Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Αρχίζουμε να νοιώθουμε Χριστουγεννιάτικη διάθεση!


Η Χριστουγεννιάτικη εισβολή από διαφημίσεις, ευχές και εικόνες νομίζω ότι επηρέασαν κι εμένα..ζήλεψα και αρχίζω να βάζω από σήμερα κάτι από...Χριστούγεννα!
 Θα πω όμως και τη..μουρμούρα μου ..λίγη γκρίνια δεν βλάπτει βρε παιδιά!
Όλες αυτές οι διαφημίσεις που βλέπω στη τηλεόραση, όλη αυτή η προσπάθεια των διαφόρων σταρ των πρωινάδικων να προωθήσουν προϊόντα και παιχνίδια που το κόστος τους είναι μακρινό όνειρο για πολλούς γονείς να το αγοράσουν στο παιδί τους , ε! με ενοχλούν!
 Χθες βραδάκι είδα σε παιδικό κανάλι διαφημίσεις τη μία μετά την άλλη παιχνιδιών που από τη πείρα μου είναι ακριβά για να μη πω...υπερβολικά ακριβά. Σκέφτηκα χωρίς να το θέλω όλα αυτά τα παιδάκια που με την άγνοια τους θα τα κοιτούν με λαχτάρα και θα τα ζητούν στο παραδοσιακό γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Σκέφτηκα ακόμη και τους γονείς αυτούς που κρύβουν την οικονομική κατάσταση από τα παιδιά τους και ίσως αισθανθούν άσχημα όταν θα βρουν δικαιολογία να πάρουν κάτι άλλο, ίσως και να μη πάρουν κι όλας κανένα.
Βέβαια βλέπω πια ότι τα παιδιά γενικά έχουν προσγειωθεί κατά κάποιο τρόπο στη πραγματικότητα μα οι διαφημίσεις αυτές είναι πρόκληση στη παιδική τους λαχτάρα για να αποκτήσουν το..όνειρο. Προχθές βρισκόμουν σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών για να αγοράσω διάφορα ...χαζολοίδια για τις κατασκευές μου..Κάποια στιγμή δίπλα μου ένα αγοράκι γύρω στα 7 με τη νεαρή μανούλα του, της έδειξε κάτι απλό..φθηνό..- να το πάρω μαμά;...Εκείνη απέφυγε ..του το πήρε από το χέρι και του είπε ότι θα το αγόραζαν άλλη φορά που θα της έφθαναν τα λεφτά ..
Μέσα μου ένοιωσα την ανάγκη να της πω: - θα το πάρω εγώ για το παιδάκι... Μα μετά φρενάρισα τον εαυτό μου σκεπτόμενη ότι θα την πλήγωνα ακόμη και με την αίσθηση ότι άκουσα τα όσα έλεγαν. Κοίταξα το καλαθάκι μου με τα...χαζολοίδια που αγόραζα και τη παιδιάστικη πολλές φορές τάση μου να παίρνω ότι μου...γυαλίζει με την δικαιολογία ότι ίσως με χρησιμεύσει σε κάποια κατασκευή μου. Έδωσα απαλλαγή στον εαυτό μου με τη δικαιολογία ότι πως όσα φτιάχνω είναι για μπαζάρ και δωράκια και για την ανάγκη μου τη ψυχική να φτιάχνω πράγματα που γεμίζουν τα κενά που νοιώθω στο επάγγελμα μου που έκλεισε πια.
Θυμήθηκα ότι πέρσι τέτοιο καιρό σας είχα πει να κάνετε ένα δωράκι σε κάποιο παιδί γύρω σας που νοιώθετε ότι δεν θα πάρει δώρο....το ξαναλέω.. Επίσης λίγα γλυκά σε ανθρώπους που σας εξυπηρετούν στο τομέα τους , σήμερα πήγα κάποια στιγμή μελομακάρονα στο φοροτεχνικό γραφείο που μου κάνουν τα λογιστικά ( για τον απογευματινό καφεδάκι σας..τους είπα) και το χαμόγελο τους μου ζέστανε τη ψυχή.
Μετά θα έχουν σειρά τα 3 κορίτσια στο ταχυδρομείο που με ανέχονται με τα πακετάκια μου, τους έφτιαξα από ένα γούρι και βέβαια με τη δεύτερη αποστολή των δώρων μου θα τα πάρουν μαζί με τα ...μελομακάρονα!
Βέβαια δεν ξεχνώ τους γείτονες..αύριο Βαρβάρα, παραμονές μελομακάρονα ή ότι γλυκό κάνω, δεν ξέρω πως θα ήμαστε τα Χριστούγεννα, το μωρό σίγουρα σπίτι του δεν χρειάζεται πολύς κόσμος γύρω του. Με νοσταλγία αναπολώ τα ατελείωτα τραπέζια που κάναμε κάποτε σπίτι μας..Οι γονείς μου, οι θείες, οι νονοί των παιδιών μας, κάποιοι φίλοι..δυστυχώς όλοι "έφυγαν" και τα παιδιά μας έχουν το δικό τους σπίτι κι εμείς κοιμόμαστε εξ αιτίας μου νωρίς..
Όμως τα Χριστούγεννα είναι ..Χριστούγεννα , όπως και να έρθουν, όπως και να μας βρουν, ας τα κάνουμε λοιπόν καλύτερα σκορπίζοντας αγάπη και ότι μπορούμε γύρω μας, ζεσταίνεται η ψυχή μας βρε παιδιά !
Σκέπτομαι τι να ζητήσω από τον ..Άγιο Βασίλη..περνούν πονηρές σκέψεις για βόμβες στους πολιτικούς μα το...προσπερνώ...θέλω χιόνι όπως παλιά επιθυμώ να πω..μα μετά η σκέψη μου πάει στους ανθρώπους που βρίσκονται άστεγοι και πρόσφυγες . Να είναι ο κόσμος καλά θα του ζητήσω κι εγώ να μπορώ να είμαι ακόμη χρήσιμη ! ( ένα ..τζόκερ δεν θα μου...κακόπεφτε πάντως.. θα το σκόρπιζα μέσα σε μία εβδομάδα!)
Εύχομαι μία όμορφη μέρα φίλοι μου και βέβαια...Αχτιδένια φιλάκια!

17 σχόλια:

syros2js είπε...

Οι σκέψεις σου, είναι και σκέψεις μου, Αχτιδούλα! (Όπως και όλων μας πιστεύω...)
Δεν έχει νόημα να αρχίσω να μακρηγορώ. Τα έγραψες κι εσύ, άλλωστε...
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ευτυχισμένο. Το έγραψα και σε άλλο blog σήμερα: Τί πιο όμορφο από το να βλέπεις την ευτυχία στο βλέμμα του άλλου?
Όσο υπάρχουν άτομα σαν εσένα, υπάρχει ελπίδα!
Να είσαι καλά, γλυκιά μου! ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και καλό ξημέρωμα!
(Και όπως πάντα: Χαδάκια στο Κλωντουλίνι μας!)
;-)

Marie-Anne είπε...

Λόγω της νοσηλείας μου και της έλλειψης ιντερνετ, διάβασα μαζεμένες τις τελευταίες σου αναρτήσεις. Να χαίρεστε το νέο σας εγγονάκι και με το καλό να το πάρει η κόρη σας στο σπίτι, γερό και δυνατό, και να έχει πάντα υγεία και καλή τύχη στην ζωή του!!!
Γειά στα χέρια σου για όλα όσα φτιάχνεις και προσφέρεις! Να είσαι πάντα καλά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτιδα ετσι είναι.. κι εγω θελω χιονι και να χαλασει λιγο ο καιρος αλλα οποτε το σκέφτομαι νιωθω ενοχες γιατι κατι τετοιο θα δυσκολεψει ακομα περισσοτερο τα πραγματα για μερικους ανθρώπους. οποτε λεω παλι καλα που ο καιρος κραταει ακομα και μακαρι να αποφυγουμε τα μεγαλα κρυα και να εχουμε καλοκαιρια. δυστυχως ειμαστε σε εποχές που ο καλος καιρος μπορει να κανει τη διαφορα αναμεσα στην επιβίωση και το θανατο. τραγικο.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημερα αγαπημενη μου
Καλες γιορτες να εχουμε
Να χιονισει και λιγο
φιλια πολλα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, έτσι ακριβώς αισθάνομαι γλυκό κορίτσι.Αλήθεια δεν ..πήρες τίποτα από το ταχυδρομείο;ανησυχώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne φίλη μου καλημέρα και εύχομαι όλα περαστικά.Κι εσύ δεν πήρες κάτι από το ταχυδρομείο;

Νίκη είπε...

Μέσα στο μυαλό ας είσαι... Όλα αυτα που μας απασχολούν και μας πληγώνουν τέτοιες μέρες ακόμα περισσότερο. Η αγάπη μπορεί να κλείσε πληγές, έστω και λίγες, συνέχισε να είσαι πάντα τόσο δημιουργική και δοτική κι ευχομαι ο νέος χρόνος να σου τα ανταποδώσει!
Φιλιά πολλά!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος φίλη μου δυστυχώς η..ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που αισθανόμαστε εμείς ενοχές αντί για τους υπεύθυνους!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κική Κωνσταντίνου καλημέρα όλη μέρα γλυκό κορίτσι των στίχων!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη μου καλημέρα και ξέρω ότι τις δικές μου ανησυχίες τις μοιράζονται όλες στα μπλογκς.

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Γεωργία,
Πάντα μου άρεσε το κλίμα των Χριστουγέννων, αυτή η μαγική αύρα... Που βέβαια τα τελευταία χρόνια την τσακίζει η ωμή, πεζή κι απαίσια οικονομική κρίση. Καλό είναι, όπως λες, ότι μπορούμε κι αν μπορούμε να προσφέρουμε εκεί που δεν έχουν.
Τέλος πάντων.
Παρακαλώ τη δόση μουρουνόλαδου, ήτοι φωτό μπέμπη και Κλώντης. Όλο μελομακάρονα βλέπουμε!
Φιλί στα μαγουλάκια του και στη μυτούλα της.

Κωνσταντίνα είπε...

Όμορφες σκέψεις, μακάρι όλοι να δώσουν λίγη αγάπη παραπάνω και όπου μπορεί ο καθένας τώρα τα Χριστούγεννα. . Να έχετε μια όμορφη και δημιουργική μέρα!

nasia είπε...

Πόσο με εκφράζεις...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Αμαλία μου σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο το μωράκι μας μα εγώ δεν πήγα γιατί ο γιατρός μας είπε να το έχει σε απομόνωση μέχρι να συμπληρωθούν οι 39 εβδομάδες οπότε δεν ε΄χει και φωτογραφίες. Αύριο έχει γενέθλια ο Δημητράκης μας και θα πάω μα για λίγο και ίσως δεν το δω και το μωρό.Δεν βιάζομαι, δεν είμαι πιεστική ποτέ απλά ξέρω ότι είναι καλά και μου φθάνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου τα πράγματα θα δυσκολέψουν δυστυχώς περισσότερο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου ξέρω ότι όλες μας ζούμε τη κατάσταση στο..ζουμί μας.

Ανώνυμος είπε...

Αααα, τι ευτυχία, το μωράκι σας στο σπίτι, στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά! Υπέροχα Χριστούγεννα, αλλά πάνω από όλα, υπέροχο νέο αυτό!!! Οπότε, όταν μπορείτε, (εδώ θα προτιμούσα μια διαφορετικότητα που έχω!!!) φιλιά στο ....... ποπουδάκι του (μα δεν είναι υπέροχη αυτή η μωρουδίστικη μυρωδιά;;;;;), και φυσικά, σβουριχτό φιλάκι στη μυτούλα. Και πολλά πολλά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ!!!! Σοφία