Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

"Επιδρομή" στο κτήμα μας!!!

Καλημέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα να έχουμε! Γύρισα μετά από ένα διήμερο στη κτήμα μας όπως πάντα όμως αυτή τη φορά πρέπει να δηλώσω ότι πέρασα ακόμα πιο όμορφα αφού είχα ξαφνικές επισκέψεις από φίλες γνωστές..και..σεσημασμένες και αγαπημένες bloggers!
Μόλις είχαμε φθάσει στο κτήμα και ένα τηλέφωνο μας έκανε να ..τρέχω να σιάζω όσα είχε αφήσει ο καλός μου τις δύο μέρες που είχε μείνει μόνος του εκεί.
Καλός, χρυσός  ο άνδρας μου, υπέροχος μα..ειδικός να αφήνει σκόρπια εργαλεία παντού.. διάσπαρτα εδώ και εκεί λες και είναι ψίχουλα μα οφείλω να αναγνωρίσω ότι αγαπάει τις φίλες μου, τους επισκέπτες και θέλει πάντα το κτήμα μας γεμάτο με κόσμο για να τους δείχνει τα κατορθώματα του!!


Η Ρένα Χριστοδούλου και ο καλός της σύζυγος, η Μαρία και η Γιούλα μου κάνανε έκπληξη και μάλιστα μου κάνανε και πλακίτσα λέγοντας με ότι έρχεται και πίσω  τους πούλμαν με άλλες!! Φοβάμαι εγώ από τέτοια; Μάλιστα ένα από τα σχέδια μας με το Δημήτρη είναι ένα κάλεσμα όταν τα φέρουμε όλα στο κτήμα σε τάξη , να έρθουν όλες οι φίλες μας εδώ να κάνουμε ένα γλέντι με ψήσιμο αρνιού και τα...λοιπά!!!!!
Χάρηκα όλη την επίσκεψη αν και δεν τους περιποιήθηκα όπως έπρεπε απλά με ένα καφεδάκι και ξέχασα να τους βγάλω τη πίτα που το προηγούμενο βράδυ είχε φτιάξει ο Δημήτρης. 
Πήρα και τα δωράκια μου , γλυκά σπιτικά, δίσκο για σερβίρισμα , φρέσκο καφέ και ένα υπέροχο σετάκι που μου έλειπε!


Τα ροδάκινα μας είχαν σχεδόν τελειώσει όμως έμειναν αρκετά μαζί με δαμάσκηνα ώστε να χαρούν αυτή την υπέροχη αίσθηση να κόβεις το καρπό από το δένδρο και να το τρως και μάλιστα εντελώς βιολογικά σαν τα δικά μας.





Η Γιούλα προτίμησε τη συζήτηση με τον άνδρα μου που και άφησε τις πιο ...χωριατοπούλες να κάνουν το μάζεμα!


Έφυγαν να συνεχίσουν όπως είπαν την εκδρομούλα τους αφού τους επέδειξα το δασάκι της Γερακαρού που σας έχω πει πολλές φορές και καταλυπήθηκα γιατί αν ήξερα ότι θα έρθουν θα ετοιμάζαμε ψήσιμο μεσημεριανό με τον άνδρα μου να τους περιποιηθούμε.
 Απλά τους έκανα κάλεσμα όταν του χρόνου θα γεμίσουν οι κερασιές και οι βυσσινιές με καρπούς να έρθουν να μαζέψουν και να χαρούμε μία όμορφη εκδρομή στο κτήμα μας!
Το απόγευμα γέμισε πάλι με τους γείτονες και τιμήσαμε τη μηλόπιτα της Ρένας όσο καλύτερα μπορούσαμε ,πίστεψε το Ρένα!
Το βραδάκι , εδώ , καθισμένοι μέχρι αργά βλέπαμε τα αστέρια στην ησυχία της νύχτας με συντροφιά τη Κλώντη στα πόδια μας και την υπέροχη νυχτερινή εκπομπή με τραγούδια από το τραντιστοράκι μας!
Όμως την επόμενη μέρα κατά το απογευματάκι μας ήρθε τα "τρελλούτσικα σιτεμένα "μια ξαφνική ιδέα να πάμε στην έκθεση να δούμε το...ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ακούσαμε σε μία διαφήμιση!
 Σαν αστραπή ετοιμάσαμε την ..αποχώρηση , περάσαμε από τη κόρη μας για να της πάμε τα πρώτα μήλα και κυδώνια των δένδρων μας, μετά σπίτι να αλλάξουμε και να αφήσω τη Κλώντη  και..
Τελικά μάλλον έχουμε τύχη βουνό αφού μπορέσαμε να παρκάρουμε το Σμαρτάκι μας  μπροστά στην είσοδο της ΔΕΘ ( αν είναι δυνατό!!!)
Δεν έχω το Θεό μου φίλοι μου, με το μπαστούνι στην έκθεση!!!!Το μεν πνεύμα πρόθυμο..είπε ο καλός Θεούλης και μάλλον σκεπτόταν εμένα, είδαμε όλο όλο 1 περίπτερο, πήραμε πληροφορίες και διευθύνσεις για  τα φωτοβολταϊκά που μας ενδιέφεραν , χαζέψαμε το πανέμορφο μικρό ηλεκτρικό αμαξάκι ,φάγαμε και το λουκανικάκι μας και τη μπιρίτσα μας και..σπίτι όπου έπεσα νοκ άουτ!!!
Πάντως πέρασα υπέροχα, ονειρεύομαι την Άνοιξη ένα "πάρτι" στο κτήμα με όσες θελήσετε να έρθετε και ...
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

Mary είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτιδούλα!
Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που βλέπω κατά καιρούς τη σοδειά σας!
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μοιράζεσαι με φίλους τις χαρές της εξοχής και τα καλούδια που ανταμείβουν τους κόπους σας.

Χαρούμενο και γλυκό φθινόπωρο, φιλάκια!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Ε μα τόσες φορές μας κάλεσες, κάποια στιγμή έπρεπε να σας τιμήσουμε!
Περάσαμε υπέροχα φίλοι μου,το καφεδάκι και τα φρούτα ήταν υπέρ αρκετά.
Θαυμάσαμε τα κατορθώματα του Δημήτρη και υποσχόμαστε ότι θα ξαναρθουμε με την πρώτη ευκαιρία 😊😊😊😊😊
Συνεχίσαμε την εκδρομή μας εκεί που μας είπατε κι ανακαλύψαμε κι ένα ταβερνάκι με ποταμίσια ψάρια που τα τιμήσαμε δεόντως 😂😂😂😂😂😂
Να είστε γεροί και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή τους κόπους σας.
Φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφες και ευτυχισμένες αυτές οι συναντήσεις !!!! Έτσι να περνάτε πάντα τόσο ωραία και ας έχουμε κι εμείς την ελπίδα ότι θα σας συναντήσουμε από κοντά όσες δεν έχουμε δει !!!!
Πολλά φιλιά !!!!

Ariadne είπε...

Τέλεια μπράβο!Ωραίες στιγμές.AriadnefromGreece!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο αχτιδα μου! ποσο σας χαιρομαι που ειστε τοσο δραστηριοι, κεφατοι και κοινωνικοι! παντα τετοια!!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

καλημερα φιλεναδα μου γλυκια!Του χρονου υπολογισε κι εμενα με το πουλμανακι σε παρακαλω.....χα!χα!Να εισαι καλα πολλα φιλια και στην Κλωντη!

ANNA FLO είπε...

Όμορφες στιγμές!! Οι συναντήσεις ειδικά οι ξαφνικές με ανθρώπους που αγαπάς είναι το καλύτερο δώρο.
Ζήλεψα το μάζεμα των φρούτων σαν κατευθείαν από τα δέντρα!!
Να περνάς πάντα έτσι καλά!

syros2js είπε...

Σας καμαρώνω κάθε φορά! Να το ξέρεις!!!
Τόση αγάπη, τόση ζεστασιά! Πάντα έτσι να είστε, Αχτιδούλα μου!
Η αγάπη ξεχειλίζει!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!

Katrina είπε...

Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα Αχτιδουλα μου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου, μακάρι να ήμουν εκεί κοντά θα ερχόμουν να βοηθήσω τον κύριο Δημήτρη.Σ΄αγαπώ πολύ πολύ, ευχαριστώ που με ταξιδεύεις κάθε φορά. Κατερίνα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Το είπαν και το εκαναν τα κορίτσια πως θα κανουν επιδρομή..στο κτημα σας..χα..χα..!
Αυτες ειναι οι ομορφιες της παρεας...και φρεσκα φρούτα κατευθιαν απο το δέντρο που θα ευρισκαν καλύτερα Αχτιδα μου... καλε; πω..πω.. τα δεντρα σας πως μεγαλωσαν έτσι; παντως οταν κανονισετε για του χρονου.. να ειδοποιησετε.. που ξέρεις ίσως καταστρώσουμε κανενα σχέδιο παλι μεχρι τότε..χα..χα.αν μπορουμε να πάρουμε τα πόδια μας..χι..χι..
Να περνατε παντα ομορφα φιλενάδα.. πήγατε και στην εκθεση κι όλας...μπραβο σας.. εμεις δεν προλάβαμε.. την επόμενη φορα.. ισως... φιλακιαααα και απο τους δυο μας...!!!!