Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μια μέρα ξημερώνει ..χαμογελάμε..τι άλλο;


Έτσι απλά..μία όμορφη εικόνα και μία όμορφη ευχή για να σας φτιάξω την ημέρα και τη διάθεση που η βροχερή αυτή κατάσταση μας την έριξε. Πάντως για λίγες μόνο μέρες ο καιρός λέει θα μας χαμογελάσει κι εγώ σαν σαλιγκαράκι προετοιμάζομαι από τώρα να τη χαρώ.Τόσες μέρες συνοδεύω τον άνδρα μου στο κτήμα, δέχομαι φίλους στο σπίτι, τις κόρες μου τα εγγόνια, τους μαθητές μου...σήμερα λοιπόν έκανα την επανάσταση μου και δήλωσα ότι: 
<<Θα μείνω σπίτι..θα κάτσω σπίτι ..θα κάνω ότι μου αρέσει βρε αδελφέ!!!!>> 
Έχω σκοπό να ζωγραφίσω..να φτιάξω στολίδια για το "Χαμόγελο του Παιδιού" αφού τα πρώτα τους άρεσαν πολύ, έχω σκοπό να στολίσω τα πρώτα δείγματα αυγά μου..θέλω..θέλω... Δεν ξέρω για σας μα συνήθως ξυπνώ και πνίγομαι από τα "θέλω " μου και τις επιθυμίες μου για να κάνω πολλά..όμως το μεν πνεύμα πρόθυμο η μεν σαρξ ασθενής " όπως λέμε.
Πάντως δεν σταματώ..χαμογελώ κι εγώ στον εαυτό μου, κάνω το σταυρό μου και του δίνω μια..σκουντιά..λέγοντας του πως η ζωή θέλει πάντα προσπάθεια, δημιουργία , θέληση και ...σπρώξιμο για ξεκίνημα και όλα θα πάνε καλά!
Από εδώ το είχα..από εδώ το πήγα πάλι σε..συμβουλές κατέληξα! Λέτε να είναι της ηλικίας; Πολλές φορές σκέπτομαι πόσο ακόμα θα μείνω στα μπλοκ..κάποιες στιγμές οπισθοχωρώ..άλλοτε κλείνω τα μάτια ..άλλοτε κελαηδώ σαν..γαλιάντρα και σας ζαλίζω..μετά μέσα μου κάτι μου λέει ότι δεν μπορώ χωρίς εσάς και τον..καναπέ που σας ανοίγω καθημερινά σχεδόν. 
Χθες λοιπόν στο κτήμα επιτέλους τελείωσε το κιόσκι σε τεχνικό επίπεδο και τώρα χρειάζεται τη..διακόσμηση του, σκαλοπάτια , καγκελάκια, το δάπεδο, τη ...ψησταριά για τις κοιλιόδουλες ορέξεις μας και τα καλέσματα στους φίλους.Βέβαια θα γίνει και δεύτερο πίσω καλύπτοντας και το τροχόσπιτο μα για ..οικονομικούς λόγους πήρε..παράταση η δημιουργία του..


Η μούχλα των ημερών ακόμα δεν μας φτιάχνει τα κέφια και μένω μέσα στο τροχόσπιτο καθότι...κρυουλιάρα! Τα δενδράκια μας αρχίζουν και ανθίζουν και τα..χόρτα για σαλάτα γέμισαν παντού το τόπο για μάζωμα.


Οι φράουλες μας γέμισαν το θερμοκήπιο ..σε νέα θέση βέβαια κατά τον άνδρα μου. Γέμισε ακόμη και τα..παρτέρια μου που θέλω να βάλω λουλούδια..ετοιμαστείτε να έρχεστε στο κτήμα μου για φράουλες με τόσες ρίζες που έβαλε.


Το πρόβλημα μου με τα σκυλάκια δυστυχώς παραμένει..Ευτυχώς η κόρη μου η Ιωάννα έδωσε άλλο ένα..σύνολον δώσαμε 3..μένουν άλλα 3 στο κτήμα και ένα που το πήγαμε στο γιατρό και δυστυχώς είναι ..κουτσό ίσως γι' αυτό πήγε η μαμά του να το σκοτώσει..


Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έκανα κάποια προσπάθεια με τη φιλοζωική που μου είπατε μα δεν έχω και ελπίδες. Όπου γυρνώ τα μάτια μου βλέπω ..αδέσποτα που πεινούν..εγκαταλελειμμένα με λουράκια που παρατήθηκαν..Ξέρω ότι ήμαστε σε δύσκολες εποχές και ότι υπάρχουν και οικογένειες που βρίσκονται σε ίδια ίσως θέση, κάνω ότι μπορώ και για εκεί πιστέψτε με με τις λίγες δυνάμεις που έχω. Όμως αγαπώ τα ζώα υπερβολικά και λυπάμαι και πληγώνομαι γι' αυτά γιατί εξαρτώνται από εμάς και γιατί τα αδέσποτα είναι δική μας κατάντια όταν παίρνουμε κάποιο και το εγκαταλείπουμε μετά το..παιχνίδι.
Κοιτάξτε τα μάτια τους..ζητούν φαγητό και..αφέντη..χάδι ανθρώπινο...


Σας κούρασα το ξέρω μα είπαμε..θα με ανέχεστε με όλα μου τα..ελαττώματα και τις ευαισθησίες  μου.
Καλημέρα λοιπόν , μία όμορφη Κυριακή  και το κλασικό γεμάτο αγάπη ...Αχτιδένια φιλάκια!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια ανοιξιατικη[οσο κρατησει] καλημερα !!!!!!!Φιλια Στελα.

Ανώνυμος είπε...

Αχ, το τι ακούω με όλους τους "φιλόζωους"! Ένας χθες μου φώναζε ότι πρέπει να το παρατήσω στο δρόμο διότι ο κόσμος δεν έχει να φάει! Του απάντησα ότι δυστυχώς δεν μπορώ να ταίσω όλο τον πεινασμένο κόσμο, μακάρι να μπορούσα! Αλλά το σκυλί μου δεν το αφήνω από τα χέρια μου, μακάρι να πεθάνω από πείνα! Ό,τι έχουμε, τρώει και αυτό. Μα τι δίποδα όντα είναι αυτά! Τι ψυχές έχουν; Τι κακία βγάζουν στα ανυπεράσπιστα ζωάκια! Έχω αρχίσει και βγάζω άσχημη γλώσσα σ' αυτά τα όντα που στα καλά καθούμενα μου βάζουν τις φωνές επειδή έχω σκυλί. Σε έναν μάλιστα που με έβρισε πολύ άσχημα, και μου είπε να πάω να ψοφήσω με το κοπρόσκυλό μου, του απάντησα κάτι για τον δικό του θάνατο, μην το θυμάμαι και γίνομαι έξαλλη! Όντα, όπως τα λέω, διότι άνθρωποι δεν είναι. Βροχερή καλημέρα απο εδώ. Σοφία

syros2js είπε...

Δε λέω... Μου την έφτιαξες τη διάθεση με την πρώτη εικόνα και με όλα τα ωραία του κτήματός σας, αλλά μετά με τα σκυλάκια με έκανες σμπαράλια...
Ποτέ δεν ξέρεις... φρόντισε να έρθεις σε επαφή με φιλοζωική... Σπαράζει η καρδιά μου... Είναι κρίμα...
Φιλί γλυκό, Αχτιδούλα...

Idea Studio είπε...

Καλημέρα... Είναι αλήθεια ότι όταν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπως αυτό στο κτήμα σας "γαληνεύεις"! Να περνάτε καλά...
Στο κομμάτι με τα σκυλάκια έχω να σου προτείνω να βγάλεις φωτογραφίες και να τα δημοσιεύσετε στο facebook και ειδικότερα σε φιλοζωικές ομάδες. Θα δεις όλα θα γίνουν γρήγορα και πολύ καλά! Ειδικά στην βόρεια Ελλάδα έχετε πολύ ευαισθητοποιημένες φιλοζωικές ομάδες...

Σε φιλώ!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Καλημερα Γεωργια μου ολα καλα τα εργα σας μπραβο στον κυριο Δημητρη .Ευχομαι και τα σκυλακια να βρουν το σπιτακι τους μου σπαραζουν την καρδια τα αγαπω πολυ μα δεν μπορω να κανω κατι .Να εισαι παντα καλα και παντα δημιουργικη.Φιλια!

Unknown είπε...

@αχτίδα,καλημέρα μανούλα μου!!τι όμορφο το κιόσκι~!!!φαντάζομαι ο ντάντης μοθυ χαρα!!!καλημερα μανουλα μου να χαρεις την δημιουργία σου!!θα τα πουμε συντομα εμεις!!σας αγαπω

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου πραγματικά που είναι ο ήλιος επιτέλους, να έρθει για τα καλά όμως και όχι μία μέρα ήλιο και πέντε βροχή!Πάλι για ωραία πραγματάκια ετοιμάζεστε και είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα το κάνετε το θαύμα σας!Αχτιδούλα μου επικοινωνήστε με την κ.Χατζημανώλη πιστεύω θα βρεθεί λύση τουλάχιστον όσον αφορά τη στείρωση,επίσης δεν ξέρω που είναι το κτήμα σας αλλά υπάρχει φιλοζωική και στο Λαγκαδά αν τυχόν είναι εκεί κοντά, είναι το Αγκαλια-Ζω στο φεισμπουκ.Πολλά φιλιά Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα καλο θα ειναι να βρουν τα σκυλακια σπιτι οσο ειναι μικρα. οσο μεγαλωνουν τοσο πιο δυσκολο ειναι. επισης τα υπολοιπα σκυλακια τι εγιναν? 9 δεν ηταν στο συνολο? συν τα κουταβια απο το δευτερο αδεσποτο? θα εχεις χασει το μετρημα κι εσυ λογικο ειναι με τοσα πολλα. ευχομαι κατι να γινει και να βρουν και τα υπολοιπα σπιτι.

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς όμορφα φτιάχνοντας πράγματα για όσους αγαπάς.
Φιλάκια ...

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα κ απο μένα! Ωραία η κατασκευή, αν βάλετε κ ψησταριά...τέλεια! Ελπίζω να έχετε καλη παραγωγή κ φέτος στο θερμοκήπιο, η αρχή με φράουλες κ χορταράκια είναι ότι πρέπει! Όσο για τα σκυλάκια, μακάρι όλα να βρουν σπίτι...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου έμεινα σπίτι και δεν ξέρω..αν χάλασε ο καιρός!Τώρα σταμάτησα και μπήκα στον υπολογιστή, ΄ζωγράφιζα μέχρι τώρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου κι εγώ το έχω αντιμετωπίσει, κάποια φορά μία έβριζε με αισχρόλογα από το μπαλκόνι κι εγώ γύρισα πίσω το κεφάλι νομίζοντας ότι τα λέει σε..άλλον!!!Της τα έψαλα κι εγώ και ησύχασα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, όπως είπα δεν επικοινώνησα με τη φιλοζωική όμως τα έβαλα σε όλες τις σελίδες που δίνουν αδέσποτα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Idea Studio, η κόρη μου το έχει βάλει παντού..έτσι δώσαμε τα 2 τελευταία. Όσο για τις φιλοζωικές άκουσα κάποια άσχημα για μία ιδιαίτερα και φοβάμαι λιγάκι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, φίλη μου σ' ευχαριστώ γίνεται όμορφο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη σε περιμένω..σου έχω έτοιμη τη..κεριέρα,το..ψαλίδι και τη ..σφουγγαρίστρα με τη χλωρίνη!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου θα πάω να δω γι' αυτό που μου λέτε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου δεν κάνω λάθος, ένα έδωσα εγώ, 2 η κόρη μου, τρία είναι στο κτήμα, 1 σκοτώθηκε , ένα εξαφανίστηκε και σήμερα επιστρέψαμε στο κτήμα μέσα το άρρωστο να δούμε τι θα γίνει..Περιμένω τον άνδρα μου να έρθει και να μου πει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα ευχαριστώ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου είναι η χαρά του άνδρα μου..τρελαίνεται για το κτήμα, έχει βάλει όλες τις δυνάμεις του εκεί.

ANNA FLO είπε...

Να έχεις πάντα όμορφη διάθεση όσο και αν πληγώνεσαι όπως με τα σκυλάκια....Δυστυχώς οι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε τα πιο απάνθρωπα ζώα....δυστυχώς.
Καλορίζικο το κιόσκι. Να γνωρίσει πολύ κέφι και να αντηχήσει γέλια. Να το χαρείτε.
Καλές δημιουργίες Αχτίδα μου. Να σαι καλά.

akrat είπε...

καλησπέρα Μαρία

χαίρομαι που σας ματαβλέπω ωραίες οι φραουλίτσες άντε και καλά γλυκά

Marieta Iosifidou είπε...

Καλημέρα, Καλή Εβδομάδα. Τι υπέροχο το κτήμα, για άλλη μια φορά το θαύμασα.