Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πρωινή κουβεντούλα.

Μια γλυκιά καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι, ξύπνησα με μία τρυφερή διάθεση να αγκαλιάσω όλο το κόσμο κόντρα στη καταθλιπτική ατμόσφαιρα που βλέπω παντού να αιωρείται και με τα δίκια τους βέβαια.


Έτσι στη πρωινή μου πλοήγηση στο Pinterest βρήκα αυτό και σας σκέφτηκα και...σας το προσφέρω με κάθε του στίχο αφιερωμένο σε σας.
Αυτές τις μέρες είχα την ξαφνική ευτυχία να με επισκεφτούν οι φίλες Ποδηλάτισσα, Δήμητρα, Νικόλ και Μαρία σαν μία νότα ξεκούρασης για εκείνες λίγο πριν πάνε στη Βέροια στο ίδρυμα Πρωτοβουλία για το παιδί .
Δεν θα το έλεγα μα οι αφιλότιμες το έκαναν βούκινο στο facebook το δωράκι μου που ήταν τα κεντήματα που φτιάχνω από το καλοκαίρι για τις φίλες μου. 


Θα μου πείτε κεντάς για φίλες; κόρες εγγονή δεν έχεις; Τις κόρες μου τις ..προίκισα με αμέτρητα κεντήματα τότε που..έβλεπα σαν ..αετός!! Η εγγονή μου μάλλον ανήκει στη γενιά που τα κεντήματα δεν θα μπαίνουν στα σπίτια τους και πάλι όμως το έχω φροντίσει..τώρα ..εδώ και καιρός νοιώθω τη χαρά να προσφέρω ότι μπορώ σε ανθρώπους που αγαπώ.
 Είμαι τυχερή που έχω ανθρώπους να προφέρω, ανθρώπους γύρω μου που αγαπώ..είμαι Ευλογημένη γι' αυτό!
Κάπου διάβασα ότι Μοναξιά είναι να κρατάς ένα λουλούδι στο χέρι και να μη έχεις που να το χαρίσεις..εγώ έχω τόσους που δεν..προλαβαίνω και ζητώ χρόνο από πολλές που ίσως αργήσω!
Τώρα άρχισα να κεντώ τραβέρσες για σεντονάκια παιδικά που θα μου ράψει με ύφασμα που  αγόρασα ,η καλή μου φίλη και γειτόνισσα Ελένη και βέβαια για το μπαζάρ της φίλης Νικολίτσας για τους Πρίγκηπες της καρδιάς. Θα σας τα δείξω μόλις τα τελειώσω βέβαια η..παινεσιάρα!
Είμαι και στεναχωρημένη με τη Κλωντίτσα μου που αυτές τις μέρες περνάει πάλι μία κρίση με το πρόβλημα της και τρέχω σε γιατρούς και αύξησαν τη μονάδα της ινσουλίνης κι εγώ προσπαθώ να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ότι όλο αυτό το καιρό παλεύω με το χρόνο γι' αυτήν, να του κερδίσω μέρες, μήνες, χρόνο..για κάτι που ξέρω πως θα χάσω.
Αλήθεια υπάρχει μία  αγκαλιά και για μένα Αχτιδένια; Υπάρχει του Δημήτρη μου όμως εκεί τρώω και..κατσάδα για να μη στεναχωριέμαι οπότε..την "πληρώνετε" εσείς.
Φίλες μου ο καφές τελείωσε..η γωνιά μου με περιμένει..η μέρα μου ανοίγεται ελπίζω απρόβλεπτη και ..όλα θα πάνε καλά!
Αχτιδένια φιλάκια!


21 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα Αχτιδα μου....αριστούργημα τα εργοχειρα σου !!!!
καλο Σαββατοκυριακο να εχετε ...φιλακια

LitsArt είπε...

καλημέρα!
να έχεις μια υπέροχη μέρα!!!
τα κεντήματά σου...απλά όνειρο!

ποιώ - ελένη είπε...

Τι όμορφο να χαρίζεις
αυτά τα στολίδια!!!!

φιλάκια πολλά ♥

Αμαλία είπε...

Αγαπημένη μου Αχτιδούλα,
Θα το ξεπεράσει κι αυτό το κοριτσάκι μας. Ξέρεις εσύ και από το παρελθόν. Σε παρακαλώ μην απελπίζεσαι. Σας αγαπώ και τις δύο και σας φιλώ.

Rena είπε...

Σε ευχαριστούμε Αχτιδούλα μας γλυκιά!!!!!!!!
Για όλους έχεις εσύ!!!!!!!!!!!!!
Τ κεντήματα και τα είδα και τα θαύμασα στις φίλες μας πως να μην το κάνουν βούκινο τέτοιο δώρο!!!!
φιλάκια πολλά και αγκαλίτσα!!!

Unknown είπε...

Πολλά φιλιά μανούλα μου

Unknown είπε...

Θα το ξεπεράσει το κλωντακι μας.έχεις την αγκαλιά μου κ φιλιά..κ μου λείπεις!!!Ποτέ θα περάσει αυτό το διαστημα;;;;πάλι μαζι

ασωτος γιος είπε...

το δωρακι σου το αγαπημενο αλλαξε θεση στο σαλονι
διπλα στη μεγαλη κορνιζα την ασπρομαυρη της γιαγιας και του παππυ
περασα ν αφησω καλη σπερα

Ariadne είπε...

Πανέμορφα τα κεντήματά σου, είμαι σίγουρη ότι τα εκτίμησαν αφάνταστα οι φίλες μας!Είχα και γω τη χαρά να τις δω για λίγο και ήταν πολύ ωραία!AriadnefromGreece!

nikol είπε...

Αχτιδα μου καθε βελονια ειναι και μια λεξη αγαπης πωε να μη νιωσουμε χαρα απεραντη. Περαστικα στην Κλωντβ σου. Σας φιλω γλυκα

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχ εμείς οι αφιλότιμες το κάναμε βοΰκινο γιατί ήταν αδύνατον να κρύψουμε την χαρά μας,ίσως να είναι το πολυτιμότερο δώρο που έχουμε πάρει ποτέ... Ξέρω θα πεις πως η αγάπη δεν θέλει αποδείξεις, και έτσι εείναι, μα δεν χαρίζεις και εύκολα κάτι τόσο πολύτιμο,κάτι τόσο μοναδικό αν τον άλλον δεν τον αγαπάς!!!!! Για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε για την ζεστή σου αγκαλιά, για την πολύτιμη φιλία σου,για την ζεστή φιλοξενία απο σένα και τον αγαπημένο μας Δημήτρη!!!! Ευχόμαστε τα καλύτερα για την αγαπημένη σου Κλωντη και ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε κοντά σας!!!! Πολλά φιλιά αγαπημένη μας ανεκτίμητη φίλη μας!!!!!!!!!

Ελένη B είπε...

Αχτιδένιες λαμπερές καλησπέρες!!!!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Σιγουρα θα τα εκτιμήσουν παρα πολύ οι αγαπημενες φίλες που είχαν την τυχη να τους χαρίσεις ..αυτά τα ανεκτίμητα κεντητα.. .. συμφωνώ μαζι σου Αχτιδα μου.. για την χαρα να προσφέρεις το έμαθα πολύ καλα γνωρίζοντας όλες εσας τις φιλες και μονο γι αυτό είμαι και πολύ τυχερή..!! Δεν εχω φέης μπουκ.. και δεν τα είχα δεις καλα εκανες και τα εβαλες να τα καμαρωσουμε και εμεις απο μακρυά..να περνατε παντα έτσι ομορφα στις αντάμωσες φιλενάδα..και εννεοειτε οτι ζηλευω.. να μην λεμε τα ιδια καθε φορα... χα..χα.. τα φιλιά μου και την αγάπη μου...εχεις !!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μα είναι να μην το κάνουνε βούκινο τέτοιο δώρο Αχτίδα !!!! Αυτά είναι δώρα ανεκτίμητης αξίας και βέβαια γεια στα χέρια που τα κέντησαν !!!!! Να είσαι καλά γλυκιά μου και να είσαι ευτυχής που έχεις τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς !!!!! Καλό κουράγιο με τη Κλωντίστα και να ακούς και τον σύζυγο, για να μην στενοχωριέται κι εκείνος !!!! Τα φιλιά μου !!!!!

Χαλκιοπουλου χριστινα είπε...

Αχτίδα μου αγαπημένη, τα κεντήματα δώρο στις φίλες ήταν φανταστικά! Δώρα καρδιάς, δώρα μεγάλης ψυχής! Η χαρά τους πολύ μεγάλη!!! Αλλά και η δική σου όταν τα πρόσφερες ήταν ακόμα μεγαλύτερη! Γεια στα χέρια σου! Θαυμάζω πόσο γρήγορα τα κράτησες! Εγώ θα ήθελα και ένα χρόνο για το καθ' ένα. Έχω κεντησει μετρητά και ξέρω τον κόπο, τον χρόνο αλλά και τα όνειρα που έκανα με κάθε βελονια! Η Κλωντη? ελπιζω με την φροντιδα σου να ειναι καλυτερα. Αχτιδενια φιλενάδα μου, σε φιλώ♡

Ariadni St. είπε...

Τι ωραία να ξυπνας με τετοια διαθεση!
Φιλιά πολλά
καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό μας!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Είσαι καταπληκτική! ♡

Μαρία Έλενα είπε...

Ότι φτιάχνεις είναι πολύ όμορφο.
Φιλάκια ...

dromaki είπε...

Γι'αυτό σ'αγαπώ τόσο πολύ!Γιατί ξέρεις να δίνεις να μοιράζεσαι να προσφέρεις.

dromaki είπε...

Γι'αυτό σ'αγαπώ τόσο πολύ!Γιατί ξέρεις να δίνεις να μοιράζεσαι να προσφέρεις.

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου τα δώρα σας είναι ανεκτίμητα γιατί έγιναν με πολύ μεράκι και αγάπη! Οι καλές φίλες είμαι σίγουρη ότι ενθουσιάστηκαν και τα εκτίμησαν πάρα πολύ! Η Κλωντούλα ελπίζω να είναι καλύτερα τώρα. Να περνάτε όμορφα και εγώ με τη Γεωργία σας στέλνουμε μια πολύ πολύ ζεστή αγκαλιά!