Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σχέδια κεντημάτων!


Σας εγκατέλειψα για λίγες μέρες στη κυριολεξία αφού σχεδόν δεν άνοιξα τον υπολογιστή και αν βλέπετε κίνηση στα παιχνίδια του fb είναι τα εγγόνια μου που τον χειρίζονται. 
Με συγκινείτε μερικοί με τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα σας όταν δεν σας...ζαλίζω με τη φλυαρία μου..Σας λείπω μου λέτε.. Εγώ πάλι πολλές φορές σκέπτομαι ότι δεν έχω κάτι να πω και ότι η καθημερινότητα μου που για μένα είναι σημαντική για σας θα φαίνεται ανόητη.. έτσι..απέχω!
Μη νομίζετε ότι τεμπέλιαζα..είχα πέσει με τα μούτρα στα σχέδια κεντημάτων που με άφησε κατάπληκτη η ζήτηση τους από το μαγαζί που μου τα ζήτησε. Ποτέ δεν το φανταζόμουν ότι το κέντημα που τόσο αγαπώ και που πολλές φορές κεντούσα "σχεδιάζοντας" εκείνη τη στιγμή θα είχε ενδιαφέρον στη σημερινή εποχή που το κέντημα νόμιζα ότι ..πέθανε μαζί με ..τη γενιά μου!
Σήμερα θα σας δείξω λοιπόν 3 από τα σχέδια που έκανα και παρέδωσα τονίζοντας σας όμως ότι τα χρώματα δεν αντιστοιχούν με τα πραγματικά αλλά με τους..μαρκαδόρους που έχω και με βοηθούν να δώσω την αντίθεση. όταν τα παραδίδω μαζί με την πελάτισσα με το χρωματολόγιο βάζουμε τα νούμερα ή το αφήνω στη δική της επιλογή.
Όπως θα δείτε το κάθε σχέδιο μου έχει τριπλές παραλλαγές και εκείνη το πουλάει αναλόγως, πλήρες ή κομματιαστό.

Ένα εύκολο και ανάλαφρο για κέντημα..


Ένα δύσκολο και μπελαλίδικο γιατί μου ζητήθηκε με ..προσθήκη χάντρας..ότι βλέπετε μικρό μωβ είναι χάντρα !


Μου αρέσουν τα δύσκολα κεντήματα φίλοι μου, πάντα τέτοια κεντούσα, ένα και καλό έλεγα πάντα..
Αυτό είναι το 1/2 στο φάρδος και ανάλογα το μήκος αν το θελήσουν καρέ ή σεμέν, βέβαια όλο γεμάτο χαλί. Πάλι με χάντρα αν το θελήσουν σε ορισμένα σημεία αντικαθιστώντας τα μωβ σημεία.
όποιος το κεντήσει συνεχίζει το σχέδιο συμμετρικά μέχρι εκεί που θέλει.


Μη νομίζετε ότι είναι εύκολη δουλειά φίλοι μου..πρέπει να προσέχεις μη κάνεις λάθος ούτε ένα κουτάκι γιατί απλά..δεν κλείνει το σχέδιο, έσχισα άφθονα χαρτιά σε μερικά σχέδια..
Τώρα της δουλεύω μοτίβα Χριστουγεννιάτικα και μοτίβα για χάντρες μέχρι..μέχρι..να βαρεθώ..της το εξηγήθηκα...
-Κυρία μου..είμαι Δίδυμος..μέχρι να βαρεθώ..μέχρι να βρω κάτι άλλο να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον..Λέτε γι' αυτό να με φόρτωσε παραγγελίες;
Ε! Να μη ξεχνούμε και τη Κοζάνη..
Έχω σκαλίσει καμιά 10αριά ξύλα και τα ζωγραφίζω όποτε έχω χρόνο..αυτό το, έκανα όσο παρέδιδα μάθημα στη μαθήτρια μου σήμερα με όσα χρώματα πετούσε η μικρή εδώ κι εκεί..Αυτά τα παιδιά δεν μπορώ να τα μάθω οικονομία στα χρώματα..πατούν τα σωληνάρια τους και ...

 
Είχα και τον εγγονό μου σήμερα συγχρόνως και όταν τον παρέδωσα το βραδάκι πήρα την...αμοιβή μου..τσουρέκι σοκολάτας της κόρης μου!!! Μούρλια! Τα τυχερά μου η ..γιαγιά.


Φίλοι μου σας εύχομαι καλό ΣΚ να έχετε, αύριο θα πάω στο κτήμα με τον ανδρούλη μου να δω και τη γειτόνισσα μου που με ζητάει.
Αχτιδένια φιλάκια!.

22 σχόλια:

nikiad.blogspot.gr είπε...

Μπράβο !!!! Πολύ ωραία σχέδια !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ομορφα σχεδια Αχτιδα μου μπραβο περιμενω να δω και τα αλλα, το τσουρεκι φαινεται πολυ λαχταριστο [να φας ενα κομματακι και για μενα]Φιλακια Στελα...

Ανώνυμος είπε...

@ΤΡΕΛΆΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΈΔΙΑ ΑΧΤΙΔΟΎΛΑ ΜΟΥ, ΥΠΈΡΟΧΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΚΑΡΕ;
ΚΑΙΤΗ.ΘΑΣΟΣ

Lamprini T. είπε...

καλό Σαβ/κοο
καλά να περνάς
άψογα τα έργα σου..παντα...
να σου ζησει ο εγγονος!
τέλειο το γλυκό!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χαράς στην υπομονή σου Αχτίδα να ασχοληθείς με τόσο λεπτά σχέδια !!! Είναι πολύ ωραία !!! Καλή δύναμη και καλά να περάσεις στο κτήμα !!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Πολύ ψιλοδουλειά τα σχέδια, χαρά στην υπομονή σου!! Άντε και τσουρεκάρα με το καφεδάκι σου τα πρωινά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΩ ΚΤΗΜΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ.

Sophie είπε...

Τέλεια τα σχέδια Αχτίδα μου με υπέροχα χρώματα αλλά πολλή ψιλοδουλειά!!!!
Αλλά σαν γνήσια δίδυμος βλέπω το τιμάς το ζώδιό μας κανονικά ανήσυχο πνεύμα και εσύ!!Πάντα θέλουμε κάτι νέο κάτι που να μας κρατάει το ενδιαφέρον και ασχολούμαστε συνέχεια με καινούργια πράγματα!!!Φιλάκια!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

με οτι κι αν καταπιαστεις αχτιδουλα μου ολα τα καταφερνεις πριμα! :)

καλημερα και καλο σκ να εχεις αγαπημενη μου!
φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αχτίδα μας!!! Το πόσο σε θαυμάζω κάθε φορά που βλέπω αυτά που κάνεις δεν περιγράφεται. Αυτά τα ευλογημένα χέρια να είναι πάντα γερά να δημιουργούν και να προσφέρουν σε όσους το χρειάζονται!!! Σε φιλώ! Βασιλεία Καβάλα

Ανώνυμος είπε...

Κα Γερωργία , γεια στα χέρια σας !!!!!! Πόσο όμορφα σχέδια !!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεωργία , βέβαια ήθελα να γράψω.

Σας φιλώ
Μάρω

Ariadni St. είπε...

Μας λείπετε αλλα δεν χανομαστε :) Ωραιο το κεντημα, αλλα αυτο το σοκολατενιο τσουρεκακι με σκανδαλισε αχαχχαχα
Καλό Σαββατοκύριακο :)

- spoonstories- είπε...

Νομίζω πως το τσουρέκι με τρέλανε και όταν συνήλθα μπόρεσα να εκτιμήσω τα σχέδια με την ησυχία μου! Φιλιά και όμορφο ξημέρωμα <3

Nena είπε...

ΠΟΣΟ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ!!!!
ΠΟΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑς ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ.ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Thalia Tzellou είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου! Τι υπέροχα σχέδια!! Και κάθε φορά που βλέπω την ζωγραφικη σας πανω στο ξύλο εντυπωσιάζομαι!! Είναι όλες σας οι δημιουργίες τόσο όμορφες! Πάντα να περνάτε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας!

Unknown είπε...

@αχτιδα.καλημέρα μανούλα μου!!κ αν δεν έκανες εσύ τέτοια κεντήματα..πολύ όμορφα!!απορώ πως εχουν ζήτηση μακάρι!!σε φιλώ γλυκά μανούλα!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα σχέδια
Φιλάκια ...

love2love είπε...

teleio tsoureki kai poly oraio keramidi

Aby Craft είπε...

Μου άρεσαν πάρα πολύ τα σχέδια σου Αχτίδα. Είχαν πολύ όμορφα χρώματα και ύφος! Σε φιλώ!

Unknown είπε...

Κυρια Γεωργια καλησπέρα!!!που θα μπορουσα και εγώ να βρω κάποια απ τα υπέροχα σχέδια των κεντηματων σας;σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση