Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Με τον ΕΜΦΙΑ πρωινό ραντεβού!


Καλημέρα, καλημέρα..βέβαια ..μόλις γύρισα από τον ΕΜΦΙΑ..τι καλημέρα να πει κανείς..
Σηκώθηκα νωρίς και μέχρι να κάνει ο άνδρας μου τα πρωινά του και να πιει το καφέ που του ετοίμασα εγώ έφτιαξα το δέμα για το μπαζάρ της Πάτρας και ξεκίνησα για ταχυδρομείο και φοροτεχνικό.Όταν έχω κάτι στο μυαλό μου θέλω να το τελειώνω όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Εκεί λοιπόν στη φοροτεχνικό περίμενα με υπομονή 2 ώρες φίλοι μου για να λειτουργήσει το σύστημα που ερχόταν και..έφευγε! Ο Δημήτρης έσπασε το κινητό γιατί ανησύχησε, ήμουν λίγο..προβληματική αυτές τις μέρες με την Παρκ. μα και πως να μην είμαι βρε παιδιά με αυτά που βλέπω και ακούω!!!
Περίμεναν δίπλα μου και άλλοι..2η στη σειρά εγώ ..το σύστημα αργούσε πιάσαμε τη κουβέντα..
-Δεν έχω κυρία μου..μου έλεγε ο ένας..δεν έχω..με τι να πληρώσω; Η γυναίκα μου με τη μέση της δεν κάνουμε εγχείρηση γιατί δεν έχουμε λεφτά, ο γιος άνεργος..ξέρετε τι ξοδέψαμε για να τον σπουδάζουμε πολιτικό μηχανικό;..το αίμα μας δώσαμε κυρία μου..το αίμα μας...Πανηγύρι κάναμε όταν πέρασε, όνειρα κάναμε μαζί του..Τώρα τον βλέπουμε να μαραζώνει και κάνουμε το καραγκιόζη μη πάθει κάτι το παιδί μας..χρόνια με το βελόνι ράφτης κυρία μου, κάλο έβγαλε ο χέρι μου στο μαγαζάκι μου..
Νάτην η πίεση..να το νεύρο το δεύτερο στο πρόσωπο μου που νεκρώθηκε...
-Κουράγιο κύριε, κουράγιο..
- Πόσο άλλο κυρία; Με τη δική μου σύνταξη ζούμε, έχω το σπίτι , και στο χωριό το σπίτι του παππού με τα χωράφια που μας άφησε.Παίρνω 1030  σύνταξη, είμαι λέει και τυχερός, ..κάνε λογαριασμό..ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΕΡΙΟ...Ο γιος γκαρσόνι ανασφάλιστο όποτε βρίσκει μεροκάματο δεν μου ζητάει , ντρέπεται..
Πλακώθηκε η καρδιά μου φίλοι μου..πήρα τον δικό μου έμφιογραμμάτιο και τράβηξα για το σπίτι.Έστειλα πακέτο τον άνδρα μου στο κτήμα κλείνοντας το στόμα του με το δάκτυλο μου.
-Σσσσσσσσσσσσσσ...θέλω να μείνω μόνη....
Το σπίτι άνω κάτω..τα φλιτζάνια του καφέ άπλυτα,..πήρα από το ψυγείο το κουβαδάκι με το λίγο γιαούρτι που έμεινε από το χθεσινό μου κέικ..έριξα μέσα μία χούφτα κορν φλέικς, κάθισα στον υπολογιστή και σας άνοιξα το μπλοκόσπιτο μου..Εκεί ..στο καναπέ μου απέναντι..σας τα λέω να ξελαφρώσω..
Δεν είμαι από αυτές που το βάζουν κάτω όμως ο πόνος και η απελπισία των γύρω μου με σκοτώνει..Σήμερα περιμένω και τον Άρτο και Δράση, όσα μάζεψα από τρόφιμα μαζί με τα δικά μου , ευχαριστώ τη Βίκη και την Ανδρομέδα που ανταποκρίθηκαν .
Μη το βάζετε κάτω, ας πούμε ότι σήμερα ήταν μία άσχημη πρωινή συνάντηση για μένα, θα μου περάσει, θα σας περάσει...παράξενο πράγμα η ζωή..παράξενο πράγμα ο άνθρωπος και η ψυχή του..
Το...κουβαδάκι μου τελείωσε, κοιτάζω πίσω μου το χάος και σκέπτομαι ότι πρέπει να το βάλω σε τάξη όπως πάντα.Τη διάθεση θα τη βρω στο..δρόμο..με σας παρέα..
Αχτιδένια φιλάκια

16 σχόλια:

Ποδηλάτισσα είπε...

Καλημέρα φιλενάδα και καλή εβδομάδα!!!!! Πόσα τέτοια συμβαίνουν καθημερινά που άλλα ίσως χειρότερα που δεν τα ξέρουμε!!!!!!! Γέμισε την παλέτα σου με χρώματα και έλα να ομορφύνεις τον κόσμο μόνο όπως εσύ ξέρεις!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

airis είπε...

Αχτίδα μου για σένα ήταν μία άσχημη πρωινή συνάντηση. Για μένα θα είναι το πρόβλημα μου από δω και πέρα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε !

Ανώνυμος είπε...

Καλημερααααα!!!Μην σκεφτεσε τιποτα!!!Θα μου πης πως γινεται αυτο?Δεν γινεται αλλα δεν μπορεις να κανεις και τιποτα.ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!!!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!Καλη εβδομαδα να εχουμε και κουραγιο με οτι ερθει!Φιλια Βασω κορινθος!!

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου, είναι ο εφιάλτης μας με τον άνδρα μου, έχουμε χωράφια από τους γονείς μας ανεκμετάλλευτα, δεν ήμαστε αγρότες βλέπεις καλώς ή κακώς και τα παιδιά μας διάλεξαν άλλο επάγγελμα.Έτυχε να είναι εντός σχεδίου και δεν μας ρωτούν πως θα πληρώσουμε το φόρο ενώ πληρώνουμε με χίλια ζόρια το ρεύμα.
Μαρίκα

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΦΈΛΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΎΝΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ! ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΧΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΑΧ ΒΑΧ!

- spoonstories- είπε...

Κρίμα στις σπουδές και στους κόπους των γονιών μας. Ο ΕΝΦΙΑ βέβαια ζει και βασιλεύει. Μου αρέσει πως από σήμερα θα βλέπαμε τα "διορθωμένα χαράτσια....Χάος...

Ανώνυμος είπε...

Aυτα που σου είπε ο κύριος τα ζω και εγώ,πρόσθεσε και μια κόρη στο Λύκειο συν 1,5 χρόνο που περιμένω την σύνταξη του συζύγου και θα καταλάβεις΄΄΄
Είναι φόρες που απελπίζομαι και άλλες πάλι που λέω [δεν θα τους περάσει εγώ σε πείσμα των καιρών θα το παλέψω''']
Σου το έχω ξαναπεί πολλές φορές από τις αναρτήσεις σου αντλώ δύναμη και αισιοδοξία'''
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΙΝΑ

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Όχι Αχτίδα μου προς Θεού! Τα βάσανα είναι για τους ανθρώπους, έχει ο Θεός! Μια προσευχούλα λίγη ανθρωπιά και όλα θα φτιάξουν με υπομονή. Να προσέχεις τον εαυτό σου γιατί δε θα τους κάνουμε το χατίρι των απατεώνων να τους αδειάσουμε τη γωνιά!

Μαρία Έλενα είπε...

Με ένα χαμόγελο όλα θα φτιάξουν
Φιλάκια ...

Rena είπε...

Δεν είναι μόνο τα λεφτά που δίνουμε για τους φόρους Αχτίδα μου είναι και όλη η ταλαιπωρία που τραβάμε για να τα πληρώσουμε σαν να μας λένε όποιος αντέξει και πληρώσει κιόλας αυτός θα ζήσει,να μας ξεκάνουν θέλουν.
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!

Ariadni St. είπε...

Μας διαλυσανε παναθεμα τους, αλλά όσο μπορουμε ας κρατιόμαστε δυνατοι!
Καλη βδομάδα να έχουμε :)

Kate'sCakeBox είπε...

Αχτιδάκι μου καλημέρα,καλή βδομάδα και μη σκέφτεσαι τον ΕΝΦΙΑ άλλο γιατί θα μας στρίψει!μας θέλουν σε κατάθλιψη με τα κεφάλια κάτω και υποταγμένους στη μοίρα που μας επέβαλλαν!ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!φιλάκια και μιά μεγάλη αγκαλίτσα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΥΚΙ,ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΣ ΡΙΧΟΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΩ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ.ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ , ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΙΘΩ. ΑΠΛΑ ΣΥΜ,ΠΟΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΩ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΜΕΤΟΧΗ ΟΜΩς ΑΠΟ ΤΟ ΚΣΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΓΡΑΦΩ ΟΣΑ ΖΩ ΚΑΙ ΑΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ Η ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχτίδα, μην παίρνεις τόσο πολύ μέσα σου και των άλλων ανθρώπων τα προβλήματα για να μπορέσεις να κρατηθείς, όλοι τα ίδια σκεφτόμαστε και προσπαθούμε !!! Σε φιλώ !!!!

obat maag alami είπε...

nice page and post. please visit back for walking :D

Hfaistiwnas είπε...

Κανείς δεν το βάζει κάτω! :)