Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Τα ...δωράκια σας!


Είναι τα δύο δωράκια που σας υποσχέθηκα τυχερές φίλες μου από τη κλήρωση, αποφάσισα να σας κάνω τα ίδια περίπου για να μη μου..μαλώνετε και πάλι στη τύχη θα αφήσω την επιλογή .Θα τα πακετάρει ο Δημήτρης και θα βάλω τις ετικέτες στη τύχη!!
Κάνω λέτε για υπουργός δικαιοσύνης; Θα του είχα ταράξει φίλες μου όλους όσους είχαν , έχουν και θα έχουν μακρύ χέρι γιατί δεν βλέπω φως..ούτε από τη..κλειδαρότρυπα!
Τώρα θα σας πω για την Κλωντίτσα μου ..



Την πήγα κομμωτήριο για κούρεμα γιατί στο κτήμα γεμίζει με χόρτα ξερά και ακόμη δυσκολεύομαι να της βάζω τις ινσουλίνες με τόσο μαλλί αν και έχει αραιώσει αρκετά λόγω ηλικίας σαν το..δικό μου!
Κόντρα σε όλα η καλή μου αγωνίστρια, κόντρα σε γνωματεύσεις του γιατρού της και της Πανεπιστημιακής κλινικής για καρκίνο και ζήτημα ημερών ζωής , κόντρα ακόμη και στις δικές μου στενάχωρες σκέψεις..
Φανταστείτε ότι ήρθε στιγμή που ετοίμασα τη κουβερτούλα που θα την τύλιγε, μέρα  που ζωγράφισα κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ σε πέτρα μεγάλη αυτό που θα έβαζα επάνω από το χώμα που θα την σκέπαζε στο κτήμα..Κόντρα σε όλα ..ζει!
Βέβαια δεν είναι και..σαν παλιά , δεν ακούει πια καλά και η όραση της επηρεάστηκε σοβαρά όμως είναι και ..γιαγιούλα πια 13 ετών . Στις 25 Μάιου κλείνει 1 χρόνο με χορήγηση ινσουλίνης . Θα γελάσετε αν σας πω πως από την ημέρα που ο γιατρός της μου είπε περίλυπος:
-Κυρία Μανασή μπορείτε πια να την ταΐζετε ότι θέλετε, ότι επιθυμεί, ας "φύγει" χορτάτη.....
Ε!..από τότε η Κλώντη τρώει ..κρεατάκι με..πετσούλα και μπριζολάκι , τυρί με λιπαρά και είναι μια χαρά. 
Γιατρέ..μήπως να γράφατε μία υποσημείωση στο βιβλίο θεραπείας της; Τα διαβητικά έλκη έκλεισαν , δεν λερώνει μέσα στο σπίτι, τα πάμπερς μένουν στο πακέτο, μου γαβγίζει με θυμό μετά την ένεση και τρελαίνεται να πηγαίνει βόλτα με το αμάξι ιδιαίτερα στο κτήμα.. 
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα θεωρείτε ίσως παράλογη την αγάπη που της έχω και μέσα μου η ρεαλιστική πλευρά του εαυτού μου το έχει συνειδητοποιήσει ότι θα την χάσω όμως..χαίρομαι όταν την βλέπω καλά και με αετίσια ματιά παρατηρώ τη κάθε τυχόν άσχημη στιγμή της. Απλά...την αγαπώ! 
Μη νομίζετε ότι είμαι μόνον εγώ η....να δείτε τον άνδρα μου να σηκώνεται τη νύχτα για να τη σκεπάσει στο κρεβατάκι της ή να με μαλώνει αν δεν της βάζω μπλουζίτσα τα βράδια..."κρυώνει σου λέω.."μη την ξεχνάς!
Σήμερα αγόρασα και νέο ύφασμα για κέντημα!!! Μου είχε λείψει φοβερά και καίγομαι από επιθυμία να το αρχίσω αν και πρέπει να τελειώσω κάποιες υποχρεώσεις μου στη ζωγραφική γιατί όπως είπαμε..μου άδειασε τους τοίχους η κόρη μου η Ειρήνη!
Νέα και για το χελωνάκι, πάει μία χαρά και ο Δημητράκης μέχρι στο ίντερνετ έψαξε για να δει τι πρέπει να το ταΐζει. Νοιώθει υπεύθυνος πλέον γι' αυτό και χαίρομαι γιατί ήταν κάτι που ήθελα να του "περάσω" την υπευθυνότητα για τη συντήρηση ενός ζώου.
Πάλι σας ζάλισα βρε παιδάκι μου!!!
Αχτιδένια φιλάκια!



18 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Τα δωράκια πολύ όμορφα
Όσο για την Κλωντη είναι να μην την αγαπάς τόσα που σου δίνει!!

Σε φιλω πολυ Αχτίδα μου

Ariadne είπε...

Χαίρομαι για την Κλώντη!Είπαμε Γεωργία μου δε χρειάζεται να δικαιολογήσαι επειδή την αγαπάς τόσο πολύ!Κι εμείς κάπως έτσι είμαστε με τη Μπάρτσα!Πολύ όμορφα τα καδράκια σου!AriadnefromGreece!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αχτίδα ήθελα να ρωτήσω για τη Κλώντη εδώ και καιρό, χαίρομαι και πιστεύω ότι οι γιατροί ίσως έκαναν λάθος.Τι όμορφα αυτά που κάνατε, τυχερές οι κοπελιές.Ίσως κι εγώ κάποτε τύχω κάτι από εσάς.Σας διαβαζω πάντα εδώ και 3 χρόνια.Με λένε Μαριλένα και είμαι από το Περιστέρι.

Litsa sevi είπε...

Πολυ ομορφα και αυτα τα εργα σου Αχτιδα,τυχερα τα κοριτσια.οσο για την Κλωντη σου , θα ειναι για πολυ ακομη καλα επειδη την αγαπατε και την φροντιζεται .

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ...ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΛΩΝΑΚΙ!

Unknown είπε...

Πανεμορφα τα καδρα σου Αχτιδα μου ...θα ειναι τυχερες αυτη που κέρδισαν !!!
καλο βραδυ ...φιλακια

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χαίρομαι πολύ για τη μικρή σας αγωνίστρια.
Μπράβο της. Έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους γιατρούς. 😊
Τα δώρα σου είναι υπέροχα και μοναδικά.
Με Γεια να τα χαρούν οι τυχερές.
Φιλάκια πολλά.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Πως γινεται παντα Αχτιδα μου γλυκια να γεμιζεις την ψυχη μου τοσα συναισθηματα και να ξεχειλιζουν τα ματια μου!Να εισαι παντα καλα σ>αγαπω πολυ!Πολλα φιλια στην Κλωντουλα!

Memaria είπε...

Τα δώρα είναι και τα δυο πανέμορφα και νιώθω πολύ τυχερή που θα έχω την τιμή, αλλά και τη χαρά, μεγάλη χαρά!, που το ένα είναι για μένα!
Πολλά πολλά ευχαριστώ!!
Όσο για την αγάπη σου για την Κλώντη, μόνο όσοι δεν μπορούν να αγαπήσουν τίποτα και κανέναν θα τη θεωρήσουν παράλογη και η γνώμη τους δε μετράει!
Φιλιά πολλά!!

Memaria είπε...

Από τη χαρά μου μπέρδεψα και τα λόγια μου παραπάνω, αλλά δεν έχει σημασία!! Το νόημα δεν αλλάζει!!

ANNA FLO είπε...

Τι ωραία τα δώρα σου!! Οι τυχερές σίγουρα θα τα χαρούν! Και σίγουρα ξέρουν πόσο τυχερές είναι!!!!
Χαίρομαι αφάνταστα για τη Κλώντη και φυσικά την αγαπάς...τι λέω την λατρεύεις. Έτσι πρέπει και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Για να είμαστε ειλικρινείς δίνουν τα ζωάκια ειδικά τα σκυλάκια τέτοια αγάπη που ούτε ο άνθρωπος βρε παιδί μου......Να ναι κοντά σου όσο πιο πολύ γίνεται κόντρα σε όλα. Και μην απολογείσαι ποτέ για την αγάπη που νοιώθεις στο ζωάκι σου. Μέλος της οικογένειάς σου είναι τόσα χρόνια. Και επιπλέον γιατί να απολογηθείς επειδή μπορείς και αγαπάς τόσο;;;;
Να περνάς καλά
Φιλιά πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ χαίρομαι για την Κλώντη !!!! Από αγάπη Αχτίδα μας δε παθαίνει κανείς τίποτα !!!! Τα έργα που κέρδισαν οι φίλες είναι καταπληκτικά ..... γεια στα χέρια σου !!!! Σε φιλώ !!!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου Αχτιδούλα.
Δεν μπήκα καθόλου χθες το απόγευμα κι έτσι είδα σήμερα την ανάρτησή σου.
Δεν θα επαναλάβω τις απόψεις μου για εκατομμυριοστή φορά για την Κλώντη και την κάθε Κλώντη όλου του κόσμου.
Δεν είναι ζώο συντροφιάς. Είναι σύντροφος ζωής. Τέρμα.Το συγκεκριμένο δε πλασματάκι θέλει πεισματικά να ζήσει και θα ζήσει και όποιου του αρέσει.
Την κάνανε κουκλίτσα. Δώστης φιλιά και αγκαλιές πολλές από εμένα.
Φιλιά και σε σένα, να μην ζηλεύεις :)))))

Αμαλία είπε...

Και επειδή έπεσα με τα μούτρα στην Κλώντη, συγχώρεσέ με, τα έργα σου είναι θαυμάσια και ζηλεύω τα κορίτσια που θα τα πάρουν σπίτι τους. Καλορίζικα.

ALEXANDRA είπε...

Καλημέρα αχτιδα, τα δωράκια καταπληκτικά ζηλεύω που δεν είμαι μια από τις τυχερές, όσο για την κλοντη την θαυμάζω και μου θυμίζει την δική μου σκυλίτσα την χιονουλα αλλά αυτό που πιστεύω είναι πως η αγάπη κάνει θαυματα

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε σας θεωρώ καθόλου υπερβολική για την αγάπη που έχετε στην Κλωντούλα. Απεναντίας!!! Αν δεν αρέσει στους άλλους, πρόβλημά τους. Λαχτάρισα κι εγώ με τη σκυλίτσα μου χθες, όταν είδα ότι δεν μπορούσε να πηδήξει στο κρεβάτι ή να ανέβει τη μικρή σκαλίτσα που έχουμε, 4 σκαλοπάτια, παρόλο που τα κατέβαινε άνετα. Και είναι μόνο 7 ετών. Κάποιο τράβηγμα θα είχε, τώρα που σηκώσαμε τα χαλιά και τρέχει πάνω κάτω σαν κουρδισμένη!! Σήμερα είναι αρκετά καλά. Αλλά αυτό το ιατρικό θαύμα το δικό σας, είναι κάτι υπέροχο! Να πείτε στον γιατρό να βάλει υποσημείωση στο βιβλιάριό της! Και γραμμή για το Γκίνες! Όχι παίζουμε!!! Υπέροχα τα καδράκια, τυχερά κορίτσια! Τη καλημέρα μου Σοφία

LitsArt είπε...

Τι ομορφα τα καδρακια!
Συγχαρητηρια στη δημιουργο κ στα τυχερα κοριτσια!!

nikol είπε...

Δεν μπορώ να μην θαυμάζω τα καλοκαιρινά τοπία !! Να τα χαρούν και οι φίλες μας καλή μου !! Για την Κλώντη κάθε φορά που σε βλέπω να γράφεις ξέρω τη χαρά σου και την ευτυχία σου για το πείσμα της και την αντοχή της !! Φιλάκια πολλά και στους δυο σας