Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μη ξεχνάτε τι σας ενώνει...


Σιωπηλός θεατής αυτές τις μέρες των όσων διαδραματίζονται προσθέτω στις αναμνήσεις μου όλα τα γεγονότα. Προσπαθώ να τα βάλω σε σειρά, να δω ποια είναι τα πιο σημαντικά..
Ίσως τότε στο Γυμνάσιο όταν μπαίνοντας στο σχολικό λεωφορείο μπήκαν μαζί μας ένοπλοι και μας οδήγησαν στο σχολείο μας παρά τις ικεσίες της Γαλλίδας καλόγριας συνοδού  να μας γυρίσουν στο σπίτι..ήταν 21 Απριλίου 1967.. 
Ίσως πάλι ήταν όταν φοβόμασταν να μιλήσουμε ακόμα και στους δρόμους γιατί..συλλαμβάνονταν οι...ψιθυριστές! 
Ίσως πάλι όταν φοιτήτρια μπαίναν στις αίθουσες και έπαιρναν φοιτητές που είχαν την ατυχία να έχουν συγγενείς αριστερούς ή γιατί κάποιος "καλοθελητής" κάρφωνε με ψεύτικες "πληροφορίες" .
Ίσως όταν με συνέλαβαν στην ασφάλεια γιατί έτυχε να είμαι στους δρόμους σε ώρα απαγόρευσης και  φοιτητική ταυτότητα έγραφε Πολυτεχνείο ...
Ίσως τότε..όταν μπήκαν στρατεύματα στη Κύπρο και πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο με ..ώτο στοπ να βρω πτήση να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη είδα τα φέρετρα που έφερναν από Κύπρο Ελλήνων στρατιωτών σκεπασμένα με σημαίες γαλανόλευκες.
 Ίσως πάλι όταν βρέθηκα πάλι στην Αθήνα με τη μητέρα μου που με επισκέφτηκε πάλι σαν φοιτήτρια κηρύχθηκε πόλεμος με Τουρκία .. Η μητέρα μου σαν γιατρός τότε σε στρατιωτικό νοσοκομείο πήρε ειδική άδεια και γύρισε με ντακότα ,μαζί της κι εγώ.
Ίσως πάλι όταν γυρίζοντας έφυγα με τον Οδηγισμό - Προσκοπισμό στον Έβρο με την ιδιότητα  Νοσοκομειακής βοήθειας και βλέπαμε στρατιώτες πεινασμένους , χωρίς όπλα ( γιατί δεν είχαν) να μας δίνουν σημειώματα για τους γονείς τους...ίσως..ίσως...
Αυτές τις μέρες θέλω να θυμάστε πάνω από όλα ότι τίποτε δεν πρέπει να μας χωρίζει , γιατί η Πατρίδα είναι μία οικογένεια κι εμείς μέλη της. Μπορεί να διαφωνούμε μεταξύ μας σαν συγγενείς μα δεν πρέπει να ξεχνούμε τι μας ενώνει πάντα , είμαστε Έλληνες φίλοι μου..είμαστε ένα πράγμα..έχουμε τις ίδιες κληρονομιές επάνω μας και τις ίδιες ιστορίες..Στο πυρ το εξώτερον η διχόνοια, στο Καιάδα οι μικρότητες και τα συμφέροντα..
Φεύγω για το κτήμα μας..γυρίζοντας θα ψηφίσω και θα πάω σπίτι μου ..αποδείξτε μου την ..επόμενη μέρα ότι και να βγει, ότι και να γίνει ότι είστε πάνω από όλα αυτό..μία οικογένεια...
Αχτιδένια φιλάκια! 

21 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλή μου αχτίδα, υπέροχα τα όσα έγραψες! Μ'έκαναν και συγκινήθηκα.
Ενότητα πάνω απ'όλα. Ενότητα κι ομόνοια.

Eβίτα είπε...

Με κάνατε κι έκλαψα ! Πως γίνάμε έτσι ... μίσος, φανατισμός, βρισίδια .... διχασμός για μιά ακόμη φορά! Κρίμα αν όχι για μας για τα παιδιά μας και για τις γενιές που θάρθουν ...

Rena είπε...

Θυμάμαι πολλά από αυτά αν και ήμουν πολύ μικρή έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μου!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Έχουμε ακριβώς τα ίδια βιώματα.... και ίσως εγώ λόγω του ότι έμενα στην Αθήνα έχω και λίγο περισσότερα, θέλω να πιστεύω αγαπημένη μου φιλενάδα ότι θα μείνουμε ενωμένοι!!!! Είναι κρίμα να γυρίσουμε πάλι πίσω να κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη!!!! Πολλά φιλιά....να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!!

deppy11 είπε...

Μια μερίδα ανθρώπων μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ είμαστε σαστισμένοι, άφωνοι και πάνω απ όλα αναποφάσιστοι για την Κυριακή.
Δεν έχω ζήσει όλ΄ αυτά γλυκιά μου αχτίδα άλλα είμαι σίγουρη ότι την επόμενη ήμερα θα είμαστε όλοι μαζί για το καλύτερο είτε με λεφτά είτε χωρίς!!!!

Σας φιλώ και εύχομαι υγεία για να μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω!!!

ΕΛΛΑΔΑ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΧΤΙΔΑ! ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!

Hfaistiwnas είπε...

Έτσι θα είμαστε, μια οικογένεια ;)

KatrinArt είπε...

Αχτιδούλα μου, σωστά!!!

Unknown είπε...

Θολώσανε τα μάτια μου, διαβάζοντας.Από το πρωί κι' εγώ σκέφτομαι και προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε ότι κάνω, αλλά είναι δύσκολο.
Μου έκανε καλό που σε γνώρισα διαδ/κά, και μου αρέσει ο ήρεμος τρόπος που έγραψες.
Να είσαι όσο γίνεται καλά εσύ και η οικογένεια σου.
Καλό σ+κ.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα καλησπέρα, είμαι η παλιά φίλη απο τα Blog και το Facebook Τρελοφαντασμένη.
Έχεις δίκιο, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι όλοι σαν μία οικογένεια...για την πατρίδα μας, για τα παιδιά μας και για το μέλλον μας.
Καλή τύχη στην Ελλάδα μας.

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου έχετε απόλυτο δίκιο. Ομόνοια πάνω απ' όλα να περάσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Σας φιλώ! Καλό Σαββατοκύριακο και καλή τύχη στην ταλαιπωρημένη μας Ελλάδα!

Unknown είπε...

Μια οικογενεια μανουλα μου.σωστα!εγω θα σας δω απο κοντα.ταξιδευω βραδυ.πολλα φιλακια μανουλα

Unknown είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, αν κι εγώ δεν πρόλαβα να τα γνωρίσω όλα αυτά γιατί εγώ γεννήθηκα το 64 το μόνο αχνά κάτι μου θυμίζει το θέαμα με τη Κύπρο.
Αυτό που λες για το ότι είμαστε μια οικογένεια κανονικά έτσι θα έπρεπε, αλλά στις μέρες μας είναι χλωμό εως πολύ κίτρινο, σπανίζει η ανθρωπιά. (ο καθένας είναι για την πάρτη του).
Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου καλή τύχη σε όλη την Ελλάδα!!αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Unknown είπε...

Σορι για τα πολλα (α), εχω θεμα με το πληκτρολογειο.

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου όπως το λέτε αν δεν ξεχνάμε τι μας ενώνει μετά όλα τα άλλα περιτεύουν...ας μην αφήνουμε περιθώρια για να ξεφυτρώνουν περίεργα ζιζάνια ανάμεσα μας και που ίσως κάποιοι ηθελημένα και να τα σπέρνουν.
Φιλιά Μαρίνα

marimar είπε...

Γλυκειά μου Αχτίδα!!!!!!
Όπως πάντα με συγκίνησες, σκίρτησε η καρδιά μου. Η προτροπή σου για ομόνοια και αγάπη μεταξύ μας με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!!!! Έτσι πρέπει να γίνει γιατί η πατρίδα μας την επόμενη μέρα θα χρειαστεί όλους μας για να τα βγάλει πέρα. Αρκεί αυτό να το συμμεριστούν και οι πολιτικοί, πράγμα για ο οποίο δεν είμαι σίγουρη. Η διχόνοια υπήρξε πάντα το σαράκι που δεν μας αφήνει να ορθοποδήσουμε.
Σ' ευχαριστώ που είσαι στην ζωή μου, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί και να ... συναντηθούμε που λέει και το τραγούδι.

Σου αφιερώνω το Τρελοβάπορο ~ https://www.youtube.com/watch?v=oKpBOIisCkg
Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
χίλιους καπεταναίους τούς αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μέσ' στα όλα και περάσαμε

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!

Την αγάπη μου και την ευχή να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου για χρόνια πολλά και καλά!!!
Φιλιά
Μαρία Μαράντη

elvira είπε...

Παντα γραφεις τοσο ομορφα .... Εγω αν και τα εχω τα χρονακια μου .... δεν εχω βιόματα γιατι ζούσα στη Γερμανία ... Αυτο που θυμαμαι ειναι το καλοκαιρι του 74 που ημουν διακοπες στην Ελλαδα κι εγινε οτι εγινε ....
Εμεις σιγουρα θελουμε να ειμαστε ενωμενοι.... δεν μας χωριζει τιποτα .... ισα ισα μας ενωνει αυτος ο τοπος .... ο δικος μας τοπος...η Ελλαδα μας .... μα καποιοι πολιτικοί ... δεν θελουν να ειμαστε ενωμένοι ...... ομως ευχομαι και προπαθω να αντιδρω με την καρδια και την λογική μου .... κι οχι μ' αυτα που θελουν ν' ακουμε....

Unknown είπε...


thank you

سعودي اوتو


Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω καλή μου αχτίδα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω καλή μου αχτίδα!!!!!Μαρία της εξπρές.

ANNA FLO είπε...

Έτσι...............ενωμένοι γιατί μας ενώνουν πολλά περισσότερα. Και ενωμένοι κινούμε βουνά!!!!!!!!