Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Στο σπίτι με τα ..χειμωνιάτικα - καλοκαιρινά!




Σπίτι...ξεκίνησα την εβδομάδα μου αφήνοντας τον άνδρα μου να φεύγει μόνος του για το κτήμα μουρμουρίζοντας για το τι θα κάνω όλη μέρα μόνη!!! Μόνη!...Μια γυναίκα μόνη στο σπίτι λέτε να μην έχει κάτι να κάνει;
Ξύπνησε μέσα μου η καλή νοικοκυρά και άρχισα να πλένω ότι ...μαλλιαρό έβρισκα μπροστά μου αρχίζοντας από τη Κλώντη!
Σειρά είχαν οι  κουβέρτες, τα δύο μικρά παπλώματα, τις μάλλινες μπλούζες, τις νυχτικιές. Μετά άνοιξα τη θήκη με τα ανοιξιάτικα - καλοκαιρινά και σκεπτόμουν ότι άμα αλλάξει πάλι ο καιρός με κανένα παγωμένο μπουρίνι..θα πάω να χωθώ μέσα στη...ντουλάπα .
Ξάφνου θυμήθηκα τη Φοροτεχνικό και πήγα να τις δώσω τα σχετικά να τελειώσω με αυτό το μπελά.
Ήρθε σε λίγο η εγγονή μου για διάβασμα, ξανά για τον...διαφωτισμό...ευτυχώς δίνει τη Τρίτη και τελειώνω!  Της μαγείρεψα στη γάστρα λαχανικά με χωριάτικα λουκάνικα , κρέμα σοκολάτας για το απόγευμα και βάλθηκα μετά να ετοιμάζω τα αμπελόφυλλα που μου μάζεψε χθες ο δικός μου για:
-Επιθύμησα ντολμαδάκια κορίτσι μου!






Μια κατσαρόλα μεγάλη του έκανα και μου πέτυχαν μια χαρά όπως βλέπετε, θα τα δοκιμάσει αύριο που θα γυρίσει μαζί με τη κρέμα σοκολάτας που του αρέσει.
Είχα και πρόβλημα με το μεγάλο μου υπολογιστή που χθες βράδυ μόνο που δεν τον..έκλαιγα αφού ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι ιός έκαψε το σκληρό μου δίσκο. Δεν αναγνώριζε τίποτε, δεν άνοιγε κανένα αρχείο λέγοντας μου ότι δεν το αναγνωρίζει.Φοβήθηκα για τα βιβλία που έχω γράψει και έχω αποθηκευμένα και δεν τα πέρασα σε αντίγραφα σε στικάκια..
Ο καλός μου Χρήστος, ο γιατρός του υπολογιστή μου που τρέχει με κάθε τηλεφώνημα μου ήρθε και πάλι και μου ξανάδωσε το χαμόγελο αφού με το επαγγελματικό σύστημα ασφαλείας που μου έχει βάλει  κατάφερε να μου τον φέρει στα συγκαλά του!!! Χρήστο μου  σε λατρεύω!!!!
Βραδάκι έκανα και λουκουμάδες..τους επιθύμησα με μέλι και κανέλα και μπόλικο καρυδάκι επάνω τους...αλλά γιατί μου βγήκαν πολλοί χτύπησα τη πόρτα δίπλα και έδωσα μία πιατέλα στα παιδάκια της γειτόνισσας. Τι αξία έχει να γεύεσαι μόνη σου κάτι χωρίς να το μοιράζεσαι;
Μετά ..άραξα στο καναπέ..είδα όλες τις αγαπημένες μου σειρές στο FOX LIVE και το κατευχαριστήθηκα!
Σήμερα θα πάω επιτέλους στο ταχυδρομείο να στείλω κάτι πακετάκια που τα έχω μέρες πακεταρισμένα και μετά..βλέπουμε!..
Καλημέρα λοιπόν με Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αγαπημενη μου! καλη εβδομαδα!

love2love είπε...

καλημέρα και εγω πρεπει να κανω αυτην την μαχη ασε και κουραζομαι μονο που το σκεφτομαι

syros2js είπε...

xaxa! Όχι, που δεν θα έβρισκες με τί να γεμίσεις τη μέρα σου!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Αχτιδούλα μου!!!
Καλημέρα!!!

Κούλλα είπε...

Γεια σου Αχτιδούλα μου. Πάντα κάτι βρίσκουμε να κάνουμε μες στο σπίτι. Αχτιδούλα μου ήθελα μια πληροφορία για την Θεσσαλονίκη και σκέφτηκα να ρωτήσω εσένα. Έρχομαι οικογενειακός στη Θεσσαλονίκη από Κύπρο. Μας αρέσουν πολύ τα γραφικά χωριουδάκια. Υπάρχουν κοντά στη Θεσσαλονίκη; Καλοδεχούμενες εισηγήσεις από όλους. Ευχαριστώ πολύ!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλή μέρα και σε σένα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love παλιοδουλειά!!Έβγαλα ένα σωρό για δόσιμο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, πριν λίγο με αριθμό....243 έστειλα στο ταχυδρομείο το πακετάκι σου!!!Ενημέρωσε με όταν το λάβεις για να μην ανησυχώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κούλλα μου υπάρχουν ένα σωρό ,δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν μοτέλ για να μείνετε, υπάρχουν βέβαια μα ίσως εγώ δεν το έψαξα.Στείλε μου με μέιλ σταθερό τηλέφωνο γιατί με σταθερά έχω σε αυτά δωρεάν τηλεφωνία να σε πάρω να τα πούμε.Πχ, στο κτήμα μας κοντά υπάρχουν χωριά υπέροχα και έχουμε και το δασάκι που είναι μαγευτικό.Επίσης υπάρχει χωριό σχεδόν δίπλα μας με ιαματικές πηγές που ξέρω σίγουρα ότι έχει ξενοδοχείο. γιατί κάποτε μείναμε με τον άνδρα μου!Τώρα που το σκέπτομαι είναι πράγματι το ιδεώδες μέρος να μείνετε αν πάλι θέλετε...κάμπινκ..έχω σκηνές στο κτήμα!!!!!!!! Το μέιλ μου είναι aktida7@gmail.com

nikolitsa είπε...

Αχ κορίτσι του,γιατί να μην είμαι και γω γειτόνισσά σου? Κάτι θα περίσσευε και γιά μένα.Ευτυχώς που σήμερα βρέχει και μπορώ να κάνω και γω αυτή την ανιαρή δουλειά, με τα ρούχα.
Φιλάκια πολλά.

OLINA M είπε...

Απίστευτη η ενέργειά σου! Πόσο σε θαυμάζω!
(Ακόμη προσπαθώ να τον πείσω να έρθει για την...παραλαβή!)

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Σιγά που μια Αχτίδα δεν θα εύρισκε τι να κάνει όλη μέρα !!! Και το δικό μου σπίτι αναστατωμένο από αυτή την εκνευριστική δουλειά με τις ντουλάπες !!!! Μπράβο, είσαι ακούραστη και γεμίζεις μια χαρά το χρόνο σου !!! Σε φιλώ !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Η Nikolitsa A, μακάρι να είχα τέτοιες γειτόνισσες σαν κι εσένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M..το τέρας!!! Θα σου τα φέρω μάλλον εγώ αύριο μετά το κτήμα γιατί θα με πάρει λέει μαζί του!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, όλες οι γυναίκες έτσι ήμαστε Ράνια μου..

Unknown είπε...

καλησπέρα Αχτίδα μου !!!
μμμμ ... ντολμαδάκια τα λατρεύω..
φιλάκια

Μαρία Έλενα είπε...

Τα λατρεύω τα ντολμαδάκια
Φιλάκια ...

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

:)

Όντως, οι δουλειές δε σταματούν ποτέ :)
Καλή συνέχεια, αχτίδα μου!

υγ: Τι ωραίο αίσθημα το να λαμβάνεις γράμματα ή πακέτα! Τυχεροί αυτοί που θα τα λάβουν!

Ariadne είπε...

Αμάν μου άνοιξες την όρεξη για γλυκό!Πάω για μπαμπά!AriadnefromGreece!