Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ένα όμορφο διήμερο !



Πάει το ΣΚ...μην αναρωτιέστε πως πέρασα..υπέροχα! Βέβαια το "υπέροχα" υποκειμενικό αφού ίσως τα "θέλω" μας να είναι διαφορετικά.
Αφού ο Δημήτρης με έκανε πρώτα μία βόλτα από μαγαζιά με...βίδες, εργαλεία και  τσιμέντα(!) με πήγε μετά στο κτήμα μας όπου οι γείτονες μας περίμεναν γεμάτοι χαρά μαζί με ένα υπέροχο ολόλαμπρο ήλιο! 
Σχεδόν καλοκαιρινή μέρα φίλοι μου , το Σάββατο στο χωριό της Γερακαρού γίνεται λαϊκή. Κάναμε στάση για να αγοράσω λουλούδια για φύτεμα κι εκείνος μου έκανε έκπληξη μία Πασχαλιά που είναι το αγαπημένο μου δένδρο και του γκρίνιαζα ότι δεν μου είχε φυτέψει μέχρι τώρα!
Αγόρασα και βασιλικούς να τους βάλω σε γλάστρες να μοσχοβολήσει ο τόπος. Από πίσω σε μία συστάδα δένδρων που βρίσκεται στη γωνιά μας ακούγαμε ένα ..ένοικο που μας ξανάρθε από πέρσι..το αηδονάκι μας!


Μόλις φθάναμε και δεν πρόλαβα να στρίψουμε  στη πόρτα μας και με ..απήγαγαν  στη στροφή η γειτόνισσα  απέναντι να πάμε σε μία άλλη ...γειτόνισσα που μας περίμενε  . 
Τι όμορφο πράγμα φίλοι μου οι...φίλοι! Από πίσω μας η Μπόνη με τα 2 τελευταία κουτάβια της μας συνόδεψαν και μας περίμεναν όσο και αν τους έλεγα να πάνε στο Δημήτρη που τους μαγείρεψε. 
Οι φίλοι μας Κούλα και Σωκράτης φύτευαν φραουλιές, καφέ σε τραπεζάκι ...καφάσι,νερό από τη βρύση με το ..χέρι... ανταλλάξαμε και σπόρους , πιάσαμε κουβεντούλα για την..Μπουμπού..το κατσικάκι που το είχαν αγοράσει μικρό για ..σφάξιμο και έγινε το..μωρό της οικογένειας!
Επιστροφή στο κτήμα με την γειτόνισσα Θωμαή  απέναντι. Ένα φορτηγό με αμμοχάλικο έφθασε ... ο καλός μου είχε αρχίσει κι όλας να φτιάχνει ...μπετόν για το σκαλοπάτι που θα με βοηθάει να ανεβαίνω πιο εύκολα. Εγώ στο τροχόσπιτο να τακτοποιήσω όλα όσα κουβαλήσαμε λες και πηγαίναμε διακοπές! 
Θυμάστε καθόλου τις παιδικές σας εκδρομές  με τη..μαμά και το..μπαμπά; Κάπως έτσι..ο άνδρας μου είχε ετοιμάσει τάπερ με ..κεφτεδάκια, μελιτζάνες τηγανιτές, πιπεριές και υπέροχα κεφτεδάκια όπως μόνον αυτός ξέρει να σκαρώνει! Μη ξεχάσω το κρασάκι..το αγόρασε για το βράδυ που θα χαζεύαμε τ' αστέρια!
Μία επίσκεψη για καφέ σε μας από γειτόνους , μία αντεπίσκεψη δική μας να χαζέψουμε τα λουλούδια και τον υπέροχο κήπο της.


Το μεσημέρι ΟΛΟΙ μαζί φάγαμε ψάρια που πήραμε από τη λαϊκή..τα κεφτεδάκια για..βράδυ! Δεν ξέρω αν το πιστεύετε όμως το πως περνάει η ώρα δεν λέγεται σε ένα κτήμα . Να σας δείξω και τα γατάκια μας!


Τρέλα δεν είναι; Η Κλώντη στις μαύρες της έτοιμη να τα ..φάει!


Φύτεψα τα πρώτα λουλούδια κάπου ανάμεσα στις...αμέτρητες φραουλιές του άνδρα μου, έβαλα σε κάθε κολόνα στο κιόσκι και αναρριχώμενα.


Το απόγευμα πήγαμε πεζή μέχρι το άλλο κτήμα να δούμε τη φίλη μας τη Λεμονιά και το Σταύρο που είχαν μία περιπέτεια σε νοσοκομεία. Πήρα το μπαστουνάκι μου και παρά τις αντιρρήσεις τους περπάτησα μαζί τους μέχρις εκεί, στεναχωριέμαι που με..προστατεύουν τόσο. 
Δεν λέω ότι δεν το εκτιμώ αλλά αισθάνομαι ότι με αυτό το τρόπο τους χαλάω τη καθημερινότητα τους,τους κουράζω,  έτσι τους απέδειξα ότι μπορώ κούτσα κούτσα να περάσω χωράφια!!!!!
Η Δύση του ήλιου μαγευτική καθώς άφηνε πίσω της μία παλέτα από χρώματα!


Το βραδάκι ήταν μία μάζωξη γύρω από φωτιά και πολλή κουβεντούλα..μα βλέπετε φίλοι μου όταν είσαι στην ηλικία μας και σε δουλειές εξοχής αρχίζεις τα χασμουρητά από τις..9.30!!!
Δώσαμε ραντεβού για το πρωινό που για την εξοχή σημαίνει...7!
Ο άνδρας μου μες στη τρελή χαρά που επιτέλους θα δοκίμαζε τη νέα του γεννήτρια που την πήρε για τα μηχανήματα ... Φως σε όλο το τροχόσπιτο..μουσικούλα από το τραντζιστοράκι , τάμπλετ, κεφτεδάκια, κρασάκι, σαλατούλα....και ..τηλέφωνα να χτυπούν από τις κόρες που ανησυχούσαν για τους μεσήλικες με μυαλά εφήβων σαν κι εμάς! 
Μέσα στις κόρες συμπεριλαμβάνεται και η ..ψυχοκόρη Ολίνα που την υιοθέτησα νοητά για δική μου πλέον. Είναι μοναδικό κέρδος ζωής όμορφο πράγμα να σ΄αγαπούν και να σε σκέπτονται με τόση αγάπη!
-Κλείσε τη γεννήτρια Δημήτρη γιατί...πονοκεφαλιάστικα από το θόρυβο!!!! Κεράκι αγόρι μου..κεράκι...ρομαντικό και τρυφερό το φως του!Νυστάζωωωωωω!
Η Κλώντη στα πόδια μας..το πήρε απόφαση ότι δεν θα γυρίσουμε σπίτι μας!
Όμως το βραδάκι ο καιρός μας τα χάλασε...αέρας τρομερός φίλοι μου , βέβαια ουδέν πρόβλημα μέσα στο τροχόπιτο εκτός από κάτι που θύμιζε ..βάρκα το κούνημα!!!! Με τόση κούραση τίποτε δεν μας ενοχλεί, ο αέρας μα κοίμισε, και η τηλεόραση δεν μας έλειψε..ΚΑΘΟΛΟΥ!
Με ξύπνησε στις...6 φίλοι μου ο καλός μου με καφέ φίλτρου και πρωινό ( ο γλυκούλης μου) μα κάποιοι από απέναντι κατά τις 7 μας κουνούσαν μαντίλι από το μπαλκόνι για πρωινό καφεδάκι!
Ο καιρός;..τι στο καλό σε άλλη εποχή ξυπνήσαμε;...Μπουφάν φίλοι μου και καπέλο σκούφο μάλλινο πήραν τη θέση του κοντομάνικου και του ψάθινου!
Τα σκυλάκια μας έκαναν έφοδο για φαγητό, η γατούλα το ίδιο..η Κλώντη τους γάβγιζε..τα 3 σκυλιά της γειτόνισσας το ίδιο..
Καλημέρα εξοχή!
Πάντως εγώ φύτεψα τα κολοκύθια μου ..πάσης φύσεως κολοκύθια που δεν φαντάζεστε πόσα είδη είναι..Τα φύτεψα όπου μου φρεζάρισε ο άνδρας μου και έβαλα και σημάδια να ξέρω που να βλέπω τα φυτά . Χώθηκα στη ζέστη του τροχόσπιτου όσο εκείνος συνέχιζε να ..κάνει πάλι μπετόν για παρτέρια!!!!
Δεν ξέρω αν το πιστεύετε όμως πέρασα υπέροχα, τελείωσα και το βιβλίο μου, σουλατσάρισα και στο fb με το τάμπλετ ανεβάζοντας φωτογραφίες και μελαγχόλησα που έπρεπε να φύγουμε γιατί..κουραστήκαμε βέβαια και οι δύο. Είπαμε...έφηβοι..μα...σιτεμένοι έφηβοι μη ο ξεχνάτε! Μακάρι να μέναμε άλλη μία μέρα μα υπάρχουν και υποχρεώσεις πίσω μας , όμως θα το..ξανακάνουμε!


Να σας πω και ο νέο..Με τον γείτονα Ιορδάνη παίζουμε συστηματικά οι δυο μας Τζόκερ εδώ και μήνες και κέρδισα...1.50 ευρώ!!! Δεν θέλω γελάκια σαν τον άνδρα μου γιατί θα θυμώσω!
Σας ζάλισα;..τι να πείτε τώρα..πως να μου τα ..ψάλλετε που ξέρω ότι με αγαπάτε!!!! 
Φίλοι μου σας εύχομαι τόσες όμορφες μέρες στη ζωή σας που να γεμίζουν τη καρδιά σας με ότι γεμίζει τη δική μου. 
Αχτιδένια φιλάκια..Καλή εβδομάδα να έχετε!

20 σχόλια:

OLINA M είπε...

Με συνεπήρε ο ενθουσιασμός σου...έτσι ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ για τη Χαλκιδική.
Πόσο απλά πράγματα μας δίνουν την απόλυτη ευτυχία!
Σας εύχομαι πολλά ακόμη υπέροχα πρωινά στο κτήμα, τρελλά μου εφηβάκια!

Ariadne είπε...

Μπράβο που μείνατε όλο το Σαββατοκύριακο, εμείς δεν αντέξαμε να μείνουμε Χαλκιδική πάνω από μισή μέρα γιατί αρχίζει και το σχολείο και ήθελα να μπω σε ρυθμό. Πολλά φιλιά
AriadnefromGreece!

Μαρία Έλενα είπε...

Πάντα τόσο όμορφα να περνάτε.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

απλα τελεια!!!!!!!!!!!
Μακαρι να ειμουν κοντα!!!!!!!!!!
Ειστε υπεροχοι και οι δυο!!
ΜΙΝΑ

Ποδηλάτισσα είπε...

Ένα φανταστικό διήμερο θα σου έλεγα εγώ αγαπημένη μου..... τι ποιο όμορφο από το να είσαι μαζί με αυτούς που αγαπάς!!!!!!!! Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα.... να χαίρεστε με τα απλά μα υπέροχα πράγματα και να παραμένετε αιώνιοι έφηβοι!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για μια εξίσου όμορφη εβδομάδα!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μπράβο, αιώνια έφηβη Αχτίδα, έτσι όμορφα να περνάς πάντα !!!!!Και ενοείται δεν μας κουράζεις, αντιθέτως περιμένουμε πάντα πλήρες ρεπορτάζ !!! Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα !!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου μας έλειψες, άπειρες φορές σε θυμηθήκαμε και...ναι...δεν χάσαμε το δρόμο πες τον Ηρακλή!Μία επόμενη φορά θα σας περιμένουμε!

@ Μαρία Έλενα, εσύ κοίτα να γίνεις καλά γλυκιά μου , εύχομαι να είσαι καλύτερα.

@ ΜΙΝΑ, μη γελάσεις..κι εσένα σε θυμηθήκαμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα μου όταν με το καλό μας ξανάρθεις θα οργανώσουμε εκδρομή ομαδική με ...αρνί στη σούβλα και περιπέτεια στο δάσος!Υπάρχουν και...σκηνές για φιλοξενία!

@ Ο κόσμος της Ράνιας, αγαπημένη φίλη η καρδιά δεν γερνάει..η σάρκα σίγουρα δυστυχώς..είχαμε πάντως πάρει και τα...χάπια μας!!!!!

nifi petheras είπε...

Αχ πόσο σε χαίρομαι Αχτιδούλα μου! Να περνάτε πάντα καλά! Φιλάκια!

Thalia Tzellou είπε...

Χαιρόμαστε πάρα πολύ Αχτίδα μου να διαβάζουμε ότι περνάτε όμορφα!! Το κτήμα φαίνεται στις φωτογραφίες ένας παράδεισος με τα φυτά του και τα ζωάκια του!! Να περνάτε με τον κύριο Δημήτρη πάντα έτσι ωραία με τους ανθρώπους που αγαπάτε!! Φιλάκια πολλά απ' όλους μας!!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα!!ετσι ομορφα να περασει και η εβδομαδα σας!υπεροχες εικονες...και με τις φωτο....αλλα και με τις λεξεις...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.....σαν να ειμασταν εκει....μεχρι και ευωδια της πασχαλιας ενοιωσα...χιχι
...irida...

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα!!! πωπωπ εσεις περνατε υπεροχα!!! τι ωραια να εχχεις ενα κτημα η εστω ενα χωριο να πεις θα πεταχτω να ηρεμησει το κεφαλι μου λιγο μεσα τη φυση!!! ρομαντικο σαβατοκυριακο να το ξαναεπαναλάβετε!! :) γεμισατε μπαταριες γαι αυτη τη βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχία. .αυτο φαίνεται σε καθε λεξη σου...σε φιλώ βασω Λάρισα

Ποδηλάτισσα είπε...

Ξαναγύρισα για να πω πως με περιπέτεια στο δάσος και κιμαδόπιτα όλα είναι εντάξει...... το αρνάκι άστο θα βαρύνουμε πολύ!!!!! Φιλιά πολλά και στους δυο σας!!!!!!!

nikolitsa είπε...

Χριστός Ανέστη ,Χρόνια Πολλά στους ερωτευμένους ,μεστωμένους έφηβους.Με όλα αυτά που μας γράφεις με ξεσηκώνεις να ρθω κάνα ταξιδάκι προς τα πάνω.Είναι όλα αυτά που αρέσουν και σε μας.Νάστε καλά και να απολαμβάνετε όλα αυτά τα ωραία.Που είναι το κτήμα σας και πόσο μακριά από τη Θεσσαλονίκη?
Φιλιά πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nifi petheras, σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!

@ Θάλεια μου η φύση είναι πηγή ζωής και το λέω εγώ που είμαι παιδί της πόλης.

@ irida μου ότι γράφω ξεπηδάει από τη καρδιά μου, οι φωτογραφίες είναι απλά εικόνες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas , ντολαμαδάκι μου να είσαι σίγουρη ότι η εξοχή γεμίζει όλες τις μπαταρίες.

@ Βάσω Λάρισα κοριτσάκι μου να είσαι καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα μου έλα εσύ να το κανονίσουμε το δασάκι είναι δίπλα και θα χαρούμε μία υπέροχη εκδρομή .

@ Nikolitsa A, έλα εσύ σου λέω όπως και στη Ποδηλάτισσα, θα κάνουμε ένα υπέροχο ταξιδάκι.το κτήμα μας είναι ακριβώς ..κατά το τάμπλετ..35 χιλιομ. από τη ..πόρτα μας.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου τι τέλεια!Και σοδειά με γατουλίνια ε;Άντε αυτά στο κτήμα είναι και χρειαζούμενα για τους απρόσκλητους επισκέπτες!Πάντως νιώθω ότι το τζόκερ το έχετε πιάσει σε άλλους τομείς,ακόμη και η καλή γειτονιά που έχετε εκεί λαχείο είναι!Εύχομαι πάντως να πιάσετε τους αριθμούς του τζοκέρ γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τα κέρδη θα πάνε και σε καλούς σκοπούς!Παίζω και εγώ συστηματικά...
Φιλιά Μαρίνα

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτιδούλα μου χαίρομαι οταν γράφεις ποσο όμορφα περνάς κοντά στη φύση με αγαπημένους φίλους .Τι όμορφα που είναι στο κτήμα σας.Καλή εβδομάδα να εχεις,πολλά φιλιά!!!!