Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Κάτι που δεν πρέπει να αγνοούμε..




Μάθημα θα σας κάνω σήμερα φίλοι μου για μία συμπεριφορά στο αυτοκίνητο που μπορεί να σας σώσει τη ζωή κάποια στιγμή.
Χθες στεναχωρέθηκα πολύ..πολύ...πολύ..γιατί μία κολλητή μου φίλη έπαθε σοβαρό ατύχημα και νοσηλεύεται γιατί απλά δεν φορούσε τη ζώνη στο αυτοκίνητο παρά μόνον "εικονικά".
Πάντα φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο , είναι μία απλή και καθημερινή κίνηση για μένα και πάντα φωνάζω στον άνδρα μου όταν βλέπω ότι το ξεχνά.
Φίλοι μου νοιώθουμε σχεδόν πάντα..αθάνατοι..ακλόνητα ικανοί να αποφύγουμε τα κακά , ανέγγιχτοι  από πράγματα που "βρε παιδάκι μου...σε μένα θα τύχουν;"
Κι όμως..μπορούν να τύχουν..μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα τις πιο απίθανες στιγμές. Η ζώνη σώζει ζωές..χωνέψτε το..Σας πιέζει, σας στεναχωρεί η πίεση της.. το ξέρω όμως..σκεφτείτε αυτή την τυχαία στιγμή που αυτή η κίνηση θα σας σώσει.
Εύχομαι από καρδιάς και ψυχής η καλή μου φίλη και μπλόγκερ να ξεπεράσει κι αυτό το "βουναλάκι" της ζωής και εύχομαι στους γύρω της να γίνει μάθημα ζωής η ζώνη όπως και σε όλους εσάς που σας κουράζω το ξέρω λέγοντας σας αυτά που  τα ακούτε πολλές φορές και..τα βαριέστε.
Πριν λίγα χρόνια έχασα μία φίλη και πελάτισσα που γυρίζοντας από ταξίδι λίγα βήματα από τη Θεσσαλονίκη πετάχτηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου γιατί..δεν φορούσε ζώνη.Έχασε τη ζωή της στα 46 της χρόνια αφήνοντας πίσω μία οικογένεια και μία καριέρα..
Σας εύχομαι καλό ΣΚ και ελπίζω όλα να πάνε καλά για την αγαπημένη μου φίλη 
Αχτιδένια φιλάκια

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου αχτίδα μου!!! Το 2007 21 Νοεμβρίου είχα και εγω ατύχημα.....καθόμουν πίσω από τον οδηγό,βγήκαμε εκτός πορείας,καβαλήσαμε ανάχωμα κάναμεδυο σβούρες και τουμπάραμε σε χωράφι....το αυτοκίνητο πήγε για παλιοσίδερα....και εμείς την γλυτώσαμε με λίγα χτυπήματα επειδή φορούσαμε και οι δύο ζώνες ασφαλείας!!!οι αστυνομικοί που ήρθαν αλλά και το ΕΚΑΒ μου έδωσαν συγχαρητήρια που ενώ ήμουν επιβάτης στο πίσω μέρος φορούσα ζώνη.η ζώνη ασφαλείας λοιπόν μου έσωσε την ζωή μου είπε ο γιατρός του ασθενοφόρου και του οδηγού φυσικά!!!! Πάντα ζώνες ασφαλείας μέσα στο αυτοκίνητο ,όχι μόνο ο οδηγός και ο συνοδηγός αλλά και οι επιβάτες πίσω στην καμπίνα.φυσικά τα μικρά παιδιά δεμένα σε καθισματακι αυτοκινήτου και εαν είναι μεγαλύτερα δεμένα και αυτα με ζώνη. Η ΖΩΝΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!!φιλιά βικη

nifi petheras είπε...

Δίκαιο που έχεις Αχτιδούλα μου!!!Εύχομαι η φίλη σου να γίνει καλά! Ποτέ χωρίς ζώνη στο αυτοκίνητο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βίκη μου τότε το είδες από κοντά αυτό που σου δίνει η ζώνη ασφαλείας.Έχω στεναχωρηθεί πολύ από το τραυματισμό της φίλης μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nifi petheras, μακάρι όλοι να ακολουθούν το κανόνα.Να κάνουμε εξαίρεση σε μας τις..πεθερές;

Woman in Blogs είπε...

Μακάρι όλα να πάνε καλά για τη φίλη σου. Κι εσύ να είσαι γερή για να της συμπαραστεθείς!
Όντως συχνά συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε αθάνατοι...
Έχασα δυο αγαπημένους μου φίλους, γιατί δεν φόρεσαν κράνος, επειδή δεν θα πήγαιναν μακριά...

Φιλιά!

Hengeo είπε...

Γρήγορα περαστικά εύχομαι για τη φίλη σου!

Εγώ έχω τη συνήθεια και μόλις μπαίνω, ειδικά μπροστά, τη βάζω. Καμιά φορά λέω στον οδηγό, με το συμπάθιο, γενικά το κάνω, μην έχουμε παρεξηγήσεις χαχα!

Καλό βράδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Woman in Blogs, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιώργος - Hengeo το ίδιο Γιώργο μου κάνω κι εγώ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έτσι είναι Αχτίδα, η ζώνη σώζει ζωές !!!Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τη φίλη σου !!! Καλή Κυριακή να έχεις και πολλά φιλιά !!!!!