Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ένα παράπονο!



Φίλοι μου λίγη κουβεντούλα..ένα παράπονο ..λίγος θυμός..ελάχιστη κακία..νομίζω δίκαιη δυσανασχέτηση!
Σήμερα κάνοντας ένα "περίπατο" στο FB διάβασα τη παρατήρηση μία φίλης για μας τους..φιλόζωους που νοιαζόμαστε και χαλάμε το κόσμο για τα αδέσποτα και δεν δίνουμε σημασία σε παιδιά που μετρούν μέρες και αγωνίζονται για τη ζωή. Συνοδευόταν δε η παρατήρηση της από ένα βίντεο της Γιούνισεφ για τα καρκινοπαθή παιδιά..
Το έχω ακούσει άπειρες φορές αυτό το..ψαλτήρι, κάποτε πριν χρόνια θυμάμαι μία γιαγιά στη γειτονιά μου την ώρα που έβγαζα το σκύλο μου βόλτα να με αποκαλεί βρωμιάρα και ..χαμένη που αντί να μεγαλώσω παιδιά μεγαλώνω..σκυλί! Στην αρχή κοίταξα πίσω μου μήπως το έλεγε σε ..άλλη, μετά κατάλαβα ότι εγώ ήμουν ο αποδέκτης του..εξάψαλμου. 
Σπάνια θυμώνω, σχεδόν ποτέ , αφού η ηρεμία μου όπως λένε οι κόρες μου "σκοτώνει γάιδαρο"όμως όπως λέει ο λαός μας "φοβού την οργή του ήρεμου ανθρώπου" τότε η ..Αχτίδα γίνεται Κεραυνός και θύελλα , το ξέσπασμα μου είναι θυελλώδες και ζήτημα να μου έχει συμβεί αυτό 3-4 φορές στη ζωή μου! Καταλαβαίνετε ότι η γιαγιά εκείνη μπήκε μέσα και..κλειδαμπαρώθηκε! Το αστείο ήταν ότι λίγα χρόνια μετά πέθανε και ο κληρονόμος της έχει μέχρι τώρα..2 σκύλους στο μπαλκόνι της και με χαιρετάει πάντα όταν συναντιόμαστε.
Έτσι λοιπόν στο FB θεώρησα τον εαυτό μου σαν.. αντιπρόσωπο όλως εμάς που αγαπούμε τα ζώα, που φροντίζουμε τα αδέσποτα και ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι αγαπούμε ΚΑΙ τους ανθρώπους και ότι φροντίζουμε ΚΑΙ τους αδύνατους ( πρόσφυγες, αρρώστους, άνεργους, άστεγους) όσο τα ζώα.
Τα δικά μου πιστεύω είναι όπως είπα στη φίλη ότι την αγάπη και τη προσφορά μας στα ζώα μπορούμε να την δείχνουμε , να την δηλώνουμε, να την εκθειάζουμε όσο θέλουμε..ΟΜΩΣ τη προσφορά μας στον ΑΝΘΡΩΠΟ  να την κρατούμε για τον εαυτό μας, να την κρύβουμε από τους γύρω μας και από το...άλλο μας χέρι ακόμη. Θα ήμουν ένα είδος ανθρώπου που απεχθάνομαι αν έλεγα ή λέγατε με τη σειρά σας κάθε τόσο τι προσφέρω- προσφέρετε και που. Αυτό το ξέρω μόνον εγώ ,εσείς και ο Θεός!
Η αγάπη μου για τα ζώα είναι γνωστή, μπορώ να δώσω ακόμα και τη τελευταία μου μπουκιά από το στόμα μου όπως θα την έδινα στο παιδί μου και στο όποιο παιδί βρεθεί πεινασμένο μπροστά μου. Δεν θα απολογηθώ για την αγάπη αυτή, ούτε θα απολογηθώ γιατί σαν..φιλάνθρωπος δεν βάζω φωτογραφίες την ώρα που μαγείρευα για σισίτια, όταν έδινα αίμα και κάποτε μυελό, όταν φτιάχνω δέματα ή όταν ξεγελιέμαι ακόμη από απατεώνες που αναγνωρίζουν την ευκολοπιστία μου.
Σπαράζω όταν βλέπω παιδάκια κακοποιημένα, πεινασμένα, πρόσφυγες και άστεγους Έλληνες ή Ξένους..το ίδιο είναι, το ίδιο όμως πονάω όταν βλέπω ζώα κομματιασμένα από ανθρώπινο χέρι, κακοποιημένα, πεινασμένα , ζαλισμένα από τη δίψα και πιστέψτε με βλέπω άπειρα στο δρόμο όταν πηγαίνω στο κτήμα μας.
Θα μπορούσα να σας βάλω φωτογραφίες που θα σας άφηνα άυπνους από τη φρίκη μα δεν το κάνω και αισθάνομαι υπόλογος που άπειρες φορές αποφεύγω κι εγώ η ίδια να τις δω και τις προσπερνώ όπως κάνουμε ΟΛΟΙ  μας όταν βλέπουμε στη τηλεόραση εικόνες αστέγων ,προσφύγων , αρρώστων και απελπισμένων από τα πάντα.
Λοιπόν μη ρίχνετε τη πέτρα του αναθέματος στους φιλόζωους γιατί φίλοι μου όταν αγαπάς το ζώο αγαπάς και τον άνθρωπο , όταν αγαπάς και πιστεύεις σε μία Ανώτερη δύναμη αγαπάς και τα δύο..κάθε μορφή ζωής ακόμη και την..αραχνούλα που σκαρφαλώνει στο τοίχο σου ( πλην της..κατσαρίδας..συγνώμη Θεούλη έκανες κι Εσύ ένα λαθάκι στη Δημιουργία!!!!)
Άντε...τα είπα και μου πέρασε ...βρε τι ψυχανάλυση κάνει αυτός ο καναπές μου στο μπλοκόσπιτο!!!
Αχτιδένια φιλάκια 

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για σου Γεωργια μου εχεις απολυτο δικαιο .Τα φιλια μου και μια αγκαλια σε σενα και στην Κλωντη !!!!! Στελα

Αμαλία είπε...

Γλυκειά μου Αχτιδούλα,
Αυτό το ψαλτήρι κατά των ανθρώπων που αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα έχει καταντήσει αηδία.
Αγαπώ και συμπονώ τους πάντες, ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιαιτέρως τα παιδάκια και τους γέροντες. Το ίδιο ακριβώς κάνω και για τα ζωάκια, και κάτι παραπάνω διότι αυτά τα κακόμοιρα είναι έρμαια των κακών αισθημάτων και ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών πολλών εκπροσώπων του "ανώτερου" είδους των ανθρώπων.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να χαρακτηριστώ ψωνισμένη ή "μισάνθρωπος", αλλά με αφήνει παγερά αδιάφορη ή όποια τιμωρία, ταλαιπωρία και η όποιου είδους "ανταπόδοση" κακίας και διαστροφής σε αυτούς τους που κακοποιούν τόσο τους συναθρώπους μας όσο και αυτά τα ταλαίπωρα τα ζώα. Δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι υπάνθρωποι. Δεν υπάρχουν για μένα.
Συγχώρεσέ με Γεωργία μου τόσο εσύ όσο και οι φίλοι που σχολιάζουν μαζί μου στο blog σου εάν σοκάρω με αυτή μου την ωμή τοποθέτηση, αλλά αυτή είμαι.
Σου στέλνω τα φιλιά μου για καληνύχτα.

Kitchen Stories είπε...

Σε όλα, μα σε όλα με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη!
Εύγε σου Αχτίδα μου για τις απόψεις σου μα και τις πράξεις σου απέναντι σε κάθε αδύναμο πλάσμα!

Ζ.

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, σου βγάζω το καπέλο! Από την αρχή, μέχρι το τέλος της ανάρτησής σου!
Δεν θα άλλαζα την παραμικρή λέξη!
*Να σκεφτείς 2 από τους αντιδημάρχους που έχουμε στο νησί που ηλικιακά είναι γύρω στα 30, είχαν δηλώσει πως αν πιάσουν κάποιον να ταΐζει αδέσποτα, θα του βάλουν... πρόστιμο, επειδή λέει μετά τα αδέσποτα λερώνουν! Ακούς εκεί? Αντί να κοκκινίζουν από ντροπή που έχουν κάνει τον τόπο τσιμεντούπολη και πού να πάνε τα αδεσποτάκια, αντί να κάνουν κατάλληλους χώρους για αυτά (γιατί πόροι δίνονται) και αντί να βρουν ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν τα αδέσποτα, τα έβαλαν με όσους από το υστέρημά μας, τους βάζουμε νεράκι, φαγάκι και τα πηγαίνουμε για στειρώσεις... Μετά πήγαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και οι 2 τους...
Μπορώ να δεχτώ το να μην θέλει κανείς δίπλα του ζωάκια κ να μην τα αγαπά. Δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά το δέχομαι.
Μα να μην τα σέβεται και να γίνεται αγενής με όποιον τα φροντίζει, ε, όχι! Αυτό δεν το δέχομαι! Είναι από τα θέματα που με κάνουν κουρέλι και ταυτόχρονα ταύρο!
Όσοι θεωρούν πως η ανθρωπιά και η αγάπη έχουν περιορισμούς, με αυτό το πλευρό να κοιμούνται...
Φιλί γλυκό, κορίτσι μου! Και χαδάκια στο Κλωντουλίνι μας!
Καλό βράδυ!

Φιλία είπε...

Δεν μ' ενδιαφέρουν καθόλου οι κακίες και οι χολές του κάθε κομπλεξικού και της κάθε κομπλεξικιάς και τι ψέλνουν στους φιλόζωους.
Έχω "μαζέψει" ένα σκυλάκι αδέσποτο που κατέβηκε απ' το δάσος πίσω απ' το σπίτι μου και το ταΐζω ένα χρόνο τώρα αλλά δεν λέει να με πλησιάσει να το χαϊδέψω, να το πάω στο γιατρό κλπ.
Μου κάνει χαρές μόλις με δει, αλλά όταν πάω να το πλησιάσω γίνεται καπνός!
Έχετε καμιά ιδέα πώς να το "ξεφοβίσω" το καημένο; Ποιος ξέρει τι κλοτσιά θα έχει φάει και είναι τόσο τρομοκρατημένο...
Φιλιά πολλά

ANNA FLO είπε...

Έτσι ακριβώς! Εγώ από την άλλη δεν απολογούμαι σε κανένα για την αγάπη μου στα ζώα και για το σκύλο που έχουμε ως μέλος της οικογένειας. Ο άνθρωπος που δεν αγαπά τα ζώα δεν αγαπά και τους ανθρώπους ή τους ξεχωρίζει σε ''άξιους'' να δεχθούν την ελεημοσύνη του ή ανάξιους. Γιατί μόνο ελεημοσύνη δίνουν, αν δίνουν! Ξέρω τι σου λέω, γι αυτό το λέω. Και μην κακοκαρδίζεσαι με τον κάθε κομπλεξικό που το παίζει ανθρωπιστής. Οι αληθινοί άνθρωποι μπορεί να μετριούνται στα δάχτυλα αλλά υπάρχουν.Εκείνοι που υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί είναι αυτοί που βρήκαν τάχα μου βήμα στο διαδίκτυο για να διατυμπανίζουν πόσο νοιάζονται για τους άλλους μόνο πληκτρολογώντας το!!
Χαίρομαι που ηρέμησες γράφοντάς τα. Είναι το καλό του μπλοκινγκ! Ηρέμησα και εγώ...
Όνειρα γλυκά Αχτίδα μου

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα όσα γράφεις !!!
Είναι απαράδεκτοι όσοι δεν αγαπούν και τα ζώα.
Άσε τους να λένε, μη δίνεις σημασία!!
Τα φιλιά μου Αχτίδα !!!

Άννα είπε...

Συμφωνω απολυτα. Αν αγαπας και προσφερεις στα ζωα , ειναι αυτονοητο πως αγαπας και τους ανθρωπους... απλα δε το διατυμπανιζεις....

nasia είπε...

Τα λόγια σου με βρίσκουν σύμφωνη και αγνοώ τους κακόβουλους και μίζερους ανθρώπους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΩΣΩ, ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ..ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

ΦΙΛΙΑ : ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΙΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙΣ ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ, ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΩΧΘΕΙ,ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΑΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΥΡΑΝΟ.ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.ΤΑ ΖΩΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗ ΚΑΚΙΑ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΤΕ ,ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.
ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΠΑΩ ΣΗΜΕΡΑ ( ΣΕ ΛΙΓΟ) ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ,ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά έχω διώξει άτομα απ' το σπίτι μου κι έχω αρνηθεί να κλείσω το σκυλάκι μου σε άλλο δωμάτιο επειδή κάποιου δεν του άρεσαν τα σκυλιά. Θα το έκανα μόνο αν ήξερα ότι έχει αλλεργία στην τρίχα, και πάλι στο σπίτι μου δεν θα τον καλούσα. Όσο γι' αυτούς τους μίζερους, απάνθρωπους υπάνθρωπους, αν με βρίσουν δεν μασάω, ανάλογα τα λόγια, απαντάω. Τα ζώα μου είναι οικογένειά μου, δε τα διώχνω, δε τα κακομεταχειρίζομαι και στο φινάλε σπίτι μου είναι, ό,τι θέλω κάνω. Η ευγένεια και η υπομονή έχουν τα όριά τους με μένα πάνω σ' αυτό το θέμα. Δεν ακούω τίποτα, αλλά φροντίζω κιόλας να μη δίνω λαβές, με το να μαζεύω τα κόπρανα και να μην αφήνω να ουρεί σε μέρος που δεν πρέπει. Και το τονίζω αυτό, διότι έχω τσακωθεί ουκ ολίγες φορές με φιλόζωους που αφήνουν τα κόπρανα εκεί χωρίς να τα μαζεύουν. Απ' αυτούς μας βρίζουν κι εμάς. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ!!! Καλημέρα σε όλους. Να έχετε καλά νέα απ' τους γιατρούς. Σοφία

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδούλα μου έχεις απολυτο δικιο
εγω πιστευω πως ο ανθρωπος που δεν αγαπαει και δεν νοιαζεται για τα ζωα, δεν αγαπαει και δεν νοιαζεται ουτε για τους ανθρωπους.
Εσυ συνεχισε να κανεις στη ζωη σου οσα κανεις, με την ιδια χαρα κι αγαπη
Εμεις ξερουμε πολυ καλα ποια εισαι, πως στηριζεις, πως βοηθας και γι αυτο σε αγαπαμε τοσο πολυ!
Φιλια πολλα
καλο σκ να εχεις

BUTTERFLY είπε...

Ο ανθρωπος που εχει μεσα του αγαπη την εχει για ολους και ολα! Εχει καταντησει αηδια πια να ειναι ολα ενα πεδιο μαχης! Γιατι σκυλισ κι οχι γατια; γιατι ζωα κι οχι παιδια; γιατι προσφυγοπουλα κι οχι ελληνοπουλα; γιατι παντελιδη κι οχι μοτσαρτ; γιατι γιατι γιατι; κι εγω λεω... γιατι οχι ολα; γιατι οχι οπως και οποτε μπορουμε; γιατι οχι απλα αγαπη; αλλα ετσι ημασταν παντα... τον αλλο να τον κρινουμε εμεις τα κανουμε ολα τελεια!!! Και φυσικα δεν παμε μπροστα ετσι...
Καλημερα!

BUTTERFLY είπε...

Ο ανθρωπος που εχει μεσα του αγαπη την εχει για ολους και ολα! Εχει καταντησει αηδια πια να ειναι ολα ενα πεδιο μαχης! Γιατι σκυλισ κι οχι γατια; γιατι ζωα κι οχι παιδια; γιατι προσφυγοπουλα κι οχι ελληνοπουλα; γιατι παντελιδη κι οχι μοτσαρτ; γιατι γιατι γιατι; κι εγω λεω... γιατι οχι ολα; γιατι οχι οπως και οποτε μπορουμε; γιατι οχι απλα αγαπη; αλλα ετσι ημασταν παντα... τον αλλο να τον κρινουμε εμεις τα κανουμε ολα τελεια!!! Και φυσικα δεν παμε μπροστα ετσι...
Καλημερα!

Μαρία Νικολάου είπε...

Με ενοχλεί γενικά η άποψη το ότι αν είσαι το ένα, δεν είσαι το άλλο.
Ασχολείσαι με την τέχνη - ''εδώ ο κόσμος πνίγεται και συ καλλιτεχνίζεις'', κάνεις διακοπές - ''εδώ οι άλλοι πεινάνε εσύ κάνεις βόλτες'', βγαίνεις για καφέ - ''εδώ άλλοι δεν έχουν να φάνε και συ διασκεδάζεις'', αγοράζεις κάτι όμορφο - ''εδώ άλλοι δεν έχουν σπίτι να μείνουν'', ζεις - ''εδώ οι άλλοι πεθαίνουν''.
Μα γιατί το ένα αναιρεί το άλλο, δεν το καταλαβαίνω.
Να γίνουμε όλοι λοιπόν πεινασμένοι, κουρελήδες και δυστυχισμένοι, να μην αγαπάμε κανέναν για να είμαστε όλοι ίσοι.
Το καλό και η αγάπη υπάρχει παντού. Αυτοί που δεν το βλέπουν δεν πρόκειται να ζήσουν ευτυχισμένοι ποτέ.
Καλημέρα Αχτίδα μου!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου αχτίδα έχω καιρό να δώσω σημεία "ζωής"διαδικτυακά εννοείται,όλοι όσοι έχουν διαβάσει την ανάρτησή σου,και είναι φίλοι σου γνωρίζουν λίγο πολύ τον τρόπο που σκέφτεσαι,στη συγκεκριμένη ανάρτηση ίσως ήσουν λίγο πιο έντονη ζητώντας το δίκιο σου,αλλά αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι εκεί που είσαι έντονη και λίγο θυμωμένη,πετάς το σχόλιο με την κατσαρίδα και το απογειώνεις.Συμφωνώ και επαυξάνω,ανθρωπιά και αγάπη για όλα τα "ζωντανά".Γέλασα πολύ με την κατσαρίδα νάσαι καλά.Μαρία της εξπρές.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου!Τελικά όλοι έχουμε τέτοιους <> στο ενεργητικό μας!Δεν πειράζει εγώ τους θεωρώ παράσημα!
Σας παρακολουθώ πάντα!
Φιλιά Μαρίνα

Sophie Snow είπε...

Σκεφτεσαι και γραφεις τοσο ομορφα Αχτιδα μου. Χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι σαν και σ'ενα <3 Καλη σου μερα :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ...ΤΟΙΑΥΤΑ, ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΛΑΘΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΨΥΧΗ.ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ..ΕΞΟΔΟ ΜΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΟ ΣΚΑΣΩ ΚΑΙ ..ΚΑΛΟ ΣΚ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

Ariadne είπε...

Καλά να περάσεις αυτό το ΣΚ άκουσα θα έχει και καλό καιρό!Αυτό το πράγμα να πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα βρε παιδί μου. Μη νοιάζεσαι εγώ λέω "Σ'όποιον αρέσουμε!" Αριάδνη AriadnefromGreece!

Ανώνυμος είπε...

Mην απολογείσαι αγαπημένη μου Αχτίδα...εγώ και τόσοι άλλοι ξέρουμε πολύ καλά τι καρδιά έχεις για τους ανθρώπους και τι απόθεμα ψυχής έχεις δώσει και δίνεις κάθε λεπτό για όλους,οικογένεια και φίλους,συγγενείς και γνωστούς μα και άγνωστους.Μια πελώρια αγκαλιά αγάπης είσαι που δίνεις και δίνεσαι αστείρευτα.Λοιπόν,αρκεί η γνώμη αυτών που σε γνωρίζουν,εσένα και τον κ.Δημήτρη.Σας υπεραγαπώ,Όλγα.

Ποδηλάτισσα είπε...

Δεν έχεις να δώσεις λόγο σε κανέναν γλυκιά μου Αχτίδα.... μα θυμάσαι πως οι άνθρωποι ξεχνάνε γρήγορα ότι έχεις κάνει για αυτούς... τα ζώα ποτέ!!!!Ο Μαχάτμα Γκάντι έλεγε "Το μεγαλείο ενός έθνους και η πρόοδος στις ηθικές αξίες κρίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα" και ο δικός μας Μενέλαος Λουντέμης " Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα"!!!! Πολλά πολλά φιλιά σε σένα και στον καλό μου φίλο, να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!!

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα,
Ελπίζω τα νέα από τους γιατρούς να είναι καλά. Να περάσετε καλό Σαββατοκύριακο στο κτήμα σας ξέγνοιαστα και σε περιμένουμε να επανέλθεις με "υλικό" προς ανάρτησιν :)))
Φιλιά πολλά σε όλους σας και στην ντιβίσια μυτούλα της.

nikol είπε...

Η αγάπη Αχτίδα μου είναι και για τους ανθρώπους αλλά και τα ζωάκια !!!Αυτός που αγαπάει τα ζώα είναι με μαθηματική ακρίβεια ο ίδιος άνθρωπος που θα προσφέρει με πολλή αγάπη σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη !!!Τα υπόλοιπα είναι αέρινα λόγια χωρίς ουσία!!
Καλό Σ/Κ και πολλά φιλάκια