Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μια βόλτα στην Έκθεση βιβλίου!


Επιτέλους βρήκα το..δρόμο για το μπλοκόσπιτο μου, ήταν από αυτές τις μέρες που δεν μου κάνει διάθεση να το ανοίξω , να κάνω κουβεντούλα..
Και τι να πω; Δεν ήμουν και τόσο καλά αυτές τις μέρες και κρύφτηκα εγώ και τα προβλήματα μου σε χάπια και ταινίες στη τηλεόραση. 
Το απόγευμα η μαθήτρια μου παράκουσε την επιθυμία μου να μη κάνω μάθημα και μου ήρθε ξαφνικά με χαμόγελο και αγκαλίτσα για να μη πει:
-Εσείς θα με διώχνετε κυρία κι εγώ θα έρχομαι με τα πινέλα μου!
Αυτό το μικρό κοριτσάκι μου άλλαξε τη διάθεση, επέμενε να αρχίσουμε μία αγιογραφία τον Άγιο Χαράλαμπο ..
-Δυσκολεύομαι σήμερα να σου δείξω..απλά θα σου λέω και θα κάνεις της είπα...μπορείς; το τολμάς;
-Δοκιμάστε μου , με απάντησε με ..σκέρτσο! Την λατρεύω!
Όταν έφυγε ...ντύθηκα και ζήτησα από τον άνδρα μου να με πάει στη παραλία στην έκθεση βιβλίου!



Ξεκίνησα να δω τη Κική , την "έκφραση" όπως την ξέρετε... μα δεν μπόρεσα τελικά να τη συναντήσω γιατί ήταν στην Αθήνα μου είπαν ! Απογοητεύτηκα μα ο ..γλυκούλης ευγενέστατος νεαρός  με αποζημιώσει με τον ευγενικό του τρόπο. Αγόρασα το βιβλίο και σκέφτηκα: 
-<<Κική δεν μου γλυτώνεις..μου οφείλεις μία αφιέρωση σου στη πρώτη σελίδα..κάνω συλλογή από βιβλία με αγαπησιάρικες αφιερώσεις!>>
Γιατί η έκθεση βιβλίου γίνεται πάντα με...βροχές και αστραπές;...Άγνωστο!
 Εκεί που ξεκινήσαμε με βροχή ξαφνικά έβγαλε ήλιο...και μέχρι να φύγω από το ένα περίπτερο και να πάω στο άλλο είχε..4 βροχούλες!





Η έκθεση φαίνεται ότι δημιουργεί ερωτική ατμόσφαιρα!!! Άν σας τραβούσα και σας έδειχνα όλες τις..φάσεις του ζευγαριού θα μου έβγάζαν απαγορευτικό από τη google!



Η Κλώντη προπορεύεται..Εξ αιτίας μου κλείστηκε τρεις μέρες σπίτι..δίπλα μου!



Το γνωστό άγαλμα κοιτάζει τη θάλασσα..άραγε τι θα σκεπτόταν αν ήταν ζωντανό!



Η θάλασσα..η απέραντη θάλασσα του Θερμαΐκού μας ..



Έψαχνα για το περίπτερο 4 μα έκανα και ..στάσεις σε διάφορα!



Κοντεύει 7.30..ο κόσμος λίγος δυστυχώς..με απογοήτευσε η τόσο κρύα ατμόσφαιρα..ίσως το βράδυ να είναι καλύτερα.
Θαλασσίτσα μου...σε στερούμαι ...μου λείπεις..μου αρκεί να σε κοιτώ, να ταξιδεύω με τα κύματα σου!



Κάνουν βόλτες και δεν κοιτούν τα περίπτερα με τα βιβλία..τσατίζομαι!Πήρα 2 τελικά και δύο ακόμα παιδικά για τα αγόρια μου τους εγγονούς μου.



Για να παρηγορίσει την ..ευαίσθητη διάθεση των ημερών μου ο Δημήτρης με φιλοδώρησε με ένα παγωτό!!!!!Το μοιράστηκα με τη Κλώντη.
Στο αμάξι δεν άντεξα, το έβγαλα από τη σακούλα και το φυλλομέτρησα..



Είμαι από τις πρώτες που γνώρισα το μπλοκ της Κικής ..μου άρεσε ο ποιητικός τρόπος που έγραφε.Τότε δεν ήξερα ότι έγραφε ποιήματα...Η δημιουργία έχει πολλά πρόσωπα φίλοι μου και η μπλοκογειτονιά μας όπως μου αρέσει να τη λέω είναι ..φίσκα από τέτοιες δημιουργικές ψυχές.



Η ποίηση με μελαγχολεί και γι' αυτό την ..αποφεύγω..δεν έχω περιθώρια πια για δάκρυα και απαισιοδοξία, δεν κυλάει στο αίμα μου τέτοιο "πράγμα".Όσα και να με χτύπησαν στη διαδρομή εγώ κράτησα δια της βίας δίπλα μου το..ροζ συννεφάκι..Αλίμονο αν τα δάχτυλα μου ανοίξουν και το χάσω..Και όσοι από σας το ..πάθατε..κυνηγήστε  το..αρπάξτε το πάλι..
Σας εύχομαι ένα καλό ΣΚ...και όπως πάντα..Αχτιδένια φιλάκια!

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου γλυκια Αχτιδα!! Σου ευχομαι ολα να ειναι περαστικα!!!ποσο ομορφες φωτογραφιες...αν και δεν ειμαι απο την θεσσαλονικη, την λατρεψα απο την πρωτη στιγμη.... καθε γωνια της ειναι ομορφη....μου λειπει παρα πολυ!!! Φιλια πολλα πολλα βικη

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Γεωργια μου καλημερα ευχομαι να περασουν ολα οπως λες κι εσυ να κραταμε το συννεφακι μας.Μας λειπεις και το ξερεις .Φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδούλα μου και όμως νιώθω ότι τα περιγράφετε ποιητικά...σήμερα ερχόμαστε στην πόλη σας με αγωνία για μια εξέταση που πρέπει να γίνει και ήθελα τόσο πολύ να έρθω ξένοιαστη...εύχομαι όλα καλά και για εσάς και για εμάς.
Φιλιά Μαρίνα

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Όλα να πάνε καλά εύχομαι :)

Αχτίδα μου, περιμένω πώς κ πώς την ευκαιρία να με φέρει ο δρόμος μου στην γλυκιά Σαλονίκη!
Μέχρι πότε θα'ναι η έκθεση βιβλίου;

Καλημέρες πολλές!!!

akrat είπε...

καλή σας ημέρα

μια διαφωνία μόνο... ΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ υπάρχουν και άλλου τύπου ποιήσεις...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Γλυκιά μου αχτιδούλα καλημέρα!
Σε διαβάζω και συγκινούμαι!
Καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απο τη καρδιά μου που αγόρασες το βιβλίο και με στηρίζεις τόσο έμπρακτα και θερμά!
Ήθελα πάρα πολύ να παρευρεθώ στην έκθεση όμως μένω στην Εύβοια (οχι Αθήνα) και τα έξοδα της μεταφοράς και της διαμονής μου είναι πάρα πολλά και δε μπορούσα να ανταπεξέλθω. Ετσι λοιπόν προτίμησα να στείλω το βιβλίο και να αφήσω τον εαυτό μου πίσω. Εννοείται πως όταν συναντηθούμε απο κοντά θα σου γράψω την αγαπησιάρικη αφιέρωση που σου χρωστάω.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λογια! Εισαι απο τους ανθρωπους που εκτιμαω βαθια και αγαπω πολυ εδω μεσα και το ξερεις!
Θα περιμενω την αντικειμενικη σου αποψη οταν διαβασεις το βιβλιο αχτιδενια μου. Να εισαι σιγουρη πως η δικη μου ποιηση ειναι καθαρα αισιοδοξη σαν εμενα αλλωστε. θα το διαπιστωσεις και μονη σου αυτο! Οταν το διαβασεις επικοινωνησε μαζι μου να συζητησουμε.
Ευχαριστω και παλι πολυ! Να εχεις ενα ομορφο σκ! Φιλακια πολλα! <3

* Η Κλώντη είναι υπέροχη! <3

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βίκη μου η Θεσσαλονίκη μας είναι αγαπησιάρα, την κρατάς στη ψυχή σου μέχρι το τέλος!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, φίλη μου από εδώ και πέρα μάλλον ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για μένα και το μπλοκ μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου όλα περαστικά και εύκολα να είναι γλυκιά μου, γράψε μου να μου πεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σεβάχ ο Θαλασσινός, φίλε μου θα είναι μέχρι τις 16 ξέρω, ελπίζω να μας έρθεις.όμως ΣΚ θα λείπω στο κτήμα όπως ξέρετε.Μακάρι να βρισκόμασταν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ akrat, φίλε μου μη παρεξηγηθώ, διαβάζω ποίηση, είμαι..ερωτευμένη με τον Αναγνωστόπουλο μα..όσα διαβάζω γέρνουν τη ζυγαριά στη λύπη. κι εγώ έχω γράψει ποίηση πάντως για να ξέρεις...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, λυπάμαι που δεν βρεθήκαμε, ήθελα να είσαι πια για μένα μία εικόνα παρά μία ανάρτηση ή φωνή στα τηλέφωνο. Μετά θα ..οργιστώ και θα σε μαλώσω γιατί ως γνωστόν έχω χωριστό σπιτάκι για φιλοξενία.Άσε που θα είχες και ..σεφ πριβέ κάθε μέρα!όμορφα τα ποιήματα σου αν και βρίσκω πολλή μελαγχολία..είσαι πολύ νέα για κάτι τέτοιο.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Θα γνωριστουμε και απο κοντα αγαπημενη μου! Αφου εχεις χωρο και για φιλοξενια την επομενη φορα θα σου ερθω! :)
Σε πιο ποιημα σου βγηκε μελαγχολια αχτιδουλα μου;

Rena είπε...

Πόσο δύναμη μου δίνεις όταν σε επισκέπτομαι και πόσο μου αλλάζεις τη διάθεση δεν θα κουραστώ ποτέ να στο λέω!!!!!!
Ακόμα και τις στεναχώριες σου τις λες με τέτοιο τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, σελίδα 33,34,38,77,84,85 θέμα καθαρά προσωπικής άποψης γλυκιά μου, θα μπορούσα να σου γράψω άπειρες παραγράφους.Ο καλλιτέχνης βλέπει το έργο του από τα βάθη της ψυχής του, της δικής το άποψης.Μη με παρεξηγείς..εκφράζομαι και βλέπω τ ζωή εντελώς διαφορετικά!εντελώς διαφορετικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου είμαι αυτό το καιρό σε..άσχημη φάση μα..η ζωή είναι αγώνας, ομορφιά στάσεων κι εγώ ξέρω να ..αφαιρώ τα άσχημα βάφοντας ροζ τα ..λάθη.

ασωτος γιος είπε...

ομορφο σκ να χετε κι εσεις

nikol είπε...

Αχτιδούλα μου θα περάσει και αυτό !!1 Το ξέρεις καλή μου . Οσο για το βιβλίο της Κικής μας το έχω και εγώ γιατί αυτό το κορίτσι με συναρπάζει !!! Τι ψυχούλα που είσαι !!! Αυτό το διαμέρισμα ποιος θα το πάρει!!!
Φιλάκια πολλά και στους δυο σας

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καταευχαριστήθηκα Αχτίδα τις φωτογραφίες σου από την παραλία !!!!
Τι όμορφα να γίνετα έκθεση βιβλίου στην παραλιακή !!!!
Καλή Κυριακή και πολλά φιλιά !!!!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου τι ομορφες οι φωτο απο το κτήμα!!ζήλεψα το τσιπουράκι!!αχ αντε λίγο ακόμη .αρχες ιουλη ειμαι πανω!!κ σε πολύ λιγα χρονια ακομη..για πάντα πάνω!!μου λείπετε πολύ!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημέρα αχτιδούλα μου και καλή εβδομάδα να έχουμε. Εχεις δίκιο για τη προσωπικη αποψη του καθενος και μου αρεσει που μοιραζεσαι μαζι μου την αποψη σου, ομως για να λαμψει κατι καλο στο τελος, υπαρχει κατι που δεν ειναι τοσο καλο στην αρχη. Τα ποιηματα τελειωνουν ολα αισιοδοξα, ομως για να τονιστει αυτη ακριβως η αισιοδοξια, υπαρχει και κατι μελαγχολικο ισως, στην αρχη.
Ευχαριστω για ολη την στηριξη και την αγαπη!
Να εισαι παντα καλα αχτιδενιο μου πλασμα! Φιλακια πολλα πολλα!