Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μια καλημέρα είναι κι αυτή..

Φωτογραφία της Rena Aerikopoulou.

Καλημέρα φίλες μου , εύχομαι μία όμορφη μέρα και δεν ξέρω γιατί όμως σήμερα ίσως επειδή χθες το..έσκασα στη θάλασσα σήμερα αισθάνομαι ότι αρχίζει η ..εβδομάδα!
Πήγα στη θάλασσα, την είδα, την θαύμασα, προσπάθησα να περπατήσω στις πέτρες μα δεν τα κατάφερα και άφησα τον άνδρα μου να μου μαζέψει πέτρες για ζωγραφική.
Φωτογράφησα με το κινητό μου την τόσο όμορφη παρέμβαση των γειτόνων στον οικισμό αυτό κάνοντας μία αφημένη  βάρκα ένα μικρό ανθισμένο παράδεισο.


Εδώ θα σταθώ σε κάτι που κάθε καλοκαίρι το  "βρίσκουμε" μπροστά μας, τα σκουπίδια και τα νάυλον μπουκάλια που πετάνε κάποιοι ανεγκέφαλοι. Σας βάζω κάτι που διάβασα και πρέπει να γίνει συνείδηση μας.


  Όλα αυτά θα τα..λουστούμε κάποτε αν τα πετάξουμε!
Πίνω το καφεδάκι μου, σε λίγο έχω μάθημα επιστρέφοντας στα πινέλα  και τους καμβάδες που εγκατέλειψα πολλές μέρες. Μου λείπει η διάθεση για να ζωγραφίσω ίσως με τη μαθήτρια μου μου...επιστραφεί!!!
Σας λέω μία Αχτιδένια καλημέρα, η τηλεόραση και οι ειδήσεις μου ..κλέβουν τη καλή μου διάθεση , την κλείνω και προσπαθώ να ξεχάσω όσα άκουσα.
 Καλημέρα όλη μέρα φίλοι μου!
Αχτιδένια φιλάκια!

4 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Υπέροχη εικόνα η βάρκα. Πολύ πνευματώδης η έμπνευση των κατοίκων της περιοχής να μετατρέψουν την εγκατάλειψη σε τεράστια γλάστρα με λουλούδια. Μπράβο τους.
Και παραδίπλα, συνήθως, πλαστικά, χαρτιά και κάθε λογής σκουπίδια. Αίσχος μας.
Οι δύο πλευρές της ανθρώπινης δημιουργικότητας.
Πολλά φιλιά σε σας και στη μυτούλα της.

Mia είπε...

Αγαπώ την ανθισμένη βάρκα. Καλή σου μέρα, φίλη μου.

Ανώνυμος είπε...

Καλήμέρα Αχτίδα :) Τί όμορφη καλημέρα ήταν αυτή! Και η βάρκα πολύ όμορφη! Μακάρι να εμπνευστούμε όλοι και να κάνουμε κάτι ανάλογο. Αν όχι με βάρκα τουλάχιστο με κάτι άλλο xxx Φιλάκια, καλή σου μέρα :)
υγ χάρηκα πολύ που επιστρέφεις στη ζωγραφική!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Με το που ήρθα να τα πουμε Αχτιδα μου .. ξερεις εκανα την βόλτα μου να δώ τι δεν είχα δει ..και ως καθυστερημενο.. στις επισκεψεις μου... οφειλω να πω οτι δεν σε προλαβενω φιλενάδα.. είδα το γουρουνακι του γείτονα σας.. μια ομορφια ήταν ..αλλα η Κλωντη σου άλλο... είναι φατσούλα.. εκει ομως που εμεινα είναι στην βάρκα κηπο...τι ωραια ιδέα ε; μπραβο σε οποιοι το σκεφτηκαν.. την ομορφια αυτή...
Οσο για τα σκουπιδια στην θαλασσα και παντού... δεν υπαρχουμε σαν ανθρωποι.. γι αυτό και η φυση θα μας εκδικηθεί στο μελλον .. μονο τότε θα είναι αργα.. αν δεν σταματήσουμε ..το κακό αυτό...
Ας ελπίσουμε φιλεναδα μου οτι το μελλον θα ειναι διαφορετικο... πιο καθαρο και ομορφο... να περνας καλα ότι και να κανεις.. φιλακιαααα!!