Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Έγκλειστη στο..σπίτι με χιούμορ φίλοι μου!!!!!


Αυτή την εικόνα την είδα χθες στο fb και με κάποιο γελάκι είπα να σας την δείξω γιατί η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι επικοινωνούμε!!
Καλημέρα φίλοι μου, με το καφέ στα χείλη μου και τα προβλήματα που έφερε το κρύο στο σπίτι μας είπα να κάτσω στο "καναπέ" μας να σας τα πω αφού κατά κάποιο τρόπο ..έγκλειστη είμαι κι εγώ στο σπίτι. 
Αλήθεια ξέρετε από που πήρε το όνομα "Αριάνδη" το κρύο αυτό; Το άκουσα από επιστήμονα μετεωρολόγο που ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. Από 100 έως 400 ευρώ κοστίζει να δώσεις όνομα σε καιρικό φαινόμενο πρόσκαιρο βέβαια! Κάποιος πλούσιος χαζός λοιπόν είναι που έδωσε 300 ευρώ να κατοχυρώσει το κρύο αυτό κύμα με το όνομα της γυναίκας του!
Φανταστείτε φίλοι μου πόσο μαύρη θα του είχε κάνει τη ζωή ή πόσο κακία της είχε!!!!!
Πολύ κρύο αγαπημένοι μου και ξέρω ότι είναι ντροπή μου που το λέω αφού  έστω που δεν έχω λόγω κρύου..νερό ..έχω όμως ζέστη ενώ τα επάνω πατώματα της πολυκατοικίας δεν έχουν θέρμανση..Δανείσαμε σε κάποιους 2 σώματα που είχαμε στην αποθήκη! 
Βέβαια σε μας λειτουργεί το Αέριο μα όταν θα έρθει ο λογαριασμός του Αερίου και ακούσετε ένα..ουρλιαχτό θα είναι από το Δημήτρη που θα δει το νούμερο!
Σηκώνομαι το πρωί και μέσα στη προσευχή μου υπάρχουν μόνον οι άνθρωποι που στερούνται αυτή τη στιγμή τα..αναγκαία για να σταθούν στα πόδια τους. ΌΛΟΙ οι άνθρωποι, δεν βάζω εθνικότητες και χρώματα, θρησκείες και πολιτεύματα..άνθρωποι..άνθρωποι φίλοι μου και τα καημένα τα ζωάκια που κουρνιάζουν παγωμένα έξω.
Η κόρη μας η Ιωάννα δεν έχει νερό, με 4 παιδιά και μωρό είναι πολύ δύσκολο, τα πρατήρια δίνουν νερό με..το δελτίο στη κυριολεξία και ευτυχώς που ο άνδρας μου ο..μαζώχτρας είχε μεγάλες μποτίλιες εμφιαλωμένου..καβάντσα.. από το ξύκτη μας του καλοκαιριού.
 Όμως είναι δύσκολο στο πλύσιμο τους και ότι συνεπάγεται από την έλλειψη νερού. Εδώ θα πω με ..έπαρση ότι εμείς οι..μεγάλες ξέρουμε να τα βγάζουμε πέρα με τα λίγα .
Λοιπόν εγώ μαθημένη από τα ..νιάτα μου με τα ταξίδια με τροχόσπιτο και τα κάμπινγκ να τα βγάζω πέρα με ελάχιστο νερό και χωρίς πλυντήρια..πιάτων. 
Το μπαλκόνι μας κάτι σαν..παγοδρόμιο..η Κλώντη βγαίνει στο μπαλκόνι για τις..ανάγκες της με..σπρώξιμο και..βία!!!Δεν τολμώ να ρίξω νερό γιατί παγώνει ακόμη και το κατούρημα της και ντρέπομαι γιατί έπλενα το μπαλκόνι 2 φορές την ημέρα και σήμερα δεν τολμώ να βγω από το κρύο.
Σήμερα είχα ραντεβού με τη γιατρό μου για φάρμακα και τα συνήθη..δεν τολμώ να βγω..έχουμε μείνει από μερικά αναγκαία τρόφιμα, ψωμί έφτιαξε ο άνδρας μου χθες βράδυ..έχω βαρεθεί τη τηλεόραση..Πω! πω ! γκρίνια η αχάριστη..φτου μου δεν ντρέπομαι!
Φίλοι μου ..μου στέρεψαν οι ευχές..κρύωσε και ο καφές μου ..δεν ξέρω αν έρθετε στο μπλοκόσπιτο μου σήμερα..εγώ πάντως θα είμαι εδώ..με το χοντρό μου πουλόβερ, τη φόρμα. τις μάλλινες κάλτσες, τις παντούφλες μου..Κάτι σαν.."clochards"
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Μας υποχρέωσε όλους η Αριάδνη, δεν ξέρω αν έκανε τη ζωή του άνδρα της δύσκολη εμάς πάντως μας ψόφησε.
Πάντως έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουμε τις υποδομές να αντιμετωπίσουμε τέτοια πράγματα, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης. Τέλος πάντων.
Ζεστά φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της.

Μαρία Έλενα είπε...

Να τα λες να τα βγάζεις από μέσα σου.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Αχτίδα, έπεσα πάνω σ αυτό και στο στέλνω για ενημέρωση σου. Φαιη


http://www.ellines.com/good-news/28014-ellinida-richnei-fos-ston-michanismo-tou-parkinson-ston-egkefalo/

syros2js είπε...

Πάντως να δώσεις 300€ για να ονοματίσεις το φαινόμενο, δεν το λες και λίγο! Σαν να τους βλέπω: "Αγάπη μου, σου έκανα ένα δώρο! Τα λεφτά που είχαμε για πετρέλαιο τα έδωσα για να ονοματίσω ένα καιρικό φαινόμενο με το ονοματάκι σου! Και επειδή δε γινόταν να ονοματίσω τη λιακάδα, ονόμασα το χιονιά, παγοκολώνα μου!" χαχα! (Και φαντάσου τί κρεβατομουρμούρα θα τραβάει τώρα ο κακομοίρης με αυτό που έκανε και την έκανε ρεζίλι σε όλους μας!)
;-)
Αχτιδούλα μου, δυστυχώς έχω διαβάσει από αρκετές ακόμη bloggers προβλήματα με την έλλειψη νερού ακόμα και ηλεκτρισμού...
Να είσαι μέσα, κορίτσι μου. Μη βγαίνεις έξω, παρά μόνο όταν είναι μεγάλη ανάγκη...
Σε φιλώ πολύ και σου στέλνω την πιο ζεστή μου αγκαλιά!
Ελπίζω σύντομα να φτιάξει ο καιρός και να ρυθμιστούν τα όποια προβλήματα!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Μαρία είπε...

Καλημέρα,Αχτίδα μου,από μια ακόμη αποκλεισμένη εξαιτίας του χιονιού!!! Ούτε στην αυλή δεν ξεμυτίζω... Επιτέλους ευκαιρία για ξεκούραση!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου μόλις μπόρεσα να μπω στον υπολογιστή μου όχι λόγω..κακοκαιρίας αλλά λόγω..εγγονών!!!!Χα! χα! Η Αριάνδη μας τα...έπρηξε, βγήκα για λίγο με τον άνδρα μου στο σούπερ μάρκετ και έπαθα..σοκ!!!

@ Μαρία Έλενα, είστε η πιο καλή παρέα του κόσμου φίλες μου!

@ Φαίη σ' ευχαριστώ μπήκα και το διάβασα, έχω βέβαια τα..μισά από αυτά τα συμπτώματα μα..κρατώ γερά ακόμη δόξα το Θεό.

@ syros2js.Γιάννα μου δεν είναι τυχαίο που σε λατρεύω! Είσαι ένα γλυκό χαρούμενο πλάσμα γεμάτο χιούμορ και καλή διάθεση πάντα.Σ' αγαπώ πολύ πολύ!

@ Μαρία μου ελπίζω να μας φύγει η ..Αριάνδη να δούμε τον ήλιο επιτέλους!

ANNA FLO είπε...

Πολύ κρύο ναι...αλλά εδώ στην Αθήνα δεν έχουμε τέτοια προβλήματα νερού ή έλλειψης βασικών ειδών. Σκέψου και πόσοι έχουν έλλειψη όλο το χρόνο..΄Κάτσε στα ζεστά σου και γράφε μας εδώ να ζεσταινόμαστε και εμείς.
Καλό σου ζεστό και ήρεμο βράδυ

Κωνσταντίνα είπε...

Καλά αυτό με το ότι μπορείς να δώσεις όνομα σε καιρικό φαινόμενο δεν το ήξερα! Τι μαθαίνει κανείς... Κρύο πολύ, όλοι μέσα κλειστήκαμε κι εμείς εδώ Πάτρα που είδαμε χιόνι δεν το πιστεύαμε! Υπομονή, και να προσέχετε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo καλημέρα φίλη μου Τα σούπερ μάρκετ έχουν τα πάντα ..όταν μπήκαμε μέσα να ψωνίσουμε μας μετρούσες στο ένα χέρι!!!Αφού πίστεψα ότι ..έκλεινε το κατάστημα!

@ Κωνσταντίνα μου από το ραδιόφωνο ακούς και μαθαίνεις πολλά!Κι εγώ έμεινα όταν το άκουσα και μάλιστα από "ειδικό" που ήξερε και δεν έλεγε ψέμματα.Καλημέρα γλυκιά μου!

Maria Pirgianaki είπε...

Μας έδωσες μια πλήρη εικόνα της ημέρας σου που κρύβει ευαισθησία και ανθρωπιά φίλη μου.Εύχομαι ν'αποκατασταθούν όλα ομαλά και να περνάς ωραία φιλάκια πολλά!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημεραααα παγωμενηηηη!! καλη χρονια!!! υπομονη !! καιμεις προβληματα πολλα παρολο που ειμαστ εμαθημενοι σε τετοιο καιρο! εγω λεω ευτυχως εχουμε αυτο τομαραφετι και μιλαμε με καναν ανθρωπο που δε μποορυμε να βγουμε απ το σπιτι !! σας την αρχικη σου εικονα ενα πραμα . αυτο με τονομα δν το ηξερα!!! μπορει να την αγαπουσε {εγω η ρομαντικη} και της αφιερωσε εναν τυφωνα σαν την αγαπη τους! χαχαχα

LitsArt είπε...

καλημέρα!!!!είδαμε ασπρη μέρα στην Αθήνα και εμείς...βάλαμε ότι είχαμε κ δεν είχαμε κ ήρθαμε για δουλειά!
φιλια~!

Ariadne είπε...

Σκέψου ότι στην Τουρκία ονόμασαν το αντίστοιχο φαινόμενο Godjilla. Ε προτιμώ το Αριάδνη κι ας είναι το όνομά μου. Δε νομίζω ότι όποιος πληρώνει το ονομάζει. Απλώς οι μετεωρολόγοι αποφάσισαν να ονομάσαν όλα τα φαινόμενα του 2017 με ονόματα για πιο εύκολη ενημέρωση.AriadnefromGreece!

εφη βητα είπε...

Πόσα όμορφα πράματα βρίσκονται στον κόσμο,
που περνάνε κάθε μέρα μπροστά στα μάτια μας
και 'μεις μηδέ τα νογάμε μηδέ τα βλέπουμε..
Γ. Ρίτσος