Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Περί..ευγενείας η ..συζήτηση!!


Κάτι Χριστουγεννιάτικο που μου ζητήθηκε και ελπίζω να της αρέσει φίλοι μου!

Σήμερα επιτέλους ταχυδρόμησα λίγες κάρτες με μικρά- μικρά δωράκια και αυτή τη φορά..ΔΕΝ ξέχασα να βάλω μέσα κάρτες! Ελπίζω οι πρώτες 5 που θα πάρετε τις πρώτες μου ταχυδρομικές αποστολές να μη με παρεξηγήσουν για την αμέλεια μου και να ..χαμογελάσουν με συγκατάβαση στα..μείον μου!
Στο ταχυδρομείο λοιπόν από το πρωί με νούμερο..186..περίμενα στωικά τη σειρά μου στην αρχή όρθια μετά ευτυχώς μία θεσούλα. Δίπλα μου κάποια στιγμή αδειάζει θέση και μία μεγάλη κυρία έρχεται να καθίσει. Τότε σαν..σίφουνας ένα κύριος την προσπερνάει και στρογγυλοκάθεται προλαβαίνοντας την. 
Στο πρόσωπο της κυρία που τόση ώρα ήταν όρθια η απογοήτευση, στο δικό του το..ενδιαφέρον τι χρώμα έχει το..ταβάνι...στο δικό μου η οργή για την αγένεια του. Σηκώνομαι και δίνω τη θέση μου στη κυρία παρά τη διαμαρτυρία της  και ακούω το κύριο που βέβαια κοιτούσε το ..ταβάνι όμως οι κεραίες του έπιασαν τη σκηνή..τον ακούω που λέτε να μου απευθύνει το λόγο αγενώς με τη φράση:
-Τώρα την έξυπνη κάνεις και την καλή κυρά μου;
Ε!..ε!..δεν άντεξα φίλοι μου και του απάντησα με χαμηλό τόνο βέβαια:
- Αντικατέστησα κύριε μου τη δική σας αγένεια με τη δική μου θέση και..την "αρσενική σας υπεροχή" με τη γυναικεία συμπαράσταση . Ασφαλώς υποθέτω δεν σας μίλησε κανείς για..ευγένεια ; 
-Εγώ δεν καταλαβαίνω τι μου ξεφουρνίζεις, εγώ είμαι άνδρας , κουράζομαι και πρέπει να κάθομαι.
- Έτσι σας είπε η..μανούλα σας κύριε όταν σας μεγάλωνε..μπράβο της μανούλας σας ; Αλίμονο στη γυναικούλα σας!
Εδώ έσκασαν στα γέλια όσοι καθόντουσαν γύρω μας και οι..άνδρες οφείλω να πω!
Πήγε να μου απαντήσει μα τον σταμάτησα με μία..από τις μοναδικές (όπως έλεγαν οι κόρες μου μικρές )  φαρμακερές ματιές μου που σε ..απειλούν ότι αν μιλήσεις θα βρεις το μπελά σου!
Ταχυδρόμησα τις καρτούλες μου και έφυγα. Φανταστείτε τι μου έσυρε μετά μόνος του!
Μέσα μου βέβαια έβραζα και την πλήρωσε ο άνδρας μου που του έκανα το κεφάλι καζάνι μέσα στο αυτοκίνητο λέγοντας του το επεισόδιο και όσα ήθελα να πω στο "κύριο" και δεν του είπα!
Με πήγε που λέτε για ..βολτίτσα στο κατάστημα της ..προτιμήσεως του..Leroy Merlyn όπου με τραβολογούσε σε ότι υλικά χρειάζεται στα σχέδια του για όσα θέλει να φτιάξει στο κτήμα...δηλαδή σε..ΟΛΑ.  
Πέστε μου τώρα τι με ενδιαφέρει εμένα τα μηχανήματα, τα ξύλινα υποστυλώματα και τα φουρούζια, οι τέντες και τα φωτοβολταϊκά!!! Έκανα μία προσπάθεια να το..σκάσω προς τα χρώματα όμως με φώναξε να δω λέει ένα μηχάνημα που μπορεί να σηκώσει βάρος χωρίς κόπο, μία γεννήτρια που παράγει ρεύμα για ένα ..σπίτι...μία μασίνα από μαντέμι( αυτή με ενδιέφερε).
Τότε με πλησιάζει ένα νεαρός από το προσωπικό και μου λέει ευγενικά:
- Κυρία μου αν θέλετε καθίστε στη καρέκλα εδώ γιατί φαίνεστε κουρασμένη!
Έμεινα άναυδη, του χαμογέλασα και του είπα :
-Αγαπητέ μου νεαρέ μόλις τώρα μου κάνατε τη πιο όμορφη επιδιόρθωση και αντικατάσταση σε μία άσχημη εικόνα που είχα από το πρωί. Σας ευχαριστώ!
Έφυγα με την υπέροχη γεύση από τη τόσο ευγενική συμπεριφορά του νεαρού  και με την ελπιδοφόρα διαπίστωση ότι τα νέα παιδιά διορθώσουν στο μέλλον την λανθασμένη ιδέα περί υπεροχής και προτεραιότητος του ανδρικού φύλου.
Γύρισα σπίτι με τον εγγονό μας που τον πήραμε από το σχολείο και είναι ο χρυσούλης μου..φαν των μελομακάρονων μου, τα..τσάκισε! 
Αύριο σπίτι θα κάνω κάρτες , απόγευμα με μαθήτρια μου και..τον εγγονό μου για ..κράτηση !
Φίλοι μου θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τις..τόσες κάρτες και γούρια που μου στείλατε και με συγκινείτε με τα γράμματα που μου βάζετε μέσα. Σήμερα πήρα 5 και χθες άλλες τόσες, ο ταχυδρόμος μου τις βάζει με..λαστιχάκι στο κουτί!!! Σκέπτομαι να κάνω κάτι για διακόσμηση με τα γούρια , τις κάρτες και τις κατασκευές σας και να σας το δείξω και θέλω να ξέρετε ότι κρατώ πάντα όλα όσα "ραβασάκια" μου στέλνετε..είπαμε..έχω κουτί αναμνήσεων πολύτιμο για μένα!
Αχτιδένια φιλάκια και σαν ηθικό Αχτιδένιο μήνυμα:

" Η ευγένεια δεν στοιχίζει τίποτα και αγοράζει τα πάντα…Φερθείτε με ευγένεια και διδάξτε με αυτή επιμένοντας με..αυτήν ακόμα και όταν δεν υπάρχει η ανταπόκριση που επιθυμείτε "  



27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειτόνισσα, εξαιρετική η κάρτα, και ό,τι έπρεπε το μάθημα σαβουάρ βιβρ στον "κύριο". Καλά Χριστούγεννα. Α. Παπαγιάννης (σε διαβάζω και εκτός έδρας!).

Giorgos Varvakis είπε...

"Μικρά" μαθήματα ζωής από μια ευαίσθητη καλλιτεχνική ψυχή!!!
Πολλά φιλιά
Καλό βράδυ αχτιδούλα :)

love2love είπε...

Πολυ σωστα καλα τα λες

Thalia Tzellou είπε...

Δυστυχώς η ευγένεια Αχτίδα μου δεν υπάρχει πάντα. Πάντως δώσατε στον "κύριο" ένα ωραίο μάθημα. Τι όμορφο πίνακα φτιάξατε πάλι!!! Όλο ζεστασιά, παρά το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο!!! Σας ευχόμαστε όλοι μας καλό βράδυ!!

Unknown είπε...

κάλο βράδυ Αχτίδα μου !!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου μια χαρά τον τακτοποίησες !! Τι αγένεια !!!
Ο πίνακας τρέλα !! Φιλιά πολλά !!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πόσο δίκιο έχεις
Όμορφος ο πίνακασ
Φιλάκια ...

Hfaistiwnas είπε...

Ναι έτσι είναι! Η ευγένεια δεν στοιχίζει τίποτα! :):)
Καλό ΣΚ να έχετε!
Φιλιά πολλά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου!

Α.Παπαγιάννης, δηλαδή γιατρούλη μου δεν θα σε βρω στη κλινική να σου φέρω τη καρτούλα σου όπως πέρσι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιώργος Βαρβάκης, φίλε μου καλώς το δέχθηκες το παλικάρι σου καλός πολίτης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love καλημέρα μικρή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalia Tzellou, δύο πράγματα με ..συγχύζουν η αγένεια και το θράσος φίλη μου, ευχαριστώ για το δωράκι και τη καρτούλα.

Rena είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!!!
Καλέ πως τη βρήκες την ψυχραιμία και απάντησες τόσο ήρεμα!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πρωινά αυτή τη φορά!!!!

ΥΓ αυτή η επαλήθευση που έχει μπει στα μπλογκ μας τις τελευταίες μέρες με το έτσι θέλω πολύ με έχει κουράσει αλλά θα σου γράψω γιατί το θέλω πολύ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia, ευχαριστώ για τη κάρτα και το γούρι σου Ειρήνη μου, θα πάρεις το δικό μου με..κάρτα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, πρώτα ευχαριστώ για την υπέροχη χειροποίητη κάρτα σου και δεύτερον..έπρεπε να είναι δικός μου άνδρας να σου τον έκανα εγώ..στιφάδο με κρεμμυδάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, φίλη μου σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, όχι μόνο δεν αξίζει φίλε μου μα και είναι απαραίτητη.

Aby Craft είπε...

Νομίζω Αχτίδα μου ότι έχει να κάνει με τον ανθρωπο η ευγένεια. Εσύ το χειρίστηκες πολύ καλά το θέμα με τον κύριο στο ταχυδρομείο. Όσο διαβαζα την ιστορία σου εκνευριζόμουν από τον τρόπο που σου μίλησε. Πάλι καλά μου βρέθηκε το παιδί στα leroy και σου έφτιαξε τη διάθεση! Φιλιά!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τελος καλο ολα καλα λοιπον! και εγω στη θεση σου αχτιδουλα θα θυμωνα με τον αναγωγο στην αρχη! ελεος! αντρας σου λεει μετα.

φιλακια πολλα! καλημερα!

Κωνσταντίνα είπε...

Η αγένεια είναι ότι χειρότερο... Ο πίνακας υπέροχος όπως κ ότι φτιαχνετε!

Unknown είπε...

Την καλησπέρα μου γλυκιά μου!!!
Φαντάζεσαι τη δύσμοιρη γυναίκα τούτου του αρσενικού που κουράζεται κιόλας επειδή είναι άντρας;;;
Ωιμέ!!!

Woman in Blogs είπε...

Τέτοια περιστατικά καθημερινά αντιμετωπίζουμε και πραγματικά αναρωτιέμαι πού βρίσκουν το κουράγιο αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν αγενείς!
Αλλά, τελικά αρκετά συχνά, εμφανίζεται έστω κι ένας που τα επισκιάζει όλα τα αρνητικά!
(ο πίνακας υπέροχος!)
Φιλιά!

Penelope είπε...

Ο διάλογος εκπληκτικός!

Μου "τόνωσες" το ηθικό Αχτίδα μου, γιατί ένα ατυχές τέτοιο γεγονός είχα σήμερα κι' εγώ με κύριο σε ουρά αναμονής στο SM.

Να 'σαι πάντα καλά και πάντα ετοιμόλογη!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Να μου ζήσεις Μπουμουλίνα μου!!!!
Όντως όμως τα νέα παλικάρια ξεχωρίζουν για την ευγένειά τους και τον φεμινισμό τους!

Καλή ξεκούραση!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΛΟΓΩ..ΕΛΕΙΨΗς ΧΡΟΝΟΥ Η..ΕΡΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΙς ΥΠΟΛΟΙΠΕς, ΚΑΝΩ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ,ΚΥΝΗΓΩ ΕΓΓΟΝΙ, ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ, ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΡΤΕς...

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Είμαι και θυμωμένος και χαρούμενος.
Θυμωμένος γιατί υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι... τύποι (σαν αυτόν του ταχυδρομείου). Χαρούμενος για όλα τα υπόλοιπα!

Αχτίδα μου, στο Leroy Merlin είναι ο δικός μας παράδεισος(των αντρών εν γένει εννοω) :))) Οπότε, μη μας παρεξηγείς!

Έχω ένα φίλο που δουλεύει εκεί. Μπορεί να'ταν κι αυτός!

Πάντως, μου φαίνεται πως η αγάπη που έδειξες σ'επισκέφτηκε λίγο αργότερα. Μου θύμισε ένα βιντεάκι, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή πώς λέγεται για να στο στείλω...

Πολλές, γλυκιές, αέρινες καλημέρες, αχτίδα μου καλή!

Ariadni St. είπε...

Αγαπημενη μου αχτιδα και εγω εχω τυχει σε τετοια συμβάντα σε υπηρεσίες. Ασφαλώς εγω δεν κάθομαι ποτέ όσο κουρασμένη και να ειμαι, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Η ευγενεια ειναι μέγιστο αγαθό. Μια φορα που έτυχε να καθομαι, σηκωθηκα για να καθησει μια ηλικιωμένη κι αυτη όταν την εξυπηρετησαν , λίγα λεπτα μετα φώναξε και εμενα να τελειωσω και γω τη δουλεια μου μαζι με τη σειρα της. Αν δεν το είχε κανει αυτο, ακομη θα περιμενα.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλια :)