Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Από μια βόλτα..παντού!!!


Απογευματινό το καφεδάκι μου με σας, μόλις γύρισα από ταξιδάκι πάλι ..και λέω πάλι γιατί αυτές τις μέρες ο άνδρας μου δεν με αφήνει ρούπι..ούτε η σκιά του να ήμουν !
 Θα μου πείτε καλό αυτό..μετά από τόσα χρόνια αφού δεν σε βαρέθηκε και σε θεωρεί απαραίτητη ..ε..είναι καλό τι λέτε;
Και που δεν πήγα αυτές τις μέρες, λίμνες, θάλασσα, κτήμα, Έδεσσα, ποταμάκια..παντού και έπρεπε να του κάνω την επανάσταση μου και να του φωνάξω ότι:
 -Κουράστηκαααααα!!Θέλω τη γωνιά μου !
Όμως θα φανώ αχάριστη αν πω πως δεν πέρασα όμορφα, απλά κουράζομαι φίλοι μου, κουράζομαι..
Πήγαμε μια βόλτα στη Λίμνη κάτω από το κτήμα μας , πήγαμε στο Σταυρό στη θάλασσα , περάσαμε το ΣΚ στο κτήμα και σήμερα στην όμορφη Έδεσσα να μαζέψουμε βερίκοκα και ροδάκινα από τα κτήματα του κουνιάδου μου  που είχαν το "μάζωμα".


Στο κτήμα μας περνάμε ήσυχα και τόσο δημιουργικά, οι φίλοι μας εκεί μας κάνουν τις ώρες μας τόσο όμορφες και είναι ο λόγος που το αγαπώ τόσο πολύ. 
Σκεφτείτε την εικόνα που θα σας περιγράψω.. μπαίνοντας το πρωί στο δρομάκι για το κτήμα μας περνάμε από γείτονες φίλους που σε φωνάζουν κάνοντας σινιάλο με το χέρι τους να σταματήσεις..
Φιλιά κακό, χαιρετισμοί ..όλοι έχουν εκεί από 4 στρέμματα μα φωνάζει ο ένας τον άλλο λες και έχει τηλεβόα!! Νάτος και ο άλλος γείτονας, να πάρουμε τηλέφωνο και την απέναντι λέει κι αυτός ..Σηκώνεται ο ένας και τρέχει στο κήπο για ντομάτες, μόλις βγήκαν κάποιες νομίζω..και να δω τις κοτούλες αν έχουν αυγά..
Θα φέρω τσίπουρο λέει ο άλλος..κι εγώ..κι εγώ λέω θα σας φέρω κάτι από το αυτοκίνητο που είχα μαζί μου για το κτήμα..ντολμαδάκια!!


Αυτά είναι φίλοι μου τα καλύτερα και πλουσιότερα τραπέζια, μαζώξεις ξαφνικές και πρωινές  με τα λίγα, τη ζεστή λαγάνα από το χωριό και τα τηγανητά αυγουλάκια του γείτονα.
-Πρωί πρωί τσίπουρο; όχι στον άνδρα μου διαμαρτύρομαι , θα κάνει στραβό το ταβάνι στο τροχόσπιτο!!!! Εγώ θα το πιω..εβίβα με ...φλιτζανάκι του καφέ για το τσίπουρο!
Τα τσουγκρίσαμε τα φλιτζάνια, είπαμε και ανέκδοτα,τα "ψάλαμε" στους κυβερνώντες, δώσαμε και μία ..μούντζα σαν τον Κωνσταντάρα στο σχετικό έργο και..  
Το απόγευμα σε μας, καφεδάκι και κουλουράκια που έφτιαξα χθες..Τους αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους! Τον ένα τον έκανα ..ιδιαίτερα το απόγευμα στον υπολογιστή εγώ η..χάκερ..πως ανεβάζουν φωτογραφίες!!!
Σήμερα στην όμορφη Έδεσσα, ο κουνιάδος μου κοπιάζει για τα βερίκοκα του, φοβερός ο κόπος φίλοι μου και τα αγοράζουν προς..20 λεπτά το κιλό δηλαδή τα 5 κιλά 1 ευρώ και 25 λεπτά τα ροδάκινα.!!



Τόσα στρέμματα να μαζευτούν και τόσα χαμένα στο χώμα . Αν δείτε πόσες αφημένες βερικοκιές , πόσα πεσμένα φρούτα σε παρατημένα χωράφια, σκέφτηκα με ντροπή ότι εγώ παίρνω ένα ποσό για ένα πίνακα μου που θέλει μέρες να βγάλει μαζεύοντας φρούτα..με βροχές, χαλάζι, σκουλήκια ,αρρώστιες  και έντομα..  
           ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ                                           ΦΤΑΊΩ;


Φύγαμε νωρίς εξ΄αιτίας μου..κουράστηκα μαζί με τη Κλώντη από τη ζέστη αν και είχαμε παγωμένο νερό...
Πριν φύγουμε επίσκεψη στο εκκλησάκι μας, του φέραμε κεριά με μπαταρίες για να καίνε νύχτα μέρα.


Τότε είδαμε δύο σκυλάκια και μία γάτα..έτσι εκεί στα ξαφνικά..είχα μόνο το σάντουιτς μου για το μεσημέρι..του το δώσαμε..εγώ χόρτασα που είδα που το έτρωγαν.


Πήραμε νωρίς το δρόμο του γυρισμού, μία στάση στη Ν. Χαλκηδόνα όπου φίλοι μου παλιά είχε τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια, ονομαστά. Σήμερα δουλεύουν ελάχιστα μαγαζιά μα ένα φιλοξένησε τη...πείνα του άνδρα μου που δεν κρατιόταν. 
Τώρα θα...αρράξω στο καναπέ μετά το μπανάκι μου τη φλυαρία μου μαζί σας στον αόρατο διαδικτυακό καναπέ μου!
Σας εύχομαι μία όμορφη εβδομάδα όπως την επιθυμείτε!
Αχτιδένια φιλάκαι.

9 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου
Χάρηκα που πέρασες όμορφα!!!!

Σε φιλώ πολύ ♥♥♥

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα κοσμογυρίστρα! Να περνάς ομορφα κάθε λεπτό. Ωραίες οι εκδρομές σου. Και ναι ξέρω τι κάπους κάνουν οι παραγωγοί και κρίμα να τους τα αγοράζουν τόσο φθηνά!!!!
Και οι μαζώξεις αυτές με ανθρώπους αγαπημένους ό,τι καλύτερο!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Μπράβο σας, πάντα να γυρνάτε και να περνάτε ωραία. Πάντα το μυαλό σου στα πεινασμένα ζωάκια.....
Φταίει δε φταίει η πριγκιποπούλα, ακολουθεί και περνάει κι αυτή καλά.
Να σας έχει ο Θεός όλους γερούς.

LitsArt είπε...

καλημέρα!μα πόσο μου αρεσουν αυτες οι συναντήσεις σας με τους γειτονες!τις ευχαριστιεμαι λες και ημουν κ εγω μελος της παρεας σας, οπως τις περιγραφεις!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφα που μας τα διηγείσαι Αχτίδα !!!!! Πάντα τόσο ωραία να περνάς !!!! Σε φιλώ !!!!

Katrina είπε...

Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα Αχτίδα μου!!!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

Mia είπε...

Τι όμορφα που πέρασες, Αχτίδα μου. Μπράβο, να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι το τσιπουράκι σου με φίλους και γείτονες. Το ποσό πάντως που δίνουν στους παραγωγούς για να αγοράσουν τα προϊόντα τους είναι επιεικώς απαράδεκτο!

AgapameAnDolmas είπε...

σα να ειμασταν κι εμεις μαζι σας στη βολτα!!! τι ωραια!! συμφωνω αυτες οι συγκεντρωσεις με φιλους και το τραπεζι της στιγμης ειναι τ ακαλυτερα!! κριμα για τα βερικοκα :(

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι ωραια που περνας κάθε φορα στις βολτες σου στο κτήμαααα!! αλλα βολτογύρα μου και στις εκδρομούλες σου παντα να περνας έτσι ομορφα φιλεναδα...!! αυτες οι στιγμες με φιλους είναι οι καλύτερες.. !
Καλα οταν διαβασα τις τιμες στα βερίκοκα και στα ροδακινα.. εμεινα με ανοιχτό το στομα..τι λες τώρα!!!! φιλεναδα.. εδώ εχουν το κιλό σχεδόν 2 ευρώ...... μπας να ανέβουμε επανω να τα αγοραζουμε; πιο φτηνά θα μας στοιχίζουν .!!! να περνατε όμορφα .. φιλακιαααα!!