Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Λίγο πριν...


Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα φίλοι μου και δηλώνω αφάνταστα κουρασμένη  σημάδι ότι ίσως δεν μπορώ πια να ανταπεξέρχομαι σε πιέσεις τέτοιες που όμως ..είναι για μένα σαν ..Σειρήνες που με καλούν κοντά τους.
Σας ευχαριστώ για τις αμέτρητες κάρτες σας και τα μικρά δωράκια και δηλώνω δυστυχώς  ανίκανη να απαντήσω σε όλους με τον ίδιο τρόπο γιατί ακόμα και η σειρά..η αμέτρητη σειρά στο ταχυδρομείο με κουράζει.


Ένα γούρι  Ονειροπαγίδα για να διώχνει μακριά τα άσχημα όνειρα, είναι τα τελευταία μου που φτιάχνω! Να μη πάρω τα εύσημα για το πλεκτό ..τα αγόρασα από το μπαζάρ και τα μεταχειρίστηκα για αυτό το λόγο. 
Τώρα είναι η σειρά για τα δωράκια που μου ζήτησαν οι κόρες μου και κάποιες δικές μου υποχρεώσεις.
 Τελείωσα με τα μαθήματα χθες, τελείωσα και με τα ένα σωρό δισκάκια που έφτιαξα για οικογένειες που είναι μόνες..


Τελείωσα με πολλές υποχρεώσεις μου και μόνον ο ρόλος μου σαν γιαγιά..δεν τελείωσε αλλά..μάλιστα πολλαπλασιάστηκε γιατί η κόρη μου με έχει ανάγκη.
Αν αναρωτιέστε για τον..αγρότη μου το έχει ρίξει στη κατασκευή τουρσιών με χαρακτηριστικά τα λαχανοντολμαδάκια του τουρσί που είναι πραγματικά υπέροχα.


Είχα μέρες να κάτσω στον υπολογιστή μου για περισσότερο από..10 λεπτά όσο χρειάζομαι για ένα γρήγορο σερφάρισμα να δω τα νέα σας. 
 Και τώρα που κάθομαι και σας τα λέω πίσω μου γίνεται χαμός από τα δύο εγγόνια μου που παίζουν μαξιλαροπόλεμο .Τα λίγα πούπουλα που βλέπω να..αιωρούνται με κάνουν  να συλλογιέμαι αν ο καημένος ο Ηρώδης ήταν ο παρεξηγημένος της ιστορίας η εγώ η χωρίς όρια γιαγιά...
Πραγματικά κουρασμένη φίλοι μου, χωρίς λόγο πιστέψτε με αρκετά "πεσμένη" θα ήθελα να μπω σε μία..ύπνωση για να μη δέχομαι εξωτερικά ερεθίσματα !!!!!!!!!!!!!!!!!
 Κάνω μία αναδρομή σε παλιές μου αναρτήσεις και βλέπω πως ο κάθε χρόνος με βαραίνει περισσότερο . Ίσως το γνωστό πρόβλημα μου προχωράει και αρχίζει να με απασχολεί στη σκέψη μου το γεγονός και τα σχετικά αποτελέσματα του στον επόμενο χρόνο.
Θέλω να είμαι χρήσιμη, να μπορώ να προσφέρω γιατί ..τι σημασία θα είχε η ζωή αν δεν μπορείς να δίνεις ότι χρειάζεται ο διπλανός σου;
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.

22 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Καλή υπομονή για λίγες ακόμη μέρες. Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα, και θγεία, καλή διάθεση και καθαρό μυαλό την καινούργια χρονιά, και έχει ο Θεός, όσα κι αν σκαρφιζόμαστε εμείς οι άνθρωποι!

ασωτος γιος είπε...

καλα χριστουγεννα αχτιδα
\ομορφα ονειρεμενα να μυριζουν γλυκα και φιλια πολλα

syros2js είπε...

Μπορώ να σε καταλάβω...
Νομίζω όμως πως μια αγκαλίτσα και ένα φιλί, μπορούν να πάρουν μεγάλο μέρος της κούρασης αυτής!!!
Πάρε λοιπόν, ένα πελώώώώώώώριο φιλί και ελπίζω να νιώσεις λίγο πιο χαλαρή!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, γιατρούλη μου είστε ακόμα στη κλινική; θα περάσω αυτές τις μέρες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, Καλές γιορτές γλυκέ μου με υγεία και αγάπη πάνω απ' όλα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, μόλις παρέδωσα τα μικρά και ξεκουράζομαι!!!!!!!!!!!!!Το φιλί δεκτό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ Η ΟΧΙ; ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΑΝΤΕΛΑ!!!!
ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΡΟΜΠΟΤ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ;

AgapameAnDolmas είπε...

αχ αχτιδουλα μου!! υπομονη!! σιγουρα θα ερθει εκεινη η στιγμη που θα πεις χαλαλι ολη η κουραση και ο μαξιλαροπολεμος!! χαχαχα τελεια τα λαχανοντολμαδακια!! καλα χριστουγεννα με υγεια πανω απ ολα και ευτυχια!!!

nikol είπε...

Αχτιδούλα μου με τόσα που έκανες φυσικό είναι να κουραστείς γιατί κάνεις πολλές υπερβάσεις . Εδώ και εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα για τις φίλες μου , χθες τελείωσε και το τρίτο παζάρι μας στην ΄΄Πνοή αγάπης΄΄για τους καρκινοπαθείς του Αγίου Σάββα !! Ετσι είμαι και εγώ γλυκούλα μου , σε φιλώ γλυκά εσένα και το Δημήτρη

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχτίδα, περιόρισε και λίγο τις δραστηριότητές σου, για να ξεκουράζεσαι... όλα καλά θα πάνε !!! Καλά να περάσεις και σου στέλνω μια αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas, αν με γνώριζες λίγα χρόνια πριν θα καταλάβαινες τη διαφορά γλυκό μου ντολμαδάκι.Σου στέλνω την αγάπη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol μου νοιώθω άσχημα που δεν σε βοήθησα, δεν συμμετείχα στα μπαζάρ σου..Λυπάμαι αφάνταστα φίλη μου καλή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας , σας "τελείωσα" φίλη μου δυστυχώς..κάθε μέρα ένα βήμα πίσω για μένα, το νοιώθω, το αντιλαμβάνομαι.όμως το πολεμάω.

ruth_less είπε...

Αντιλαμβάνομαι αυτό που λες καλή μου Αχτίδα, αλλά εσύ, περισσότερο απ τον καθένα, σίγουρα ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρει ο καθένας μας. Κι όταν οι αντοχές και οι δυνάμεις μας δεν είναι οι ίδιες με τα χρόνια, ή λόγω κάποιας ασθένειας, ο άνθρωπος της προσφοράς εφευρίσκει νέους τρόπους, μοναδικούς, για να προσφέρει κι πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι μέρες είναι πάντα πιο κουραστικές για μας τις γυναίκες, ειδικά μαμάδες και γιαγιάδες!`Βλέπω και τη μητέρα μου, μόνη, χήρα, και κάθε μέρα χτυπιέται! Σήμερα θα φτιάξουμε τη Χριστουγεννιάτικη κουλούρα μας. Θέλουμε όλη μέρα. Και επειδή εγώ δεν ξέρω, ποιος θα την φτιάξει; Μα ποιος άλλος! Η ΜΑΜΑ! Βρήτε χρόνο να ξεκουραστείτε. Το χρειάζεστε και πρέπει. Ξεκούραση είναι και να βλέπετε τον μαξιλαροπόλεμο! Σίγουρα ένα χαμόγελο θα σας ξεκουράσει. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ruth_less καλημέρα φίλη μου και σίγουρα το ξέρω αυτό που λες.Εδώ και λίγα χρόνια αυτό κάνω γλυκιά μου..εφευρίσκω τρόπους να ..προσαρμοστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου ήμουν εντελώς διαφορετικό άτομο, γεμάτο ενέργεια και υπερκινητικό.Τώρα κουράζομαι γρήγορα, υπερβολικά γρήγορα τα χέρια μου ανοίγουν και πέφτουν τα αντικείμενα. Ασχολούμαι με ένα σωρό γιατί είναι το μικρό μου πάλεμα με τη νόσο..

Unknown είπε...

χρόνια πολλά και καλά γλυκειά μου !!! Να κάνεις όσα μπορείς και όσα σου αρέσουν χωρίς να κουράζεσαι και να τα χαίρεσαι.
Για μας είσαι πολύτιμη !!!
Φιλιά
Σόφη

Penelope είπε...

Μπορεί να είσαι κουρασμένη... αλλά βαθιά μέσα σου είσαι και θα παραμείνεις ενεργή και δημιουργική με ότι τρόπο μπορείς κάθε φορά.

Καλά Χριστούγεννα αγαπημένη Αχτίδα σε όλους σας.

Gina-Teta είπε...

Χρόνια πολλά και καλά!!!
Καλά Χριστούγεννα και υπομονή!

Μαρία Έλενα είπε...

Να κάνεις ότι σου δίνει χαρά
Φιλάκια ...

Unknown είπε...

xronia polla kai kala xristougenna se esena kai tin oikogeneia sou.ugeia eytixia kai euimereia se oloys sas.filakia polla kai axtidenia!!!!!!