Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Διαμορφώνοντας το κτήμα μας.


Έχω εξαφανιστεί φίλοι μου από τον υπολογιστή γιατί κάνω παρέα τον άνδρα μου στο κτήμα που έχουμε αρχίσει να το διαμορφώνουμε με διάφορες προσθήκες που έπρεπε σίγουρα να κάνουμε από την αρχή . 
Μέχρι τώρα δώσαμε βάρος στα..κηπευτικά μας και τα δένδρα και εγκαταλείψαμε τη διαμόρφωση του χώρου, ήρθε λοιπόν η σειρά του.
Εγώ βέβαια απολαμβάνω το φως και την ησυχία στο τροχόσπιτο ασχολούμενη με την δημιουργία σχεδίων για κέντημα σταυροβελονιάς που μου ζητήθηκαν από γνωστό μαγαζί της πόλης με κεντήματα. Είχα καιρό να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο και το..απολαμβάνω δημιουργικά.
Κατασκευάζουμε για αρχή ένα κιόσκι μπροστά από το τροχόσπιτο όμως η σωστή του κατασκευή επέβαλε μία καλή πλάκα που έπρεπε να επεκταθεί μέχρι τη τουαλέτα .
 Αυτό απαιτούσε να μετακινηθεί το τροχόσπιτο πρώτα για να γίνει η σωστή βάση όμως μας εμπόδιζε η 2η μουριά που είχαμε φυτέψει στην αρχή .
Κάναμε "συμβούλιο", έπεσαν δύο λύσεις ή να κοπεί ή να μετακινηθεί..δεν αντέχαμε να την θυσιάσουμε και..μία φαγάνα που καλέσαμε μας έδωσε τη λύση!



Αρχίσαμε ανοίγοντας μία τρύπα για να μπει το δένδρο που θα μετακινούσαμε.



Το πιο δύσκολο ήταν να βγάλουμε το δένδρο από τη θέση του γιατί τα υπόλοιπα δένδρα γύρω εμπόδιζαν τη φαγάνα. Είχαμε και ζημιά όταν μας έκοψε τα εσωτερικά λάστιχα ποτίσματος.



Το μεταφέραμε ευτυχώς και το τοποθετήσαμε στη νέα του θέση με την ολόθερμη ευχή να μη τραυματίστηκε πολύ και πάθει κάτι. Βέβαια θα πάει πίσω η ανάπτυξη της όμως θα την φροντίσουμε ιδιαιτέρως όπως είπε ο Δημήτρης. Γύρω της θα κάνουμε ένα κηπάκι που θα δένει με τον ολόγυρα κήπο που σκεπτόμαστε από το κιόσκι στο τροχόσπιτο.



Σειρά είχε η μεταφορά του τροχόσπιτου..χαμός..μα..τα κατάφεραν οι δυό τους! Οι γάτες έπαθαν πανικό, έχασαν τη "σειρά" τους , εξαφανίστηκαν και γύρισαν πριν φύγουμε αφού μου..ζητιάνεψα νιαουρίζοντας ακόμα μία κονσέρβα.



  ΚΛΩΝΤΗ:  -Εγώ η καημενούλα τι τραβάω μαζί με τις..παλιόγατες; Ούτε να φάω δεν μπόρεσα!

Αύριο σπίτι φίλοι μου έχω να δουλέψω και απόγευμα το μάθημα με τη πιο μικρή μου μαθήτρια .Τον εγγονό μας από το σχολείο και μετά.. βραδινή κράτηση ..οι γονείς έχουν δουλίτσα και χρειάζονται βοήθεια !!  Είπαμε..γιαγιά πάνω από όλα!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.

17 σχόλια:

Unknown είπε...

@αχτιδα,ενας πανικός δηλ μανούλα μου!!!φανταζομαι το κλωντίνι νεύρα!!!φιλια θα τα πούμε την επόμενη εβδομαδα.ετοιμασε ψαλίδι!!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Τι δουλειές με φούντες είναι αυτές; Στο σπίτι που μεγάλωσα στην άνω πόλη είχαμε μπαχτσέ με πολλά δέντρα και ξέρω πόσο πολύ μπορεί να δεθεί κάποιος με τα δέντρα που φυτεύει μόνος του!Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να ψηλώσει ένα δέντρο. Χρειάζεται μήνες, χρόνια ίσως και δεκαετίες για μερικά ήδη. Η μουριά ευτυχώς είναι πιο γρήγορη αλλά και πάλι μέχρι να πάρει τα πάνω της θα χρειαστεί καιρός! Μπράβο αχτίδα μου!!!

Kitchen Stories είπε...

Μια χαρά θα γίνει η μουριά.Μην ανησυχείτε. Είναι σκληρό δέντρο κι αντέχει στις κακουχίες.

Και δυο δικές μου τις έκανα βόλτα σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες μέχρι να κατασταλάξουν οι απόψεις για το που θα φυτευτούν οριστικά.
Ήταν και καλλωπιστικές και κάνουν 45 ευρώ η κάθε μια!
Το ξανάκουσες αυτό;
Να διαλέγουμε πανάκριβες μουριές, οι οποίες δεν θα κάνουν μούρα, για να μη μαζεύονται σφίγγες κ.λπ πετούμενα... γκρρρρ!

Καλές δουλειές Αχτίδα μου!
Ζ.

Ανώνυμος είπε...

αχ τι προκομενοι που ειστε!! με οτι ασχολειστε το κανετε με λεπτομερεια και προσοχη!

μπραβο σας αχτιδα
τινα

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Καλό μήνα
Φιλάκια ...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι ωραία, τι καλά που θα γίνουν όλα !! Να τα χαρείτε γλυκιά μου !!!
Καλό μήνα !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη, ξέρεις τ Δημήτρη, όταν βάλει κάτι στο μυαλό του πρέπει να το κάνει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Andromeda, ανοίξαμε άπειρες δουλειές φίλη μου όμως έπρεπε να γίνουν.Τα δένδρα τα αγαπάει σαν..παιδιά του και οι δύο μουριές ήταν γα ίσκιο με ένα τραπεζάκι κάτω τους για καφέ της..στιγμής όπως λέει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kitchen Stories, Ζαμπίτσα μου πράγματι ήταν τα δύο πιο ακριβά δένδρα που αγοράσαμε, πλατανομουριές για ίσκιο.Τα αγοράσαμε από 30 ευρώ το ένα και μετά πιο ακριβό ήταν η Κρανιά 20.Όλα τα αγοράσαμε από φυτώρια της Εδέσσης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τίνα μου καλημέρα, το φτιάχνουμε όπως το ονειρευόμαστε εμείς για να το χαρούν τα παιδιά μας αργότερα .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, καλημέρα φίλη μου, ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, είναι ένα όμορφο ήσυχο μέρος με καλούς γείτονες πάνω από όλα!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα και καλό ΣΚ!
Μπράβο που δεν κόψατε τη μουριά!!

Eleana-My Home My Memories είπε...

Είναι πολύ όμορφη η ζωή στη φύση ειδικά όταν έχεις φτιάξει το κήπο σου όπως τον έχεις ονειρευτεί!! Έχω κάνει πολλά χρόνια καλοκαίρια σε τροχόσπιτο μαζί με τους γονείς και έχω όμορφες αναμνήσεις!! Φιλιά αχτίδα μου!!

nikol είπε...

Χαίρομαι τόσο τον Δημήτρη με την αγάπη του για το κτήμα αλλά και σένα που ακολουθείς και απολαμβάνεις !!!!Σιγά σιγά θα γίνει μόνιμη κατοικία!!!! Φιλιά και στους δυο σας με την αγάπη που σας έχω

Unknown είπε...

σχέδιο για κέντημα ???
καλές δουλείες στο κτήμα Αχτίδα να
πάνε όλα καλά...κάλο Σαββατοκυριακο

Hengeo είπε...

Καλησπέρα, καλές δουλειές και καλά να περνάς!