Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ελάτε μαζί μου στο..μπαζάρ της Κοζάνης!


Όλα τα όμορφα τελειώνουν φίλοι μου και γυρίσαμε πίσω στη πόλη μας λίγο πριν αφού αποχαιρετήσαμε όλους εκεί του φίλους , νέους και παλιούς  με αληθινή αγάπη.
Κρατήσαμε μέσα μέσα στις..αποσκευές της ψυχής μας τα χαμόγελα τους, τη πρόθυμη προσφορά τους , τις κουβεντούλες, τα φιλιά και τις αγκαλιές σαν ένα ακόμη απόκτημα στις αναμνήσεις μας.
Ξεκινήσαμε με τον Δημήτρη μου πολύ πρωί γιατί τα νέα για το καιρό μας..κλόνισαν λιγάκι και είπαμε να φύγουμε νωρίς..άδικος όμως κόπος γιατί ο καιρός τη πρώτη μέρα ήταν μεν συννεφιασμένος αλλά..ζεστός!
Το ξενοδοχείο μας "Νεφέλη" άψογο και όπως το θέλαμε για μας τους..τρείς!


Πήραμε τα καφεδάκια μας και ξεκινήσαμε για μία "ερευνητική" έξοδο στη πόλη της Κοζάνης για να δούμε που θα γινόταν το μπαζάρ. Ε!..ψάχνοντας πας και στη..Πόλη..κάτι τα τηλεφωνήματα που έκαμνα στην Αννιώ..κάτι οι περαστικοί το βρήκαμε. 
Το τσεκάραμε και πήγαμε για φαγητό σε ένα όμορφο ταβενάκι εστιατόριο που μας υπέδειξε ο ξενοδόχος που μας προμήθευσε ο γλυκούλης και με..χάρτη!
 Χαρήκαμε στο ξενοδοχείο τη ξεκούραση και την ελευθερία μας χωρίς τη καθημερινότητα μας και όπως είπε και ο Δημήτρης μου πρέπει να κάνουμε τέτοιες εξόδους πιο τακτικά!..
Απογευματάκι πήγαμε στο μπαζάρ με αγωνία να δούμε  αν όλα θα πάνε καλά.  Αγκαλιάσαμε και γνωρίσαμε την γλυκύτατη Αννιώ που ήταν όπως ακριβώς την φαντάστηκα..δοτική, χαμογελαστή και μία..αγκαλιά αγάπη για όλες μας. 
Η Γιούλα και η Μαρία από νωρίς εκεί ακούραστες όπως σε όλα τα μπαζάρ που κάναμε πρόσφεραν την βοήθεια τους και τη δουλειά τους στο στολισμό, τη τοποθέτηση και τιμές στα αντικείμενα . Κορίτσια είστε αναντικατάστατες.
Μία ολική ματιά σε όλα τα σταντ φίλοι μου για να δείτε την αίθουσα σαν να ήσασταν εκεί.


Το μπαζάρ άρχισε πολύ καλά και εύχομαι το ίδιο και καλύτερα να πάει και τις υπόλοιπες μέρες.
Να και οι νέες μου γνωριμίες φίλοι μου!


Γνώρισα την Σοφία μας από το Σουφλί που ήρθε οικογενειακώς από τόσο μακριά για να δώσει τα έργα της και τη παρουσία της. Ένας αληθινός και ζεστός άνθρωπος και είμαι σίγουρη ότι θα είναι η συνάντηση μας αυτή η αρχή μιας φιλίας.
Γνώρισα και το...ντολμαδάκι  το γλυκό κορίτσι την Αναστασία από το μπλοκ : "Αγάπαμε αν ..ντολμάς!"


Λατρεύω του καλούς , άνετους ανθρώπους με χιούμορ και ευγένεια και το..ντολμαδάκι είναι ένα τέτοιο!Το μπλοκ της εκτός από όμορφες συνταγές έχει λεπτό  χιούμορ.
Γνώρισα και τους ανθρώπους από το σύλλογο παιδιών με αυτισμό και τους χάρηκα για την ευγένεια, τη προθυμία τους, την τόσο ευχάριστη παρουσία τους και την  αισιόδοξη στάση ζωής  τους για ένα ευαίσθητο θέμα που δυστυχώς το κράτος τους δεν είναι στο πλάι τους. 
Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και την φίλη Πιτούλη από Κοζάνη που δήλωσε..φαν μου και αγόρασε πολλά δικά μου έργα ενώ συγχρόνως μου έφερε δωράκι ένα βιβλίο με τις εκφράσεις και το γλωσσάρι της Κοζάνης.


Ευχαριστώ και την Αννιώ για τα δωράκια της θαλασσόξυλα, κοχύλια, γλυκό από τα χεράκια της και τραχανά που οφείλω να της πω ότι αγαπώ πολύ ιδιαίτερα το σπιτικό και τιμώ βεβαίως  τα κρύα βράδια!
Φύγαμε νωρίς για να προλάβουμε το καιρό μα..μας πρόλαβε στο δρόμο! Ομίχλη υπερβολική φίλοι μου.


Ο άνδρας μου είχε τη..φαεινή να πάμε και στην Έδεσσα για να πάρει λέει κάτι νέα δένδρα που έμαθε ότι βγήκαν..Ξεκινήσαμε,  σχεδόν φθάσαμε και...
Και μετά..ήρθε η καταιγίδα..βροχή ασταμάτητη που φοβήθηκε το μάτι μου! Όμως ο καλός μου Δημήτρης είναι και καλός οδηγός και όλα καλά  φίλοι μου πήραμε το δρόμο για Θεσσαλονίκη . Στο δρόμο σταματήσαμε λιγάκι να κοπάσει η μπόρα σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ και καταλήξαμε  να ταΐσουμε 6 αδέσποτα που με απέραντη λύπη είδα πεινασμένα και σε άσχημη κατάσταση οπτικά.
Μου είναι αδιανόητο φίλοι μου να βλέπω σκυλιά που θα συντρόφευαν ένα παιδί ή μία οικογένεια να πετιούνται στους δρόμους. 


Τα είδαμε έξω από ένα τοπικό σούπερ μάρκετ των Γιαννιτσών και ο Δημήτρης μπήκε και αγόρασε κονσέρβες να τα ταΐσουμε. Δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτε περισσότερο γι' αυτά και κοιτώντας τα στα μάτια..εγώ..κρατώντας  τη δική μου Κλώντη στην  αγκαλιά.. ένοιωθα ένοχα . Κρατούσα ένα καλοφροντισμένο (ας μη πω..κακομαθημένο) παιδί και με κοιτούσαν από έξω τα ματάκια πεινασμένων και εγκαταλελειμμένων παιδιών.
 Η αγάπη μου για τα ζώα είναι δηλωμένη και δεν ντρέπομαι γι' αυτό ούτε νοιώθω ότι κάνω κάτι παράλογο να τα φροντίζω και να πονάω με τη κατάντια τους που οφείλεται πάλι σε μας..το ανώτερο είδος ζωής..τον άνθρωπο που αντί να στειρώνει το ζώο του πετάει τη σακούλα με τα κουτάβια λες και πετάει σκουπίδια.. Μέσα στη σακούλα αυτή όμως..έχει βάλει και τη ..συνείδηση του.
Το μπαζάρ στη Κοζάνη πέρασε για μένα και μας άφησε με το Δημήτρη μου μόνον όμορφες στιγμές που οφείλω σε σας..τους μπλοκόφιλους μας.
Από αύριο αρχίζω νέο σχέδιο για το μπαζάρ της Άρτος και Δράση και  για τη Πάτρα στη καλή μου νέα φίλη Νικολίτσα που αγωνίζεται εκεί.
Φίλοι μου χωνέψτε το..κράτος δεν υπάρχει για τα ιδρύματα και τους συλλόγους, υπάρχουν όμως πάντα οι.."Άνθρωποι" όπως η δράση των γυναικών brogger και είμαι περήφανη που ανήκω κι εγώ μέσα σ' αυτήν. Θα πω λοιπόν ότι σε κάθε κάλεσμα πράξτε κατά..συνείδηση!
Αχτιδένια φιλάκια !

46 σχόλια:

nikol είπε...

Αχτίδα μου θα αρχίσω από το τέλος και ναι μόνον εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να βοηθήσουμε !!! Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες και οφείλουμε να είμαστε εκεί !!! Χαίρομαι που περάσατε όμορφα και γνώρισες τα κορίτσια μας !!! Φιλάκια και στους δυο σας με αγάπη !!!!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Μπράβο στο ακούραστο αγαπημένο ζευγάρι!! Πήρα γεύση από το καλοστημένο μπαζάρ μέσα από την προσεγμένη και γεμάτη αγάπη ανάρτηση σου! Δυστυχώς άλλη μία φορά φάνηκα ασυν επής αλλά.... Είναι ευχάριστο που περάσατε όμορφα και εύχομαι να πωληθούν όσο γίνεται περισσότερα!!!! Καλό σου βράδυ φιλάκια!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όπου μπορούμε οφείλουμε να βοηθήσουμε.
Φιλάκια ...

airis είπε...

Είχα να γράψω τόσα για το μπαζάρ και πόσο ζήλεψα (με την καλή έννοια) και τελικά σπάραξα με το τελευταίο σου μέρος και τα αδέσποτα!
Είσαι υπέροχος άνθρωπος!
Φιλιά πολλά ♥

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Τι ωραία!!! Να στε πάντα γεροί για ταξιδάκια!
Μπράβο και στο ξενοδοχείο που δεχόταν κατοικίδια!
Νομίζω πως τα σκυλάκια στα Γιαννιτσά το χουν στέκι το σούπερ μαρκετ. Έχω πετύχει πολλά σκυλάκια να το κάνουν γιατί πάντα κάποιος τους αγοράζει κι από κάτι!

Καλή ξεκούραση τώρα!!! Φιλιά!!!!!

tsaousa είπε...

Αγαπημένη Γεωργία, έκανες το μπαζάρ, αφιέρωσες όμως και στα αδεσποτάκια ένα μεγάλο χώρο να μιλήσεις γι αυτά.

tsaousa είπε...

Υποκλίνομαι (το έγραψα πριν, αλλά το έφαγε ο δαίμων του πληκτρολογίου). Επιμένω να το πω, όμως.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αυτές τις συναντήσεις είναι να τις ζηλεύει κανείς που δεν μπορεί να είναι παρόν. Δεν πειράζει όμως μας κάνετε εκτενές ρεπορτάζ κι έτσι είναι σαν να είμαστε εκεί. Χαίρομαι που περάσατε ωραία και γνώρισες και μπλογκοφιλενάδες !! Να είστε πάντα καλά και να βοηθάτε !!Δυστυχώς για τα σκυλάκια πολύς κόσμος μόλις τα βαρεθεί τα εγκαταλείπει ... τι να πεις αναισθησία.... Σε φιλώ !!!

OLINA M είπε...

Υπέροχη διοργάνωση - και πώς να μην είναι - αφού υπάρχουν τόσοι Άνθρωποι με μεγαλείο ψυχής...
Τι όμορφα όλα αυτά που φτιάξατε!

Δεν θα σχολιάσω την απαράδεκτη στάση μερικών απέναντι στα ζωάκια (αδέσποτα και μη) γιατί ξέρω πόσο σε πονάει αυτό το θέμα. Θα σου πω μόνο ότι ζήλεψα ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ με τη φωτογραφία του Δημήτρη που πίνει το καφεδάκι του στο ξενοδοχείο!
Την επόμενη φορά υπόσχομαι ότι θα είμαστε κι εμείς από την άλλη πλευρά του τραπεζιού!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol, καλημέρα φίλη μου και σε διαβεβαιώ ότι πάντα με τον άνδρα μου όταν μιλάμε για αυτές τις αγαπημένες συνάξεις σε φέρνουμε μπροστά μας σαν μία αγαπημένη παρουσία.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, δεν πειράζει γλυκιά μου ελπίζω όμως στο επόμενο μπαζάρ να δώσεις το παρόν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ξέρω όσο, δημιουργικό και δοτικό άτομο είσαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ airis, κάθε μπαζάρ φίλη μου μου "δίνει" πολλά, σας γνωρίζω, σας έχω πια εικόνα μπροστά μου σε κάθε σας ανάρτηση.Πέρασα υπέροχα και θα το ξανακάνω όποτε μπορώ και όσο μπορώ φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Andromeda, πάντα κλείνω ξενοδοχεία που δέχονται ζώα και μετά του λέω ότι τους διάλεξα για αυτό το λόγο σαν πρώτη επιλογή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ tsaousa, φίλη μου σ' ευχαριστώ , ξέρετε όλοι πόσο τα αγαπώ και τα πονάω.ίσως φαίνομαι για πολλές γραφική όμως πίστεψε με δεν μετανοιών ποτέ.Θα τα βοηθάω όσο και όποτε μπορώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, μακάρι να ήσουν μαζί μας φίλη μου κάθε μπαζάρ μία ακόμη εμπειρία ζωής.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, ψυχοκόρη..θα τα πούμε από κοντά θα σε πάρω τηλέφωνο να έρθω σήμερα να τα πούμε!

Thalia Tzellou είπε...

Υπέροχο το μπαζάρ, μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν και βλέπω ότι όλα έγιναν με πολύ αγάπη! Στο επόμενο θα ήθελα να προσφέρω κι εγώ ότι μπορώ. Χαίρομαι πολύ που περάσατε όμορφα. Δυστυχώς αδεσποτάκια υπάρχουν παντού αλλά ευτυχώς πάντα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με ψυχή που τους δείχνουν αγάπη, όπως εσείς. Φιλιά πολλά από όλους μας, έχετε την αγάπη μας!! Καλή ξεκούραση.

Rena είπε...

Ομορφες στιγμές,χαίρομαι που πήγαν όλα καλά στο μπαζάρ και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να στείλω κι εγώ κάτι αυτή τη φορά.
Καλή Κυριακή!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όμορφα όλα φίλη μου''
Στο κομμάτι με τα αδέσποτα έχεις δίκαιο και σε καταλαβαίνω αλλά δυστυχώς τώρα πια δεν υποφέρουν μονό τα σκυλιά αλλά και τα παιδιά''
Υποκλίνομαι άλλη μια φορά στο μεγαλείο της ψυχής σου και λέω ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι΄΄
ΜΙΝΑ

AgapameAnDolmas είπε...

Καλησπερα!!! σας ευχριστω για τα καλά σας λόγια!! χαιρομαι που περάσατε πολυ ωραία ωραία στα μέρη μας και στο μπαζαρ!! και γω χαρηκα που σας γνωρισα απο κοντα!! ειστε απιστευτη!! ελπιζω να ξανανταμωσουμε!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalia Tzellou, Θάλεια μου ήρθε το πακετάκι που σου έστειλα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου δεν πειράζει θα υπάρχουν πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου το ξέρω ότι υπάρχουν πολλά γύρω μας, εγώ απλά αναφέρω αυτά που είδα και λυπήθηκα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου το ξέρω ότι υπάρχουν πολλά γύρω μας, εγώ απλά αναφέρω αυτά που είδα και λυπήθηκα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas, ντολμαδάκι μου εγώ χάρηκα που τώρα μπαίνοντας στο σάιτ σου θα έχω την εικόνα σου μπροστά μου!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου είμαι νέα αναγνώστρια σας με συγκινεί πολύ η αγάπη σας για τα ζώα και όχι μόνο...
Ανυπομονώ στα τέλη του μήνα που θα κατέβουμε με τον άντρα μου θεσ/κη να επισκεφθούμε το bistro της κόρης σας απορώ πως και μας ξέφυγε τόσο καιρό!

Unknown είπε...

@αχτιδα,όλα πολύ όμορφα μανούλα μου!!μπράβο σας!!!πολύ μεγάλο το έργο σας!!σε φιλώ κ φίλησε τους μου όλους!!!σ'αγαπώ πολύ!!

Hengeo είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα!

Hfaistiwnas είπε...

Το κράτος δεν έχει συνείδηση, εμείς όμως έχουμε, γι'αυτό αντιμετωπίζουμε αλλιώς τις καταστάσεις..
Καλημερούδια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου σ' ευχαριστώ και σου ανοίγω θέση στο...καναπέ μου .Αν θες να ιδωθούμε απλά στείλε μέιλ και θα πιούμε το καφεδάκι μαζί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου σ' ευχαριστώ και σου ανοίγω θέση στο...καναπέ μου .Αν θες να ιδωθούμε απλά στείλε μέιλ και θα πιούμε το καφεδάκι μαζί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη, κοριτσάκι μου ψυχοκόρη κι εγώ σε σκέπτομαι και σε περιμένω με τη..κεριέρα..ξέρεις εσύ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιώργος - Hengeo , καλή εβδομάδα Γιώργο μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, δυστυχώς Γιάννη μου απλά δεν είναι το σωστό, πληρώναμε τόσα χρόνια, πληρώνουμε ακόμη, έχουμε δικαιώματα που μας τα αφαίρεσαν.

BUTTERFLY είπε...

Καλως επιστρεψατε! Υπεροχες φωτο! Μπραβο σας!

ΑΝΤΖΕΛΑ είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΠΑΖΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ . ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΟΜΩΣ ΓΕΛΑΣΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΝΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΣΑΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΤΗΣ ΚΛΟΝΤΗΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΑΧ! βρε Αχτιδα μου..! τι καλα που κανατε που πήγατε στο μπαζαρ τα κορίτσια και όλοι σας βάλατε την αγάπη για τον συνάνθρωπο πανω απο όλα.. ένα μεγάλο μπραβο..και στην Αννώ που είχε την ιδέα...μακαρι να είμασταν κοντα... πόσο μου λειπει μια παρεα.. δεν φανταζεσαι.. έχετε την αγαπη μας.. και τα φιλια μας..
Υ.γ χαθηκα λιγο αυτον τον καιρό κατι μικροπροβληματακια υγειας.. κατα τα αλλα όλα καλα..φιλη μου.. φιλακιααααα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, πήγαμε..ήρθαμε..θα ξαναπάμε..θα ξαναρθούμε!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΑΝΤΖΕΛΑ μου όλοι το ξέρουν πια..η Κλώντη μου είναι κομμάτι μου, η τρίτη μου κόρη που μου..ξέμεινε στο ράφι! Αφού έχεις σκυλάκι θα με καταλαβαίνεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, κοριτσάρα μου τι έπαθες;περαστικούλια θα πάρω τηλέφωνο να μάθω.

alekacraftaholic είπε...

Αχτίδα μου,δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω από κοντα και να δώσω και τα συγχαρητήρια στο ταίρι σου για τις νοστιμιές κάθε φορά.Σας παρακολουθώ σιωπηρά ,μα είναι σαν να σας γνωρίζω.Ίσως συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη.Καλή συνέχεια στο έργο σας

alekacraftaholic είπε...

Αχτίδα μου,δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω από κοντα και να δώσω και τα συγχαρητήρια στο ταίρι σου για τις νοστιμιές κάθε φορά.Σας παρακολουθώ σιωπηρά ,μα είναι σαν να σας γνωρίζω.Ίσως συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη.Καλή συνέχεια στο έργο σας

Marie-Anne είπε...

Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα στην Κοζάνη και που είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις και άλλες μπλογκοφίλες από κοντά. Και πιό πολύ βέβαια για την επιτυχία και αυτού του μπαζάρ!!! Πάντα τέτοια!!!!
Καλή σου μέρα, Αχτίδα μου!

Κλαυδία είπε...

Μέσα από τις φωτογραφίες σου και το όμορφο κείμενό σου, πήρα μία γεύση της γιορτής αγάπης στην Κοζάνη και σ΄ευχαριστώ!
Εύχομαι πάντα να είμαστε καλά και να προφέρουμε τη βοήθειά μας....υπάρχουνε τόσες ανάγκες άλλωστε !!!

Unknown είπε...

Να΄σαι καλά Αχτίδα μου...
΄Ηταν όμορφα που συναντηθήκαμε♥
Είστε ένα αξιολάτρευτο ζευγάρι και θα σας έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου!
Πάει κι αυτό το bazaar...Πάμε γι΄ άλλα τώρα... Eχω έτοιμο πακέτο για το ΄Αρτος και Δράση...Θα σου τηλεφωνήσω, μόλις φτιάξει η φωνή μου, για να σου το στείλω...
Πολλά φιλιά σε όλη την Αχτιδοοικογένεια!!!