Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016


Βραδάκι φίλοι μου, λίγο πριν πάω να ξαπλώσω επιτέλους να ξεκουραστώ..Από το πρωί με τα αγόρια της κόρης μου τα.."είδα όλα"!!! Μετά τρεχάτη στις 8 που έφυγαν να πάω τη Κλώντη στο γιατρό και σαν αστραπή έπειτα στο Jambo για κάτι τελευταία ξεχασμένα που ήθελα για τη βάπτιση και τις κατασκευές μου.
 Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι ..έχασα τα χρήματα μου κάπου ..κάπως..δεν ξέρω πως ..και ευτυχώς που έχω τη συνήθεια να κρύβω ένα χαρτονόμισμα στη θήκη του κινητού μου και με έβγαλε από την αμήχανη στιγμή μπροστά στο ταμείο!!!
Ακόμη πιο αστείο είναι ότι φθάνοντας στο σπίτι ανακάλυψα ότι ξέχασα να πάρω κάποια κορδέλα που ήθελα ενώ θυμήθηκα η ...χαμένη να πάρω του -μπο -φλο..για το νιπτήρα!!!!!
Φίλοι μου τέρμα..το πήρα απόφαση ότι τα ..έχω χάσει ελαφρώς (!!!!) και πρέπει να γράφω πλέον που βάζω κάποια πράγματα ή τι θέλω να αγοράσω, τι μου λείπει και είμαι τώρα εδώ και 3 μέρες χωρίς αλουμινόχαρτο..( πάντως το του-μπο-φλο) το θυμήθηκα!)
Για άλλο λόγο όμως ήθελα να σας μιλήσω. Αυτές τις μέρες βομβαρδιζόμαστε από αντιδράσεις γονιών για τις επιτυχίες των παιδιών τους και ξέρω ότι από πίσω υπάρχουν κάποιοι άλλοι γονείς που νοιώθουν λες και τους πότισες φαρμάκι!Μπράβο και συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν, μπράβο και συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκα και απλά δεν πρόλαβαν να ανέβουν το σκαλοπάτι. Η αντίδραση των γονιών με αλαλαγμούς χαράς ή με μούτρα μέχρι κάτω και απογοήτευση με φέρνει σε αντίθεση στάσης γιατί  αυτό μεταφέρεται στα παιδιά τους με διάφορους τρόπους. 
Θα μου πείτε ..εσύ όταν πέτυχαν οι δικές σου έτσι δεν χοροπηδούσες; Όχι φίλες μου, χάρηκα δεν λέω, τις αγκάλιασα και τις ευχήθηκα μα συγχρόνως τις είπα ότι αυτή η επιτυχία δεν σήμαινε παρά η αρχή ενός αγώνα που θα τον κάνουν για εκείνες και μόνο και όχι για μένα. Όσο για εκείνα τα παιδιά που δεν πέτυχαν μπορεί να είναι στη ζωή πιο πετυχημένα από τα δικά  μας. 
Τι είναι άραγε ο ..όρος "επιτυχία"; Καταξίωση κοινωνική των γονιών; Απόδειξη ότι τα παιδιά μας δούλευαν και δεν.." έχαναν"  το καιρό τους σε άσχετα; ότι εμείς οι γονείς κάναμε καλά τη δουλειά μας σαν γονείς πιέζοντας τα;
Η επιτυχία θα κριθεί από τι παιδί θα γίνει με..ή χωρίς πτυχία. Η επιτυχία είναι να διαλέξουν το σωστό προορισμό για τη ζωή τους, το σωστό επάγγελμα και το λέω εγώ που ..ναι..είπα κάποτε ψέμματα τους γονείς μου και αντί Ιατρική έδωσα στη Σχολή Καλλών Τεχνών σπέρνοντας το χαμό στο σπίτι όταν πέτυχα. Η πρώτη μου ..επανάσταση!
Έγινα  αυτό που ήθελα, αυτό που γέμιζε τη ψυχή μου και πάλι το ίδιο θα διάλεγα  όμως το κράτησα μέσα μου λιγάκι παράπονο την αντίδραση των γονιών μου στη τότε επιτυχία μου και γι αυτούς αποτυχία. Έκαναν αρκετό καιρό να το αποδεχθούν , η πρώτη μου δουλειά..η πρώτη έκθεση, τα  θαυμαστικά σχόλια των φίλων τους..η κοινωνική επικρότηση που ήθελαν .
Άφησα τις κόρες μου να διαλέξουν ότι ήθελαν, να σπουδάσουν ότι νόμιζαν κατάλληλο για τη ζωή τους , τους άφησα ακόμη και μετά πολλά χρόνια( βλ.Ιωάννα) να αλλάξουν ρώτα σε άκρως αντίθετη κατεύθυνση από διερμηνέας 5 γλωσσών σε..σεφ, να αλλάζουν δουλειά και πόλη (βλ.Ειρήνη). 
Εμείς οι γονείς ας χαιρόμαστε με σωστή στάση για τις επιτυχίες τους και ας δεχόμαστε με χαμόγελο και αισιόδοξη διάθεση για την αποτυχία που..ίσως είναι για καλό τους τελικά.
Φίλοι μου σας ζάλισα , λέω απλά τη γνωμη μου που ξέρω ότι είναι λιγάκι ακραία για την ..ηλικία μου μα λέω πάντα ότι αισθάνομαι. Βλέπετε η αιτία της ανάρτησης αυτής ήταν ένας καυγάς στο αντικρινό σπίτι ανάμεσα σε πατέρα και κόρη που ήταν γεμάτος με διακοσμητικές λέξεις όπως: ..χαμένη..αποτυχημένη..μας ρεζίλεψες..πάνε χαμένα τα λεφτά στα φροντιστήρια..να πας τώρα να δίνεις φυλλάδια...
Είδα τη γλάστρα που μου έφεραν δώρο αν είναι βαριά..μα την καταλυπήθηκα να την χαλαλίσω για το απέναντι μπαλκόνι..και σαν την..ΚΑΤΊΝΑ  του έσουρα ότι μου ήρθε στο μυαλό εκείνη την ώρα και μετά πήγα και πήρα φάρμακο για τη Πάρκινσον ενώ τα..εγγόνια μου δίπλα με..χειροκρότησαν σφυρίζοντας μου:- Έμπαινε γιαγιά το ..έσκισες το ..άτομο!!( πως τα λένε έτσι τα μικρά) .Σίγουρα έχασα το χαιρετισμό από ένα γείτονα μα..ενοικιαστής  ήταν..ας το πάρει το ποτάμι!
Φίλοι μου να πω μια..καληνύχτα και να ευχηθώ ένα καλό ΣΚ , αύριο πάω κτήμα και τη Δευτέρα όπως είπαμε..φτιάχνουμε μπουμπουνιέρες!!!!!
Αχτιδενια φιλάκια!

16 σχόλια:

Maria Kat είπε...


Πλάκα κάνεις τώρα?? Μα τι αντιδράσεις είναι αυτές;;;;Ως τι τα βλέπουν τα παιδιά τους δεν θα το καταλάβω ποτέ!!!
Xxaxaxaxax όντως του τα έσουρες???????
Και πως αντέδρασε???

Froufrou είπε...

Συγχαρητήρια!!! πάντα με αισιοδοξία και θετικές σκέψεις!!!Σας παρακολουθώ χρόνια και παίρνω δυναμη!!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Τα παντα ξεκινουν από το σπιτι φιλεναδα... το τι δινουμε εμεις στα παιδια μας θα δώσουν και εκεινα στα δικα τους... αν μπορούσαν να καταλαβουν κάποι γονεις οτιο τα παιδια είναι αυτόνομα ατομα . και εμεις απλα τα στιρήζουμε στις αποφασεις τους.. αλλα τι λέεω αυτα είναι ψιλα γραμματα για μερικους αν όχι για πολλους γονεις.. ας κανουν τα ονειρα τους πραγματικοτητα είτε πέρασαν είτε όχι...!!
και εσύ αεικίνητό μου πλασμα να προσεχεις... καλά να περνας οτι και να κανεις και ναι.. θα τα πουμε.. καποια στιγμή.. περιμενουμε φωτογραφίες απο τις δημιουργίες σου...για την βαφτιση...καλο Σαββατοκυριακο.. να περασεις .. φιλακιαααα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Kat, καλημέρα γλυκιά μου λίγο πριν το..σκάσω για το κτήμα! Του τα έσουρα ..του τα έσουρα όπως σκεπτόμουν .Πως αντέδρασε; μου είπε να κοιτώ τη δουλειά μου!!Του είπα ότι κάποτε θα το μετανοιώσει και μου..έκλεισε τη κουρτίνα ενώ τα εγγόνια μου χειροκροτούσαν , οι γείτονες δίπλα βγήκαν στο μπαλκόνια παίρνοντας το μέρος μου( έχω ..ρεύμα βρε παιδάκι μου!)και η Κλώντη γάβγιζε μανιωδώς! Δηλαδή..ΣΑΜΑΤΑΣ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Froufrou καλημέρα γλυκιά μου !Από μένα παίρνεις δύναμη;..χάθηκες..τώρα τελευταία είμαι στα..κάτω μου μα..το ξεπερνώ!Στα δύσκολα χαμογελούμε...ΕΙΠΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, φιληνάδα μου καλημέρα! Αυτή η βάπτιση είναι το...κύκνειο άσμα μου σε κατασκευές γλυκιά μου, έχω γίνει ..ραμολί..χα! χα!

ποιώ - ελένη είπε...

Ντροπή στον γείτονα...απαράδεκτος!
Μπράβο σε εσένα που τον κατσάδιασες
Δεν έχουν το Θεό τους κάποιοι...

Σε φιλώ πολύ πολύ ♥

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Όλοι ξεχνάμε κάποια πράγματα, σιγά την υπόθεση. Κράτα σημειώσεις αγορών, η σωστότερη και οικονομικότερη μέθοδος.
Όσο για τις αντιδράσεις των γονιών, κάθε άνθρωπος πορεύεται με τον χαρακτήρα του και τις αντιλήψεις του.
Κανείς δεν το τρώει ότι η βάπτιση είναι το κύκνειο κατασκευαστικό σου άσμα.
Να περάσετε όλοι καλά στο κτήμα και φιλί στη μυτούλα της.

...irida... είπε...

καλημερα!!!και εγω μαζι σου!!!γεια στο στομα σου!!χιχι

litsa t. είπε...

αν ακουγατε το γειτονα μου πως στολιζε την κορη του που δεν περασε θα κλαιγατε για το επιπεδο του.και ειναι και εκπαιδευτικος.αντε να στειλεις σε αυτον το παιδι σου να το μορφωσει.να αγειασει το στομα σου αχτιδουλα μου.να περασετε καλα το σαββατοκυριακο.

Ανώνυμος είπε...

Συμπτωματικά χθες μιλούσα με κάποιον γείτονα για αυτό το θέμα. Καμάρι τεράστιο για τον μεγάλο εγγονό που τελείωσε ναυπηγός πριν 5 χρόνια, φυσικά ακόμα να βρει δουλειά, και σκέφτεται να φύγει για.... Κίνα, που είναι ένας γνωστός του και δουλεύει εκεί. Ο μικρότερος πέτυχε ... Σχολή Καλών Τεχνών. Απαξίωση πλήρης. Τι θα γίνει; Ζωγράφος;;;Θα πεινάσει... και διάφορα τέτοια. Το ότι πέτυχε σε κάτι που του άρεσε, αδιάφορο. Βρε μανία πια! Δε γίνεται όλοι να γίνουν επιστήμονες, κατά προτίμηση γιατροί και δικηγόροι!!! Κάποιος θα γίνει και υδραυλικός, πως να το κάνουμε! Βεβαίως καλά τα σούρατε του τύπου! Μαζί σας! Αφού συμφώνησε και η Κλώντη και έμπηξε τα... γαυγίσματα, άρα σωστά κάνατε. Καλή βδομάδα και λαμπερή δροσερή καλημέρα! Σοφία

Άννα είπε...

Πολυ καλα του εκανες του γειτονα! Να ειμαι απο μια μερια να σε καμαρωνω!
Και να σου πω και τα δικα μου: φετος εδινε ο μεγαλος μου ο γιος, εγραψε μετρια (πολυ μετρια...αλλα δε διαβασε κιολας, να λεμε την αληθεια!) Το Πανεπιστημιο ούτε με το κυαλι δε το βλεπαμε... Αλλα! Περασε στο τει ηλεκτρονικων μηχανικών, του οποιου το αντικειμενο του αρεσει, την κλιση προς τα τεχνικα την έχει (γονιδιο απο το μπαμπα) και ο συγκεκριμενος κλαδος συνεχως εξελισσεται, οπότε μηπως εκανε καλά που δεν εγραψε καλα;;;!!!
Τα φιλια μου!

Ανώνυμος είπε...

Η συμμαθήτρια της κορούλας της φίλης μου ήταν άριστη μαθήτρια,αλλά επειδή επέλεξε να σπουδάσει σκηνοθέτης,ενώ συγκέντρωσε 18000 μόρια και στη σχολή που επέλεξε τα μόρια ήταν περίπου 13000 χιλιάδες,ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν όλη η οικογένεια της φίλης μου την επιλογή της,της είπα απλά ότι ακολουθεί το όνειρό της,νομίζω ότι πέρα από από το κοινωνικό κομμάτι της καταξίωσης των γονιών μέσα από τα παιδιά τους, είναι και η αγωνία που νοιώθουν για την επιβίωση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.Το έχω βιώσει και εγώ με τους δικούς μου γονείς με παρόμοιους χαρακτηρισμούς,κάτι που θεωρώ απαράδεκτο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου καλή μου αχτίδα,αλλά σήμερα πια που είμαι μια μεγάλη γυναίκα μπορώ να καταλάβω την αγωνία τους,προέρχονταν από πολύ φτωχές οικογένειες,και είχαν τη στοιχειώδη μόρφωση,παρότι τους έχω συγχωρήσει για τη στάση τους,διαφωνώ κάθετα με αυτήν. Ήσουν δυναμικό κορίτσι,και διεκδίκησες τη ζωή σου,κάτι που συνεχίζεις να κάνεις ακόμα.Πολλούς φιλικούς χαιρετισμούς!Μαρία της εξπρές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου καληνύχτα πια..τώρα γύρισα από το κτήμα μας και διαβάζω σχόλια.Πριν λίγο που βγήκα στο μπαλκόνι να απλώσω ένα ρούχο με είδε ο...μπαμπάς και μου ..έδωσε μία μούντζα!!!Τότε του χαμογέλασα και του είπα:
-Ευχαριστώ κύριε στα..μούτρα σας!
Μετά είδε τον άνδρα μου που βγήκε και τράβηξε τη κουρτίνα!

Memaria είπε...

Μπήκα σοβαρή να γράψω και με έκανες να γελάσω διαβάζοντας στο σχόλιό σου για τη "μούντζα"...
Φυσικά συμφωνώ με όσα λες...!
Φιλιά πολλά!

LitsArt είπε...

καλημέρα αχτιδούλα!
τώρα που σε διαβαζω μάλλον θα φτιάχνεις μπομπονιέρες...καλό κουράγιο!!!