίδια φίλοι μου μέσα από το..αυτοκίνητο χωρίς να σκαρφαλώνεις δρομάκια και μονοπάτια, να τριγυρνάς σε τοπικές αγορές, να περπατάς χωρίς μπαστούνι , να χαζεύεις τα τοπία αποτελώντας  μέρος τους.
Αρκετά με τη γκρίνια μου..σήμερα πρωί πρωί ενώ ..όλοι κοιμόντουσαν πήγα στο ταχυδρομείο ( no 2!! ) και ταχυδρόμησα το τελευταίο πακέτο για μπαζάρ στη Καβάλα και τις πρώτες κάρτες μου με μικροδωράκια που φτιάχνω για κάποιες ( όσο μπορώ περισσότερες) από εσάς .
Θα ομολογήσω ότι φέτος έχω μία θαυμάσια διάθεση για τα Χριστούγεννα ενώ πέρσι ήμουν  πεσμένη και αν και ξέρω πως οι κόρες μου θα τα περάσουν μαζί στην Αθήνα και θα ήμαστε μόνοι μας παρόλο αυτά εγώ ..έχω μία θαυμάσια διάθεση να στολίσω και να χαρώ τις ημέρες αυτές.

                  ~*~
Το γεγονός ότι αρκετά νωρίς ασχολήθηκα με τις υποχρεώσεις μου σε μπαζάρ , ιδρύματα και εκκλησίες έχω το χρόνο να κάνω κάρτες και μικροδωράκια που θα μου δώσουν αφάνταστη χαρά φίλοι μου αν και το θέμα του ταχυδρομείου με ...δυσκολεύει να πάρει η ευχή όμως βρήκα το κόλπο να σηκώνομαι πρωί και να ...ανοίγω μαζί τους τη πόρτα!!!!!
Καλημέρα λοιπόν φίλες μου , βάζω στην άκρη τα..κουσούρια μου και τα δύσκολα , χαμογελάω και λέω στον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά ακόμα και έτσι! ΑΧΤΙΔΑ και..
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου,
Να είσαι πάντα καλά και να έχεις καλή διάθεση. Ώστε θα είστε τα δυό σας τα Χριστούγεννα....
Ευκαιρία για ένα ρομαντικό ρεβεγιόν.
Κακώς είπα τα δυό σας. Οι τρεις σας λοιπόν, και μεγάλο φιλί στη μυτούλα της.

OLINA M είπε...

Σιγά να μην είστε μόνοι σας τα Χριστούγεννα....χαχαχα! Ρομαντζάδες, πριβέ φιλάκια κλπ να τα ξεχάσεις!!!Το αφεντικό μου έχει άλλα σχέδια...

Unknown είπε...

καλο βραδυ Αχτιδα μου ....και σου εύχομαι παντα καλη διαθεση
φιλακια

ANNA FLO είπε...

Να σαι καλά Πάντα με καλή διάθεση και με κουράγιο να προσφέρεις σε όσους μπορείς που έχουν ανάγκη.Καλό στολισμό λοιπόν και στο ταχυδρομείο μια και το ανοίγεις εσύ μαζί με τους υπαλλήλους παίρνε και πρωινό μαζί ε;;; Μπορεί να μην πρόλαβαν να φάνε οι άνθρωποι!!!
Και κοίτα...τα ταξίδια ναι δεν αξίζουν λες αν δεν σκαρφαλώνεις ή ανηφορίζεις ή αν μένεις στο αμάξι αλλά σου προσφέρουν και μέσα από το αυτοκίνητο αυτό το κάτι παραπάνω που οι 4 τοίχοι δεν τον προσφέρουν. Τι λες;
Όνειρα γλυκά σου

Κική Κωνσταντίνου είπε...

έτσι γλυκούλα μου
πάντα με καλή διάθεση

τα φιλιά και την αγάπη μου

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα,
Μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ για ποιό μπαζάρ στείλατε πράγματα στην Καβάλα? Θα ήθελα πολύ ν'αγοράσω κάτι δικό σας.
Καλά Χριστούγεννα!!!
Αμαλία

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδα μου αυτή είσαι έτσι σε θελω γεματη αισιοδοξία ακομα και στα δυσκολα.. ειπαμε και εννοείτε οτι δεν το βαζουμε κατω με τίποτα.. και κατι διαβασα πιο πανω .. μηπως τα σχεδια σας για πριβε Χρισουγεννα αλλάξουν;.. χα..χα..φιλεναδα τον νού σου!!!
Στις 21 που ειχε τα γενεθλία του ο εγγονός σας.. να τα εκατοστισει και να τον χαρείτε Γιωργία μου ειχε και τα γενεθλια και η εγγονή μου.. εκλεισε τα 27.....πως παιρνουν τα χρόνια να ξερες φιλεναδα!!! να χάιρεσαι ότι αγαπας καλο Σββατοκύριακο... φιλακιααα!!

Funky Monkey είπε...

Πάντα έτσι με καλή διάθεση να είσαι και να περνάς όμορφα! Φιλιά πολλά