Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Μία όμορφη μέρα!



           Καλημέρα όλη μέρα φίλοι μου! 

Στο κτήμα χθες μία μέρα σχεδόν καλοκαιρινή κι εγώ έψαχνα να βρω μπλουζάκι κοντομάνικο να φορέσω. Οι καλές μου γειτόνισσες ήρθαν για παρεούλα, συζήτηση και καφεδάκι όσο ο άνδρας μου καθάριζε το θερμοκήπιο να το προετοιμάσει για την επόμενη χρονιά.
Τελείωσα το βιβλίο μου, ένα αφηγηματικό προσωπική μαρτυρία ενός μάρτυρα της Ναζιστικής θηριωδίας. με συγκλόνισε, ακόμη αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η εξουσία να μεταβάλει την ανθρώπινη ψυχή σε μαύρη  κολασμένη .
Γυρνώντας στο σπίτι με αποζημίωσε ο καλός μου πηγαίνοντας με να αγοράσω κάποια υλικά για τις κατασκευές μου που ήθελα . Με συγκινεί πάντα η αγάπη και η τρυφερότητα του, αρκεί να πεις κάτι κι εκείνος το κρατάει μέσα στο μυαλό του και θέλει να σου το δώσει. Ναι..με συγκινεί και ξέρω ότι η οικονομική κατάσταση που άλλαξε μέσα του τον πληγώνει γιατί δεν μπορεί να κάνει περισσότερα. Πολλές φορές σκέπτομαι ότι ο Θεός φτιάχνει και επίγειους αγγέλους για να προστατέψουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Μη νομίζετε ότι το κάνει μόνο για μένα..πάντα έτσι ήταν , με όλους ..και ξέρω πόσο του κοστίζει που του στερήθηκε η δυνατότητα να δώσει απλόχερα ότι στερείται ο διπλανός του.
Στο σπίτι χώθηκα στο εργαστήρι όσο εκείνος ξεκουραζόταν και μετά το τηλεφώνημα της κόρης μας της Ιωάννας συμπλήρωσε την εικόνα με τα νέα του εγγονού μου. Πέρασε τον μικρό εγγονό από έλεγχο για ..δυσλεξία λόγω του γεγονότος ότι είναι 7μηνιτικο και κατά την δασκάλα ίσως έχει μειωμένη προσαρμογή στο σχολείο. Ο ψυχολόγος λοιπόν την απάντησε ότι το παιδί είναι αυξημένης νοημοσύνης και ότι τον άφησε κατάπληκτο οι απαντήσεις του σε επεξήγηση λέξεων.
-Τι σημαίνει φίλος παιδί μου;
-Φίλος είναι εκείνος που μας αγαπάει και τον αγαπούμε, αυτός που παίζουμε μαζί, που γελάμε μαζί και λέμε μυστικά. Είναι κάτι σαν τον Πασχάλη ( ο αδελφός του) που όμως μένει σε άλλο σπίτι. Φίλος είναι όποιος με κάνει παρέα όταν είμαι λυπημένος και δεν θυμώνει μαζί μου όταν κάνω κάτι που δεν πρέπει  με συγχωρεί όπως η μαμά μου.
Πάντα με μάγευε ο κόσμος των παιδιών, τα λάτρευα και με αγαπούσαν όλα γιατί είναι η απόδειξη αθωότητας και αγνότητας, ελπίδα για μία καλύτερη κοινωνία ίσως και λέω ίσως γιατί ο τρόπος που θα μεγαλώσουν αυτά που θα τους "περάσουμε" εμείς οι γονείς είναι η σφραγίδα που θα τους ακολουθεί στη ζωή τους. 
Φίλοι μου σας εύχομαι μία καλή μέρα και πάω να τελειώσω όσο προλάβω το πακέτο που ετοιμάζω για τη FRONT.
Αχτιδένια φιλάκια! 

8 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα σε σένα,
στον άξιο σύντροφό σου (είδος προς εξαφάνισιν δυστυχώς) και στο λατρεμένο φατσουλίνι εκεί. Ο Δημητράκης, φιλότιμος, να δίνει σε όλα συναισθηματική ερμηνεία, από που να πήρε άραγε;;;;;
Να έχετε όλοι μια καλή μέρα και φιλί στη μυτούλα της.

Ανώνυμος είπε...

παντως θα ηθελα να πω, ανεξάρτητα με τη δικη σας περιπτωση, ότι η δυσλεξια δεν είναι χαρακτηριστικο ανθρωπων χαμηλης νοημοσύνης. συνηθως συνδέεται με αυξημενη νοημοσυνη. αποτελει απλα μια μαθησιακη δυσκολια που πλεον ξεπερνιέται ως ένα βαθμο η και τελειως. το λεω αυτό γενικα, με αφορμή την αναρτηση, διοτι γνωριζω ότι οι παλιότεροι εχουν συνδεσει τη δυσλεξια με τη "χαζομαρα" πραγμα που αποτελει μεγαλη πλανη. δυστυχως, πιο δυσκολα καταπολεμάται το στιγμα της δυσλεξιας παρα η ιδια η δυσλεξια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου θα σου φανεί αστείο όμως..αυτή τη στιγμή φτιάχνει πίτα, τυρόπιτα!

Ανώνυμος είπε...

@@Κυρία Αχτίδα μου σας διαβάζω κάθε μέρα και στεναχωριέμαι όταν μία μέρα δεν μας γράφετε αν και καταλαβαίνω ότι έχετε δουλειές. Μου κάνετε παρέα, είμαι στο κρεβάτι. Παναγιώτα Μ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ξέρω καλά φίλη μου γιατί ο 2ος εγγονός μου είναι κι αυτός 7μηνίτικος και δυσλεκτικός. Παρόλο αυτά είναι αυξημένης ευφυίας και μάλιστα πρώτος στα μαθηματικά.Όμως σε ότι έχει σχέση με κείμενο υστερεί. Ξέρω ότι πολλοί δεν το ξέρουν και νομίζουν ότι είναι θέμα όπως λες..χαζομάρας!Για τον μικρό πάντως μας είπαν ότι δεν έχει μεγάλο πρόβλημα παρά μόνο λόγω των μηνών που είναι πρόωρος.Και αυτός με αφήνει έκπληκτη με τη τάση του στην αριθμητική, τα νούμερα .

Αμαλία είπε...

Αχχχχχχχ.....
Πολλά αχ, πρώτα για την τάση του να ασχολείται με το σπορ της μαγειρικής και το γεγονός ότι είναι αεικίνητος, και αμέσως μετά για την σπιτική τυρόπιτα που μπορώ να φάω ταψιά. Καταραμένη χοληστερίνη, μην βρεις τόπο να σταθείς:)))))))
Να είναι πάντα καλά ο άνθρωπος και εσύ για να τον χαίρεσαι.
Μην ξεχάσεις το φιλί στη μυτούλα της.

serenata είπε...

Πανέξυπνος ο εγγονός σου Αχτίδα μου!
Γνωρίζω μεγάλους ανθρώπους που δεν θα είχαν τέτοια ευφράδεια.
Οσο για τον σύντροφο σου...ζήλεψα λιγάκι...
Είσαι τυχερή, να είναι καλά, μόνο αυτό να εύχεσαι!

Φιλάκια πολλά:))

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να το χαίρεστε το βλαστάρι σας Αχτίδα !!!
Και να προσέχεις το ταίρι σου !!
Φιλιά !!!!