Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Μία ευχή για όλα τα παιδιά του κόσμου!


Φίλοι μου καλή μας εβδομάδα και πάνω από όλα Καλή Αρχή στη μαθητική πορεία των παιδιών μας και των παιδιών όλου του κόσμου.
Εύχομαι στα εγγόνια μου καλή χρονιά και βλέπω τη κόρη και το γαμπρό μου να ..πανηγυρίζουν τραγουδώντας:
-Άνοιξε το σχολείο!!!Γιούπι!!!Το Άγιο σχολείο!
Χθες περάσαμε μετά το κτήμα να τους ευχηθούμε τους..τρεις καλή χρονιά και να δώσουμε το δωράκι μας για τα σχολικά και βρήκαμε ένα χαμό προετοιμασίας και χαράς γιατί θα δουν τους φίλους τους!
Θυμήθηκα ..τον εαυτό μου με τη μπλε ποδιά και τη δερμάτινη τότε τσάντα, τα καπλαντισμένα από το πατέρα μου τετράδια με τη μπλε κόλλα και τις ετικέτες καλά κολλημένες και γραμμένες από τα υπέροχα γράμματα της μητέρας μου. 
Το σχολείο μου πολύ κοντά στο σπίτι πήγαινα δημοτικό με το γείτονα και φίλο μου Δημήτρη ( σύμπτωση λέτε το όνομα;) και που όταν μάλωνα μαζί του τον ..απειλούσα ότι θα πάω στο σχολείο με το Κωστάκη που είχε και..αυτοκίνητο!( ξέρετε εκείνο με τα..πεντάλ!)



Η κασετίνα μου ξύλινη με συρταρωτό κάλυμμα , τα βιβλία ελάχιστα και μόνο στη τσάντα το βιβλίο και το τετράδιο της ημέρας..δεν υπήρχε ίντερνετ για πληροφορίες και οι γονείς μας αγόραζαν εγκυκλοπαίδεια για τις εργασίες..ο Θησαυρός Γνώσεων η δική μου! 
Υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν τα χρήματα αν τους αγοράσουν και έτσι βοηθούσε ο ένας τον άλλο δανείζοντας τη δική του..
Για τους Θεσσαλονικείς..Βαλαγιάννη για 2 χρονιές Νήπια, 43ο Δημοτικό Σχολείο για δημοτικό και μετά Καλαμαρί για Γυμνάσιο και Λύκειο..
Ο καιρός τότε εντελώς διαφορετικός, μαζί με τα σχολικά μας αγόραζαν ένα ..αδιάβροχο και η πρώτη μας έκθεση: Τα Πρωτοβρόχια!
Καλή χρονιά στα 3 από τα 4 εγγονάκια μου λοιπόν! Η Βάσια μου 2α Λυκείου, ο Πασχάλης 1η Γυμνασίου και ο Δημητράκης 2α Δημοτικού. Με υπερηφάνεια θα πω ότι η Βάσια είπε στη μαμά της ότι θα κρατήσει τη περσινή της τσάντα για να μη ξοδευτεί, ο Πασχάλης χάρισε τη δική του στο Δημητράκη που την άρεσε και δεν του ένοιαζε για καινούργια ..και θα πω πως η νέα γενιά που βγήκε μέσα από τη κρίση νομίζω ότι θα βγει πιο δυνατή, πιο υπεύθυνη και θα μάθει από τα δικά μας λάθη.
Καλή χρονιά στα παιδιά όλου του κόσμου και νοιαστείτε για όσα υπάρχουν δίπλα σας και στερούνται κάποια πράγματα.
Αχτιδένια φιλάκια!

6 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα και καλή εβδομάδα,
Καλημέρα και στις γλυκειές αναμνήσεις εκείνων των σχολικών χρόνων.
Να είναι καλά όλα τα παιδιά του κόσμου και να έχουν καλή σχολική χρονιά.
Άντε, και στου Κωνσταντίνου!!!
Φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της.

Sofia είπε...

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές-φοιτητές και καθηγητές!! Με όμορφες στιγμές και δύναμη για μάθηση!! Καλή εβδομάδα φίλη μου αχτίδα, να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου! Πολλά φιλούθκια :)

Ariadne είπε...

Καλή χρονιά, καλή αρχή σε όλους μας! Τι μου θύμισες, έτσι ακριβώς και μένα ο μπαμπάκας μου καμπλάντιζε τα τετράδια. Και την ίδια εγκυκλοπαίδεια είχα κι εγώ που αργότερα τη χάρισα στο Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βέροια.Πολλά φιλιά! Αριάδνη AriadnefromGreece!

LitsArt είπε...

Καλη σχολικη χρονια στα παιδακια ολου του κοσμου...κ κυριως καλο κουραγιο στους γονεις που θα πρεπει κ παλι να μοιραζονται αναμεσα σε δουλεια,διαβασματα,σχολεια κ δραστηριοτητες...

metaxia nikolopoulou είπε...

Καλή χρονιά στα εγγονάκια σου Αχτίδα μου και σε όλα τα παιδιά του κόσμου ευχομαι καλή πρόοδο.Μακάρι να μάθουν απο τα δικά μας λάθη και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι .Πολλά φιλιά σε όλους !!!

Maria Kat είπε...

Αγαπημένη μου Αχτιδούλα τι όμορφες αναμνήσεις!!!!
Ευχομαι καλή προοδο για τα εγγονακια σου ...
Να σαι καλα :*