Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μια νέα εβδομάδα φίλοι μου.



Καλή εβδομάδα φίλοι μου , τελειώνει ο Οκτώβρης και μπαίνουμε στο..ένα βήμα πριν τα Χριστούγεννα ..πότε περνάει ο καιρός τουλάχιστον εγώ τον βλέπω σαν νερό που κυλάει!
Στο κτήμα το ΣΚ όπως πάντα παρέα οι δυο μας και για πρώτη φορά χωρίς δουλειές . Απολαύσαμε ξεκούραση , εξοχή , κουβεντούλα , σχέδια.. όνειρα.. και το βράδυ στο μεγάλο καναπέ - γωνιά του τροχόσπιτου με τα πιάτα του βραδινού στα χέρια και τη ζέστη από τη σόμπα μας περάσαμε μια όμορφη βραδιά οι..τρεις μας!


Φίλοι μου η ζωή , οι ευτυχία, αν το σκεφτείτε είναι..στιγμές..σταγόνες που πρέπει να τις χαιρόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Μπορεί να ήταν και η ταινία που βλέπαμε το βράδυ για το...τέλος του κόσμου!!! Πάντα μετά από μία ταινία ξεκινάει για μας μία συζήτηση. 
- Θα έδινες 1 δις για μια θέση σωτηρίας σε μία νέα σύγχρονη κιβωτό;
- Θα  έδινα τη θέση μας στα παιδιά μας, μετά θα διάλεγα μια όμορφη ήσυχη γωνιά ,οι..τρεις μας ,το σταυρό μας και ..δεν βαριέσαι..εμείς χαρήκαμε ότι θελήσαμε!
-Θα πρέπει να αλλάξουμε την ώρα, μη ξεχάσεις.
-Βάλτο από τώρα να ήμαστε σίγουροι!
Το πρωί ξύπνησα με ένα λουλούδι δίπλα μου, δεν το ξεχνάει εδώ και τόσα χρόνια , ένα λουλούδι πάντα για μένα από όπου το.."κουρσέψει" και εδώ στο κτήμα υπάρχουν άφθονα.


Η Κυριακή ηλιόλουστη, οι γείτονες έφυγαν για κάποια επίσκεψη στη πόλη και μας άφησαν ..φρουρά Ο Δημήτρης για ψώνια στα Λαγκαδίκια κι εγώ στη σεζ λογκ μου στη μικρή μας βεράντα κεντάω τις  τραβέρσες για τα παιδικά σεντονάκια . παρέα με τη Κλώντη που μετά την ινσουλίνη αράζει πάντα στην αγκαλιά μου. 


Λίγο πριν τις 12 μας πήρε τηλέφωνο η εγγονή μας.
-Γιαγιά μου θα έρθετε για φαγητό ;
-Να ρωτήσω και το παππού γλυκιά μου, μαζεύει τις ελιές !
-Μας καλούν για..έτοιμο ξεκούραστο φαγητό και θα πούμε "όχι"; Μαζεύω χόρτα, φασολάκια, μαρούλια και κρεμμυδάκια και..φεύγουμε!
Ήρθαν και οι γείτονες ευτυχώς νωρίς και..αλλάξαμε φρουρά.
Η κόρη μας Ιωάννα μας ετοίμασε ένα υπέροχο γεύμα με κότσι στη γάστρα με πατάτες, τζατζίκι που το..τσάκισα και για επιδόρπιο ένα υπέροχο ποτήρι με τσιζ κέικ με βύσσινα!!! Τέλειο φίλοι μου..τέλειο..είναι εκείνες οι σταγόνες..οι στιγμές που σας έλεγα στην αρχή.
-Γιαγιά έχεις το τάμπλετ σου μαζί; Στάσου να σου βάλω ένα πρόγραμμα να κατεβάσεις παιχνίδια χωρίς να ..πληρώνεις!!!
-Βρε θηρία που τα ξέρετε εσείς αυτά;
Το τάμπλετ μου παιχνίδι στα χέρια τους κι εγώ απλός θεατής να τα βλέπω..τα θηριάκια μου..τα αγόρια μου..η εγγονή μου μας έκανε καφέ, ο μικρός Κωνσταντίνος μπουσουλούσε στο χαλί κυνηγώντας την απελπισμένη Κλώντη! 
-Σώσε με..θα μου ανέβει το σάκχαρο!!!!
Γυρίσαμε σπίτι σχετικά νωρίς παρά τις διαμαρτυρίες τους να μείνουμε, πάντα γυρίζω με ένα σωρό πράγματα να βάλω στη θέση τους ή στο..πλυντήριο.
Το ΣΚ μας τελείωσε, σε 10 μέρες έρχεται η Ειρήνη μας, πρέπει να τελειώσω τους πίνακες της..
Καλή εβδομάδα φίλοι μου, να είστε καλά και να κάνετε τη προσευχή σας για κάθε νέα μέρα που ξημερώνει καλά! Σκεφτείτε δίπλα μας στη γειτονική Ιταλία πόσοι άνθρωποι βρίσκονται χωρίς σπίτια μέσα στο κρύο και πόσοι άλλοι έχουν ξεσπιτωθεί λόγω πολέμου. 
Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγαπημένη μου φίλη μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να είναι πάντα η ζωή σου γεμάτη ευτυχισμένες στιγμές, πλημμυρισμένη από τα πρόσωπα που αγαπάς, και πάνω από όλα μαζί με τον τρυφερό σου Δημήτρη.... ο γλυκός μου πόσα αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας έχει!!!! Σας φιλώ γλυκά και τους δύο και σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη εβδομάδα γεμάτα υγεία!!!!

Αμαλία είπε...

Αχ γλυκειά μου.
Σας ζηλεύω. Να σας έχει ο Θεός πάντα έτσι, γερούς και αγαπημένους,
να χαίρεστε τις προσωπικές και οικογενειακές σας στιγμές.
Δεν έχω λόγια για το κοριτσάκι μου. Θα το επαναλάβω. Η Κλώντη "μένει" για να είναι μαζί σας.
Σας φιλώ και φυσικά τη μυτούλα αυτής της λατρείας.
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΣΚ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΓΕΛΑΣΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ,ΖΛΕΨΑ ( ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΕΝΟΙΑ ) ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ.

nikol είπε...

Αχτιδούλα μου λατρεύω τις λεπτομέρειες και κυρίως όταν πρόκειται για το κτήμα !! Ετσι να περνάτε όμορφα είστε και οι δυο πολύ σπουδαίοι για μένα !! Το κέντημα σου μοναδικό και και άντε καλό μας μήνα !!!
Φιλάκια πολλά και γλυκά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλοι μου, μία κρύα πάντως μέρα σήμερα, με το καφεδάκι μπροστά στον υπολογιστή εσάς παρεούλα θα είναι σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα για μία όμορφη εβδομάδα .

ikaxela είπε...

Καλημέρα, πόσο δίκιο έχεις! Είμαστε τόσο τυχεροί. Φιλιά πολλά!

ποιώ - ελένη είπε...

Μικρές όμορφες στιγμές κι η χαρά
που παίρνουμε από τους δικούς μας
Τίποτα παραπάνω!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Αχτίδα μου ♥

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφες εικόνες !!!!! Και η Κλώντη πόσο τυχερή να έχει τέτοια αγάπη και φροντίδα και πάντα χαίρομαι να την βλέπω έτσι ήρεμη κι ευτυχισμένη !!!!! Το κέντημα βλέπω θα γίνει πανέμορφο !!! Πάντα να περνάς όμορφα Αχτίδα και με τους αγαπημένους σου γύρω σου !!!!! Καλά.... το λουλουδάκι, όλα τα λεφτά !!!! Και ο δικός μου σύζυγος τα ίδια κάνει χα χα ότι λουλούδι βρει μου το φέρνει !!!! Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου !!!!!!!

LitsArt είπε...

τι ομορφο ΣΒ...γεματο οικογενειακες στιγμές!
καλή εβδομάδα να έχεις!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ετσι είναι φιλεναδα να χαιρεστε μαζι με τον Δημήτρη σου αυτες τις μικρες ομορφες στιγμές και να τις αποθυκευετε στην μνημη της καρδιας σας.. οσο γεμιζουμε με αγαπη τους γυρω μας αλλο τόσο νιωθουμε ομορφα μέσα μας.. παντα να περνατε έτσι όμορφα με παιδια και εγγονια... η Κλωντη πρωταγωνίστρια ε;..!!! να έχετε μια ομορφη εβδομαδα και ενα καλο μηνα απο αυριο .. πολλα φιλακιααα απο ενα Ηρακλειο που για πρωτη φορα έβρεξε...!!!!!