Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Λίγη βολτίτσα στην ημέρα μου και..κους -κους!


Καλημέρα καλημέρα φίλοι μου , μία όμορφη δροσερή μέρα επιτέλους και ελπίζω να διατηρηθεί η θερμοκρασία αυτή ( ιδανική για μένα ) μέχρι να τελειώσω τις υποχρεώσεις μου. 
Χθες έμαθα από τη γιατρό μου ότι πέρασα ένα μικρό εγκεφαλικό γι' αυτό έχω την αστάθεια περισσότερη , μπερδεύω την ομιλία μου λιγάκι και όχι από τη γνωστή αιτία. 
Όμως όλα καλά, το πέρασα κι αυτό, με φόρτωσε εξετάσεις και χάπια, μου είπε ότι είμαι η μόνη ασθενής της που μπαίνει και βγαίνει με.. χαμόγελο από το ιατρείο της και μου έβαλε να της υποσχεθώ ότι θα της πάω μπουμπουνιέρα!
Της είπα λοιπόν ότι καθώς την περίμενα στο χολ ότι παρακολούθησα μία νέα κοπέλα που συνόδευε τους γονείς της μεγάλους σε ηλικία περίπου στα 80 και κατάλαβα από τα όσα είδα και άκουσα ότι και οι δύο έπασχαν από Αλτσχάιμερ. 
Πιστέψτε με καταλυπήθηκα μέσα από τη καρδιά μου τη κοπέλα αυτή που "πάλευε" να τους κρατήσει εκεί με απέραντη ευγένεια και υπομονή, στη κυριολεξία..πάλευε. Όταν λοιπόν βλέπεις κάτι τέτοιες καταστάσεις κάνεις το σταυρό σου και λες..Δόξα το Θεό και δώσε  της δύναμη και υπομονή...
Μετά πήγα με το Δημήτρη μου στην αγορά ( ο καημενούλης τον κούρασα) για να ψωνίσω το ύφασμα για το τραπέζι με τις μπουμπουνιέρες και το μεσημέρι φαγητό ..πρόχειρο της στιγμής που λένε..μα πάντα όμορφο από τα χεράκια του. Τελείωσα και τη λαμπάδα και το κανδράκι αναμνήσεων ..και έσβησα κάποια  ακόμη από τη λίστα μου.
Για το απόγευμα σας έχω κάτι το αστείο.. Πήγαμε λοιπόν σε ένα σούπερ μάρκετ να ψωνίσω κάποια λάιτ προϊόντα για τη Κλώντη , την ώρα που μπαίναμε , η πόρτα ανοιχτή δίπλα στα καροτσάκια ακούω έναν.."ευγενέστατο" και "άξιο" σύζυγο να λέει στη γυναίκα του που έβγαλε το καρότσι από τις θήκες και..έκανε βρε παιδάκι μου την "απρέπεια" να του το δώσει να το κρατήσει!!!!
-Καρότσι ; εγώ;.. είσαι με τα καλά σου..βλαμμένη ; ( !!!!!!) με βλέπεις να φοράω φουστάνια; άντε προχώρα μη σου τα ψάλλω !!!!!!!
Πάθαμε με τον άνδρα μου που τον ακούσαμε και γύρισα να τον δω καλά. Ένας άνδρα γύρω στα 45 και μία γυναίκα με ..κατεβασμένο το κεφάλι, μου ήρθε να του φέρω καπέλο τη κονσέρβα ανανά που κρατούσα και σκέφτηκα τι τραβούσε η καημένη στο σπίτι της με αυτόν τον φαλλοκράτη που είχε δίπλα. 
Την ώρα που πέρασαν δίπλα μας ο Δημήτρης το έκανε το αστειάκι του για να μας..ακούσει και να μας..στραβοκοιτάξει.
-Πάρε το..καλαθάκι κορίτσι μου..δεν φοράω ..φουστάνια!!
-Αν θες να σου το περάσω κολάρο στο λαιμό...λέω δυνατά για να μας ακούσει..και μας άκουσε ,το κατευχαριστήθηκα η κακίστρα!!....
Φίλοι μου ..μου είναι αδιανόητο να έχω δίπλα μου έναν άνδρα που να με συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο ..μου είναι δε αδιανόητο και γι' αυτή την εποχή γιατί πλέον βλέπω με καμάρι και θαυμασμό μπαμπάδες νεαρούς με τα μωρά σε μάρσιπο να βγαίνουν για ψώνια. 
Πρέπει όμως να τονίσω ότι όλα πηγάζουν από μία γυναίκα.. μαμά.. που θα δημιουργήσει ένα τέτοιο αυριανό σύζυγο και πατέρα.
Χαίρομαι τη κόρη μου που βάζει τα αγόρια να φτιάξουν το κρεβάτι και τα δωμάτια τους, να ..πλύνουν μερικές φορές με σειρά τα πιάτα, να φτιάξουν το τοστ τους και κάποιο φαγητό  ο μεγάλος.
Σας ζάλισα πάλι..μόλις έφτιαξα ρολά κανέλας με καρύδια και λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και.ορίστε...σας κερνάω ! 


Σας εύχομαι μία όμορφη μέρα εγώ έχω μπροστά μου..πηλό να κόψω αλογάκια (50) για μπουμπουνιέρες!!
Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

Paraskevi Lamprini M. είπε...

Αχτιδα μου... πολλα περαστικα

Υπαρχουν πολλοι χαρακτηρες δυσκολοι σ αυτην την ζωη... τι να πεις

Ευχομαι τα καλυτερα

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου περαστικά σου στέλνω την αγάπη και τις ευχές μου.Μου αρέσει βέβαια που τα περνάς στο..ντούκου όπως λέει ο λαός μας εδώ κάτω.

Kitchen Stories είπε...

Πολλές καλησπέρες και φιλιά άπειρα για το κέφι και την αισιοδοξίας, που μας μεταφέρεις!
Κερνιέμαι σούπερ ρολάκι!

Εις το επανιδείν!
Ζ.

Αμαλία είπε...

Kαλησπέρα Αχτιδούλα μου,
Φυσικά και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα με ψυχραιμία, αλλά εσύ παιδί μου δεν παίζεσαι με τίποτα. Δεν έχω λόγια να σου πω τι σκέφτομαι. Από τη μια να σου κάνω τη μαμά, να προσέχεις την πίεσή σου, να ξεκουράζεσαι, να δώσεις προτεραιότητα στον εαυτό σου, και από την άλλη να σε παραδέχομαι που τα γράφεις όλα και κάνεις τα γούστα σου και κοιτάς μπροστά. Τελικώς, σε ζηλεύω.
Τέλος πάντων, ΠΡΟΣΕΧΕ . Αρκετοί άνθρωποι γύρω σου σε έχουν ανάγκη. Κάντο γι΄αυτούς.
Σε φιλώ και σένα και τη μυτούλα της και σας εύχομαι καλό ξημέρωμα.
Με αγάπη.

LitsArt είπε...

ενταξει ομολογω οτι την επαθα την υπογλυκαιμια μουβραδυατικα...λατρευω τα ρολα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αχτίδα είμαι η Τένια από Κέρκυρα, να προσέχεις να είσαι καλά, σου τηλεφώνησα μα δεν απάντησες.Σ' αγαπώ πολύ πολύ.

syros2js είπε...

Είδες όμως διαφορά? Από τη μία ο αχαρακτήριστος τύπος, που δεν δίστασε να προσβάλει τη γυναίκα του δημόσια κ από την άλλη η κοπέλα (και πόσες ακόμη τέτοιες υπάρχουν) που τραβάει το δικό της Γολγοθά με την ασθένεια των γονειών της... Πφφφ... Τί να πω?
Να προσέχεις τον εαυτό σου, Αχτιδούλα μου! Φρόντισε να ξεκλέβεις χρόνο να ξεκουράζεσαι, ναι?!
Καλό ξημέρωμα, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

Ariadni St. είπε...

Περαστικά σας!
Με το χαμογελο ξορκίστε τα ολα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μας παρουσίασες δύο διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων Αχτίδα. Την κοπέλα που παλεύει για τους γονείς της και μπράβο της και τον άθλιο τύπο που δεν σέβεται τη γυναίκα του και δυστυχώς η καημένη θα υποφέρει μαζί του !!!! Έπρεπε να χαλαλήσεις την κονσέρβα χα χα !!!!. Περαστικά σου καλή μου και πρόσεχε τον εαυτό σου........ σε έχουμε ανάγκη έ !!!!!
Σε φιλώ !!!!

Μαρία Καραογλανίδου είπε...

Γεια σας! Τυχαία βρεθηκα στο μπλογκ σας και χάρηκα που πέρασα. τα λέτε πολύ ωραία και σωστά! ευχομαι να ειστε καλά! τα λέμε!