Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ατύχημα στην οικογένεια.


Έχω πει πολλές φορές ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και συνήθως τα άσχημα έρχονται ξαφνικά. Το πρωί έμεινα σπίτι και βάλθηκα να βγάλω και να πλύνω όλα τα καλύμματα από τη γωνιά καναπέ μας .Δύσκολη υπόθεση πιστέψτε με αφού τα χέρια μου δύσκολα πιέζουν τα μαξιλάρια για να τα βγάλω. Το απόγευμα είχα ραντεβού με ορθοδοντικό για νέα σιλικόνης προστατευτικό στα δόντια μου γιατί σιγά σιγά η παράλυση του νεύρου προχωράει και δαγκώνω χωρίς πλέον να το καταλάβω τη γλώσσα και τα εσωτερικά μου μάγουλα. Δεν το πολυσυζητάω γιατί πάλι καλά που με 4 χρόνια που έχω την Πάρκινσον οι βλάβες είναι ελεγχόμενες και μπορώ να ..ζωγραφίζω ακόμα έστω και ..έτσι..λιγουλάκι καλούτσικα!
Έτοιμη λοιπόν να φύγω με το λεωφορείο αφού ο άνδρας μου ήταν στο κτήμα. Σχεδίαζα μετά να κάνω βόλτα στα μαγαζιά στο κέντρο και να καταλήξω για καφεδάκι στο Bistro της κόρης μου. 
Λένε ότι όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει ο Θεός γελάει. Ένα τηλεφώνημα με γύρισε πίσω από τη πόρτα και η κόρη μου με πλάγιο βέβαια τρόπο μου ανήγγειλε ότι ο εγγονός μου ο Πασχάλης έπαθε ατύχημα έξω από το σχολείο του. Όταν πήγε ο πατέρας του να τον πάρει εκείνος πέρασε το δρόμο και τον χτύπησε αυτοκίνητο. Ευτυχώς είναι καλά φίλοι μου προλαβαίνω να σας πω αν και η ρόδα πέρασε επάνω από το πόδι του .Το σπορτέξ του να φανταστείτε διαλύθηκε και ίσως τα..χοντροπάπουτσα όπως τα λέω που φορούν τα σημερινά παιδιά ήταν ένα εμπόδιο για μεγάλη βλάβη. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ..και..ένα σύνολο από εξετάσεις και νάρθηκας στο πόδι. Αύριο μάλλον θα τον έχω εδώ μαζί μου παρεούλα να μου κάνει κατάληψη στον υπολογιστή κι εγώ να του κάνω κρέπες.
Πήγα στην ορθοδοντικό τρέμοντας φίλοι μου και γύρισα σχεδόν αμέσως μετά χωρίς βέβαια τις βόλτες που υπολόγιζα. Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω αν και η κόρη μου με καθησύχασε. Ο Θεός μας φύλαξε φίλοι μου από χειρότερα και είναι η προσευχή και αγωνία μου όταν σκέπτομαι τα απρόβλεπτα. Έχω πάρει όλο το..σύνολο των φαρμάκων σήμερα ..όσα έπαιρνα και όσα απέφευγα..και ακόμα να συνέλθω. Πάλι σε σας καταφεύγω ίσως γιατί μπορώ να σας τα λέω χωρίς να με βλέπετε και να μου λέτε: "Ηρέμησε, μη στεναχωριέσαι εσύ¨όπως προστατευτικά μου λένε όλοι σήμερα. Τα είπα και..ηρέμησα;..μπα..λιγουλάκι μόνο.
Συγνώμη αν σας κούρασα...όμως ..γιαγιά..τι να κάνουμε..
Αχτιδένια φιλάκια..

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά στον εγγονό! Gina Mkr

Α. Παπαγιάννης είπε...

Δόξα τω Θεώ που δεν έγινε κάτι σοβαρό! Περαστικά του, και καλή δύναμη!

Κωνσταντίνα είπε...

Περαστικά του! Ευτυχώς που δεν έγινε κάτι πιο σοβαρό... Λαχτάρα που θα πήρατε κι εσείς και οι γονείς του. Και πάλι περαστικά και να μη στενοχωριέστε...και προσοχή στην πίεσή σας.

Handmade Crafts by MaRia-TheOni είπε...

Περαστικα στον εγγονουλη!!!! Ευτυχως ολα καλα!!!Ευτυχως που δεν ηταν κατι σοβαρο!!!Ολα καλα!!!Ηρεμια τωρα και υπομονη!!Πολλα πολλα φιλια και περαστικα και παλι!!

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

Ευτυχώς και δόξα τω Θεώ που χτύπησε μόνο το ποδαράκι του.
Περαστικά στον μικρούλη εύχομαι Αχτιδούλα μου, και εσύ προσπάθησε να χαλαρώσεις όσο μπορείς.
Φιλιά και καλό ξημέρωμα:)

nifi petheras είπε...

Περαστικά στον εγγονό σου Αχτιδούλα μου! Αφού είναι μόνο ένας νάρθηκας μπορείς να ηρεμήσεις πια, όχι λιγουλάκι όμως. Τελείως. Πάει πέρασε! Φιλάκια πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς και δόξα το Θεό που δεν έγινε κάτι κακό.περαστικά στον Πασχάλακο σου.φιλιά πολλά βικη

Δημιουργία είπε...

Περαστικά Γεωργία μου και εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου περαστικα στον εγγονο σου και σε σας.Ηταν τυχερος. Πως να μην αναστατωθεις? Ευχομαι να πανε ολα καλα.Βασιλικη Ωραικαστρο.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που ειναι καλα το παιδι και τη λαχταρα θα την ξεπερασετε!Πιστευω και γω οτι οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαεικαι προσπαθω να κανω και τον αντρα μου να σκεφτεται ετσι που ολο προγραμματιζει.Και παλι περαστικα σας .Ευη απο Θεσσαλονικη

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτίδα μου περαστικά στον εγγονό σου !εύχομαι όλα να πάνε καλά !!πολλά φιλιά .

fevis είπε...

Ο Θεός να φυλάει όλα τα παιδιά του κόσμου... Τέλος καλό όλα καλά, αλλά εννοείται πως θα σου πάρει χρόνο να ηρεμίσεις... xxxx

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Φαντάζομαι τη λαχτάρα σας και σας καταλαβαίνω γιατί το έχω περάσει κι εγώ πριν χρόνια το σκηνικό με απότομη όπισθεν αυτοκινήτου .... τέλος καλό όλα καλά Αχτίδα ... κι αυτό θα περάσει να είσαι σίγουρη και τα παιδιά έχουν πολλές αντοχές, μη στεναχωριέσαι !! Φιλιά πολλά και περαστικά στο μικρό !!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Παναγιά μου..!!! είπα μόλις διαβασα ατύχημα.... Γιωργία μου .. ειναι αυτά τα απρόοπτα που έρχονται ξαφνικα.. και όταν συμβούν και είναι περαστικά λεμε τυχερά στην ατυχία τους.. τα παιδια μας και τα παιδια όλου του κόσμου.. να τα προστατευει η Παναγιά μας τωρα χρειαζεται υπομονή μονο αυτό !!! θα περασουν οι μερες και το παιδι θα είναι καλα όπως πρωτα .. ασε που τα μικρα φτιαχνουν γρήγορα... !! εμεις εννοώ η κόρη μου πάμε αυριο να βγαλουμε τον γυψο μετα απο 21 μέρες..και όλα καλά.. !! πως σε καταλαβαινω να ήξερες!!! ευτυχωα που ήταν τόσο.. κανε κουράγιο και περαστικα του του μικρού σας.. και ποτε ξανα τοση λαχτάρα..μια αγκαλια και φιλί καθυσηχασμου σου στελνω ..!!

...irida... είπε...

περαστικα γλυκια μου!καλη δυναμη!

Hengeo είπε...

Δε θα σου πω μη στεναχωριέσαι, διότι θα ήσουν αναίσθητη αν δεν στεναχωριόσουν και μένα μου τη "σπάει" όταν μου το λένε. Θα σου πω περαστικά και ότι συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες αυτά. Πάλι καλά που δεν ήταν σοβαρό..

Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά και σιδερένιος!!! Δόξα το Θεό που το γλυκό μου αγοράκι δεν έπαθε κατι σοβαρό!!!Στο έχω πει αχτίδα,έχω αδυναμία στον Πασχάλη,είναι ένα τόσο τρυφερό αγόρι,το έχω μέσα στην καρδιά μου(και τα τρία φυσικά),να του δώσεις πολλά φιλιά! Όλγα

Ανώνυμος είπε...

perastika sto paidaki.H |Panagia mazi tou.fotoula

Eleana-My Home My Memories είπε...

Παναγία μου... έμεινα.. Άγιο είχε το παιδάκι. Αύριο που θα τον δεις και τον έχεις παρεούλα σου πιστεύω πως θα ηρεμήσεις. Τώρα ποιος σε πιάνει!! Όλα τα χατίρια θα πρέπει να του κάνεις, μόνο με κρέπες θα τη βγάλεις :))Περαστικά του αχτίδα μου!!

Ariadni St. είπε...

Πωπωπω το κακό δεν αργεί να γίνει, περαστικα σας. Καιρός να ξεκουραστείτε και εσεις μαζί με τον μικρούλη. Πολύ καλά κάνατε και πήρατε όλα τα χάπια σας, να κανετε θετικές σκέψεις και να μην κουραζεται τα πολυτιμα χερακια σας. Καληνυχτα, σας φιλώ και σας στέλνω όλη μου τη θετικη ενέργεια :)

Lamprini T. είπε...

περαστικά... και όλα καλά!!!
κουράγιο!!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Τέλος καλό όλα καλά! Τώρα θα προσέχει ο μικρός μετά από αυτό. Περαστικούλια του μπαγάσα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλημέρα..εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην δημιουργηθεί καμιά βλάβη στο πόδι του μικρού..

Ειρήνη Ε. είπε...

Περαστικά στον μικρό Πασχάλη, Αχτίδα μου! Ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό και το παιδί θα αναρρώσει γρήγορα. Δώσε του δύο φιλάκια από εμένα στα μαγουλάκια του!
Φιλιά! Καλή σου ημέρα.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Δοξα το Θεο ολα πηγαν καλα! Περαστικα στον μικρουλη!

kiki είπε...

Περαστικά του και μη χειρότερα!

rik είπε...

Kλημερα Αχτιδα καλη μου φιλη..τα περαστικα μου στον μικρουλη...απο τα λεγομενα σου ειχε αγιο....ολα πολυ καλα....ψυχραιμια πολλα φιλακια Σταυρουλα

- spoonstories- είπε...

Τρόμαξα από τον τίτλο!! Ευτυχώς τίποτα σοβαρό. Όλα καλά και περαστικά Αχτιδούλα!!

marilia είπε...

Είναι καλύτερα τώρα; Η δασκάλα του ξεπέρασε το εγκεφαλικό; Οι γονείς του καλά από τα εμφράγματα;;;;
Άτιμο ομορφόπαιδο, θα σε δω, δεν θα σε δω; Και θα 'χεις βγάλει και τον νάρθηκα. Εεεεεεεεε, μικροκακομοιρούλη μου πώς θα σε αγριοκοιτάξω!!!!!

Περαστικοφιλί στο κεφαλάκι του το... ξερό.

Εντάξει, είμαι λίγο αυστηρή, αλλά σε καταλαβαίνω. Είναι πολύ μαλαγανόφατσα ο μικρός! :)