Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μία νέα μέρα με χαμόγελο πάντα!


 Καλημέρα..όπως παλιά...με το καφέ στο χέρι..πρωινή ησυχία, την απολαμβάνω, την αφουγκράζομαι μέχρι να την βαρεθώ και να βάλω το ραδιοφωνάκι!
Ο Δημήτρης μου έφυγε για το κτήμα το σπίτι καθαρό εκτός από το δωμάτιο εργαστήρι που ο χαμός συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τη βάπτιση , μου μένει μόνο να φτιάξω τη γλάστρα με το στατό γεμάτο γαλάζια και λευκά μπαλόνια!!
 Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ..καλάθια με γαλάζιους... φαρμπαλάδες όπως έλεγε η γιαγιά μου, πήλινα αλογάκια, κορδέλες, φιόγκους  και τα σχετικά! 
 Η Δευτέρα το απόγευμα της θα είναι κατά κάποιο τρόπο μία όμορφη , γλυκιά, φιλική γιορτή με εργασία, γέλια, συζήτηση ,  αφού θα μαζευτούμε οι φίλες να κάνουμε τις μπουμπουνιέρες .Βέβαια κάτι θα μας φτιάξει ο Δημήτρης σίγουρα για να ...στυλωθούμε βρε παιδάκι μου!
Είμαι τυχερή και ευλογημένη που έχω γύρω μου φίλες που με αγαπούν και φροντίζουν για μένα γιατί έχω φθάσει κάπου στην..άκρη των δυνατοτήτων μου, και τα τελευταία επιπλέον 50 πήλινα αλογάκια ζωγραφίστηκαν  με πολύ κόπο πραγματικά.
 Όσο για μένα φίλες μου ..χρειάζομαι ένα..ρεκτιφιέ από μαλλί μέχρι άκρα πιστέψτε με γιατί αναγνωρίζω ότι εγκατέλειψα λιγάκι την..Αχτίδα! 
Σήμερα περιμένω και τη μαθήτρια μου τη Μαγδούλα, πιστή και επίμονη να συνεχίσουμε δεν μπόρεσα να την πείσω χθες ότι πλέον δυσκολεύομαι και απλά η παρέα της και η αγάπη που της έχω  είναι εκείνο που με "κατάφερε" να πω το "ναι" και να έρθει πάλι. 
Τελικά νομίζω ότι πρέπει εγώ να την πληρώνω και όχι εκείνη εμένα. Είναι φοβερό όμως να ακούς ένα κοριτσάκι 10 ετών να σε αγαπάει και να σε πιστεύει τόσο , να σε παρακαλάει από το τηλέφωνο λέγοντας σου ότι όλο το καλοκαίρι στις διακοπές της σκεπτόταν εσένα!!!!!!!!
 Όμως κι εγώ της έχω έκπληξη αφού της αγόρασα ένα όμορφο "επώνυμο" τσαντάκι από αυτά που κάνουν τα κοριτσάκια να..χοροπηδούν και της το γέμισα με πακετάκια χάντρες για τις κατασκευές που της αρέσουν.
Η Κλώντη φίλες μου  περιμένει το φαγητό της , με κοιτάζει στα μάτια και μετά..εξαφανίζεται για να μη της βάλω την ινσουλίνη! Της εξηγώ ότι όλα στη ζωή έχουν τη καλή και τη ..λίγο κακή όψη τους και ότι μαζί θα κρατηθούμε όσο  μπορούμε όρθιες στα δύσκολα.
Φίλες μου σας στέλνω πρωινά Αχτιδένια φιλάκια, την αγάπη μου και βέβαια μαμαδίστικη αγκαλίτσα που λένε ότι έχω.. ειδικότητα!
Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Να υποδεχθείς με το καλό τις φίλες σου και να περάσετε ωραία. Όσο για την σίτισή σας, μακάρι να είχαν όλοι την τύχη σας και τον ιδιωτικό σας σεφ. Και φυσικά, βουρ για το ρεκτιφιέ, είναι βασική προϋπόθεση καλής ψυχολογίας.
Να μου φιλήσεις την αντιρρησία Κλώντη στη μυτούλα.
Καλή σας συνέχεια.

syros2js είπε...

Το πιστεύω πως το κοριτσάκι όλο το καλοκαίρι σε είχε στο μυαλό της!
Γιατί να μην το πιστέψω? Είσαι και υπέροχος άνθρωπος και εκπληκτική καλλιτέχνης, οπότε η μικρούλα πρέπει να πετάει από τη χαρά της κάθε φορά που της λες το πολυπόθητο "ναι"! χιχι!
Αχτιδούλα μου, μια αγκαλιά πελώρια και αμέτρητα χαδάκια για το Κλωντουλίνι μας!
Να προσέχεις!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου σε έχω καλέσει τόσες φορές με το Γιώργο στο χωριό μας και δεν έρχεσαι.Θα σου κακιώσω μα ξέρω πως έχεις πολλά στο μυαλό σου και εύχομαι όλα αγαπημένη μου να σου πάνε καλά.Απλά θέλω να σου ανταποδώσω τη φιλοξενία σου ,τότε σε μία άγνωστη τότε που κανείς μας δεν ξεχνάει.Σας στέλνουμε τις ευχές μας και πάντα ισχύει το κάλεσμα .
Τένια Κερκυρα

Sofia είπε...

Να έχεις μία όμορφη εβδομάδα αγαπητή Αχτίδα, γεμάτη όμορφες στιγμές!!

Thalia Tzellou είπε...

Αχτιδούλα μου καλημέρα!! Με το καλό οι προετοιμασίες για τη βάπτιση και ευτυχώς έχετε τόσο καλή παρέα να σας βοηθάει!! Είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Δημήτρης δεν θα σας αφήνει χωρίς τις νοστιμιές που μαγειρεύει!! Η μικρούλα πως να μην σας αγαπάει τόσο!! Καταλαβαίνω πόσο θα χαίρεται όταν ακούει το πολυπόθητο ναι. Σας στέλνουμε τις ευχές μας και την αγάπη μας!! Πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας και μια γλυκιά αγκαλίτσα στην αγαπημένη μας Κλώντη!!

Maria Kat είπε...

Γεια σου Αχτίδα μου!!! Σε εχω επισκευθεί αρκετές φορές αλλά δεν θυμάμαι αν σου έχω αφήσει πάλι σχόλιο!!! Όπως και να χει είπα να πω ενα γεια
Τα μικρά μας δίνουν ζωή πραγματικά! Είναι απίστευτο πόση αγάπη μπορείς να αντλήσεις από ένα παιδάκι που στη χαρίζει χωρίς αντάλλαγμα!!!
Όλα αυτα με τις μπομπονιέρες και τις συγκεντρώσεις με φίλους τα εχω ζήσει κι εγώ και η αξία τους είναι πραγματικά ανεκτίμητη!! Σου ευχομαι να ζήσεις έντονα την κάθε στιγμή
Σε γλυκοφιλώ
Μαρία

Ariadni St. είπε...

Καταλαβαινω τη χαρα σας για όλα, αλλα ειδικα για τη Μαγδουλα!!!!!!!!