Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Σας έχω από..όλα!

 Δεν ξέρω από τι να πρωτοαρχίσω ..είναι από αυτές τις ημέρες που έχουν λίγο από..όλα! 
Πρώτα να πω ότι ο Κανέλλος που πριν ενάμιση μήνα μας τον ζήτησε μία οικογένεια με τρία παιδάκια με πολλή πίεση και νομίζαμε ότι βρήκε ένα σπίτι σταθερό αφού εμείς το χειμώνα δεν πάμε τόσο συχνά στο κτήμα..
-Θα έχει ένα ζεστό σπιτικό μου είπε τότε ο Δημήτρης , τα παιδάκια τον αγκάλιαζαν!
Όμως ο Κανέλλος πετάχτηκε στο δρόμο μάλλον , έλειπαν τα λουριά που του είχα αγοράσει και  επέστρεψε σε άσχημη κατάσταση μόνος του . Αδύνατος , χτυπημένος μάλλον δαγκωμένος στο πίσω μπούτι από σκυλιά και αφυδατωμένος τόσο που δύσκολα περπατούσε.Το πως βρήκε το δρόμο το θεωρούμε θαύμα ίσως γιατί έχει κάτι από κυνηγητικό μάλλον στο αίμα του.




Μας ειδοποίησε μία γειτόνισσα ότι παρουσιάστηκε στο δικό της κτήμα και ο Δημήτρης πήγε αμέσως να δει αν πράγματι ήταν αυτός. Έτσι τον έφερε στο κτήμα όπου πέσαμε επάνω του και τον περιποιηθήκαμε όσο μπορούσαμε  .
Αγνώριστος έγινε από εμάς μέσα σε 3 μέρες, μόνο που όταν μας βλέπει να φεύγουμε από το κτήμα για κάποιο λόγο πάει και κρύβεται κάτω από το τροχόσπιτο ίσως γιατί φοβάται μήπως τον ξαναπάρουν. Θα μείνει λοιπόν μέσα σε μας πλέον και αν ξαναδούμε αυτούς που τον ζήτησαν θα τους ...περιποιηθούμε καταλλήλως.



Βλέπετε φίλοι μου κάποιοι νομίζουν ότι τα ζώα είναι παιχνίδια που απλά παίζουν όλη την ημέρα. Όταν βλέπουν τις ευθύνες που έχει ένα ζώο είναι και συνειδητοποιούν πόσο σοβαρές και αρκετές τότε το..παρατούν στους δρόμους και έτσι συνεχίζεται η ιστορία και η πληγή των αδέσποτων στους δρόμους.
Τώρα τρώει κανονικά, παίζει ευτυχισμένος και κάνει το φύλακα στο κτήμα γαβγίζοντας όποιον έρχεται έξω από αυτό για να μας δείξει ότι είναι χρήσιμος!



 -Αρκετά Κανέλλο, δεν τρώγομαι, πάνε στις κροκέτες σου !
Ομορφούλης είναι πάντως, ψήλωσε και είναι όπως πάντα ένα καλόβολο σκυλί.



Να σας δείξω και τις γατούλες μας που κάνουν τον ακροβάτη στη ξύλινη σκεπή στο κιόσκι!





Ένα πρωινό πήγαμε να δούμε στα Λαγκαδίκια το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής όπου υπάρχουν πηγές από τα πολύ παλιά χρόνια όπως μας είπαν και πηγαίνουν και  παίρνουν το νερό σαν ιαματικό. 





Το μικρό εκκλησάκι που υπάρχει μέσα στο κήπο αυτό και που φιλοξενεί το πανηγύρι του χωριού έγινε λίγο πιο κάτω από το παλιό . Εκείνο καταστράφηκε από..βράχο που κύλησε από το βουνό και καταπλάκωσε το εκκλησάκι με 4 παιδάκια μέσα! Σαν από θαύμα της Αγίας τα παιδάκια τα έβγαλαν με ελάχιστες εκδορές.Αργότερα λοιπόν έφτιαξαν στη Χάρη Της το εκκλησάκι αυτό μέσα στο κήπο με τις καρυδιές που χάρισε κάποιος και έφεραν το νερό λίγο πιο κάτω δίπλα του.




Μία ακόμη πηγή κάτω από μία μεγάλη καρυδιά!








Υπάρχουν και πλατάνια με ένα τραπεζάκι κάτω για το κόσμο ίσως που θέλει να προσκυνήσει και συγχρόνως να χαρεί ένα μικρό  πικ νικ στο χώρο το.



Φύγαμε για το χωριό να ψωνίσουμε γιατί περιμέναμε τα παιδιά μας.Ήρθαν περάσαμε όμορφα αν και η Ιωάννα λόγω της εγκυμοσύνης περνάει άσχημα με τη ζέστη. Τα ..αγόρια μας πήγαν στο μικρό καταρράχτη στο δασάκι και κάνανε το μπανάκι τους! Φεύγοντας από εμάς όμως είχανε τα άσχημα αφού χάλασε σοβαρά το αυτοκίνητο τους λόγω θερμοκρασία και χρειάστηκε να μεταφερθεί. 
Είπαμε..τα άσχημα και  τα όμορφα πάνε μαζί φίλοι μου, όπως η χαρά και το δάκρυ. 

Σήμερα γυρίσαμε και σας φύλαξα στο τέλος το καλύτερο..το ανέκδοτο της ημέρας! "Κάποιος"..το φυσάει και δεν κρυώνει φίλοι μου! Γυρίζοντας σταματούμε σε μία τράπεζα να πάρουμε τα 420 ευρώ που δίνουν της εβδομάδας και που χρειαζόμασταν να δώσουμε κάπου τα περισσότερα. Τον περίμενα και αργούσε και έμεινα κατάπληκτη γιατί μου είχε έρθει κι όλας στο κινητό μου η ειδοποίηση ότι πάρθηκε το ποσόν από το λογαριασμό μας. Ακούω ομιλίες και έρχεται με ένα κύριο στην ηλικία μας και ίσως μεγαλύτερο που με χαιρέτησε και μιλούσε στον άνδρα μου λες και γνωρίζονταν χρόνια. Πίστεψα ότι ήταν κάποιος φίλος του και μάλιστα ο άνδρας μου του λέει να του δώσει ντομάτες και πιπεριές από αυτά που φέρναμε.
Όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και ο...κύριος εξαφανίστηκε μου είπε ότι του ζήτησε χρήματα που χρειαζόταν για να πάει ο..καημένος στο νοσοκομείο που τον περίμενε  η γυναίκα του και..ξέχασε το πορτοφόλι του!!!!Ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε φίλοι μου!!!!!
- Πόσο φίλος σου είναι ; ρωτάω!
Προσέξτε απάντηση:
-Η αλήθεια είναι ότι δεν τον θυμήθηκα μα μου είπε το όνομα του και μου έγραψε σε χαρτί το κινητό του και μου είπε ότι το απόγευμα στις..7 (δεν ξέρω για ποιο χρόνο εννοούσε) θα του επέστρεφε τα χρήματα!!!!
Φίλοι μου ελπίζω να το..ψυλλιαστήκατε κι εσείς... ..όχι..δεν φώναξα..όχι δεν τον μάλωσα...απλά έσκασα στα γέλια με την αφέλεια του και γέλασα περισσότερο όταν με ρώτησε :
-Λες να με γέλασε; Μα ήξερε το όνομα μου!!!
Τον έκανα γελώντας ακόμη μία μικρή..ανάκριση και προσέξτε πως έμαθε το όνομα του!!!!Δεν το πιστεύω ότι έχω τέτοιο άνδρα!!!!
-Γεια σου φίλε μου , τι κάνεις; η οικογένεια όλη καλά; Πόσο χάρηκα που σε είδα βρε...βρε..
-Δημήτρης ( απαντάει το σαΐνι μου!)
-Ναι Δημήτρη μου , πόσο χάρηκα φίλε μου!Πας καθόλου στο χωριό;
-Που ;στην Έδεσσα ; ( εξακολουθεί ο δικός μου )
-Ναι βρε, τι κάνουν οι δικοί σου εκεί;
-Τα αδέλφια μου; καλά είναι δεν πάμε συχνά γιατί μπλέχτηκα με  το κτήμα.
-Ναι βρε το κτήμα σου μου το είπε ο αδελφός σου, μπράβο ..
Και του έκανε ανάκριση φίλοι μου με το ..γάντι , μεταχειριζόταν κάθε πληροφορία που μάθαινε κατάλληλα και μετά του ζήτησε τα χρήματα. Του ζήτησε όλο το ποσό που κρατούσε στα χέρια από το μηχάνημα ,και όταν το..σαΐνι μου του είπε ότι τα έπαιρνε για να τα δώσει κάπου εκείνος του είπε:
-Δεν μπορείς να τα δώσεις αργότερα; εγώ στις 7 το απόγευμα θα σου τα ..φέρω!
Ευτυχώς όμως που θέλαμε να τα δώσουμε τα χρήματα και σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε στην εβδομάδα να πάρει άλλα και του έδωσε ...όσα είχε στη τσέπη του ευτυχώς λίγα!
Μέχρι να παρκάρουμε και χωρίς να μπορώ να πάψω να γελάω ..άρχισε να συνειδητοποιεί το πάθημα του και όπως έγραψα..ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει!

Τον λυπάμαι τον καημενούλη και του είπα ότι το πάθημα είναι μάθημα για να τον παρηγορήσω!
Τελικά φίλοι μου ο κόσμος είναι ..τι να πω..πως να τον χαρακτηρίσω; Λυπάμαι αφάνταστα γι' αυτόν!
Αχτιδένια φιλάκια!

12 σχόλια:

Pepi είπε...

Τι να πω, Γεωργία μου!!! Δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι , και ακόμη χειρότεροι!! Πριν από 2 χρόνια, είχε πλησιάσει κάποιος τον πατέρα μου (τότε σε πρώιμο στάδιο η άνοιά του) και του είχε πάρει πολλά χρήματα κάνοντας υποτιθέμενο service του αυτοκινήτου του στην ..πυλωτή της πολυκατοικίας όπου μένει, κάθε μήνα!!!!!!!!!!!
Είχε κάνει ..ατομική σύμβαση μηνιαίας εργασίας ο τύπος !!!! χαχαχα!!!!
Να περνάς καλά, και να προσέχεις τον Κανέλλο!!!! Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου πολλά τα νέα σας,ο γλυκούλης μου ο κανέλος τυχερός που βρήκε το δρόμο της επιστροφής η ψυχούλα μου και κάτι τέτοιοι που τα παρατάνε ελαφρά τη καρδία είναι μετά που δυσανασχετούν με τα αδέσποτα.Ο κ.Δημήτρης νιώθω ότι έχει ψυχή μικρού παιδιού και αυτό δεν αλλάζει!
Φιλιά Μαρίνα

Beauty Follower είπε...

Κουκλος ο Κανέλος ;) Φυσικα και δεν ειναι παιχνιδ τα ζωα... και το χειροτερο ειναι οτι πολύ απ αυτους που αυτοαποκαλούνται Φιλόζωοι εχουν την χειρότερη συμπεριφορά απεναντί τους.

Εχει και τα καλά του το όριο στα χρήματα... δεν μπορουν να σε κλέψουν και να το θελουν χα χα!
Πανως τετοιου ειδους κρουσματα εχουν αυξηθει πολύ... πριν ενα μηνα καποιος αγνωστος σταματησε τον θειο μου 3 δρομους κάτω απο το σπιτι του και του συστηθηκε ως γνωστος των γονειων μου, ζητώντας του χρηματα. Ευτυχως που δεν ειχε πάνω του για να του δωσει :(

nikol είπε...

Με πολλά μα πολλά γέλια σου γράφω !!!! Μα τι έπαθε ο Δημήτρης!!!! Είναι υπέροχος αλλά να την πάθει έτσι !!!
Για τον Κανέλλο χαίρομαι που είναι πάλι κοντά σας , είστε φανταστικοί και οι δυο σας !!! Τα φιλιά μου σε σένα και στον Δημήτρη σου!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi μου επειδή έχω ακούσει πολλά τέτοια εδώ στη γειτονιά δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να το πάθει κι εκείνος γιατί πάντα του τα έλεγα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου είναι καλόψυχος και πάντα μπορεί να δώσει και τα τελευταία του χρήματα αν του ζητήσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Beauty Follower, ο Κανέλλος είναι ένα τρυφερό σκυλί ..δηλαδή κατάλληλο για μας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol μου για να γελάσεις περισσότερο το πρωί μου λέει:- Ούτε στις 7 το πρωί εννοούσε ότι θα μου τα έδινε πίσω!!Ακόμα πίστευε ότι μπορεί να μη τον ξεγέλασε!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

περασα να ευχηθω καλο υπολοιπο καλοκαιριου
θα επανελθω τελη του μηνα ανανεωμενη
ευχομαι και εσυ το ιδιο
να περνας ομορφα
φιλακια πολλα

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως βρηκε το δρομο του αχτιδα. είναι πολύ τυχερο που είναι ζωντανο. η μπονι και η κλωντι σας θα του κανουν παρεουλα.

Ariadne είπε...

Χαίρομαι που ξαναπήρατε τον Κανέλλο, πράγματι ο κόσμος δεν ξέρει τι σημαίνει να έχεις σκύλο. Όσο για ο πάθημα του Δημήτρη τι να πω, κρίμα που τέτοιες μέρες που όλοι έχουμε λίγα υπάρχουν αυτοί οι επιτήδειοι να τα αρπάζουν. AriadnefromGreece!

DIMI είπε...

Πολύ χάρηκα πού πήρατε πάλι τόν Κανέλλο Αχτίδα μου!!
Είναι σκέτη γλύκα!Γύρισα από Ολλανδία καί έψαχνα τόν γάτο μου,
μού είπαν από τήν γειτονιά ότι πέθανε από ένα αυτοκίνητο πού τόν χτύπησε.
Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ!Τώρα μέ τό πάθημα τού Δημήτρη,τί νά πώ...δέν εμπιστευόμαστε σήμερα,ούτε τήν σκιά μας!!Φιλιά πολλά!!!