Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Καλή σας εβδομάδα!


Τεμπελούλα έχω γίνει αυτό το καλοκαίρι και δεν γράφω όπως παλιά, αυτό βέβαια έχει τα καλά του..σας αφήνω ήσυχους..έχει και τα κακά του γιατί δεν θέλω να πάψω να υπάρχω σε αυτό το χώρο γιατί είναι..δικός μου..κομμάτι από τη ζωή μου κάτι σαν ένα ρομαντικό ημερολόγιο που κρατούν τα κοριτσάκια όταν είναι στην εφηβεία τους.
Εγώ βέβαια δεν είμαι στην εφηβεία αλλά στη ...3η ηλικία μας ξέρετε φίλοι μου πολλές φορές αυτά τα δύο στάδια της ζωής μας μπερδεύονται και χάνουν τα χρονικά τους σύνορα.
Ας αρχίσω από το Σάββατο που δεν έφυγα πρωί όπως πάντα γιατί περίμενα να συναντήσω τις αγαπημένες φίλες Άννα ( Θεσσαλονίκη) και την Evi Swan ( Αθήνα). Κάθε τέτοια συνάντηση μία χαρά για μένα φίλοι μου , μία νέα εικόνα μπαίνει στη μνήμη μου , ένα όνομα παίρνει μορφή πλέον .
Με γέμισαν δώρα ..


 Όπως βλέπετε βρήκε τη θέση του να κρεμαστή από τη σιδεριά της κληματαριάς μας!


Ένας υπέροχος βασιλικός  για να τον ποτίζω και να μοσχοβολάει!!
Πανέμορφα φλιτζανάκια του καφέ  ( έχει μαθευτεί ότι τα σπάζω εύκολα!!!!!) για το κτήμα που κάνω τόσους καφέδες και ναι φίλη μου..τα μεταχειρίστηκα κι όλας!


Για τέλος κρατάω ένα πανέρι που μου...έκλεψε την καρδιά γιατί φαίνεται ότι φτιάχτηκε ειδικά για μένα και το..κέντημα μου!


Απόγευμα φύγαμε στο κτήμα και γυρίσαμε τη Δευτέρα γιατί οι γείτονες δεν μας άφηναν να φύγουμε!!! Πέρασα υπέροχα με τον γλυκό μου, αγαπημένο μου Δημήτρη και από όλες τις φωτογραφίες που κράτησα στη καρδιά μου διαλέγω ΑΥΤΗΝ :



Μάλιστα.. είναι το φεγγαράκι που φωτογράφησα λίγο πριν μπούμε στο τροχόσπιτο .. και ένοιωσα ότι είχα φτερά και γινόμουν τόση δα.. σαν μικρή νυχτερινή πεταλούδα και άρπαξα τη σκάλα που που πέταξε το φεγγάρι και σκαρφάλωσα εκεί..στην αγκαλιά του. Έγυρα το κεφάλι , χώθηκα στη καμπύλη του  και είδα το κόσμο από ψηλά..στέλνοντας φιλία σε όλο το κόσμο και την..μαγική μου ασημόσκονη που φέρνει αγάπη, ειρήνη, ηρεμία και ..έρωτα!
Μα η πραγματικότης είναι πάντα σαν το...ξυπνητήρι που άκαρδα σε ξυπνάει το πρωί και εδώ φίλοι μου...μπαίνει ο Δημήτρης που ..για το Θεό  φίλοι μου..με ξύπνησε τα χαράματα ο θόρυβος από το χορτοκοπτικό τρακτεράκι και σηκώθηκα με τη Κλώντη νομίζοντας ότι έρχεται επέλαση στρατού να μας αλλοτρίωσει το κτήμα!!!!!


Δεν είναι Δύση..Ανατολή είναι φίλοι μου και κάτω εκεί δεξιά είναι ο άνδρας μου με το ..παιχνίδι του να αλωνίζει το κτήμα!!!!

 Ούτε ο διπλός καφές δεν με συνέφερε , ούτε τα πρωινά χάπια, ούτε ο ήλιος που σε λίγο φώτισε τα πάντα σε ελάχιστο χρόνο.


Η Κλώντη αναρωτιέται γιατί από τις ..6 βγήκαμε στη πολυθρόνα μας!
Μετά ήρθε ο ..αγρότης μου με τα πρωινά προϊόντα του για να μη του βάλω κατσάδα!


Θα ομολογήσω ότι οι ντομάτες του είναι νόστιμες!


Τα φουντούκια μας λίγα μα ..δικά μας είναι τα βρήκαμε ..μοναδικά!!!!

Αύριο Τρίτη γυρίζω πάλι στις δουλειές μου, η βάπτιση πλησιάζει, αρχίζω να ..αγχώνομαι.. μα τα έχω βάλει σε σειρά και λέω..όλα θα πάνε καλά!
Καλή εβδομάδα φίλοι μου και όσοι είστε διακοπές καλά να περνάτε!
Αχτιδένια φιλάκια. 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ ωραία:)
κι ένα μικρό βιντεάκι για σας: http://istologio.org/?p=7666


ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλε, φίλη, το ιστολόγιο αυτό το παρακολουθώ και είναι υπέροχο.Ευχαριστώ, το βιντεάκι το ανέβασα στο fb.

syros2js είπε...

Xaxa! Από τις 6??!!! Ε, το καταλαβαίνω κιόλας! Μετά ξεκινάει η ζέστη και πού να κάνεις δουλειά?!
Πολύ όμορφα τα δωράκια που πήρες, Αχτιδούλα μου και η σοδειά σας φαίνεται χάρμα!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου και χαδάκια για την αγουροξυπνημένη Κλωντούλα μας!
Καλή εβδομάδαααααα!

Unknown είπε...

Πάντα τέτοια όμορφα ευτυχισμένα πρωϊνά Αχτίδα μου !!!!
Σε φιλώ

Katerina V *Pause blog* είπε...

Πολύ χάρηκα που διάβασα νέα σας!!
Μου άρεσε πολύ η ρομαντική διάθεση που διακόπηκε απότομα από τις αγροτικές ανησυχίες του συζύγου!! ;) Όσο για την τρίτη ηλικία θα σε μαλώσω, δεν είναι πλέον όπως στα παλιά τα χρόνια. Είσαι λίγο μεγαλύτερη από τον μπαμπά μου και να σου πω ότι μετά από έμφραγμα συνεχίζει να είναι σαν έφηβος, παίζει μπιλιάρδο, τουμπελέκι, βγαίνει με φίλους και παλιούς συμμαθητές..
Όλα μια ιδέα είναι! Καλές προετοιμασίες για την βάφτιση σε φιλώ!!

Ariadni St. είπε...

Καλά κανετε και τεμπελιάζετε! Με το καλό η βαφτιση , γερός ο μικρός και ευτυχισμένος.
Οι ντομάτες φαίνονται υπέροχες και συμφωνω με την Κλώντη, ειναι νωρις , ξημερωμα 6 το πρωι αχχαχα!
Σας φιλώ γλυκά
να περνατε υπέροχα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2jsκοριτσάκι μου ανησύχησα για σένα με τις φωτιές! Ελπίζω όλα καλά.

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Η αλήθεια είναι ότι είχα λίγο ανησυχήσει, αλλά σκεφτόμουν ότι τρέχετε και δεν φτάνετε με τις προετοιμασίες της βάφτισης. Σήμερα ήμουν έτοιμη να σου στείλω mail.
Αδειούχα είμαι, παραμένω Αθήνα και ζηλεύω το φεγγαράκι σας και τη ρομαντζάδα σας.
Χαίρομαι που βλέπω το κοριτσάκι μας καλά, αν και αγουροξυπνημένο.
Σας στέλνω αγάπη και φιλάκια και σας εύχομαι καλή δύναμη.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τι καλα που κανεις και ξεκουραζεσαι φιλεναδα..ασε να φροντιζει ο Δημητρης σου .. αλλα απο τις 6; χα..χα.. μπορεί να είναι ωραια να ξυπνας τα χαραματα... εχεις όλη την μερα δικια σου να κανεις οτ θελει... χριαζεται να κανουμε και ενα διαλημα πότε πότε .. [αιρνουμε δυναμεις . και συνεχίζουμε...είμαι σιγουρη οτι θα τα προλαβεις όλα ... θα είναι έτοιμα στην ωρα τους.. μην ανυσηχεις...πολύ ωραιεες οι συναντησεις καινουργιων φίλων και τα δωρακια τους λουλουδιασμενα... να περνας ομορφα Αχτίδα μου...καλοφαγωτα τα κυπευτικα της και μπραβο στον αγρότη σου θα σε παρω καποια στιγμη να τα πουμε ναι; καλο υπολυπο καοκαιριου..φιλακιααααα!!

Ελένη B είπε...

Αχ αυτός ο μυρωδάτος βασιλικός!!! μεθυστικός!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ ωραία τα μυρωδάτα δώρα που σου έφεραν οι φίλες !!!!!
Ο αγρότης έχει δίκιο που σηκώνεται χαράματα ..... αλλά εσύ τι χρωστάς καλή μου και η Κλώντη επίσης ??? Σε βλέπω να κεντάς απ τα χαράματα για συμπαράσταση !!! Καλοφάγωτα τα καλούδια σας και με το καλό να τελειώσεις τα σχετικά της Βάφτισης !!! Σε φιλώ !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα σε όλους!