Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ζωγραφίζοντας...


Καλημέρα και...43 και μία!!!! Μη νομίζετε ότι ξεσαλώσαμε..έκανε ο καθένας μας ότι τον ευχαριστεί , ο καλός μου στο κτήμα κι εγώ στη ζωγραφική μου γεμάτη όρεξη να τελειώσω το πίνακα που μου ζήτησε ο εγγονός μου Πασχάλης σαν δωράκι για τη γιορτή του!
-Γιαγιά εγώ δεν έχω κάποιο πίνακα δικό σου στο δωμάτιο μου.Θέλω ένα μοντέρνο με ζωηρά χρώματα σαν κι εμένα  χρώματα και να έχει κιθάρες και όργανα. ( σπουδάζει σε μουσικό σχολείο).
Χαλάει η γιαγιά χατήρι; ποτέ..



Και για να δείτε το χαμό πάλι του εργαστηρίου μου.....δεν ξέρω πως το κάνω κάθε φορά χάλια!!



Συγχρόνως ήρθαν και τα εγγόνια μου τα δύο μικρά, ο Δημητράκης και ο Κωνσταντίνος με τη μαμά τους. Μόλις είχα κάνει τυρόπιτα και ...εξαφανίστηκε ως θαύματος, μαζί και η κατσαρόλα με το φρικασέ έγινε πεσκέσι μαζί τους. Ο Δημητράκης δεν ήθελε να φύγει..οι απειλές της μαμάς κόρης μου έπεσαν στο κενό και έτσι μείναμε μαζί μέχρι που ήρθε ο παππούς Δημήτρης .
-Περίμενε τώρα κάνω δεύτερο φαγητό!!!
Το βράδυ με κρασάκι στα ποτήρια και...πατατάκια κάναμε ανασκόπηση των 43 αυτών χρόνων φίλοι μου, και τι δεν θυμάται κανείς , ακόμη και τις δυσκολίες τώρα τις σκέπτεσαι και γελάς. Χαρήκαμε ότι μπορείτε να φανταστείτε,ζήσαμε όπως ακριβώς θέλαμε. Βλέπετε έχουμε κοινά γούστα, γυρίσαμε ένα σωρό μέρη, πάντα μαζί με τα παιδιά μας, ζήσαμε για το σήμερα και αφήσαμε το αύριο στο Θεό..δεν μας απογοήτευσε ποτέ.
Ευχαριστώ για τις ευχές σας, για τις φίλες που μου τηλεφώνησαν και όσες μου έστειλαν μέιλ και σχόλια. Εύχομαι να ήμαστε γεροί και του χρόνου και όπως είπε γελώντας ο άνδρας μου όταν του θύμισα τι θα μου πάρει στα...50 χρόνια:
-Και στα 60 γυναίκα και στα..70...ε! τότε ίσως θα ήμαστε στα..ψηλά θα βλέπουμε τα ..κάτω και θα κουτσουμπολεύουμε .Αλήθεια..λες να πάμε στο Παράδεισο;
-Ανάλογα με τις αμαρτίες που θα πεις στον Άγιο Πέτρο του είπα!!!!
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα όμορφο ΣΚ όπως το επιθυμείτε και σας ζεσταίνει τη ψυχή.
Αχτιδένια φιλάκια.

13 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Έτσι όμορφα να σμίγουν οι άνθρωποι Αχτίδα μου!!!!
Ο πίνακας πανέμορφος!!!!

Γλυκιά καλημέρα ♥♥♥

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου καθημερινή μου παρεούλα, σου εύχομαι ότι θέλει η ψυχή και των δύο σας.Ο πίνακας φανταστικός αν το έβλεπε ο γιος μου με τη νύφη μου θα μου το ζητούσε να το αγοράσω.Ο εγγονός σου θα καταχαρεί. Καλά να περάσεις.Σ΄αγαπώ πολύ πολύ έστω και αν δεν σε ξέρω από κοντά.Είμαι μακριά και σίγουρα δεν θα σε δω παρά μόνο από τις φωτογραφίες.Αλεξάνδρα Μ.

ANNA FLO είπε...

Πανέμορφος ο πίνακας και σίγουρα ο εγγονός σου θα ξετρελλάθηκε.
Σας καμαρώνω...
Ναι σαι καλά
Καλό Σ/Κο να περάσετε αν και ο καιρός χειμώνιασε

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ναι πως να χαλασεις χατιρι στο παιδί φιλεναδα μου; ...χα.χα.. γι αυτό μαζευε δυναμεις μικρή εισαι ακομα..και έχεις τοσο εγγονια ...με θελω..!!
Να είσαι παντα γερή να τους κανεις τα χατηρια.. και τι ομορφα χατήρια!! και ο δικός μου εγγονος τον ζηλεψε τον πίνακα να του πεις γιατί ειναι μουσικός..χα.χα.. να περνας ομορφα οτι και να κανεις αγαπη μου... φιλακιαααα!!

ALEXANDRA είπε...

Να τα εκατοστήσεις, σας θαυμάζω και αν δε σας έχω γνωρίσει, ο πίνακας τέλειος

Ανώνυμος είπε...

Ο πίνακας εκπέμπει ζωντάνια και νεανικότητα! Μπράβο σας που συμβαδίζετε στο πνεύμα των παιδιών! Ευχές για την κοινή γιορτή σας! Με κάθε ειλικρίνεια ο θαυμασμός !
Η δική μου ζωή απέχει έτη φωτός..δυστυχώς..
Με εκτίμηση Φένια

kerina poiimata είπε...

ΠΆΝΤΑ ΓΕΡΟΊ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟΙ!
ΠΆΝΤΑ!
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΟΣ!!!
ΦΙΛΙΆ

Marie-Anne είπε...

Να ζήσετε και να γιορτάσετε μαζί και τα 60 και τα 70 χρόνια, με υγεία και αγάπη !
(Κατά σύμπτωση σήμερα κλείνουν τα 60 χρόνια γάμου ο αδελφός της μαμάς μου με την θεία).
Πολύ όμορφος ο πίνακας για τον εγγονό σου! Θα καμαρώνει για την γιαγιά του όταν θα τον θαυμάζουν οι φίλοι του.
Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!

Αμαλία είπε...

Καλή μου Αχτιδούλα, καλησπέρα.
Πλησιάζετε τη χρυσή επέτειο και σας εύχομαι ολόψυχα και στην αδαμάντινη.
Σας ζηλεύω.
Πολλά φιλιά σε σας και στο κοριτσάκι μας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλές μου φίλες ευχαριστώ όλες για τα σχόλια.Σας αγαπώ όλες, Φένια μου γιατί είσαι μελαγχολική;αν θες να μου μιλήσεις, αν χρειάζεσαι φίλη... aktida7@gmail.com

Φιλία είπε...

Να σας έχει ο Θεός γερούς και δυνατούς και να χαίρεστε τα παιδιά και τα εγγόνια σας και στα 80 χρόνια του γάμου σας. Ο πίνακας του εγγονού ένα αριστούργημα. Φαντάζομαι πως θα ξετρελάθηκε.
Φιλιά πολλά

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ!ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ Κ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ!ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ Κ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥΡΤΑ Κ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ!ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να γιορτάσετε χρυσές και διαμαντενιες επετείους με υγεία και χέρι χέρι.....
Κι εμείς γιορτάσαμε τα 45 μαζί με αγάπη. Εύχομαι η Ελλάδα μας να σμίγει όμορφα ζευγάρια που να οικοδομούν και όχι να γκρεμίζουν......
Με εκτίμηση η συνομήλικη σου γιαγιά Φαίη.