Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Πότε ήρθαν..πότε θα φύγουν.....


Μπαίνουμε στη τελική εβδομάδα φίλοι μου, ο χειμώνας με τη πρώτη του μέρα έκανε τη παρουσία του αισθητή. Βοριαδάκι στη πόλη μας κι εμείς οι Θεσσαλονικείς ξέρουμε καλά τι είναι αυτό και πόσο παγώνει τα κόκαλα μας.
Τελευταίες ετοιμασίες στα σπίτια, τελευταίες κάρτες που μάλλον θα τις λάβουν φίλοι μου κατά τη..Πρωτοχρονιά έτσι που λειτουργούν τα ΕΛΤΑ και όσο σκέπτομαι αύριο τη σειρά που θα αντιμετωπίσω με πιάνει ..κατάθλιψη! Βλέπω όμως τους έτοιμους φακέλλους και..!!!!!!!
Μία κρύα ,κρύα Κυριακή λοιπόν όμως ζεστή από φίλους καρδιάς που μας κάλεσαν το μεσημέρι στο σπίτι τους και έτσι χαρήκαμε τη ζεστή τους οικογένεια, την όμορφη συζήτηση και το υπέροχο φαγητό της νοικοκυράς..
Νέα εβδομάδα, μάλλον σαν την προηγούμενη γεμάτη ομηρικούς καυγάδες στη τηλεόραση και δεν θα κρύψω ότι αισθάνομαι αηδία με όσα βλέπω και ακούω. Φίλοι, συνεργάτες, σύντροφοι, ...αν είναι αυτοί όλα αυτά..τότε χάθηκε η έννοια της φιλίας της συνεργασίας και της συντροφικότητας. Λυπάμαι αφάνταστα που επαληθεύεται το ρητό: " Το χρήμα πολλοί το εμίσησαν, την εξουσία ..ουδείς!" όμως όπως τα περισσότερα τέτοια σοφά..αληθεύει πέρα για πέρα.
Να γιατί αγαπώ το...μπλοκοχωριό μας, γιατί είστε όλοι εσείς τόσο διαφορετικοί από όσα μας βομβαρδίζουν καθημερινά και έτσι διαβάζοντας σας ελπίζω ακόμα στο παράγοντα "άνθρωπο" που βλέπω να αναβλύζει μέσα από τις αναρτήσεις και τα ενδιαφέροντα σας.
Κρατείστε τις οικογένειες σας αγαπημένες, ενωμένες και με ιδανικά, αυτό το δικαίωμα κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει γιατί αναβλύζει μέσα από την αγωγή και τα πιστεύω μας.
Κάθε τέτοια εποχή , χρόνια τώρα που είμαι σ' αυτό το χώρο , στην έλευση του νέου χρόνου κάνω ευχές και ελπίζω σε κάτι καλύτερο για όλους εσάς , για όλο το κόσμου φίλοι μου. 
Ξέρω τις δυσκολίες που περνάμε όλοι και που θα..περάσουμε ( καρατσεκαρισμένο αυτό!) όμως όλοι εδώ ήμαστε θαρρείς ένας κόσμος διαφορετικός, φιλικός, δημιουργικός, ευσπλαχνικός και συντροφικός που αξίζει να παλέψουμε γι' αυτόν.Σας εύχομαι καλή εβδομάδα και...
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.






18 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πόσο συμφωνώ Αχτίδα μου σε όλα όσα γράφεις !!! Να είσαι καλά γλυκιά μου και με το καλό να μας έλθει και αυτή η εβδομάδα και να δώσει φώτιση !!!!Τα φιλιά μου !!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγαπημένη μου φιλενάδα σου εύχομαι να περάσεις όμορφα και αυτές τις γιορτές μαζί με τους αγαπημένους σου!!!! Πολλά πολλά φιλάκια σε όλους σας!!!! Καλά Χριστούγεννα!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, μόλις γύρισα από το ταχυδρομείο..από τις 8.30 τελείωσα 10!!!!!Ουάουυυυυυυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα , φίλη μου αγαπημένη μόλις έστειλα επιτέλους τη κάρτα σου.Αγόρασα το ένα τενεκεδένιο κουτί από τα δικά σου!!

DIMI είπε...

Καλημέρα φίλη μου!!
Καλά Χριστούγεννα!Καλές γιορτές!Καλά νά περάσεις μέ τήν υπέροχη οικογένειά σου!!Φιλάκια!

syros2js είπε...

Ax, πόσο δίκιο έχεις...
Συμφωνώ απόλυτα...
Εύχομαι να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται με τους αγαπημένους σου!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

καλά Χριστούγεννα!!!!να περάσεις τέλεια!!!!!
ΜΙΝΑ

Woman in Blogs είπε...

Είναι αλήθεια ότι στα κείμενα των bloggers βρίσκεις τόσο ενδιαφέροντα και πιο ουσιαστικά πράγματα!
Χρόνια πολλά και καλά!!!!

Rena είπε...

Κι εγώ έτσι νιώθω Αχτίδα μου μπαίνω εδώ μέσα και ξεκουράζομαι από όλα τα άσχημα που μας περιτριγυρίζουν είναι το καταφύγιο μου απέναντι στις κακές ειδήσεις!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

Victoria είπε...

En este mes tan hermoso te deseo mucho amor
Y abundante paz muy dentro de tu corazón.
Un abrazo cálido !!!
De Tu amiga
★∵☆.◢◣    ◢◣ . ☆∵★
   ◢■■◣  ◢■■◣
  ◢■■■■■■■■■◣
  ◥■■■■■■■■■◤
   ◥■■■■■■■◤ 
    ◥■■■■■◤
     ◥■■■◤    
      ◥■◤
       ▼VICTORIA
         \  
          \
           \
            \
             \
              \       
               \ ●
                /i\
                /\

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς όμορφα
Φιλάκια ...

Maria Fe είπε...

Καλες γιορτες αγαπημενη αχτιδα. Νε περασετε οσο πιο ομορφα γινεται με τους ανθρωπους που αγαπατε :) φιλια πολλα

Pepi είπε...

Καλά Χριστούγεννα , Αχτίδα !!! να περάσεις όμορφα με όλους όσους αγαπάς!! Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά!!

Unknown είπε...

@ΑΧΤΙΔΑ,καλημερα μανουλα μου!!!ολα καλά θα πάνε.ειμαι στην αδελφή μου στο χωριο.θα τα πούμε θα σουν πω ποτε θα ερθω

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλες γιορτες! με υγεια και χαρα! φιλακια πολλα καλη μου!

ANNA FLO είπε...

Πολλές πολλές ευχές για καλές γιορτές Αχτίδα μου. Υγεία πάνω από όλα. Αγάπη που την προσφέρεις απλόχερα και τη γεύεσαι όπως αξίζεις να μη σου λείψει ποτέ. Χαμόγελα αισιόδοξα πάντα και κέφι για τη ζωή. Εύχομαι να περάσεις όμορφα δίπλα στους αγαπημένους σου
Φιλιά πολλά

Paraskevi Lamprini M. είπε...

φίλη μου, ωραία τα λες.. σου εύχομαιπαντα ευτυχισμένη!!!! και.. καλά Χριστούγεννα!!! αυτό για σένα!! https://www.youtube.com/watch?v=zuEO5SssfK8

metaxia nikolopoulou είπε...

Αγαπημένη μου Αχτίδα σου εύχομαι να περάσεις χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγενα με τα παιδιά και τα εγγόνια σου να έχετε υγεία πάνω απ' όλα !!πολλά φιλιά σε όλους!!!