Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Καλημέρα ..


Καλημέρα φίλες μου με τη πρώτη ζωγραφιά μου του χρόνου κι εμένα λιγουλάκι στο κρεβάτι αφού σήμερα με το ζόρι μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Όχι δεν έχω γρίπη , εύκολα δεν με πιάνει στα..νύχια της κάτι τέτοιο απλά είμαι ένα..μάτσο χάλια που λένε μα που θα πάει.. Μόλις όμως  φύγει ο Δημήτρης για να πάει κάπου θα το σκάσω από το κρεβάτι και θα μπω στο εργαστήρι μου με κάτι να ασχοληθώ και σίγουρα έτσι θα μου περάσουν όλα.
Περιμένουμε το κρύο και το..χιόνι είπαν όμως προς το παρόν μόνο το κρύο βλέπω κι αυτό υποφερτό. 
Χθες πήγαμε στο κτήμα για να αφήσουμε προμήθειες για τον Κανέλο μας ( κροκέτες και κονσέρβες) και χάρηκα που είδαμε τον ένα γάτο μας το Σούλη που είχε εξαφανιστεί εδώ και 3 εβδομάδες και το είχαμε πάρει απόφαση ότι ίσως είχε πεθάνει  αφού ήταν λίγο ..πεταχτούλης . Όμως μπαίνοντας στο δρομάκι για το κτήμα μας τον είδα από μακριά να έρχεται τρεχάτος και να νιαουρίζει στα πόδια μας παρακαλώντας για...κονσέρβα! 
Στο κτήμα βέβαια έμεινα στο τροχόσπιτο με τη ζέστη της σόμπας μας που πιστέψτε με ότι είναι μεγάλη αφού σε λίγο δεν αντέχω ούτε το ζακετάκι που φοράω εκεί. 
Ο Δημήτρης έβαψε ΟΛΑ τα δένδρα ( 208!!!!) στο κορμό με ασβέστη και γαλαζόπετρα με ειδικό φάρμακο για τα..ζουζούνια και τα αυγά που αφήνουν όπως μου είπε . Εγώ το έριξα στο κέντημα στη γωνιά μου μέσα στο τροχόσπιτο στο καναπέ και κάποιες επισκέψεις από τις καλές μου γειτόνισσες. 
Σπίτι λοιπόν φίλοι μου σήμερα αναμένοντας το..κρύο!!! Κάθε φορά που νοιώθω τη ζέστη του καλοριφέρ ή το ζεστό νερό στο σώμα μου δεν μπορώ να μη σκεφτώ τους ανθρώπους εκείνους που η ζωή τους έφερε σε δύσκολη θέση ώστε να στερούνται όλα αυτά. 
Κάποτε πήγαινα σε σισίτια και μαγείρευα..τώρα δεν μπορώ πια να το κάνω αυτό , ούτε καν να δώσω αίμα όπως έκανα παλιά, ούτε καν να φυλάξω το μικρό εγγονό μου..δηλαδή..σε αχρηστία φίλοι μου. Έτσι θέλω να φτιάχνω ότι μπορώ για ιδρύματα εδώ μέσα στο μικρό μου καταφύγιο το εργαστήρι μου για να αισθάνομαι ότι προσφέρω κάτι το ελάχιστο.
Φίλες μου εύχομαι μία καλή μέρα από το..λάπτοπ μου στο κρεβάτι (!!!) και βλέπω τον άνδρα μου να ντύνεται για να πάει για ψώνια ημερήσια , οι ..γίγαντες ψήνονται..κι εγώ σαν το..ποντικάκι περιμένω να φύγει η ..γάτα!
Αχτιδένια φιλάκια!

13 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Σε καμμία αχρηστία δεν είσαι και μην σε παίρνει από κάτω, δεν είσαι άλλωστε ο άνθρωπος που θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλοι έχουμε τις στραβές μας μέρες, θα περάσουν.
Χαίρομαι που επέστρεψε ο Σούλης και είμαι βέβαιη πως έτρεχε προς ανεύρεσιν Σούλας:)))))))
Είναι και η εποχή τους, βλέπεις....
Απόλαυσε το χουζούρι σου και τη ζέστη του σπιτιού σου αγκαλιά με το Κλωντουλίνι, και να της δώσεις φιλί από την θεία Αμαλία.

Ανώνυμος είπε...

Μια απ τα ιδια Αχτιδα μου αλλα το παλευω.....Καλη χρονια.

Γιαγια Φαιη

LitsArt είπε...

καλημέρα γλυκια Αχτιδούλα!
κάτσε στα ζεστά σου και ξεκουράσου παρέα με την Κλώντη σου!
φιλια!

ANNA FLO είπε...

Πολύ όμορφη η πρώτη ζωγραφιά του χρόνου φίλη μου. Απόλαυσε ό,τι έχεις και...μόλις έφυγε ο γάτος ελπίζω να χόρεψες, ναι;
Καλά να περνάς και χειμώνας είναι θα περάσει

syros2js είπε...

Μην ξαναδιαβάσω για "αχρηστία" γιατί θα θυμώσω! Να το ξέρεις! (Γίνομαι πολύ άγρια άμα θέλω!)
;-)
*Η αλήθεια είναι πως κι εγώ στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να αιμοδοτήσω εξαιτίας ενός αυτοάνοσου, μα τί να κάνουμε? Πορευόμαστε έτσι αφού δεν μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά...
Και ειδικά εσύ που προσφέρεις σε όλα! Που προλαβαίνεις να συνδράμεις τους πάντες? Που είσαι η προσωποποίηση της ανθρωπιάς και τη συμπόνιας?
Τί όμορφη η πρώτη ζωγραφιά του έτους!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου και μια μεγάλη αγκαλιά απίστευτα ζεστή!
Α, και χαδάκια για τη μικρή μας! Μην ξεχνιόμαστε!

Ελένη B είπε...

Όσα τα σπόρια του ροδιού τόσα τα όμορφα που προσφέρεις!!!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλή χρονιά φίλη μου!!!!!
Τόσα που κάνεις, μακάρι τα μισά να κάναμε όλες μας!!!
Δεν σε φοβάμαι εσένα!!!
Η πρώτη ζωγραφιά του χρόου, υπέροχη!!!
Να είστε καλά και πολλά φιλιά!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αγαπημενη μου φιλη η καινουργια χρονια που μολις κανει τα πρωτα της βηματα να είναι γεματη υγεια πολύ αγαπη και ακομα περισσοτερα χαμογελα .. εφυγαν και οι γιορτες και μας αφησαν με την γλυκα των συναντησεων με τους αγαπημενους μας με χαρουμενες στιγμες.. και πολύ αγαπη.. αυτο να εχεις φιλη μου όλη την χρονια πολύ ωραια η φωτογραφια σας με την Δημητρη σου.. και του χρονιου να είστα καλα με τα παιδια και τα εγγονια σας θα τα πουμε ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ .. φιλακιααααα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα σε όλους!!!!!

Ariadne είπε...

Καλή χρονιά Γεωργία μου!Όλα καλά να πάνε!Φιλιά πολλά!AriadnefromGreece!

Δημιουργία είπε...

Χρονια πολλά και καλά στο κοριτσάκι σου Γεωργία μου. Να είναι καλά και να χαίρεται την οικογένεια της.

Unknown είπε...

Αγαπητη αχτιδα, χρονια πολλα και όλα τα καλα!Σε διαβαζω χρονια, και εισαι πια ένα οικειο προσωπο!Ποιος να μας το ελεγε πως θα καναμε τέτοιες σχεσεις! Καλη μου αχτιδα μια ερωτηση θελω να σου κανω. Αν γνωρίζεις τι κανει η Evie μια παλια αθηναια. Την διαβαζα κι αυτην, μα δυο χρονια τωρα εχει χαθει, και δεν ξερω αν είναι καλα.Θα χαιρομουν πολύ να μαθω νεα της. Ευχαριστω, και συγνωμη για το θαρρος.

Unknown είπε...

Αγαπητη αχτιδα, χρονια πολλα και όλα τα καλα!Σε διαβαζω χρονια, και εισαι πια ένα οικειο προσωπο!Ποιος να μας το ελεγε πως θα καναμε τέτοιες σχεσεις! Καλη μου αχτιδα μια ερωτηση θελω να σου κανω. Αν γνωρίζεις τι κανει η Evie μια παλια αθηναια. Την διαβαζα κι αυτην, μα δυο χρονια τωρα εχει χαθει, και δεν ξερω αν είναι καλα.Θα χαιρομουν πολύ να μαθω νεα της. Ευχαριστω, και συγνωμη για το θαρρος.