Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Τα καπάκια φέρνουν την Άνοιξη!


Όπως  καταλάβατε δε κρατιέμαι, είναι η τάση μου (Δίδυμος τι περιμένεις!!) να κεντρίζομαι με κάτι καινούργιο και να εγκαταλείπω ότι βαριέμαι..μετά να ξαναγυρίζω πίσω στο..παλιό όταν πια θα μου φαίνεται..νέο!
Είναι κι αυτό μία φιλοσοφία φίλοι μου μάλλον..  καλλιτεχνική αφού εμείς ήμαστε ιδιόρρυθμα άτομα , λιγάκι..ελαφροΐσκιωτα να πω...λιγάκι..στο κόσμο μας... με τάσεις να θέλουμε αλλαγές και κεντρίσματα!
Έτσι ζωγράφισα δύο κάπως Ανοιξιάτικες κλειδοθήκες  να μου φτιάξει τη διάθεση αφού ο καιρός ..άστα να πάνε..κι εγώ πάλι με το μπαστουνάκι , πάλι αστάθεια ,όποτε..κάτσε σπίτι σου Αχτίδα και ζωγράφιζε όπως και όσο μπορείς.


Λίγες ανοιξιάτικες παπαρούνες, κάποιες κίτρινες μαργαρίτες σαν κι αυτές που βγαίνουν στο κτήμα μας κατά ...κοπάδια και λίγα λουλουδάκια από το αγαπημένο μου λουλούδι τη Πασχαλιά.
Η Πασχαλιά πάντως στο κτήμα μας έχει αρχίσει να μπουμπουκιάζει κι εγώ την χαϊδεύω και της λέω λογάκια τρυφερά να με ακούσει και να γεμίσει άνθη.


Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι τα χρώματα είναι κάπως ..έντονα. Είναι ένα από τα προβλήματα του βασικού χρώματος που υπάρχει από κάτω . Βέβαια το ξύνω με γυαλόχαρτα και βούρτσα  όμως κανονικά τέτοια πράγματα τα βγάζουμε με ειδικά υγρά που δεν θέλω τώρα να μεταχειριστώ.  
Αν το κάνω  θα είναι σαν να λέω πάλι τον άνδρα μου να τα φτιάξει αυτός αφού σίγουρα δεν θα με αφήσει να το κάνω μόνη μου.
 Πάντως θα δοκιμάσω κάθε είδους χρώματα και τεχνικές για να δω αποτελέσματα αυτό είναι σίγουρο και πρέπει να κάνω και 4 για ..δωράκι στις 4 γειτόνισσες μου στο κτήμα που μου δήλωσαν ότι τα περιμένουν μαζί με την ετήσια κλασσική...λαμπάδα του Πάσχα !
 Με ..δουλεύουν κι όλας αφού μου λένε : - Νουνά θα μας φτιάξεις και φέτος τις λαμπάδες;
Δεν ξέρω αν το πιστεύετε όμως για μένα το να κάνω δώρα είναι η ..υπέρτατη χαρά μου και σχεδιάζω να κάνω για το Πάσχα και ένα δωράκι σε σας ,(τι άλλο;) ένα τέτοιο καπάκι κλειδοθήκη.
 Περιμένω να μου φέρει και τα άλλα καπάκια που είναι διαφορετικά , πιο μικρά σε φάρδος και έχω σκοπό να τα κάνω κρεμάστρες. 
Απίστευτο  θα σας φανεί μα σήμερα το "καμάρι" μου στα γενέθλια του πήγε πάλι στο..κτήμα!!!!!!!!! Όμως η εκδίκηση θα είναι σκληρή αφού του μαγείρεψα..Φακές και άντε να βρει ψάρια να τις συνοδέψει την ώρα που θα γυρίσει!!!!
Άστε με να γκρινιάζω, τον καταλαβαίνω, τώρα που άρχισε την ανακαίνιση θέλει όπως κι εγώ να δει ότι σχεδιάζει να παίρνει μορφή.
Φίλοι μου σας στέλνω την αγάπη μου και τη σκέψη μου και βέβαια όπως πάντα:
Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α!!! Μου κλέψανε την καρδιά. Μπράβο σου...Να τον χαίρεσαι εύχομαι και από εδώ και καλή ανακαίνιση. Εύχομαι να μείνεις ευχαριστημένη
Φιλιά πολλά

Αμαλία είπε...

Αχτιδούλα,
Δεν φτάνει που δεν κάθεσαι σε ησυχία, του μαγειρεύεις και "εκδικητικές" φακές του καλού αυτού ανθρώπου. Τέλος πάντων.
Δεν ξέρω πως προλαβαίνεις και τα κάνεις όλα αυτά.
Επισημαίνω ότι έχεις εγκαταλείψει τελείως το "Τολμώ".
Σε φιλώ και εσένα και τη μυτούλα της.

Ελένη Φλογερά είπε...

Χρόνια πολλά Αχτίδα μου στον Δημήτρη σου, να τον χαίρεσαι, αν και θα σε μαλώσω με τις φακές που πήγες και του έφτιαξες τέτοια μέρα.
Οι κλειδοθήκες σου μου έκλεψαν την καρδιά με τα χρώματά τους και τις λουλουδάτες συνθέσεις τους.
Να είσαι καλά!
Φιλιά!

Rena είπε...

ΑΑΑ την κοπάνισε ο εορταζόμενος τι μόνο φακές τούτα δεν έχει ε όλο και κάτι θα κάνεις είμαι σίγουρη....
Μου αρέσουν τα έντονα χρώματα στις κλειδοθήκες σου σου φτιάχνουν τη διάθεση!!!

e-giagia Mary είπε...

Καλησπέρα, πανέμορφες οι κλειδοθήκες σου, ωραία τα χρώματα, τέλειες. ΜΠΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

litsa t. είπε...

οι Διδυμοι; πονεμενη ιστορια.αφου με εναν τετοιο ζω 39 ολοκληρα χρονια.αιγοκερως εγω.ο συνδυασμος που σκοτωνει.ομως οπως ειπες αχτιδα μας γλυκεια η αγαπη ειναι που μετραει.να τον χαιρεστε τον κυριο Δημητρη και να ειναι γερος και δυνατος.και γεια στα χερια σας.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μα τι να σου πω που δεν καθεται καλα ο ...νους σου χα..χα αλλο ηθελα να γραψω.. με καταλαβεναις ε φιλεναδα; και πολύ καλα κανεις δηλαδή... σιγα να μην κατσεις με σταυρωμενα χέρια... καλε εσυ οσο πας δουλέυεις και περισσοτερο.. τι να λεμε τωρα...!!!μπραβο οι κλειδωθηκες τέλειες εγιναν.. Οσο για τα γενεθλια του Δημητρη σου να τα εκατοστησει Αχτιδα μου να τον χαιρεσαι και να τον καμαρωνεις και ας τον μαλωνεις δεν πειραζει το ξερει οτι τον αγαπας.. οπως και εκεινος εσενα...να είστε μαζι μεχρι τα βαθια σας γεραματα... φλακιαααα!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Είναι πολύ όμορφες.
Φιλάκια ...

Teteel είπε...

ΠΟλύ όμορφες και χαρούμενες έγιναν οι κλειδοθήκες-καπάκια.
Να τον χαίρεσαι τον Δημήτρη σου, γερός δυνατός και χαρούμενος να είναι.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γίνονται καταπληκτικά, πανέμορφα και χρήσιμα !!!!!
Τα φιλιά μου !!!!