Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ξανάρχισα τη γκρίνια!




Καλή εβδομάδα , επιτέλους Δευτέρα, επιτέλους πτώση λέει της θερμοκρασία και..ναι..θέλω πια δροσιά, Φθινόπωρο, κουβερτούλα  και ψυχρές νύχτες!
Λόγω της ζέστης μείναμε σπίτι και..τι υπέφερα φίλοι μου από τον άνδρα μου που επειδή δεν είχε τι να κάνει..κατέλαβε τη κουζίνα και έφτιαξε ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Ντοματάκι γλυκό ( μεταξύ μας υπέροχο το έκανε) , σταφύλι γλυκό ( αυτό και αν δεν έγινε νόστιμο ) , κονσέρβες σάλτσα, φαγητό, πίτσα..το τι ταψιά και κατσαρόλες έπλυνα δεν λέγεται..άσε που του χύθηκε το σιρόπι στη κουζίνα και λίγο στο πάτωμα και έπιασα και τη σφουγγαρίστρα με ζεματιστό νερό!
Του τα έψαλα βέβαια και μου έταξε να με πάει στη Βέροια να πάω πράγματα για το ίδρυμα που τα έχω σε κιβώτιο μαζεμένα.
Όλοι οι άνδρες πάνε καφενείο..ο δικός μου ή στο κτήμα, ή μαζί μου, ή στη κουζίνα να μαγειρεύει!!!!
Καλή εβδομάδα λοιπόν να έχουμε ...όσο μπορούμε  δηλαδή γιατί..δεν ξέρω εσείς φίλοι μου μα εγώ από τότε που άκουσα για εκλογές έχω βάλει όλους του σωτήρες σε ένα..ντορβά όπως λέει ο λαός μας.
Αγανακτισμένη, απογοητευμένη, οργισμένη, με τάσεις..να ρίξω στον Καιάδα ότι έχει σχέση με πολιτική αποφάσισα καλώς ή κακώς να απέχω από αυτές τις εκλογές .
Μην ακούσω να μου λέτε : ..δεν είναι σωστό..δεν τα κάνει αυτά μία σωστή πολίτης γιατί δεν ακούω τίποτα πια.
Αρνούμαι να δώσω το ψήφο μου και την εκλογή μου σε ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται, που δεν με αντιπροσωπεύουν, που με κλέβουν, με κοροϊδεύουν, που δεν τους πιστεύω πια βρε αδελφέ!
Εκείνο που με σκάζει και με βγάζει από τα ρούχα μου είναι ότι όταν τους ακούς το καθένα ξεχωριστά ..έχουν όπως λένε δίκιο, είναι σωτήρες, είναι άνθρωποι του λαού, όλοι φροντίζουν για να γίνει η Ελλάδα μας καλύτερη ...που να τους πάρει και να τους σηκώσει!
Όχι φίλοι μου δεν ψηφίζω κανένα και τα είπα και σε μία καλή κοπελίτσα που η καημένη τη δουλειά της έκανε και με πήρε τηλέφωνο για δημοσκόπηση.
-Ποια είναι τα παράπονα σας ( με ρώτησε);
-Πως τα θες της είπα..σε δισκέτα, σε ρολό τουαλέτας με 100 κομμάτια ( λέτε να φθάσουν; ), σε CD να τα ακούς και τη νύχτα;
-Το εισόδημα σας σας φθάνει για το σημερινό κόστος ζωής;
-Κορίτσι μου ..σου τα έγραψαν ή τα λες από μόνη σου; περίμενε να σου κάνω τη σούμα από τους λογαριασμούς που έχω σε σειρά πληρωμής στο διάδρομο!!! Έχω ένα όμορφο ξύλινο κουτί με ντεκουπάζ δωράκι της φίλης μου της Ποδηλάτισσας που το έχω γι' αυτή τη δουλειά και μη ρωτάς ποια είναι η φίλη μου αυτή !
-Πότε ελπίζετε ότι θα βγούμε από τη κρίση αυτή;
-Του..Αγίου Ποτέ της απάντησα και συγχώρεσε με κοριτσάκι μου ξέρω ότι δεν φταις μα..εσύ θα τα ακούσεις και διαβίβασε τα όπου θες! Τώρα που το θυμήθηκα..ένας από τους σωτήρες είπε στη τηλεόραση ότι κατά το ..2030 σίγουρα θα ήμαστε ...ίσως...κάπως λέει..καλύτερα! Μα τότε βρε πουλάκι μου εγώ τότε θα είμαι στα κυπαρισσάκια και θα μετρώ τις ρίζες !!! 
Δεν έβγαλε από μένα τίποτε το καλό και όπως κατάλαβα ούτε από πολλούς άλλους η καημενούλα, τι φταίει το κοριτσάκι... τη δουλειά της έκανε και πάντα απαντώ σε έρευνες από το τηλέφωνο γιατί ξέρω ότι πληρώνονται ανάλογα με το πόσοι απαντούν.
Σας είπα και καλή εβδομάδα με ..γκρίνια..μα βρε παιδάκι μου με σκάσανε..μου κάνανε τα νεύρα τσατάλια όλοι αυτοί που θέλουν το καλό μας.
Τελικά εδώ στα μπλοκ, στη δική μας μικρή κοινωνία βλέπεις τα πιο υγιή άτομα και αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν τέτοια άτομα να μας κυβερνήσουν;
Το έχω ρίξει στις κατασκευές, "χτίζω" χωριά και νησιά ( νέα μου λόξα) για να βρω την ηρεμία μου και περιμένω μετά τις εκλογές να δω πως θα μας έρθουν οι λογαριασμοί  με τους φόρους να τους βάλω και αυτούς στο κουτί με σειρά πληρωμής!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου αγαπημένοι.

16 σχόλια:

το στεκι της σοφιας είπε...

καλημερα αχτιδουλα μου καλη εβδομαδα ευχομαι!!!!! αχ!!!!! πως το ευχαριστηθηκα που τα ειπες ετσι !!!!! να αγιασει το στομα σου κουκλα μου!!!! θα τα πουμε απο κοντα λεω να σου ερθω αυτην την εβδομαδα!!! φιλια σε σενα και στον αντρούλη σου και συγχωρατον που ειναι μεσα στα ποδια σου αφου το ξερης δεν αντεχει μακρια σου!!!! σας αγαπω πολυ!!!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γειτόνισσα, σε πρόλαβα νωρίς! Καλή εβδομάδα, και όπως έλεγε ένα παλιό παραμύθι, όλα τα κακά έχουν τέλος κι ύστερα έρχεται και βασιλεύει η ησυχία. Μπορεί αυτό να μην ισχύει (συνήθως), αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα, έχει ο Θεός. Φαίνεται ότι ακόμη δεν το μάθαμε καλά το μάθημα... Καλό κουράγιο, και αισιοδοξία!

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα όλη μέρα και καλή εβδομάδα! Γρίνιαζε όσο θες............και ποιος δεν γκρινιάζει; Καλά τα πες στην κοπέλα, μας έχουν τρελάνει ολοι οι σωτήρες και λεφτά δεν έχει η χώρα αλλά τις δικές τους αμοιβές πρώτες πρώτες τις βγάζουν! Μας έχουν τρελλάνει. Άσε με γιατί έκλεισε και η δουλειά της κόρης μου και εγώ να δεις πόσο γκρινιάζω............Ευτυχώς που έχεις τον άντρα σου κοντά σου και ας είναι μέσα στην κουζίνα με τα σιρόπια και τον νεροχύτη γεμάτο.Για σκέψου λίγο να ήταν καφενόβιος!!!!!!!!!!!
Να είστε και οι δυο καλά!!!!!!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλημέρα αγαπημένη μου απο την όμορφη Τήνο όπου συνεχίζω τις διακοπές μου!!!!! Άσε τον γλυκουλη τον Δημητράκη να φτιάχνει λιχουδιές και μην τον μαλώνεις Που τα κάνει όλα άνω κάτω!!!!!! Για τις εκλογές δεν θα σουπω πω τίποτα..... μετα αποτώρα αυτές όμως έχω να σου πω πως θα έρθω και πάλι κοντά σας!!!!!! Πολλά φιλάκια και στους δυο σας!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, φίλη μου είμαι στα μπουρίνια μου, έσκασα ένα ΣΚ να τους ακούω να θέλουν να με...σώσουν!Θα σε περιμένω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης καλέ μου γείτονα δεν τους αντέχω, έχω απελπιστεί από όλους και λυπάμαι για τη γενιά αυτή που έπρεπε να δρέπει τους κόπους των σπουδών της να χάνεται μαζί με τους κόπους των γονιών να τα σπουδάσουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo όλες φίλη μου "βράζουμε" στο ίδιο καζάνι, μόνον οι ..άρχοντες της κυβέρνησης ζουν και ρητορεύουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα λατρεμένη μου μας έλειψες, αυτή την εβδομάδα ίσως τη Τετάρτη πάω στη Βέροια. Άντε..παλιοσουρτούκι, βρες το δρόμο..

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα και καλώς σε βρίσκω και πάλι Αχτιδούλα μου!! Εγώ έλειψα μερικές μέρες και ησύχασα απ' όλη αυτή την πολιτική χαζομάρα και ανεγκεφαλιά!!! Συμφωνώ μαζί σου και πώς να μην γκρινιάζεις με όλα όσα μας συμβαίνουν;;;
Καλή εβδομάδα και καλό φθινόπωρο να έχουμε κι ας τους αφήσουμε αυτούς να λένε τα δικά τους (αν και δυστυχώς μας ρημάζουν τη ζωή).
Πολλά φιλιά!

akrat είπε...

Θα έρθει ο ραβδούχος Θρακιώτης δούλος θα κοιτάξε τα χέρια σας... δεν θα βρει χρώμα ... και θα σας ραβδίσει ένεκα της κοπάνας από τας εκλογάς του Δήμου.... ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ.....

κατά τα άλλα καλημερούδια σας και καλή εβδομάδα

LitsArt είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου ακόμη και όταν γκρινιάζετε είστε ωραία και απολαυστική!
Ωραίο και το φθινοπωράκι αλλά πάντοτε όταν κοντεύει με στεναχωρεί για τα αδέσποτα ζωάκια εκεί έξω που θα έχουν να κάνουν και με το κρύο...Και όπως πάει ίσως να μην είναι μόνο αυτά
Φιλιά Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδένια με τη στάση σου το μόνο που κατορθώνεις είναι να έρθει ξανα στην εξουσία όσοι μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση τα τελευταία 40 χρόνια! Έχεις φοβερό ήθος για να κάνεις κάτι τέτοιο! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτίδα μου έχεις δίκιο που γκρινιάζεις .Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να θέλουν το καλό μας και να υπογράφουν την καταδίκη μας Δεν υπάρχει κανείς να μας κυβερνήσει δίκαια και σωστά!!Υπομονή .Να είσαι καλά και μη μαλ΄΄ωνεις την αντρούλη σου!!!πολλά φιλιά!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γκρίνιαζε Αχτίδα, κι εγώ μαζί σου είμαι !!!
Καλοφάγωτα τα καλούδια του άντρα σου του προκομένου και καλή επιτυχία στα βραχοσπιτάκια σου τα ωραία !!!! Σε φιλώ !!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πέρασα για μαι καλησπερα.... Μαζί σου φιλεναδα..και εγω το ιδιο σκεφτομαι... μας νομίζουν χαζούς.. αλλα έχουμε ξυπνησει για τα καλά... εμεις..... εκεινοι να δούμε πότε θα ξυπησουν απο το υπνο που κοιμούνται.... ευτυχως που εχουμε τις δημιουργιες και ξεφευγουμε απο αυτην την τρέλλα που μας δέρενει...οσο με τον Δημητρη σου τυχερή εισαι φίλη μου που ασχολειται με την μαγειρηκή....αλλοι ουτε καφέ δεν κάνουν.... σσσσσσ !!!! καλή εβδομαδα να έχεις Γιωργίά μου...φιλακιαααααα!!!!