Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ακεφιές!


Με ξύπνησε στις...5.15 το πρωί το...μίξερ της γειτόνισσας που δεν ξέρω τι την έπιασε και έβγαλε το άγχος της σε κάτι που χτυπούσε!Θα μου πείτε πως το άκουγες τόσο δυνατά..η κουζίνα της κολλητά με τη κρεβατοκάμαρα μας!
Δεν έκλεισα μάτι από εκείνη τη στιγμή φίλοι μου καθώς όλα τα ζητήματα που με απασχολούν θέλησαν να βρουν τις λύσεις τους. Έμεινα να ..χουζουρεύω μέχρι τις 7 που η Κλώντη έχωσε τη μουσούδα της στη δική μου λέγοντας μου ίσως ότι ένα χαπάκι για το πονοκέφαλο με περίμενε στο συρτάρι!
Χθες το έριξα στη ζωγραφική, επιτέλους τελείωσα κάτι που έπρεπε να παραδώσω .Ένα ζευγάρι που παντρεύεται στις 2 Μαΐου και θέλησαν κάτι Μαγιάτικο να τους θυμίζει το μήνα του γάμου τους. Σκέφτηκα να τους κάνω στην αρχή ένα Μαγιάτικο στεφάνι μα τελικά κατέληξα σε κάτι πιο κλασσικό. Μεταξύ μας θα την...βάψει ο σύζυγος αν κάποτε ξεχάσει την επέτειο τους!


Λάδια, 50 Χ 60 κάτι κλασσικό με μοντέρνο τρόπο πινελιάς και ανάγλυφα τα κέντρα των λουλουδιών. Αγαπώ τις παπαρούνες, τις μαργαρίτες..τα θεωρώ σημάδια της Άνοιξης και χαίρομαι αφάνταστα που βλέπω στο κτήμα μας χαλί από χαμομήλια και κίτρινες μαργαρίτες! Ελπίζω να τους αρέσει αφού το παραδίδω σήμερα και να τους δώσει το νόημα που ήθελα να δώσω όταν τον κοιτούν
.Πρωινός καφές δίπλα μου..χάπια για τον θυρεοειδή, την Πάρκινσον και τη πίεση..τα κοιτώ και συγχύζομαι!
Η αλήθεια είναι ότι έχω ακεφιές και θα ήθελα σήμερα να μείνω σπίτι να συνεχίσω να ζωγραφίζω μα ο Δημήτρης με θέλει πεισματικά μαζί του και έτσι...
Αύριο όμως..αύριο θα συνεχίσω τα δύο έργα για Ιταλία που είναι ένας από τους λόγους του άγχους μου. Όταν έχω κάτι να παραδώσω με πιάνει άγχος να προλάβω..να είμαι στην ώρα μου..να μη συμβεί κάτι που θα μου αλλάξει το πρόγραμμα. Το είχα από τότε που δούλευα στο μαγαζί μου εργαστήρι παραγγελίες χονδρικής και είμαι λίγο μανιώδης με τα ..ραντεβού. Με συγχύζει όταν κάποιος δεν έρχεται στην ώρα που μου λέει, όταν αθετεί το λόγο του, όπως καταλαβαίνεται είμαι μανιώδης με την ακρίβεια στην ώρα και με το ..λόγο που δίνω!
Καλημέρα λοιπόν..με αγάπη πολύ και ελπίδα να μου..περάσει!
Αχτιδένια φιλάκια!


13 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

θα περασει γλυκια μου!
καλημερα! φιλακια πολλα!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερουδια ομορφα ανοιξιατικα αχτιδουλα!!!! μην αγχωνεσαι!!το ξερω δυσκολο αν μην αγχωθεις αλλα πρεπει.! α αυτο εμ το χρονο το εχω και εγω νευριαζω οταν οι αλλοι δεν ειναι συνεπείς !!! εγω σου προτεινω να πας στη γειτονισα να την πεις ηρθα να κεραστω.... δεν φτανει που μας ξυπνησες δικαιουμαστε ενα κομματι!

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο. .μην αγχώνεσαι γλυκιά μου. .βασω Λάρισα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πανέμορφα Αχτίδα τα ανοιξιάτικα λουλούδια !!!! Καλά να περάσεις και μην αγχώνεσαι σε παρακαλώ !!! Πολλά φιλιά !!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα μου ο πίνακας είναι πανέμορφος, Είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν οι παραλήπτες.
Καλό απόγευμα!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Αχτίδα ο πίνακας είναι όπως τον φαντάστηκα μου τον έφερε η μητέρα μου πριν λίγο.Ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!
Ιωάννα

Memaria είπε...

Τον ερωτεύτηκα τον πίνακα!!!
Αλλά μην αγχώνεσαι..όλα θα πάνε καλά, είμαι σίγουρη!!
Αχ αυτό το παλιομίξερ τι σου έκανε πρωί πρωί!!..χαχα!
Φιλιά πολλά!!

Ariadne είπε...

Υπέροχος πίνακας! Λατρεύω τις παπαρούνες!Το υπέροχο έντονο χρώμα τους, το πόσο προσωρινές είναι και μας θυμίζουν και τη δική μας ίσως προσωρινή ύπαρξη στον κόσμο. Ελπίζω να σου πέρασαν οι ακεφιές. AriadnefromGreece!

Sofia είπε...

Όμορφος πίνακας καλή μου Αχτίδα για να υποδεχτούμε τον Μάιο!! Όλοι έχουμε αυτές τις μέρες, μην ανησυχείς όμως γιατί περνούν! Εύχομαι καλό υπόλοιπο της βδομάδας! Πολλά φιλούθκια :)

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφος ο πίνακας
Φιλάκια ...

My Little Cosy World είπε...

Πολυ όμορφος Μαγιατικος πίνακας!

ANNA FLO είπε...

Πολύ όμομρφος πίνακας!!!Εύχομαι να ζήσουν ευτυχισμένοι και να τον κοιτούν θυμίζοντάς τους στιγμές αγάπης.
Ακεφιές έχουμε όλοι μας, η άνοιξη αν και είναι αγαπημένη εποχή φέρνει αυτές τις ακεφιές. Και εδώ που τα λέμε το μίξερ δεν είναι ωραίος τρόπος να ξυπνάς!!!
Καλά να περνάς όπου και αν είσαι με χαμόγελα.

Mousikoulis είπε...

Ομορφότατο χαίρομαι με ανθρώπους δημιουργικούς! Τι καλύτερο από το να δημιουργείς ακόμα κι όταν έχεις τις "ακεφιές" σου!