Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Εις το Πυρ το εξώτερον φίλοι μου!


Φίλοι μου χθες χάθηκαν τρία Ελληνόπουλα, "έκλεισαν" σπίτια, έκλεισαν τρεις ζωές γεμάτα όνειρα και σχέδια για το μέλλον τους. Μάνες , σύζυγοι ,παιδιά μαυροφορέθηκαν...
Στα νερά της Μεσογείου μας κάθε μέρα χάνονται ζωές, λες και ένας δράκος ζητάει αντάλλαγμα για το πέρασμα τους.
Στην Ανατολή άνθρωποι - κτήνοι σφάζουν και κομματιάζουν ανθρώπους, θρυμματίζουν όνειρα και ζωές..
Σκοτεινιάζει φίλοι μου η μέρα με λυπεί το κάθε πέρασμα της. Δεν έχει σημασία που δεν συμβαίνει σε μένα..συμβαίνει στο διπλανό μου και η φωτιά του με καίει το ίδιο!



Ας ευχηθούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Γιατί εμείς έχουμε μέσα μας όμορφες εικόνες από αυτά που ζήσαμε..όμως τα νέα που γεννιούνται...τι εικόνες θα έχουν;
Συγνώμη αν σας στεναχώρησα..ήταν ανάρτηση "στιγμών"....
Αχτιδένια φιλάκια.

16 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Μαύρες και τραγικές οι εικόνες τριγύρω μας..... μόνο πόνος και δάκρυ, ανθρώπινες ζωές που χάνονται.... και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ??? Μακάρι Αχτίδα μου να αλλάξουν τα πράγματα και να ξαναγεμίσει ο κόσμος από χαμόγελα και αισιοδοξία!!!!! Πολλά φιλιά και ευχές για ένα όσο γίνεται καλό Σαββατοκύριακο!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα ,Καλή μου φίλη ξέρεις ότι δεν είμαι απαισιόδοξο άτομο όμως...όπου γυρνώ και κοιτώ πληγώνομαι...είναι άδικο για τα νέα παιδιά, τους νέους πολίτες που θέλουν να γευτούν τη ζωή.Είναι πράγματι άδικο.Καλημέρα γλυκιά μου όλη μέρα!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Αχτιδα μου.
Θρυνουμε το χαμό τους, όπως και τόσων άλλων αδικοχαμενων.
Μακαρι κάποτε να σταματήσει αυτό το κακό.
Σε Φιλώ.

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτίδα,
Τραγικό το συμβάν όπως και όλες οι άλλες φρικαλεότητες που ακούμε και βλέπουμε.
Το κουράγιο στις οικογένειές τους είναι μόνο μια κουβέντα..
Φρόντισε τον εαυτό σου, η αρνητική σκέψη σου κάνει κακό.
Σε φιλώ και καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου Αχτίδα καλή σου μέρα, πολλές ευχές για ανάρρωση και καλά αποτελέσματα. Καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι από προσωπικά βιώματα. Ατελείωτες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου.....Επειδή κάποιος. ....αναποδιασμενος αυτές τις σκέψεις τις μεγαλοποιει και τις κάνει να φαίνονται μαύρες, ακούμπησε και στηριξου εκεί που όλα φωτίζονται ελπιδοφόρα. Σου εύχομαι από καρδιάς να σου ανοιχτεί ένα καινούργιο μονοπάτι από εκείνα τα κουβαριασμενα και μισοκρυμενα που όμως όταν το ανακαλύψουμε τρεχουμε να το βαδισουμε με χαρά και αγαλλίαση.
Όσο για την τραγωδία που χτύπησε την Ελλάδα πονω και συμπάσχω με τις οικογένειες των αδικοχαμενων παιδιών μας,έχοντας και μια επί πλέον σχέση με το ΠΝ,σκεπτομενη ότι αν αυτά συμβαίνουν εν καιρώ ειρήνης, τι να περιμένουμε σε πιθανά πολεμική εμπλοκη; Ο Θεός να βάλει το χέρι Του από δω και μπρος γιατί απ ο,τι φαίνεται προχωρούν κάποια σχεδια για την ανθρωπότητα που δεν συναδουν ΚΑΘΌΛΟΥ με την ευτυχία του ανθρώπου. ....

Καλό Σάββατοκυριακο , Φαιη

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσει που οι αναρτησεις δειχνουν ανθρωπο που δεν εχει διαλεξει στρατοπεδο, που ειναι ικανος να διακρινει οτι το καλο και το κακο υπαρχουν παντου, οπως και το οτι ο ανθρωπινος πονος δεν ειναι αποκλειστικοτητα των ανθρωπων της δυσης. νομιζω οτι ο κοσμος, τωρα που εχει αρχισει παλι να περιχαρακωνεται γυρω απο τον εαυτο του, εχει αναγκη απο μετριοπαθεις ανθρωπους και οχι απο κραυγες ανθρωπων που φοβουνται οτι ειναι διαφορετικο απο αυτους. γινεται ποτε ο ανθρωπος και η ζωη να μην ειναι η υψηλοτερη αξια και ολα τα αλλα να επονται;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρένα Χριστοδούλου, φίλη μου σκέπτομαι τους ανθρώπους που ζουν καταστάσεις τόσο άσχημες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φαιη μου το δικό μου πρόβλημα είναι γνωστό και δεν υπάρχει λύση παρά αγώνας από μέρους μου να είμαι όρθια και δυνατή όσο μπορέσω ώστε να μη γίνω βάρος σε όσους αγαπώ.Ο κεραυνός λένε χτυπάει καίει όπου πέφτει μα δεν μπορώ να μη σκέπτομαι όλους αυτούς που δεν έζησαν τη ζωή τους και θα λείψουν από την οικογένεια τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος φίλη μου δεν ανήκω σε κανένα παρά μόνο στον εαυτό μου και τα πιστεύω μου, στα όσα διδάχθηκα και σε όσα οφείλω σαν άνθρωπος να φτιάξω όσο είμαι εδώ.Ποτέ δεν ήμουν των άκρων, οι κόρες μου λένε ότι τους "σκοτώνει " η ηρεμία μου και με μαλώνουν που είμαι λένε μαλακή σαν βούτυρο.Ίσως έπαιξε ρόλο η ζωγραφική που αφιέρωνα σε αυτή όλο μου το χρόνο.Δεν μπορώ τα μίση, τους καυγάδες, τις φωνές και τις παρεξηγήσεις. Η ζωή φίλη μου είναι απλή δεν χρειάζεται να την δυσκολεύουμε με απαιτήσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου σ' ευχαριστώ για τις σκέψεις σου εδώ και φιλάκια αχτιδένια για ένα όμορφο ΣΚ

Μαρία Έλενα είπε...

Δύσκολες οι σημερινές μέρες αλλά με λίγο χαμόγελο ίσως κάτι αλλάξει.
Φιλάκια ...

Ariadni St. είπε...

Αχ το Αιγαιο καταντησε νεκροταφείο ψυχων! Ποιος ξερει πόσο παλιό ηταν το ελικόπτερο για να συνεβη αυτο το τραγικο δυστυχημα :(
Κριμα για τα παιδια και τις οικογένειές του!
Καλό Σαββατοκύριακο
Σε φιλώ :)

Idea Studio είπε...

Αχτίδα μου... πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση που οι λέξεις έχουν εγκαταλείψει την διαλογική μου διαδικασία...
Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν μπόρεσα να γράψω δυο γραμμές για τρεις ψυχές που έσβησαν με αυτό τον τραγικό τρόπο.
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες το "βήμα" να το κάνω...
Πρέπει να σηκώσουμε πολύ βαρύ φορτίο ακόμη...
Αγάντα...

syros2js είπε...

Δεν μας στεναχωρείς εσύ, Αχτιδούλα μου...
Η ίδια η πραγματικότητα μας κόβει τα πόδια... Τί νω πω? Είναι τόσο κρίμα...
Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!
Ας ευχηθούμε για ένα πιο ανθρώπινο αύριο...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Κρίμα, κρίμα να χάνονται ζωές ΓΙΑΤΙ ???
Με την ελπίδα ότι θα φτιάξουν τα πράγματα ζούμε όλοι μας, γιατί αυτή η νέα γενιά είναι που πληρώνει για κάτι που δεν φταίει καθόλου !
Σε φιλώ !!!!

marypertax είπε...

''Ενός κακού μύρια έπονται'', έλεγαν οι αρχαίοι και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι το μεγάλο κακό είναι η απληστία του ανθρώπου που γεννά την αδιαφορία για τον διπλανό, την σκληρότητα απέναντι στον ανθρώπινο πόνο! Μας ρουφάνε κάθε μέρα για να αποκτήσουν όλο και περισσότερα παγκοσμίως και θύματά τους οι απλοί άνθρωποι που δίνουν τις ζωές τους! Ευελπιστώ σε ένα καλύτερο αύριο!
Ποιος ξέρει;