Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Παρέα με τα...320 μίλια αθωότητας!


Ένα τριήμερο υπερβολικά ζεστό φίλοι μου όμως το πέρασα θαυμάσια στο κτήμα μας αφού είχα παρέα το βιβλίο της φίλης μου ( με καμάρι το λέω) Αντιγόνης που μου έστειλε με ιδιόχειρη αφιέρωση " Στη πιο φωτεινή Αχτίδα με πολλή αγάπη Αντιγόνη"!
Την Αντιγόνη  ή διαφορετικά "Την ..γιαγιά Αντιγόνη" τη γνώρισα στη μπλοκογειτονιά μας από την αρχή της παρουσίας της μέσα σ' αυτήν. Με είχε συνεπάρει ο τρόπος που έγραφε, οι τόσο εκφραστικές της εικόνες δεμένες με άπειρες αναμνήσεις που τα χρόνια και των δυο μας έφερναν κοντά. 
Το πρώτο της βιβλίο δεν ήταν μία έκπληξη για μένα..δεν περίμενα τίποτε άλλο από το να γράψει επιτέλους όλα αυτά που μας έβαζε στις αναρτήσεις της σε..χαρτί!
Ήρθε το δεύτερο λοιπόν και ο τίτλος με έβαλε σε απορία τι να θέλει να μας διηγηθεί ...


Η περιέργεια με..έφαγε όμως..δεν άνοιξα να διαβάσω ούτε μία σελίδα..ήθελα να το πάρω στα χέρια μου σε ώρες που η σκέψη και η ύπαρξη μου ολόκληρη θα ήταν αποκλειστικά γι' αυτό.
Το Σάββατο λοιπόν, ξαπλωμένη στη πολυθρόνα μου στο κτήμα με τη Κλώντη στα γόνατα μου και τη μυρωδιά του δροσισμένου βασιλικού άρχισα το ..περπάτημα μου στα δικά της μονοπάτια και κάθε της σελίδα ήταν λες και άκουγα τη γελαστή φωνή της να μου μιλάει στο τηλέφωνο όπως πάντα.


Με ..κατέκτησε από τις πρώτες σελίδες, με γέμισε αγωνία για τις πρωταγωνίστριες, δέθηκα με τα προβλήματα τους και συμπόνεσα με το πόνο τους. Ο τόπος που ξεκινάει η ιστορία η αγαπημένη μου Κρήτη, με τους χαρακτήρες τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσης τους. Η Αντιγόνη πάντα είχε το προσόν να ζωντανεύει εικόνες με απλές λέξεις, να σε κάνει να πλάσεις σπίτια, δωμάτια, στιγμές , σοκάκια και διενέξεις..


Οι χαρακτήρες ολοζώντανοι μπροστά μου και τα "παθήματα" τα μάντευα και μονολογούσα μόνη μου στη ..Βιβή που ήταν τόσο αθώα για να αμυνθεί και τους γονείς της που την κράτησαν μακριά από τη πραγματικότητα της ζωής.
Υπέροχο βιβλίο φίλοι μου , θα σας κρατήσει συντροφιά και θα μάθετε ένα σωρό νέες λέξεις γιατί..Αντιγόνη μου μερικές λέξεις τοπικές μάλλον δεν τις..γνώριζα θα ομολογήσω και ανέτρεξα σε ιντερικά λεξικά!
Σ' ευχαριστώ για τη συντροφιά που μου έκανες εκεί..στο κτήμα, σε μία απλή βεράντα στο φως της μέρας , μέσα στο τροχόσπιτο, δίπλα από το μικρό φως του τα βράδια με τη λαχτάρα να μάθω τι θα γίνει παρακάτω.
Δευτέρα πια γυρίσαμε τρεχάτοι στο σπίτι αφού η καλή μου φίλη Ποδηλάτισσα, η Δήμητρα ,η Μαρία, η Ρένα , η Ειρήνη και  η Μαιρούλα μας γέμισαν το σπίτι με τη παρουσία τους.
Ο Δημήτρης μου έφτιαξε κιμαδόπιτα και σπανακοτυρόπιτα, για χάρη τους και τον ευχαριστώ πάντα γιατί έχει κάνει τις φίλες μου φίλες του.
Ακόμα μία φορά θα πω ότι είστε κατά κάποιο τρόπο δικοί μου άνθρωποι, φίλοι του σπιτιού μας.
Καλή εβδομάδα σας εύχομαι και βέβαια...
Αχτιδένια φιλάκια!

7 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφες στιγμές Αχτίδα !!!! Ωραίο βιβλίο, εξοχή και μετά επίσκεψη από αγαπημένες φίλες !!!! Πάντα έτσι όμορφα να περνάς !!!! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αχτιδένια μου, ένα ευχαριστώ είναι λίγο !!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλημέρα αχτιδούλα μου!
Μα τι όμορφη παρουσίαση είναι αυτή και τι καλά λόγια για την υπέροχη και δυναμική μας Αντιγόνη!
Επισης να πω οτι μου αρέσει πολύ το δαχτυλίδι σου! Είναι φανταστικό!
Εύχομαι να είσαι καλα και να σκορπας παντα αγαπη και χαρα γυρω σου. Και να τα δεχεσαι φυσικα.
Φιλακια πολλα και τις καλυτερες ευχες και στην Αντιγονη μας!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου χθές γυρίσαμε απο την πόλη σας,ένα σαβ/κο με πολλές εναλλαγές στα συναισθήματα αλλά όλα πήγαν καλά και τελικά δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας,ήθελα τόσο πολύ να πάω στο καφέ της κόρης σας για τα υπέροχα γλυκάκια της αλλά τελικά την κυριακή που είχαμε χρόνο ήταν κλειστά...
Πολλά φιλιά Μαρίνα

Μαρία Έλενα είπε...

Τόσο όμορφα να περνάς πάντα
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟΣ ΜΗΔΕΝ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ