Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Η σχέση μου με τα..παραμύθια!


Κυριακή πρωί φίλοι μου, ο καιρός καλυτέρευε λιγάκι έστω και προσωρινά και σε λίγο φεύγουμε για το κτήμα να δούμε αν..έφυγε από τη θέση του(!!!!!) και να φροντίσουμε να γεμίσουμε τις συσκευές που προμηθεύουν κροκέτες στα γατάκια μας  
Έχουμε όμως και να ταΐσουμε ένα αδέσποτο που μας.." υιοθέτησε", έχει λάβει μόνιμη θέση έξω από τη πόρτα μας  και αποφασίσαμε να τον..κρατήσουμε όμως έξω από το κτήμα λόγω..Κλώντης και γατιών.Το ονόμασα: Τζάμπο ( χα! χα! ..) για να μου θυμίζει ότι το βρήκα τα Χριστούγεννα και το τάισα μέσα σε μία σακούλα του γνωστού καταστήματος! Αν μπορέσω να το μεταφέρω γιατί είναι ακόμη φοβισμένο θα το πάω σε κτηνίατρο να το ελέγξει.
Σήμερα θα σας το φωτογραφίσω και θα σας το δείξω αφού ο καλός μου του μαγείρεψε μία λεκάνη φαγητό..είναι αχόρταγο..οι κονσέρβες δεν του φτάνουν λόγω μεγέθους!
Είναι τόσο φοβισμένο μα και τόσο μάλλον έχει μείνει νηστικό ώστε τρώει σχεδόν από το κουτί καθώς του το δίνουμε, έτσι του αγοράσαμε ένα πλαστικό λεκανάκι για ..μόνιμο!
Δεν ξέρω αν θα μείνει, δεν ξέρω αν θα μας αποχωριστεί όταν φύγει το κρύο, όμως θα το φροντίσουμε να περάσει το χειμώνα του χωρίς να πεινάει και μετά ..βλέπουμε..ίσως και ένα σπιτάκι να του φτιάξει ο Δημήτρης..
Σήμερα αισθάνομαι ότι τα Χριστούγεννα πέρασαν, η μαγεία τους έσβησε σαν μία χρυσόσκονη που την πετά στον αέρα και την βλέπεις να κατεβαίνει σιγά σιγά στο έδαφος. όμως ακόμα βλέπω με μανία όλα τα παιδικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια στη τηλεόραση με αρχή το αγαπημένο μου.."Το κοριτσάκι με τα σπίρτα.."



Μου είχε αγοράσει η μητέρα μου το παραμύθι..το διάβαζα συνέχεια και κάθε φορά έκλαιγα ασταμάτητα ακόμα και όταν το..σκεπτόμουν τα βράδια στο κρεβάτι μου. Αποτέλεσμα; η μητέρα μου το κατάλαβε , μου το ..πήρε..και μου αγόρασε το "Πνεύμα των Χριστουγέννων" με το Σκρουτζ!!! 
Το διάβασα και την ίδια μέρα μοίρασα σε παιδάκια τα ..παιχνίδια και τα γλυκά στο τραπέζι! Η γιαγιά μου μου εξήγησε ότι χρειάζεται μέτρο σε όλα και...μου το πήρε! 
Μου αγόρασε το "Μολυβένιο Στρατιώτη"..και έψαχνα από μικρή στα όνειρα μου ποιος θα με αγαπήσει τόσο ώστε να δώσει τη ζωή του για μένα.." Θέλω να παντρευτώ κάποιον που να με..αγαπάει τόσο και ας έχει μόνον ένα πόδι"  ..είπα στη γιαγιά μου..και έτσι από τότε μου αγόραζαν χρώματα και μπλοκ ζωγραφικής!
Οι κόρες μου πάντα έλεγαν ότι τους αγόραζα παραμύθια για να..τα διαβάζω πρώτα εγώ..ότι ζω με τα παραμύθια..και δεν είχαν άδικο..
Το ίδιο έκανα και με τα εγγόνια μου, μέχρι που έγραψα ως γνωστόν "Τα παραμύθια μου"γιατί τα ζούσα όταν τα "σκαρφιζόμουν" τις νύχτες που κοίμιζα την εγγονή μου τη Βασούλα!
Αισθάνομαι λύπη που τα σημερινά παιδιά έχουν αντικαταστήσει τις πανέμορφες φιγούρες των παλιών παραμυθιών με τρομακτικές φάτσες και ρομπότ..Τρομάζω με τα δύο εγγόνια μου αγόρια που παίζουν ..Ζόμπι και Τρανσφόρμερς..
Έγινα 62..ε! και;..για μένα υπάρχει η Μαγεμένη βασιλοπούλα και το φιλί του πρίγκηπα, ο Βάτραχος που έγινε όμορφος νέος, ο Τζακ και η φασολιά, η Χιονάτη και οι νάνοι, η Πεντάμορφη και το Τέρας...
Καλή Κυριακή να έχετε φίλοι μου..και όπως πάντα..
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

syros2js είπε...

Μα υπάρχει κάτι καλύτερο από το να "ζεις" τα παραμύθια?
Εγώ όμως "έμεινα" στον Τζάμπο που σας υιοθέτησε!
Λιώνωωωωω!
Αναμένω φωτογραφίες!
Φιλάκια πολλά-πολλά και ολόγλυκα!
Καλημέρααα!

ασωτος γιος είπε...

η ζωη ειναι πεζη χωρις τα παραμυθια
καλη χρονια κι απο μενα
γεματη απο παραμυθια μας που εχουν παντα καλο τελος και ζουμε καλυτερα

ασωτος γιος είπε...

η ζωη ειναι πεζη χωρις τα παραμυθια
καλη χρονια κι απο μενα
γεματη απο παραμυθια μας που εχουν παντα καλο τελος και ζουμε καλυτερα

Ariadni St. είπε...

Πολυ καλά κανατε και μεταλαμπαδεύσατε την αγαπη σας για τα παραμυθια και τα βιβλια στα παιδια και τα εγγονακια σας. Όσο για το αδεσποτακι κάνατε πολύ καλά :)
Σας φιλώ γλυκα και περιμενω τις φωτογραφίες!

Unknown είπε...

καλησπέρα Αχτίδα !!!
Η ζωή μας είναι ένα μεγάλο παραμύθι
για άλλους ένα όμορφο παραμύθι και για άλλους όχι και τοσο όμορφο .....
Ας είναι το 2015 ένα όμορφο παραμύθι με
ένα κάλο τέλος ...
φιλάκια

Woman in Blogs είπε...

Καλή και παραμυθένια χρονιά! Μακάρι να όλοι να μπορούσαν να διάβαζαν με το δικό σου τρόπο τα παραμύθια!!!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας αχτίδα μου φαντάζομαι πόσο όμορφα θα είναι τα παραμύθια σας και ακόμη πιστεύω θα γράφατε και υπέροχα βιβλία,έχετε αυτό που λένε το κοκαλάκι της νυχτερίδας τόσοι σας αγαπάνε μέσα από τις αναρτήσεις σας!
Να χαίρεστε και το καινούριο μέλος είστε το γούρι του για την νέα χρόνια και πιστεύω άλλο τόσο θα φέρει και σε εσάς!
Ανυπομονώ για φωτό!
Μαρίνα

Pepi είπε...

Το 2015 να σου φέρει όλα τα καλά του κόσμου, Γεωργία !!! Για αρχή σου έφερε τον ...Τζάμπο!!!!
Φιλιά πολλά παραμυθένια!!!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Μαζι σου κι εγω Αχτιδα μου πανω στη φασολια στα συννεφα!!!!!!!!!!!Πολυ σ>αγαπω Καλη μας χρονια!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Εύχομαι η χρονιά να κυλήσει ωραία όπως στα παραμύθια που κατά κύριο λόγο έχουν πάντα ευχάριστο τέλος !!!! Η αγάπη σας στα ζώα είναι ολοφάνερη !!! Μπράβο σας !!! Τα φιλιά μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

και αναρωτιεμαι υπαρχεις η εισαι πλασμα της φαντασιας μου;λιωνωω σε λατρευω καρδουλα μου!!!!!
ΜΙΝΑ