Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μία ιστορία παραμύθι θαρρείς..


Χθες καθώς περίμενα τη σειρά μου στο ιατρείο έβλεπα στη τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με κάποιο θρύλο στην Σικελία που απεδείχθη τελικά κατόπιν ανασκαφών ότι δεν ήταν τυχαίος αλλά αληθινός.


Η ιστορία εξελισσόταν σε ένα κάστρο της Σικελίας τον 17ο αιώνα. Το κάστρο οχυρό της εποχής με ηγεμόνες ένα πλούσιο όπως ήταν φυσικό ζευγάρι ,σήμερα το επιδεικνύουν σαν ένα ιστορικό μνημείο γιατί στα υπόγεια του βρέθηκαν αίθουσες βασανιστηρίων της εποχής και μάλιστα στο ντοκιμαντέρ έδειχναν όλες τις αίθουσες με τα σχετικά..εργαλεία. Το παράξενο αυτού του οχυρού είναι ο θρύλος ότι ένα κορίτσι με ξανθά μαλλιά κάθε βράδυ γυρνάει κλαίγοντας στις άδειες αίθουσες του !!!
Η ιστορία του φρουρίου αποδεδειγμένα μιλάει για το ζευγάρι των Μαλελτίνα που απέκτησαν μία κόρη  και γιόρτασαν το γεγονός με μεγάλες χαρές.
 Όμως γρήγορα η χαρά τους εξαφανίστηκε όταν ανακάλυψαν ότι η κόρη τους ήταν Αλμπίνα που εκείνο το καιρό ήταν σημάδι μαγείας. Έτσι περιόρισαν το κοριτσάκι που ονομάστηκε Μπιάνκα ( λευκή) σαν ..ντροπή της οικογένειας  στα 10 του χρόνια σε δωμάτιο ψηλά στο πύργο σχεδόν αιχμάλωτη  με μόνη συντροφιά ένα σκύλο.. 


Ο έρωτας όμως περνάει ακόμα και μέσα από τα κάγκελα και η νέα κοπέλα ερωτεύτηκε από ψηλά ένα ιπποκόμο στην αυλή του άστρου. Εκείνος κατάφερε και την έβλεπε μέσα στη φυλακή της όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Οι γονείς της την ανακάλυψαν  και της απαγόρευσαν να τον βλέπει επειδή ήταν απαγορευτικό να έχουν σχέση μία ευγενής με έναν υπηρέτη. Η νεαρή ερωτευμένη δεν πτοήθηκε και κάποια στιγμή κατάφερε να το σκάσει και να κλεφτεί με το νεαρό. Οι γονείς της οργάνωσαν ανθρωποκυνηγητό και τους έπιασαν.Ο νεαρός θανατώθηκε και η κόρη τους οδηγήθηκε στα μπουντρούμια των βασανιστηρίων όπου ο κόσμος γύρω από το κάστρο ψιθύριζε ότι θανατώθηκε.
Στο χρόνο θεωρήθηκε αυτή η ιστορία σαν θρύλος και ότι ήταν αδύνατον να θανάτωσαν την ίδια τους τη κόρη.



Πριν λίγα χρόνια το κάστρο ανακαινίστηκε και μέσα στις εργασίες ήταν η ανασκαφή ορισμένων κελιών στα υπόγεια. Πρέπει δε να πω ότι έδειχνε το ντοκιμαντέρ τις ανασκαφές , την εύρεση του χτιστού δωματίου και τα οστά. Σε ένα χτισμένο κελί που βρέθηκε πίσω από τοίχο ανακάλυψαν σκελετό νεαρού κοριτσιού δεμένου στο ένα άκρος με σίδερο και δίπλα του ο σκελετός ενός σκύλου. Με ειδικές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι το κορίτσι έπασχε από Αλμπινισμό  και η ηλικία του ήταν περίπου 19 ετών. 
Έτσι επιβεβαιώθηκε ο θρύλος που κυκλοφορούσε στη περιοχή και η επιμονή κάποιων κατοίκων που έμεναν στο πύργο αυτό πριν παραδοθεί στο κράτος, ότι τα βράδια μία ξανθιά νεαρή κοπέλα κυκλοφορεί στα δωμάτια και..κλαίει..
Μία όμορφη, συγχρόνως θλιβερή ιστορία φίλοι μου που σε..ανατριχιάζει όταν σκέπτεσαι πόσα τέτοια εγκλήματα έγιναν εκείνες τις εποχές στο όνομα της δήθεν μαγείας , της ευγενείας και των κανόνων δεσποτισμού των ηγεμόνων.
Αχτιδένια φιλάκια!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o.o σκιάχτκα καλέεεε
Όμορφες καλημέρεεες!

akrat είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ιστορία

οι λαϊκές παραδόσεις έχουν καμιά φορά μεγάλη αξία

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ

και με υγεία καλή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ akrat μόλις έκανα υπέροχα ζεστά κουλουράκια..κερνάωωωω!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Σκέτη ανατριχίλα!!!

Ariadni St. είπε...

Μου αρεσουν ατα τα μυστηριακά!!!!!
Σας φιλώ γλυκά!

Ανώνυμος είπε...

Kαλεεε τωρα αυτο ειναι αληθεια η μηπως να τρομαξουμε λιγακι!!!ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!! ΒΑΣΩ ΚΟΡΙΝΘΟΣ!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,παναγια μου !!!!τι αντριχιαστικό μανούλα μου!!!!αν ειναι δυνατόν!!

- spoonstories- είπε...

Πολύ τραγική ιστορία και ακόμα πιο τραγικό το πως σκέφτονταν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.Καλό βράδυ:)

Hengeo είπε...

Τρομερός θρύλος, μακάρι να μην ήταν αληθινός βέβαια..

Καλό ξημέρωμα!

Hfaistiwnas είπε...

Τραγικό...

obat pelangsing yang aman είπε...

just blogwalking.. nice post :D