Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινή βόλτα στο δασάκι!


Φθινόπωρο κανονικά φίλοι μου, η βροχή στο κτήμα βέβαια μικρή σχεδόν ψιλόβρεχε όταν πήγαμε όμως στο γυρισμό πέσαμε στη μεγάλη μπόρα της  Θεσσαλονίκης και σχεδόν..κολυμπήσαμε.
Πάντως προλάβαμε τη βόλτα που ήθελα στο δασάκι και μάλιστα συναντήσαμε τους γείτονες που μάζευαν μανιτάρια. 
Εγώ προσπάθησα να περπατήσω μαζί τους μα μου είναι δύσκολο σε έδαφος ανώμαλο ακόμη και με μπαστουνάκι λόγω αστάθειας.Λοιπόν την έβγαλα στο αμάξι και τους χάζευα , ο άνδρας μου μάζεψε διάφορα κλαδιά που χρειάζομαι για τις κατασκευές μου και βέβαια με σκέφτηκε με ένα μπουκέτο λουλούδια σαν κρόκο που φυτρώνουν πάντα τέτοια εποχή σε αυτό το μέρος.



Το δάσος αυτή την εποχή είναι υπέροχο, παίρνει θαρρείς ζωή από την υγρασία της βροχής και τα χρώματα του στις αποχρώσεις του πράσινου θα αρχίζουν να "βαδίζουν" σε ένα μήνα στο χρώμα του χαλκού!



Είναι ένα θαυμάσιο μέρος για να περπατήσετε φίλοι μου , να γνωρίσετε άγνωστες γωνιές τόσο κοντά σας , να φάτε στην εξοχή όσα φέρετε στο..καλαθάκι σας σαν τη Κοκκινοσκουφίτσα, λύκους πάντως δεν έχει!!!


Άρχισε να σκοτεινιάζει, το μπουρίνι στη Θεσσαλονίκη είχε αρχίσει, εμείς ακόμη έχουμε μόνο συννεφιά!



Τη Κυριακή χαρήκαμε τα παιδιά μας το μεσημέρι, ο Δημήτρης μαγείρεψε ένα φανταστικό φαγητό στη γάστρα με..αρνάκι, πατάτες μανιτάρια, κασέρια κι εγώ με τη σειρά μου πρόσθεσα το γλυκό ένα μιλφέιγ που λατρεύει ο γαμπρός μου.
Μου αρέσουν αυτές οι δροσερές μέρες του Φθινοπώρου, ακόμη και στο σπίτι μπορώ να ασχολούμαι με ότι ότι μου αρέσει. 
Σήμερα καλή μας εβδομάδα, πήγα στη κόρη μου για καφεδάκι και για να αφήσω το δέμα για τη FRONT που θα μου το μεταφέρει φίλη ( τυχερούλα η ατιμούλα, γλύτωσα τη σειρά στο ταχυδρομείο).
Τα τελευταία πράγματα μπήκαν μέσα και όπως ξέρετε λατρεύω τις μινιατούρες και θεωρώ ότι κι ο κόσμος τις προτιμάει . Σε φέτες ξύλου, μικρές και μέτριες βρήκα τη χαρά μου να φτιάξω μικρές ζωγραφιές.



Με το μηχάνημα που μου έφερε ο Δημήτρης στο μπαλκόνι έχω βρει τη ευκολία  μου να κόβω όπως και ότι θέλω τα ξύλα που θα ζωγραφίζω , όπως παλιά στο μαγαζί μας που πάντα θα νοσταλγώ και θα μου λείπει. Όπως καταλαβαίνετε τα Χριστούγεννα θα ...ξεσαλώσω!
Φίλοι μου καλή μας εβδομάδα, προσέχετε γιατί ο καιρός αυτός είναι επικίνδυνος για κρυολογήματα. Σας στέλνω Αχτιδένια φιλάκια με πολλή αγάπη!

12 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Φθινοπώριασε φιλενάδα αλλά εδώ εμείς πεθαίνουμε από την υγρασία και την πολύ ζέστη.... ατμόσφαιρα αποπνικτική!!! Το δασάκι σας πανέμορφο ότι πρέπει για βόλτα... πιστεύω να καταφέρω σε κάποια από τις επισκέψεις μου στην Θεσσαλονίκη να έρθω και μέχρι το κτήμα σας!!!! Τα λουλούδια που σου μάζεψε ο καλός σου Δημητράκης υπέροχα, ελπίζω να κρατούν στο νερό για να σου κρατούν συντροφιά μέσα στην εβδομάδα!!!! Οι δημιουργίες σου για το Front μικρές αλλά φανταστικές και πολύτιμες θα είναι για την Πρωτοβουλία προσφορά ανεκτίμητη!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για όμορφη εβδομάδα!!!!

Νίκη είπε...

Φθινόπωρο και ψυχρούλα και η φύση μας χαρίζει τόσες όμορφες εικόνες! Ειμαστε τυχεροί όσοι ζούμε κοντά της!
Οι δημιουργίες σου πάντα υπέροχες, μπράβο!!
Φιλιά ,καλή εβδομάδα!

syros2js είπε...

Κατ' αρχήν να σου πω΄ότι έλιωσα με τα λουλούδια που σου προσέφερε ο σύζυγος!!!! Ιππότης σωστός!!!!
;-)
Την αγαπώ πολύ αυτή την εποχή! (Δεν εννοώ να κάνει κακό χαμό και να καταστρέφει τα πάντα) αλλά να, μου δίνει την αίσθηση πως κάτι νέο θα ξεκινήσει, μας δίνει ώθηση να πάμε μπροστά κτλ!
Να σου πω πως για μια ακόμη φορά θαύμασα τα έργα σου (τί απίθανες οι μινιατούρες!) και μου άνοιξες την όρεξη για μιλφέιγ!!!!
;-)
Πολλά-πολλά φιλάκια, Αχτιδούλα μου! Καλή εβδομάδα!

Marie-Anne είπε...

Υπέροχες οι μινιατούρες σου, Γεωργία!!!! Μόνη σου έκοψες αυτές τις φετούλες?
Η βόλτα στο δάσος είναι ό,τι καλύτερο αυτή την εποχή!!!
Τα λουλουδάκια που σου έκοψε ο Δημήτρης είναι τα κολχικά. Μικρή στο σχολείο τραγουδούσαμε Colchiques dans les prés, c'est la fin de l'été!
Καλή εβδομάδα και καλό φθινόπωρο !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα μου το όνειρο μου ήταν μία Ανοιξιάτικη μάζωξη όλων σας στο κτήμα μας όμως δυστυχώς δεν έγινε.Ελπίζω ακόμη για την επόμενη .Πάντως αυτά τα λουλούδια ξέρω από πέρσι κρατούν πολύ στο νερό, απίστευτο μα πάνω από 10 ημέρες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη μου σ' ευχαριστώ, πράγματι για μένα οι ενδιάμεσες εποχές είναι οι καλύτερες.Σήμερα έκανα τον πιο όμορφο ύπνο!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, φίλη μου ο Δημήτρης μου φέρνει εδώ και 40 χρόνια κάθε μέρα ένα λουλούδι, όπου και να το βρει είτε το αγοράσει είτε το κόψει από όπου βρει.Είναι ένας τρυφερός και καλός άνθρωπος πάνω από όλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, φίλη μου όπως είπα μου έφερε ο άνδρας μου το μηχάνημα κοπής που είχαμε στο παλιό μας εργαστήρι που ήταν πλήρες και τέλειο από μηχανήματα.Όταν κλείσαμε τα βάλαμε αποθήκη.Μου το έφερε λοιπόν αν και μου έπιασε το τραπέζι στο μπαλκόνι, όμως εκεί κόβω πλέον ότι θέλω.Εκεί μου έκοψε εκείνος τελικά τις φετούλες , βέβαια μπορώ κι εγώ δεν είναι δύσκολο.Θα πρέπει όμως να βρω το κατάλληλο ξύλο γιατί αυτά που έχω είναι σκληρά.Ο Δημήτρης ξέρει και θα μου βρει σίγουρα για να φτιάξω για τα Χριστούγεννα..

Maria Naka είπε...

Υπέροχες εικόνες! Λατρεύω βόλτες στο δάσος ειδικά όταν φθινοπωριάζει! Κι οι μινιατούρες σου απίθανες! Τυχεροί αυτοί που θα τις πάρουν! Καλημέρα!

love2love είπε...

καλημερα και παντα με ωραιες εικονες χρυσοχερα εισαι
μεινε στην θεσσαλονικη να ερθω να σας δω

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ειτε με μπουρινια ειτε με λιακαδες ευχομαι να περνας πανεμορφα γλυκια μου

φιλακια πολλα

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...