Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Απόδραση στο χιόνι!

Είναι από αυτές τις ..τρελές αποφάσεις που μόνο κάποιοι..τρελούτσικοι σαν κι εμάς τους δύο  μπορούν να γίνουν.Μετά από 5 μέρες στο σπίτι σήμερα..αναφώνησα: Ελευθερία ή ..Κλεισούρα!!!
Επειδή δε αν δεν ταιριάζαμε δεν θα κλείναμε και 42 χρόνια γάμου ..πήραμε τους δρόμους οι..τρεις μας γιατί η Κλώντη με το που μας είδε να ντυνόμαστε ξέχασε και τα..μούτρα που μου κάνει το πρωί μετά την ινσουλίνη και στυλώθηκε στη πόρτα!


Πρώτα μία βολτίτσα σε κατάστημα για τα..κρεμαστάρια που ήθελα για τη κρεμάστρα που ζωγράφισα για τους Πρίγκιπες της Καρδιάς, μετά ένα σούπερ μάρκετ για κονσέρβες για το Κανέλο και τα γατάκια μας και..πήραμε στη κυριολεξία τα βουνά !
Στην αρχή όλα ωραία και καλά, μετά ..άσπρισε το..μάτι μας και αγκομάχησε το αμαξάκι μας! Μεταξύ μας έκανα και μια  προσευχούλα στη Παναγίτσα, έταξα και το ..κάτι τις του στον Άγιο Φανούριο,  χαιρετήσαμε με ..χάρη και το γκρέϊντερ που άνοιγε το δρόμο ( κόντεψε να πάθει σοκ ο άνθρωπος που μας είδε!) ..πάντως φθάσαμε στο κτήμα μας μια χαρά και..κολλήσαμε στο χιόνι στην είσοδο!!!!


Ο Κανέλος και ο Σούλης μας προϋπάντησαν όλο χαρά..



Απίστευτο όμως οι κονσέρβες τους είχαν παγώσει είπε ο γείτονας, ευτυχώς υπάρχουν δύο σάκοι με κροκέτες και ο μηχανισμός που τις βάζουμε!
Επίσκεψη στο σπίτι του γείτονα, ο σκύλος τους μας καλοδέχεται.





                     Ναι!  εγώ είμαι και όχι Εσκιμώα!



Το καπελάκι μου δώρο του ανδρούλη μου , στην αρχή του γκρίνιαξα όμως τώρα με το κρύο το φόρεσα και μου κρυφογέλασε με ικανοποίηση!


Πότε θα ξαναδώ αυτά τα δένδρα γεμάτα φύλλα και καρπούς;
                                       Επαναλαμβάνω!!!!


Γυρίσαμε από άλλο δρόμο και όχι από το Χορτιάτη ( το δις εξ εξαμαρτείν..λέει ο λαός μας..) και περάσαμε από το σπίτι της κόρης μας της Ιωάννας .
Ένα σπίτι γεμάτο ζωή, τα 4 μικρά της , τα..7 κουτάβια , τα 2 μεγάλα σκυλιά ,τα γλυκά της και τα δίδυμα της κουμπάρας της νεογέννητα που ήρθαν για επίσκεψη ξαφνικά!.


Αυτό το γλυκό ήταν κόλαση φίλοι μου, κέικ με ρευστή σοκολάτα!!!
Γυρίσαμε σπίτι νωρίς απογευματάκι, είχα μαγειρέψει αποβραδίς μπάμιες με κοτόπουλο όσο και αν στραβομουτσούνιαζε ο καλός μου!
Πάντως αρκετό χιόνι ...θαυμάσαμε..τα πεζοδρόμια θάνατος για μένα, είδα μπροστά μου 2 άτομα να πέφτουν..με έπιασε τρεμούλα. Ας ελπίσουμε να ξαναγίνει ο καιρός τέτοιος ώστε να πηγαίνουμε και να χαιρόμαστε τη βόλτα μας.
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Γεωργία που πήγες καλέ!!! Ομορφο το άσπρο αλλά πολλα προβλήματα δημιουργεί το άτιμο!! ό ομορφες οι εικόνες που μας έστειλες !!! Υπομονή και όπως πάντα θα 'ρθει και η άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι!!! Φιλάκια χιονισμένα

Άννα είπε...

Ομορφιές! Πάντα τέτοιες ομορφιές!

ANNA FLO είπε...

Κι εγώ περιμένω τον ήλιο να βγει να μας βγάλει από το καβούκι μας αλλά .............τι ωραίο το χιόνι!!! Γαληνεύει την ψυχή αυτή η ομορφιά!
Ωραία η βόλτα σας...τα δέντρα εντάξει ή πάθανε ζημιά με τόσο χιόνι; Τα εγγόνια σου η καλύτερη παρηγοριά και συντροφιά σου!!! Να τα χαίρεσαι!
Γλύκα και η Κλώντη αλλά τα κουταβάκια της κόρης σου υπέροχα!
Να στε καλά πάντα χαμόγελα

syros2js είπε...

Αχ, ωραία είναι να βλέπω (από μακρυά!) το χιονάκι!!!
Και τα χνουδωτά ζουζουνάκια μέσα στα χιόνια είναι τόόόσο γλυκούλια!!! Θέλω να τα πάρω αγκαλιά!!!
Αχτιδούλα μου, να ζήσετε! Να είστε γεροί και αγαπημένοι πάντα!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά για εσάς και χαδάκια για όλα τα ζωάκια!!! (Έχασα το μέτρημα! χαχα!)
Φιλάκια πολλά και μες τη γλυκά, σαν την εκπληκτική τουρτίτσα!
;-)

LitsArt είπε...

Ευτυχως που φτασατε σωοι στο κτημα!!
Το φοβαμαι το χιονι οταν παγωνει...πρεπει ομως να ηταν απολαυση η βολτα σας!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Είναι πραγματικά μαγευτικές οι εικόνες με το χιόνι μια και είναι πανέμορφο, φτάνει να μην είναι καταστροφικό !!! Ωραία η βόλτα σας και η Κλώντη την καταχάρηκε !!!!

ποιώ - ελένη είπε...

Λίγο παράτολμο αλλά σας αντάμειψε
η μαγεία της φύσης
Το σκυλάκι χάρμα!!!!!

Καλημέρα Αχτίδα μου ♥

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα σε όλους σας φίλοι μου. ΣΚ μπροστά μας, σπίτι ..( δεν το συζητώ) λέμε για ψαράκι σήμερα γιατί έχουμε λαϊκή!Μία όμορφη και εύκολη ημέρα σε όλους!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου,
Θαύμα περάσατε, παρά τις αντιξοότητες. Ευτυχώς τα ζωάκια την έβγαλαν καθαρή, η Κλώντη και το ύφος της είναι ξελιγωτικό στις φωτογραφίες, ξελιγωτικά είναι και τα νέα σας κουταβάκια. Να σας ζήσουν !
Δεν θα αναφερθώ στο γλυκό, άστα να πάνε.
Φιλιά σε όλους.

Ariadni St. είπε...

Καλησπέρα αγαπημενη μας!
Τι ωραία που περασατε!
Μου αρεσε το χιονι, ειχε χρονια να ριξει τοσο!
Και οι κονσερβες και τα νερα των φιλων μας παγωσαν δυστυχως
Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλι γλυκό!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα!! πωωωω τι τελεια που ειναι το κτημα σας κ χιονισμενο! χαχα καλα λεει η κλωντη που τη φερατε καλε;;; !! ωραιο το καπελο μ αρεσει ;) οσο για το κεικ καθομαι χαζευω κ φανταζομαι τη σοκολατα να τρεχει!

Funky Monkey είπε...

Ευτυχώς που τα καταφέρατε και φτάσατε! Ήταν δύσκολες οι μετακινήσεις αυτές τις μέρες.
Και ευτυχώς που άντεξαν τα ζώα σας στο κτήμα. Εγώ τη δική μου σκυλίτσα την είχα συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε παγωνιά, δεν μπορούσα να την αφήσω έξω στο κρύο.
Φιλιά!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλα τα λέει η Κλωντη φιλεναδα .. που την πήγατε καλέ;..χα..χα..ωαραιο το χιονι δεν λέω...αλλα λιγο προσοχή στις μετακινησεις μας.. ε;..ευτυχως που ολα πηγαν καλά.. και εγω το λατρευω το χιόνι.. οταν δεν μας δημιουργεί προβλήματα .. ας το δουμε σαν μια αναπαυλα στην καθημερινοτητα μας..την αγαπη μου και τα φιλια μου εχετε....!!!!

Unknown είπε...

Να ζήσετε με υγεια Αχτίδα μου !!!
πολύ όμορφες φωτογραφίες ...φιλακια