Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακαλύπτοντας το δάσος της Γερακαρού!


Μία έκπληξη ήταν για μας φίλοι μου σήμερα όταν φεύγοντας από το κτήμα μας θελήσαμε να κάνουμε μία παράκαμψη μέσα από το χωριό για να γνωρίσουμε το"δάσος" όπως το έλεγε η γειτόνισσα μου που πηγαίνει και μαζεύει μανιτάρια και σαλιγκάρια..
Το κτήμα μας ανήκει στο Δήμο Λαγκαδά και είναι ενδιάμεσα από τη Γερακαρού και τα Λαγκαδίκια. Συνήθως μπαίνουμε μέσα από τη Γερακαρού γιατί πάντα κάτι θα ψωνίσουμε από το μπακάλικο του χωριού.
Πήραμε το δρομάκι αριστερά μέσα από το χωριό με το ποταμάκι που το διαπερνάει σαν οδηγό και είδαμε τη ταμπελίτσα που έλεγε Πλατανάκια. Σε μόλις λίγα μέτρα φίλοι μου βρεθήκαμε στην αρχή από ένα δάσος από πλατάνια που όσο πήγαινε γινόταν και πιο πυκνό.





Μας ξάφνιασε η ομορφιά του τοπίου, ούτε ποτέ φανταστήκαμε ότι τόσο κοντά από το κτήμα μας υπήρχε τέτοιο μέρος.



Μία ψησταριά, λίγα τραπέζια σε κιόσκι δίπλα από μία γέφυρα ξύλινη και απέναντι ακριβώς μία τεράστια παιδική χαρά με ξύλινα όλα της τα παιχνίδια. Ο χώρος αυτός είναι δωρεάν για να έρχεται ο κόσμος να ψήνει και να περνάει όμορφες ώρες πικ νικ.





Μας έκανε εντύπωση η καθαριότητα των χώρων, είδαμε ανθρώπους με τα παιδιά τους να περπατούν στο δάσος, να μαζεύουν χόρτα, μανιτάρια και σαλιγκάρια.Όλοι μας χαιρετούσαν και μας απαντούσαν στις ερωτήσεις μας για το μέρος αυτό.
-Πάντε ίσα..θα βρείτε το εκκλησάκι του Άη Δημήτρη..



Τα δένδρα τεράστια και με μεγάλες κουφάλες , είδα μία που χωρούσε ολόκληρος άνθρωπος.



-Εγώ μου λέτε τι γυρεύω εδώ;  Μέσα σε φύλλα και πέτρες και ανεβοκατεβάσματα;



Υπήρχαν άνθρωποι που μαζεύαν μανιτάρια, μαζέψαμε κι εμείς μα βέβαια όσα δεν γνώριζα θα έπαιρνα την έγκριση της φίλης Δήμητρας Βέργου που το βιβλίο της της τα Μανιτάρια είναι κορυφή σε..συνταγές με αυτά!








Το ποταμάκι πάντα δίπλα μας, όλο προχωρούσαμε και..φοβήθηκα μη χάσουμε το δρόμο.





Έβγαλα φωτογραφίες με τη ψυχή μου, όλα τα έβρισκα όμορφα και μαγικά. Να σκέφτηκα..τώρα θα βγουν οι νεράιδες και τα ξωτικά, οι Δρυίδες να χορέψουν γύρω από τους κορμούς.



Η Κλώντη δίψασε και βρήκε μία κουφάλα δένδρου γεμάτη νερό.. Μη ..χαζούλα..κατέβα κάτω..ολόκληρο ποτάμι έχει δίπλα μας.



Να και ο ρομαντικός της ιστορίας..να δει λουλούδι και να μη το κόψει; ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Τέτοια μου κάνει ο γλυκούλης μου και με συγκινεί! Ιχθύς..ρομαντικός και ερωτικός..αχ! βαχ! ακόμα ερωτευμένη είμαι η..σιτεμένη!



        Δεν είναι σαν φωτογραφία από Καρτ ποστάλ τα φύλλα;




Σκοτείνιασε..φοβάμαι λιγάκι μη χάσουμε το δρόμο μα ο Δημήτρης μου λέει ότι έχουμε οδηγό το ποταμάκι!



Γυρίσαμε σπίτι και είχαμε μέσα μας την ομορφιά της φύσης κι εγώ δίπλα μου στον υπολογιστή το μπουκέτο που μου έφτιαξε ο καλός μου!



Φίλοι μου καλή Κυριακή να έχετε..ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΑΡΕΣΠΥΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ; ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ! ΤΑ ΦΟΒΑΜΑΙ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ! ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΤΑ Π ΘΕΟΣ! ΣΟΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!Δεν εχω λογια να πω για τις φωτος,νομιζω οτι ειναι σε μεροσ εξωτικο αν και η καταγωγη μου ειναι απο το χορτιατη δεν νομιζω να εχω δει πιο ομορφες εικονες!!!Λυπαμαι που δεν εχω γνωρισει τα μερη γυρω απο το χωριο μου!!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΩ!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!ΒΑΣΩ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΝΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία βόλτα γλυκιά μου,το τοπίο μου θυμίζει τα μέρη μου κοντά στον Αι Γιάννη το Ρώσσο. Σαλιγκάρια μαζεύω και εγώ, τα μανιτάρια τα φοβάμαι...
ΜΙΝΑ

Unknown είπε...

@αχτιδα,τι τέλειο τοπίο μανούλα μου!!!μόνο ομορφιές έχουμε πάνω!!αλλά είμαστε κ πολύ ρομαντικοί!!!αυτό να λέγεται!!!κ ο νταντης μου ειδικά..φιλάκια μανούλα μου θα τα πούμε σύντομα!!!μου λείπεις

Κωνσταντίνα είπε...

Με ταξιδεψατε σε ένα υπέροχο τοπίο.. Τα μανιτάρια, τα φύλλα, τα πανέμορφα λουλούδια, μοναδικό φθινοπωρινό σκηνικό.. Καλό βράδυ!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφες εικόνες Αχτίδα !!
Χάρηκα κι εγώ μαζί σου με τη βόλτα αυτή στη φύση !!! Τα μανιτάρια λατρεμένη τροφή !!! Φιλιά !!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γειτόνισσα, σήμερα πήγαμε στο Ζαγκλιβέρι, μια και γιόρταζε η τοπική Αγία Ακυλίνα (έχουν και το λείψανό της στον ομώνυμο ναό). Κάποια άλλη φορά όμως πρέπει να επισκεφθούμε και το μαγευτικό δάσος που μας έδειξες...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου τα λατρεύω, όπως και να μου τα κάνεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΩ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, εδώ κορίτσι μου δεν το γνωρίζαμε εμείς που ήμασταν λίγα μέτρα μακριά!!!Μείναμε από την ομορφιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου χάνεις, τα μανιτάρια είναι ένας μεζές μοναδικός ιδιαίτερα τα Ζαρκάδια που μου τα έμαθε η Δήμητρα και τα ξεχωρίζω πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη εσένα σου σέρνει τα..σχολιανά σου που δεν του έκανες το καθαρισμό προσώπου!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου ήταν ένα υπέροχο μέρος ατελείωτο, δρομάκια μέσα στο δάσος παντού!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, φίλη μου οι φωτογραφίες χάνουν μπροστά στα ατελείωτα τοπία που είδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, γιατρέ μου ήσασταν πολύ κοντά λοιπόν.Ένα υπέροχο μέρος , μαγεία της φύσης.Δεν φανταζόμασταν 2 χρόνια που έχουμε το κτήμα ότι υπήρχε τόσο κοντά μας ένα τέτοιο δάσος.Οι ντόπιοι το λένε"Πρωτομαγιάτικο" γιατί τη Πρωτομαγιά κάνουν εκεί γλέντι!όποτε θέλετε στη διάθεση σας για..βολτίτσα πικ νικ ( να πάρουμε βρε αδελφέ και τα..κεφτεδάκια μας!)!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Αμαν τι ομορφιά είναι αυτή! Έχουμε τέτοιο δάσος στο νομό μέσα και δεν το ξέραμε; Κι αυτά τα λουλούδια πρώτη φορά τα βλέπω!

Ανώνυμος είπε...

@ ΜΑΡΙΚΑ,Αχτιδένια μου συντροφια ταξίδεψα μαζί σου, να σε έχει ο Θεός καλά για όση παρέα μου κάνεις.Δεν σου το είπα ποτέ μα είμαι εδώ και χρόνο σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.

mammy on line είπε...

Πανέμορφες εικόνες, ονειρεμένο τοπίο και τι καλά που έχουν φτιάξει μέρος για να κάνουν άνετα πικ νικ οι άνθρωποι που το επισκέπτονται!
Τελικά είναι τόσο κοντά μας πάντα η ομορφιά... Καλή Κυριακή αχτιδούλα :)

Λάχεσις είπε...

Τι ομορφιά απίστευτη είναι αυτή!!!!!!!!!!!!
Πως τυχαίνει καμιά φορά να ζεις δίπλα σε παράδεισο και να μην το ξέρεις!
Φοβερός ο σύζυγος Αχτίδα μου, τυχερή που τονέχεις, αλλά και αυτός τυχερός που έχει μια γυναίκα δίπλα του που τον θαυμάζει και τον εκτιμάει...
Τα φιλιά μου και ευχές για μια όμορφη Κυριακή και ακομα πιο όμορφη εβδομάδα

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες φωτος
Φιλακια...

Ariadni St. είπε...

έχω ακούσει γι αυτη την περιοχή αλλά δεν έχω πάει ακόμη. Ωραία μανιταρακια, η Κλωντιτσα θεότητα μυρισε τα παντα να φανταστω! Μακαρι να βρω και εγω εναν τετοιο άντρα σαν το δικο σας, να με αγαπάει τόσο! Ειστε πολύ τυχερη!
Καλη συνέχεια στη μερα σας :)
Φιλια

- spoonstories- είπε...

Τι όμορφη που είναι η φύση και τι ωραίο μέρος είναι αυτό!Τα μανιτάρια τα λατρεύω αλλά δεν τα γνωρίζω για να τα μαζέψω! Θα ήθελα όμως! Καλό ξημέρωμα καλή μου!Φιλιά:*

nikol είπε...

Αγαλλίασε η καρδιά μου με αυτό το οδοιπορικό Αχτίδα μου !!!Τι φανταστικό μέρος είναι αυτό!!!
Αυτά τα όμορφα κρινάκια πόση αγάπη κρύβουν!!!!
Φιλάκια και στους δυο σας

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου τι πανέμορφο μέρος και τι ωραίες φωτογραφίες! Πόσες ομορφιές μπορεί να κρύβει η φύση δίπλα μας και δεν το ξέρουμε! Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα και ρομαντικά! Σας εύχομαι καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Ας γράψω κι εγώ την πραγματική εικόνα του δάσους. Είναι το δασυλλιο του χωριού μου και είναι εντελώς παρατημένο. Θα μου πεις είναι όμορφο από μόνο του. Συμφωνώ. Ωστόσο εκεί στην πλατεία της Πρωτομαγιάς θα βρεις σκουπίδια, συριγκες και προφυλακτικά πετάμενα τριγύρω. Δεν ξέρω αν η νεολαία του χωριού μου ευθύνεται γι αυτό ή από τα γύρω χωριά. Την Πρωτομαγιά δύσκολα βρίσκεις μέρος. Απο βράδυς κρατούν τη θέση. Πληροφοριακα, αντίστοιχο δασυλλιο υπάρχει και στα Λαγκαδικια.θα ήθελα πολύ Να αξιοποιηθεί σωστά και με σεβασμό. Όπως αξιοποιηθηκε και το Φράγμα της Θερμής.