Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Τι σημαίνει πατρίδα;


Γιορτή σήμερα, ήθελα το πρωί να πω κι εγώ τη δική μου άποψη στο τι για μένα σημαίνει Πατρίδα..
Πατρίδα φίλοι μου δεν είναι οι..κλέφτες, οι ασυνείδητοι, οι προδότες και οι έχοντες πατρίδα το προσωπικό θησαύρισμα..ούτε αυτοί που μας έβαλαν σε θέση ντροπής και υποτέλειας..
Πατρίδα για μένα είναι ο τόπος που γεννήθηκα, οι τάφοι των προγόνων μας, το αίμα που χύθηκε από αυτούς για να πατώ σε δικό μου έδαφος..Πατρίδα είναι η Θρησκεία μου, η οικογένεια μου, οι φίλοι και οι αγαπημένοι μου, είναι τα ήθη και τα έθιμα μου, η τιμή που αισθάνομαι μέσα μου για να προασπίσω και όχι να υποταχτώ. Άλλωστε τη Γαλανόλευκη την σήκωσαν ψηλά οι απλοί πολίτες χωρίς αξιώματα και όχι αυτοί που την μεταχειρίστηκαν για να "ντύσουν " με αυτήν τα όσα θέλησαν να κρύψουν και να δώσουν έτσι τη λάμψη της σε αυτά.
Πόσες φορές σκεφτήκαμε.." η πατρίδα με προδίδει.." όχι..δεν μας προδίδει αυτή αλλά όλοι όσοι ανέφερα στην αρχή.
Εσείς οι νέες μητέρες λοιπόν διδάξετε αυτό στα παιδιά σας και αφήστε τα να ανακαλύψουν το θησαυρό και όχι τον άνθρακα που μας παρουσιάζουν οι συνθήκες.
Αυτά ήθελα να σας πω το πρωί για τη σημερινή μέρα μα  ..έφυγα νωρίς στο κτήμα που έκανε μαύρα μάτια να με δει. Με επιθύμησαν οι γείτονες, ο Κανέλλος, ο Σούλης ο γατούλης μου, το βιβλίο που διαβάζω συμπτωματικά για το ολοκαύτωμα του πολέμου από τους Γερμανούς.
Μην αναρωτιέστε..η Κλώντη μαζί  μας.. οι γείτονες την χάρηκαν , εκείνη τους..γάβγισε και απόλαυσε αγκαλιές. Είναι καλά...βέβαια αδύναμη λίγο, κοιμάται πολύ, δυσκολεύεται να ανέβει καναπέδες και κουράζεται στο περπάτημα ..Μα είμαι εγώ κοντά της να την σηκώνω, να τη προσέχω..


Ο Κανέλλος μεγάλωσε, είχα καιρό να τον δω..με τρέλανε να με τις χαρές που με έκανε..


Ένα πέρασμα από το σπίτι της κόρης μας, ακόμη έχουμε κολοκυθάκια, δυόσμο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο που αγαπάει για τα φαγητά της..
Γυρίσαμε σπίτι...τάισα τη Κλώντη, κάναμε το μπάνιο μας ...
                 ( σαν..γαριδάκι δεν μοιάζει;)


και είναι λες και αρχίζει αύριο η εβδομάδα για μένα. Πιο ήσυχη πια, με τις ελπίδες μου πιο μεγάλες ότι ίσως έγινε λέω  κάποιο λάθος..( όσο σκέπτομαι πόσο πλήρωσα την εξέταση στην Αγγλία μου ανάβουν τα  λαμπάκια μου!!!!), πιο ήρεμη λοιπόν ξαναγυρίζω στα μαθήματα μου, στη ζωγραφική και τις κατασκευές μου για τη Βέροια που την αμέλησα  όμως δεν την ξέχασα. 
Σας εύχομαι λοιπόν αύριο μία όμορφη και δημιουργική μέρα όπως ελπίζω και προσεύχομαι να είναι έτσι και για μένα!
Αχτιδένια φιλάκια

20 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου Γεωργία,
Όσον αφορά στην πατρίδα, προσυπογράφω τα λεγόμενά σου, όσο κι αν ταλαιπωρείται και πονάει το έθνος μας.
Πολύ χαίρομαι που επιστρέψατε στις καθιερωμένες καθημερινές σας ασχολίες,έτσι, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Μια άσχημη παρένθεση έκλεισε και πέρασε στο παρελθόν.
Το γαριδάκι μας άπαιχτο! Σού'ρχεται να την ζουλήξεις.
Να ξεκουραστείτε για σήμερα όλοι σας και θα σε διαβάσουμε και πάλι αύριο. Όπως αντελήφθης, έμαθε η γριά (εγώ δηλαδή) στα σύκα και θέλω καθημερινό report Κλώντης -όπως και όλοι μας εδώ, είμαι σίγουρη.
Σας φιλώ και τις δύο.

Καλό ξημέρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθα κι εγώ για δόση από Κλώντη! Χαμογέλασα που γράψατε πως μοιάζει με γαριδάκι! Το κορμάκι της μπορεί να είναι ταλαιπωρημένο, αλλά τα ματάκια είναι τσαχπίνικα και σπινθηροβόλα.

Ενώνω τη φωνή μου με την παράκληση της αγαπητής φίλης Αμαλίας για καθημερινό report Κλώντης. :)

Γαλήνιo βράδυ να έχετε και καλό ξημέρωμα.

Λευκή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο γιατρός να με ρωτήσει τι κάνει..Του είπα ότι είναι μία χαρά και μου είπε: Μπράβο μα..να μη χαίρεστε πολύ ..να δούμε πως θα πάει..Μου χάλασε το κέφι!!!

Ανώνυμος είπε...

γιατί;; γιατι τοτε είναι καλά; μήπως να την πας Αχτιδενια σε άλλο γιατρό; ίσως στη Βουλγαρία;

ANNA FLO είπε...

Χαίρομαι που ήταν μια όμορφη ημέρα για όλους σας! Χαίρομαι και για την Κλώντη και δεν ξέρω τι λέει το γιατρός, ειδική δεν είμαι αλλά ζήσε τη κάθε μέρα μαζί της και έχει ο Θεός.
Χρόνια πολλά για σήμερα. Η πατρίδα είναι αυτή που λες και συ.......όλα αυτά που μας κάνουν περήφανους και όχι οι ντροπές που μας κυβερνούν
Να σαι καλά Αχτίδα μου

...irida... είπε...

καλημερα!η αγαπη σας της δινει δυναμη και κουραγιο...
και σας την ανταποδιδει προσπαθωντας να ειναι καλα!
μην σταματησετε να ελπιζετε για το καλυτερο..
για να μην σταματησει και αυτη...
καλημερα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ φίλες μου, ελπίζω σε μία όμορφη και εύκολη μέρα για όλους!

momyof6 είπε...

Χρόνια πολλά, πάντα ελεύθερη η Πατρίδα μας!
χρόνια πολλά και ευλογημένα και για τους εορτάζοντές σας- πάντα γεροί και να τους χαίρεστε!

συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις καθώς και με την προτροπή σου σε εμάς, τις νέες μητέρες, Αχτίδα μου!
πολύ ωραίο κείμενο, με νοήματα και ουσία...

ό,τι καλύτερο για την γλυκούλα σου εύχομαι

με την αγάπη μου,
Αλεξία

Ανώνυμος είπε...

ο γιατρος κατά τη γνωμη μου εχει δικιο αχτιδα και το κανει για να σας προστατεψει. αν πιστεψετε ότι όλα καλα ενώ δεν είναι η απογοητευση θα είναι μεγαλη. δειτε το σαν εξτρα χρονο. είναι μια κατασταση οπου η υπεραισιοδοξια δε βοηθα. εκτος φυσικα κι αν προκειται για λαθος διαγνωση/προγνωση, οπου αλλαζει εντελως το πραγμα. καλη συνεχεια.

Ανώνυμος είπε...

φταιει ότι εισαι υπερβολικα υπερενθουσιώδης και χτυπάει πολυ άσχημο αυτό σε ένα σοβαρο άνθρωπο

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ίσως έχεις δίκιο..πάντα ήμουν ενθουσιώδης με ότι ήθελα να "κρατήσω" δίπλα μου...

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα,

Πολύ καλά κάνεις και είσαι ενθουσιώδης με ότι αγαπάς. Αυτό δεν σου αφαιρεί καθόλου μα καθόλου σοβαρότητα, παρά σου προσδίδει ανθρωπιά. Και το πληρώνεις κιόλας με αγωνία και άγχος. Μην πτοείσαι, μην χαλάς την διάθεσή σου. 'Ολα καλά.
Η μικρή μας τι κάνει σήμερα;

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Οι αχτίδες φωτός κι ελπίδας που μας έστειλες μας φώτισε! Να΄σαι καλά και φιλιά πολλά!

syros2js είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις, Αχτιδούλα μου... Αυτό είναι Πατρίδα!
Πολύ χάρηκα και την απόδρασή σας στο κτήμα (πόσο μεγάλωσε ο Κανελάκος?!) και ελπίζω να περάσατε υπέροχα!
Φιλάκια πολλά στην Κλωντούλα και άποψή μου, ότι είναι να γίνει, θα γίνει... Κοίτα να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή μαζί και μην αφήνεις τα λόγια του κτηνίατρου να σε ρίχνουν...
Ξέρουμε πολύ καλά πως μεγάλο ρόλο στις ασθένειες παίζει και η ψυχολογία, οπότε εγώ βάζω άνετα το χέρι μου στη φωτιά πως η Κλωντούλα το γουστάρει τρελά που είναι μαζί σας, στη θαλπωρή και στις αγκαλιές σας και ναι! Αυτό είναι πολύ πιθανόν να βελτίωσε την κατάστασή της!
Φιλάκιαααααα!

alex είπε...

Περνάω και βλέπω πως πάει η Κλώντη, μου αρέσει το μουτράκι της στην φώτο, πολλές ευχές!!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αγαπημενη μου!
εισαι παντα η ροζ αχτιδα
μη το ξεχνας!

σε φιλω

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να είστε καλά. Πολλά φιλιά σε σας, και ακόμα πιο πολλά στο λατρεμένο Κλωντίνι. Λευκή

Αμαλία είπε...

Αχτιδούλα, καλησπέρα και πάλι,
Επειδή όταν μεγαλώνει ο άνθρωπος αποκτά εμμονές (μη χειρότερα), έχω βγάλει εμμονή για πολλούς και διαφόρους λόγους με την Κλώντη, ως εκ τούτου μπαίνω κάθε τόσο και από τη δουλειά όσο και από το σπίτι για να "τσεκάρω" την εξέλιξή της.
Κακό μπελά βρήκες.
Τι νέα έχουμε από τη μικρή μας;
Φιλιά στη μυτούλα της.

Unknown είπε...

Ποσο χαιρομαι που είναι καλά η αδελφούλα!!!παντα αισιοδοξουμε κ παντα πρέπει παντα να σκεφτόμαστε θετικά.ολα καλά θα πάνε μανούλα μου!!κ αυτό θα περάσει!!θυμασαι αυτο;

Sophie Snow είπε...

Αχτιδα μου εγω ειμαι πολυ αισιοδοξη για την Κλωντη μας. Τα φιλια μου και στις δυο. Να παραμενεις αιοσιοδοξη με θετικα ή αρνητικα σημαδια για τα της μεταδιδεις κουραγιο και δυναμη!Ολα θα πανε καλα!