Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Στα πρώτα βήματα του νέου χρόνου!


Καλημέρα φίλοι μου, μια παγωμένη Κυριακή από μία κρύα Θεσσαλονίκη κι εγώ αν το πιστεύετε δεν ξεκολλώ από το καλοριφέρ  αν και φευγαλέα το βλέμμα μου ταξιδεύει στον ουρανό μπας και δω κάποιες νυφάδες που θα ξυπνήσουν μέσα μου το "παιδί" που κρύβω.
Συνήθως μετά τη Πρωτοχρονιά μας πιάνει κάτι σαν βιασύνη να γυρίσουμε σελίδα και να μπούμε στη καθημερινότητα και τότε σκέπτομαι πόσο δύσκολος και ανικανοποίητος είναι ο άνθρωπος στα θέλω του!
Πήγαμε μία βόλτα στο κτήμα και οι γείτονες μας πληροφόρησαν ότι η θερμοκρασία έπεσε τα ξημερώματα τους -10 βαθμούς και κάποιες βρύσες είχαν παγώσει. 
Χαϊδέψαμε τον καημένο το Κανέλλο που αντέχει τέτοιες θερμοκρασίες έστω στο σπιτάκι του ενώ η Κλώντη τρέμει και κουλουριάζεται δίπλα στα σώματα του καλοριφέρ. Βέβαια τα φαγητά που του πήγαμε τον έκαναν να ξεχάσει κάθε δυσκολία και τις κροκέτες και βέβαια τους γατούληδες μας που παίζουν και σκαρφαλώνουν στα δένδρα φουντωμένοι και πεντακάθαροι κόντρα στο κρύο!
Σήμερα ο Δημήτρης μαγειρεύει τα μύδια και τα ψάρια που αγόρασε χθες από τη λαϊκή μας που μας ξάφνιασε με τη λειτουργία της έστω και ελλειπή, χθες μία φασολάδα όπως πιστεύω ότι πολλοί επιθύμησαν και έφτιαξαν κόντρα στη κρεατοφαγία των ημερών. Δεν θα με πιστέψετε όμως σπάνια πια τρώω κρέας, είναι ίσως η ηλικία που άλλαξε τις τροφικές μου επιλογές και το μόνο δυστυχώς που δεν έχει αλλάξει είναι η κλεφτές ματιές μου στα τυχόν γλυκά που έχω στο ψυγείο και γι' αυτό αποφεύγω να κάνω.
Φίλοι μου το τέλος των εορτών σε λίγο φθάνει, θα κλείσει με τα Θεοφάνεια και τη γιορτή της κόρης μου και έτσι θα επιστρέψουμε στην αναμονή κάτι νέου..Οι σελίδες του βιβλίου της ζωής μας θα γυρίζονται μέρα μέρα στο 2016 που όταν βλέπω το νούμερο δεν μπορώ να μην χαμογελάσω με τον εαυτό μου αναλογιζόμενη το χθες..όταν παιδί στο δημοτικό παιζόταν η ταινία " Έτος 2000.."κι εγώ μετρούσα με το μυαλό μου την ηλικία μου και τέλος αναφώνησα " Ουυυυυυυ!..τότε θα είμαι ..46..δηλαδή..γριά..δηλαδή..ουυυ..έχω χρόνια μπροστά μου!!!". 
Όχι. δεν με φοβίζουν τα χρόνια, απίστευτο μα ούτε με φοβίζει ο θάνατος σαν γεγονός σε μένα , πάντα ζω το σήμερα όπως μου έρχεται και αυτό θέλω να είναι καλό και ασφαλές για όλο όμως το κόσμο. Γιατί φίλοι μου ήμαστε μέλος ενός συνόλου, εκεί ανήκουμε σαν μία γειτονιά και πρέπει στις προσευχές μας να ζητάμε το διπλανό μας σπίτι να είναι γερό και χαρούμενο για να ήμαστε κι εμείς καλά . 
Σας εύχομαι μία νέα εβδομάδα όμορφη και το τέλος των εορτών να κλείσει όμορφες αναμνήσεις για σας και την οικογένεια σας.
Αχτιδένια φιλάκια!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα υπέροχη αχτίδα μου!!!
Να είσαι καλά, εσύ και η οικογένειά σου

φιλιά πολλά
Μαρίνα

Mia Petra είπε...

Μοσχομύρισε η γειτονιά με τόσες μυρωδιές
και τόσα αρώματα όμορφων οικογενειακών στιγμών!
Καλή χρονιά με Υγεία και πολλά αχτιδένια φιλιά κι από μένα! :)

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα από τη μουντή κρύα Αθήνα.
Οι γιορτές που σιγά σιγά φεύγουν όντως δημιουργούν ένα "κενό".
Πάμε να το γεμίσουμε με νέα πράγματα το 2016.
Αγάπη και φιλιά σε όλους σας και στη μυτούλα της.

syros2js είπε...

Μπρρρρ! Κι εδώ πολύ κρύο, Αχτιδούλα μου!
Κι όλο ήθελα να σε ρωτήσω τί κάνει το σκυλάκι που είχε μείνει στο κτήμα... (Πωπω, θα έχει μεγαλώσει!)
Η γιορτινή περίοδος μπορεί να φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος, όμως οι άνθρωποι οι δημιουργικοί, ξεκινούν νέες δράσεις, νέα αριστουργήματα κι έτσι αυτό αναπληρώνει το κενό της γιορτινής περιόδου!
Μείνε πλάι στο καλοριφέρ και πάρε για παρεούλα τα αμέτρητα ολόγλυκά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ που σου στέλνω!
(Και χαδάκια για το κοριτσάκι μας, καλέ!!!!)
:-)

airis είπε...

Σκέφτομαι Γεωργία μου τη Κλώντη , τον δικό μου τον Μαξ που παίρνουν τόση ζεστασιά και στενοχωριέμαι για τα σκυλάκια έξω στο κρύο. Έχω άλλα δύο έξω, έστω κι αν έχουν το σπιτάκι τους. Κι ο δικός μου χουχουλιάρης....
Καλή κι ευλογημένη χρονιά να έχεις :)))
Με λιγότερες δυσκολίες από την περσινή!
Φιλάκια πολλά

Sophie είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου με υγεία αγάπη και ευτυχία!!!Εύχομαι κάθε καλό σε σένα και την οικογένειά σου!!!Φιλάκια!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Καλη χρονια με υγεια
Φιλακια ....

Memaria είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!!
Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και την οικογένειά σου!
Φιλιά πολλά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλή Χρονιά Αχτίδα μας, σε σένα και σ όλη σου την οικογένεια !!!!!
Να είστε όλοι καλά και κάθε καλό στα σπιτικά σας !!!!!
Τα φιλιά μου !!!!

Mary είπε...

Καλή Χρονιά Αχτιδούλα!
Υγεία, χαρά κι ευλογία σε σένα και την οικογένειά σου!

Φιλάκια γιορτινά!

nasia είπε...

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά!!!! Εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και το σπιτικό σας να μην αδειάζει από χαρές. Πολλά φιλιά!!!!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλη χρονια! χρονια πολλα! με υγεια και καθε καλο
φιλια πολλα

marileni είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα,ευχόμαστε υγεία και αγάπη σε όλη την οικογένειά σου!!!!Φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλή χρονιά σε όλους, μία καλημέρα και ένα χαμόγελο για ένα νέο αγώνα μέσα στη χρονιά που μπήκε!

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα καλημέρα χαχαχαχα αυτό το ουυυυυυυυ τότε θα είμαι 46 δηλ γριά με έκανε και γέλασα! Α και εγώ μετρούσα έτσι παλιά τώρα....ξέχασα να μετράω.χαχαχα
Τις ευχές μας τις ανταλλάξαμε και τώρα ναι βιάζομαι και εγώ να μπω στην καθημερινότητα.Εκείνο το ξεστόλισμα το βλέπω σαν μικρό γολγοθά αλλά τι να κάνουμε;
Πάντως με ξεσήκωσες με το μάγειρά σου και τα τόσα λαχταριστά που έφτιαξε.
Χαίρομαι που περάσατε όμορφα
Και του χρόνου γεροί και οι δυο δηλ και οι τρεις δηλ και οι 11? καλά μέτρησα; Να στε καλά όλοι σας

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χα..χα να ήξερες φιλεναδ πόσες φορες εχουμε καννει τις ιδιες σκεψεις.. !! απλα εγω δεν τις γραφω και όποτε ερχομαι εδω τις βλεπω γραμενες απο σενα...
Αντε να μπουμε στην καθημερινοτητα μας με τα ιδια και τ ιδια.. μεχρι να τα βαρεθουμε και ν αθελουμε αλλα.. ακριβως οπως το ειπες ..χι.χιχ..πάντα να περνατε ομορφα και να δωσεις τις ευχες μου για την γιορτη της στην κορη σου .. να την χαιρεστε και όλους φιλη μου..παιδια και εγγονια.. και του χρονου να είστε ολοι καλά.. φιλκιαααααα!!!

HUMIDA είπε...

Μια καλή χρονιά για το σπίτι σας αλλα και για τη χώρα μας! Να ευχηθώ αλλαγές προς το καλύτερο, υγεία, ελπίδα και υψηλό ηθικό!!! Τέρη