Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή διάθεση να έχουμε και..


Αν και η βροχή μόλις έπαψε πάλι ..αν και χθες δεν θα το αρνηθώ ..ψυχοπλακώθηκα με όσα άκουσα και είδα με την επαναφορά μου στη δράση με σισίτια και ζητήσεις..αν και με όσα ψυχανεμίζομαι ..ψάχνω και δεν βρίσκω το ροζ συννεφάκι μου...αν και ...αν και..
Όμως νομίζω ότι έχω μέσα μου κάτι που με κάνει να βγαίνω ακόμα και μέσα από στάχτες ..να τις τινάζω από επάνω μου και να λέω: "Κι αυτό θα περάσει..η ζωή θέλει αγώνα..και είναι ωραία όπως και να είναι".
Λοιπόν σήμερα άλλαξε η διάθεση μου από τυχαία γεγονότα και χαμογέλασα σε όλα.
Βρε παιδιά..αυτός ο άνδρας μου..δεν μπορεί..έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και γλυτώνει τις..φακές! Σηκώθηκα που λέτε το πρωί..του έσκασα το πιο γλυκό μου χαμόγελο και του είπα:
-"Γλυκέ μου σήμερα θα κάνω φακές, έχεις αντίρρηση; 
-" Α! πα! πα!..εγώ αντίρρηση..πάω στη κόρη μας για καφέ και κάνε ότι θέλεις!
Βλέπετε έπρεπε να μείνω σπίτι γιατί περίμενα ένα δέμα από κούριερ που παρήγγειλε ο..άνδρας μου!..
Βάζω που λέτε τις φακές μου..κρεμμυδάκι..δαφνόφυλλο και σκορδάκι.. λάδι και ελάχιστο ξύδι και αρχίζω τις πρωινές μου δουλειές.. ( όσα βλέπει η πεθερά..αύριο έχω τη γυναίκα που με βοηθάει)
Ένα τηλέφωνο ..και όλα αλλάζουν σειρά και..γεύση..Η φίλη μου Μαρίκα και ο Νεκτάριος από Γερμανία γυρίζοντας από διακοπές στη  Τήνο πριν φύγουν αύριο  θα ερχόντουσαν σε μένα.. Χτύπησαν καμπάνες άγχους στο μυαλό μου...φακές;..φακές;.....κάτι από σίφουνας στο σπίτι! Με έχετε δει να με πιάνει πανικός;.. Πρώτη κίνηση παίρνω 2ο χάπι για την Πάρκινσον γιατί με πιάνει τρέμουλο πανικού. Μετά συνέρχομαι και κάνω στο μυαλό μου λίστα των όσων έχω να κάνω κατά σειρά χρόνου ..Αυτό είναι το μυστικό μου..έτσι καταφέρνω να κάνω συγχρόνως πολλά πράγματα.
Τα κατάφερα φίλοι μου, πήλινα στο φούρνο με μπριάμ και λουκάνικα, κοτόπουλο με πατάτες, ένα μικρό παστίτσιο, χόρτα βραστά που είχα μαζέψει από το κτήμα , τηγανιτές πιπεριές σαλάτα και βέβαια ένα γλυκό που είχα δει στο διαδίκτυο που όμως διασκεύασα ανάλογα με τα..γούστα μου !



Πολίτικο με σιμιγδάλι χοντρό , κρέμα και σορόπι από αυτό που μου έκανε ο άνδρας μου με ..ρίκια από τα δένδρα δίπλα στο κτήμα.
Οι φίλοι μου ήρθαν, τους χαρήκαμε, τους βλέπω μία φορά το χρόνο και πάντα ευγνωμονώ τα μπλοκ που μου έφεραν στη ζωή μου .Το σπίτι φίλοι μου γίνεται ομορφότερο όταν μέσα σε αυτό υπάρχουν άνθρωποι καλοί που βάζουν τη φιλία σε σχέση σχεδόν συγγενική. Ο θεός μπορεί να μη μου έδωσε εκτός από τις κόρες μου συγγενείς εξ αίματος όμως με γέμισε με ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπάω.
Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα και το κέρδος του άνδρα μου από όλο αυτό το σημερινό τραπέζι; Ποιος θα το βρει πρώτος;..χεράκια να βλέπω!!!  Να το πάρει το ποτάμι.....Γλύτωσε τις φακές φίλοι μου..χαμογελούσε μέχρι τα αυτιά του!!!!
-Τις φακές κορίτσι μου δεν τις τρώμε την άλλη μέρα..πειράζουν..φταίει ο σίδηρος που έχουν!!!! ( έχει πάρει ντοκτορά σε δικαιολογίες με ότι έχει σχέση με αυτό το φαγητό), να το βάλουμε στο τάπερ με το φαγητό για τα αδέσποτα σκυλάκια.. ( κούνα που σε κούναγε..λέω από μέσα μου)..
Όπως διαπιστώνετε  η διάθεση πάει πρίμα σαν βαρκούλα σε ήρεμη θάλασσα..του χαμογελώ..κουνώ το κεφάλι μου με κατανόηση..αναστενάζω και ..σκέπτομαι ότι θα στείλω στα σισίτια όλα τα φακελάκια από φακές που έχω στο ντουλάπι μου.
Αύριο ..αύριο ..τι μας νοιάζει..κάτι θα έρθει..απλά εμείς θα το καλωσορίσουμε με χαμόγελο και καλή διάθεση να διορθώσουμε τα άσχημα σε..όμορφα.
Αχτιδένια φιλάκια

22 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

χαχαχαχαχχα μια χαρα τις γλυτωσε τις φακες! Αλλα ζηλεψα τα καλουδια που κάνατε! Σημασια εχει οτι περασατε όμορφα.!
Καλό απόγευμα
Φιλιά :)

Kate'sCakeBox είπε...

Ευλογία είναι οι καλοί φίλοι Αχτιδούλα μου!!και όταν έρχονται και μένα στο δικό μου βάζω κι εγώ κάτω το ταλέντο μου στη μαγειρική και γίνομαι άλλος άνθρωπος!!χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες και πέρασες σούπερ-έφτιαξες και καταπληκτικό μενού!!!!-πότε τα πρόλαβες όλα?αλλά να μου πείς κι εγώ την ταχεία βάζω όταν μάθω ότι έρχονται φιλαράκια!!να είσαι καλά και πάντα τέτοια μάτια μου!!!!!φιλάκια πάρα πολλά!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Βρε τι πάθαμε με τις φακές! Καλή αντάμωση με τους φίλους! Να μην πούμε περισσότερα γιατί σήμερα η μέρα είναι όλη δική τους!

Penelope είπε...

Τυχερέ κύριε Δημήτρη!!!

Σκέψου και να είχες χρόνο, για ετοιμασίες τι θα έφτιαχνες καλή μου Αχτίδα :-))

Hengeo είπε...

Εμένα πάντως Αχτίδα μου αρέσουν οι φακές χαχα!

Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου οι φακες ειναι πολυ νοστιμες! και μη σου πω πιο πολυ κι απ τα λουκανικα! μη τις πεταξεις σε παρακαλω!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου οι φακες ειναι πολυ νοστιμες! και μη σου πω πιο πολυ κι απ τα λουκανικα! μη τις πεταξεις σε παρακαλω!

Ανώνυμος είπε...

ααα και μενα μ αρεσουν οι φακες! αλλα βρε αχτιδα πως τα προλαβες και τα εκανες ολα αυτα τελευταια στιγμη? εγω και μονο που τα διαβασα πελαγωσα!!!

φιλια
τινα

υ.γ. το γλυκο φαινεται θεικο! μου λειπουν οι συνταγες σου.. βαλε καμια για μιλφειγ αν μπορεις. ειναι ευκολο μεν αλλα πολυ θα με βοηθουσε!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πάλι στάθηκε τυχερός με τις φακές !!! Προσωπικά; τις λατρεύω !!! Πάντα να περνάτε όμορφα με αγαπητούς φίλους !!! Φιλιά !!!

konstantina handy mama crafts είπε...

χαχαχαχα τις γλίτωσε τις φακές τελικά!!!!!!! Μπράβο που έφτιαξες τόσα φαγητά για τους φίλους σας!! Έτσι είναι...οι καλοί φίλοι αξίζουν κάτι παραπάνω από φακές! Εμένα βέβαια είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά!
Φιλιά!!

Eleana-My Home My Memories είπε...

χαχαχαχα αν ήξερα πως φτιάχνεις τόσα φαγητά και σίγουρα νόστιμα!!! ούτε εγώ θα τις έτρωγα τις φακές :)))
Να έχεις πάντα τόσους καλούς φίλους γύρω σου, είναι υπέροχο συναίσθημα!!
Πολλά φιλιά!!

Ανώνυμος είπε...

πραματι το γλυκο ονειρο και μπρο που δεν εβαλες σοκολατα που κανει τα γλυκα αηδια! αυτο ειναι γλυκο!

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιο μενού θα πάρω τον ανήφορο θα ρθω Θεσσαλονίκη''''
Ελπίζω να πέρασες τέλεια΄΄
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου αγαπημένη, παρεούλα μου νυχτερινή πάντα έρχομαι τέτοιες ώρες και πριν ανοίξω παρακαλώ να έχεις ανάρτηση για να δω τι κάνεις.Αν έρθω κι εγώ θα μου κάνεις γλυκό; Σ΄αγαπώ από μακριά σαν δικό μου άνθρωπο.
Μαρίκα

Hfaistiwnas είπε...

Το μόνο σίγουρο για το αύριο είναι οι φακές χαχαχα! Καλημέρα!
Πάντως και εσύ πολύ κουράζεσαι να φτιάχνεις τόσα! Και κάνα δυο αρκούν!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μα που βρισκεις χρονο για ολα αυτα αγαπημενη μου! σε θαυμαζω!!!

καλημερα! φιλακια πολλα!

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

χαχαχαχαχαχα φοβερός ο άντρας σου,τριπλάρει κανονικά με φοβερές δικαιολογίες συν ότι είναι και τυχερός!
Μπράβο για όλα αυτά που έφτιαξες Αχτιδούλα μου.Χαίρομαι πολύ που έχεις όμορφους φίλους δίπλα σου και θαυμάζω πάντα την αισιοδοξία σου!
Πολλά γλυκά φιλιά:)

Rena Christodoulou είπε...

Αν όλα αυτά τα έκανες με τρεμάμενα χέρια, τι άλλο θα έκανες αν δεν έτρεμαν;
Μάλλον τρέμουν τα πάντα μέσα στο σπίτι
όταν σε βλέπουν Αχτίδα μου!!!!!
Να είστε καλά και πάντα να είναι γεμάτο το σπίτι σας και το τραπέζι σας!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα!!Τι να πω? Να πω μονο,οτι οταν θα εχω τραπεζι θυμισε μουνα σε φωναξω!!!Για το γλυκο παρακαλω συνταγη!!Φιλια Βασω κορινθος!!!

- spoonstories- είπε...

Χαχαχ βρε τον πονηρούλη σαν παιδάκι που γλιτώνει τιμωρία θα είναι!Δεν γλίτωσε απλά τις φακές αλλά θα απολαύσει και ένα σωρό λιχουδιές και επιδόρπιο παρακαλώ!!

Beauty Follower είπε...

Μα εμενα μου αρεσουν πολύ οι φακές! Πολυ ομορφο φαινεται το γλυκάκι σου :)

akrat είπε...

οι αναρτήσεις με θέμα το μαμ... πρέπει να απαγορευτούν

πεινάμεεεεεεεεεεεεεε στην εργασία