Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η ζωή κάνει τα βήματα της..




Ο χειμώνας μάλλον μας χτύπησε τη πόρτα για τα καλά φίλοι μου, το κτήμα μας έχει χάσει το πράσινο του μα τα χρώματα και τα σκόρπια φύλλα νομίζω ότι κερδίζουν  το θαυμασμό μας.
 Ο Δημήτρης μου άρχισε το κλάδεμα κι εγώ ..ψιλοβαριέμαι να πηγαίνω μαζί του και έτσι όλο και βρίσκω δικαιολογία να το σκάω. Βέβαια αυτό το καιρό που έχω αναλάβει τόσες δουλειές με τη γέννα της κόρης μου έχω τη δικαιολογία στο..τσεπάκι μου! Όμως τις τύψεις μου τις νοιώθω γιατί ξέρω πως του κάνω παρέα έστω και απλά...ηθικής συμπαράστασης αφού πια μένω μέσα στο τροχόσπιτο και διαβάζω βιβλία.



Δεν είναι πανέμορφα τα χρώματα; Κάθε εποχή έχει την ομορφιά της μα εκείνο που δεν αγαπώ στο χειμώνα είναι ότι βραδιάζει νωρίς και χάνεις ώρες δημιουργίας. Δείτε..είναι 4.30 και αρχίζει να βραδιάζει...δεν το μπορώ!



Να και η Κλώντη μου στο αμάξι έτοιμη για αναχώρηση!



Σήμερα χάρηκα δημιουργία στο εργαστήρι μου αφού το γέμισα με..πακετάκια με δωράκια μέσα, αύριο αρχίζω την επιδρομή μου στα ταχυδρομεία!
Ξύλο , πέτρες και χόρτο ξηρό, χρώμα και ...χτίσιμο..τα τελευταία μου δρώμενα!









Και βέβαια στο τέλος σας άφησα το καλύτερο..το μωρό μας αναπνέει τώρα χωρίς υποστήριξη και το μόνο που μένει είναι να μάθει να...καταπίνει το γάλα ώστε να βγουν οι καθετήρες τροφής.



Η κόρη μου σήμερα δεν άντεξε και βγήκε για λίγο να πάει στο νοσοκομείο να το δει. 
- Είναι τόσο μικρό μαμά..μου είπε..
-Θα μεγαλώσει γλυκιά μου..θα μεγαλώσει..
Μετά μπήκα στη κουζίνα και έφτιαξα..74 μελομακάρονα!!!!!!
Καλή μέρα να έχετε όλοι σας και καλή εβδομάδα!
Αχτιδένια φιλάκια!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χίλια ευχαριστώ για τα καταπληκτικά δώρα που βρήκα μπαίνοντας στο μπλογκόσπιτό σας σήμερα!!! Ιδιαίτερα χάρηκα και συγκινήθηκα με τις φωτογραφίες της Κλώντης, του μπέμπη, και της Ιωάννας. Ο μπέμπης συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την ανεξαρτησία από καθετήρες και άλλα ενοχλητικά. Ναι, είναι μικρούλης τώρα, αλλά θα μεγαλώσει χωρίς να το καταλάβετε. Με το καλό να πάει σπίτι του σύντομα. Σας φιλώ. Λευκή

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μας,
Κάνω clopy-paste το σχόλιο της φίλης Λευκής, για να μην τα επαναλαμβάνω.
Ανθρώπινες, χαρούμενες εικόνες.
Είναι φοβερό, έγιναν τόσα και τόσα, και τώρα λες και δεν συνέβη τίποτα, μπράβο.
Φιλί στο γλυκό μωράκι σας και στην λατρεμένη μητούλα της.

Αμαλία είπε...

Την λατρεμένη μΥτούλα της, ήθελα να γράψω, μπρρρ!

Κωνσταντίνα είπε...

Η ομορφότερη εικόνα ειναι ο μικρουλης με τη μαμά του...πόση αγάπη στα ματια της.. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Η ομορφότερη εικόνα και τα ωραία νέα της ημέρας !!!!!!!!!!!!!
Να είστε καλά γλυκιά μου !!!!
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!!!

oldthings είπε...

Θα ήθελα να την ακούσω τι θα λέει μετά από χρόνια ,όταν γίνει ένα παλικάρι όμορφο ,γερό και δυνατό !!!!Καλή βδομάδα Αχτίδα μου !

Κική Κωνσταντίνου είπε...

θα μεγαλωσει αχτιδουλα μου
φιλια πολλα στην κορη σου!
καλη εβδομαδα
με πολλα ομορφα νεα και στιγμες
εισαι μια οαση ελπιδας και χαρας στην εποχη μας
αυτο εχω να πω
η κλωντη επισης κουκλα
Καλημερα και καλη εβδομαδα
φιλια πολλα

Ελένη Φλογερά είπε...

Θα μεγαλώσει Αχτίδα μου το εγγονάκι σου και θα είναι γερό και δυνατό!
Σε θαυμάζω γιατί τα προλαβαίνεις όλα και γλυκά και κατασκευές και τα πάντα.
Να είσαι καλά. Καλή εβδομάδα!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

ξεκινωντας απ το τελος..που ειναι η αρχη κ το πιο σημαντικο...ποσο εκλαψα οταν εμαθα τα καλα σας νεα...επιτελους ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΝΕΑ..ποσο χαμογελασα οταν ειδα τη μανουλα με το μικρο της...οι προσευχες μου μαζι σας...εχει ο ΘΕΟΣ....τωρα για το ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ σου οντως ακομα κ οταν δεν κανουμε δουλειες κ μονο που ειμαστε εκει εμψυχωνουμε...μονο η σκεψη οτι εισαι εκει ειναι τοοοοοοοοοοοσο δυνατη...που του ειναι αρκετο..ας αφηνουμε καμια φορα της δουλειες μας να χαρισουμε χρονο στους δικους μας ανθρωπους!!!!ο χειμωνας αντιθετως μ αρεσει γιατι εχει πολυ χρονο για κατασκευες ενω το καλοκαιρι ολο βολτες ειμαι...εσυ ακομα κ οταν λες οτι δεν εχεις χρονο παντα εχεις για τους ΑΛΛΟΥΣ..μπαζαρια....προσφορες αγαπης...ολα τα προλαβαινεις ΑΞΙΑ!!

ANNA FLO είπε...

Θα μεγαλώσει, θα μεγαλώσει και όλες οι ανησυχίες θα ξεχαστούν!! Τι υπέροχη η φωτογραφία του!!!Να τον χαίρεστε... δεν θα βαρεθώ να σου το εύχομαι.
Υπέροχες οι δημιουργίες σου, να σαι καλά να φτιάχνεις όσα θες και ας είναι χειμώνας και ας νυχτώνει. Φως και όρεξη να έχεις!
Καλή σου εβδομάδα και καλό μήνα για αύριο

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΒΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΓΛΥΚΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου , μεσημέρι πια..είμαι πτώμα από τη κούραση γιατί από το πρωί τρέχω και δεν φθάνω. Πέρασα όλο το πρωινό σε σειρές, στο ταχυδρομείο, στη φοροτεχνικό, στη τράπεζα, σε ψώνια , σε κουζίνα...Αυτή τη στιγμή εννοείται ξεκουράζομαι , ο Δημήτρης πήγε να πάρει το παιδί από το σχολείο, μετά στη κόρη μας ψώνια που μόλις γύρισε από τη κλινική και το φαγητό και τα γλυκά που της πάμε. Όμως δοξάζω το Θεό που όλα πάνε καλά και η κούραση θα περάσει.Ευχαριστώ πολλές πολλές φορές και να...προσέχετε το...ταχυδρομείο σας!!!!!!!

ruth_less είπε...

Πολυ χαίρομαι για τα νέα σας.
Το αγοράκι έχει το δυνατό DNA σας, δεν χωρά αμφιβολία. Ετοιμάζεται για τα πρώτα του Χριστούγεννα στο σπίτι :)
Η δε Κλωντη... Πόσο χάρηκα που είδα αυτό το σκανδαλιαρικο βλέμμα και πάλι!!!
Φιλιά σε όλη την όμορφη οικογένεια.

Ποδηλάτισσα είπε...

Χαίρομαι αφάνταστα αγαπημένη μου που μόνο ευχάριστα νέα έχεις να μας πεις τον τελευταίο καιρό!!!! Ο μικρούλης σας κούκλος.... και βέβαια τεράστιος μαχητής!!!! Σε λίγες μέρες θα έχει καταφέρει να πετάξει κάθε τι ενοχλητικό από πάνω του και θα κουρνιάζει στην αγκαλιά της γλυκιάς του μανούλας!!!!! Πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας σας καλή μου φιλενάδα, να έχετε μια όμορφη εβδομάδα, δημιουργική και χαρούμενη!!!!!!

TzinaVarotsi είπε...

Θα μεγαλώσει τόσο γρήγορα και όλα αυτά θα μείνουν πίσω, θα γίνουν μια ανάμνηση.
Άντε με το καλό να τον πάρετε και στο σπίτι..
Φιλιά!

Unknown είπε...

Αυτά είναι ΝΕΑ!
΄Ολα καλά λοιπόν, κι η ζωή να κυλάει πάνω στις γνωστές ράγες...
Οι δημιουργίες σου, τόσο όμορφες!!!
Να είστε όλοι καλά...♥
**Αννιώ**

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ωραία νέαααα....!!!μπράβο πολύ χαιρομαι Και βέβαια θα τα καταφερει ο μικρουλης σας το έχει δείξει εξαλλου μεχρι τωρα φιλεναδα μου ..πως τα προλαβενεις όλα .. να σου δίνει ο θεός δύναμη και κουραγιο και όλα θα πανε καλά... αυτό με τον Δημητρη σου που σου έλεγε οτι οταν παντρεψεις τα παιδια θα ξεκουραστητε... ..με εκανε να γελάσω.... εμ αγαπη μου δεν ηξερες .. δεν ρωταγες;.... δεν πειραζει να είναι εκεινα καλα και εμεις φυσικό ειναι να ειμαστε εκει όποτε μας χρειάζονατι... να είσαι καλα καλη σου εβδομαδα και να έχετε ενα ομορφο και γιορτινο Δεκεμβρη..!! φιλακιααα!!!

syros2js είπε...

χιχιχι! Χάρηκα με τα νέα για το μωράκι σας!!!
Αχτιδούλα, λατρεύω και το φθινόπωρο και τα χρώματά του, οπότε θα μπορούσα να σου γράψω πολλά γι' αυτά, αλλά ανέφερες τα μελομακάρονα και ξέχασα και τ' όνομά μου! (Είναι το μοναδικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που λατρεύω!!!)
;-)
Να είσαι καλά και πάντα δημιουργική, κορίτσι μου! ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και χαλαρωτικά για να ξεκουραστείς και πολλά χαδάκια για το Κλωντουλίνι μας!
Καλό βραδάκι!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Μπράβο στον μικρούλη σας μαχητή.
Έχει να μοιάσει το παιδί.
Γρήγορα θα μεγαλώσει και θα βοηθάει τον παππού του στο κτήμα.
Φιλιά και στην κορούλα σου και στον γαμπρό σου , μη ξεχνάμε τον μπαμπά του και φυσικά στον παίδαρο.
Μια αγκαλιά σε όλους σας.

Ανώνυμος είπε...

Μια καλησπέρα περνάω να σας αφήσω. Ήρεμα να κυλούν οι ώρες σας, και η κούραση της ημέρας ας είναι ο γλυκός κόπος της χαράς και της προσφοράς. Λευκή

Αμαλία είπε...

Καλέ μαμά της Κλώντης και του λοιπού λόχου,
Που είσαι, είσαι καλά;
Σου εύχομαι να απολαμβάνεις την πιο γλυκειά κούρασή σου.....
Με αγάπη.