Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η μέρα μου..η μέρα μας..μαζί..μας αρκεί!



Μικροπραγματάκια που μου φέρνουν να τους ζωγραφίσω και είναι για μένα μία διασκέδαση !

Σήμερα στο κτήμα από το πρωί χάρηκα μία όμορφη καλοκαιρινή μέρα και έκανα και παρεούλα στον άνδρα μου . Όμως κι εκείνος μου έκανε σαν έκπληξη τη συντροφιά του δίπλα μου στη πολυθρόνα στο κιόσκι, δούλεψε ελάχιστα κόβοντας χόρτα και μου είπε ότι σήμερα μου αφιερώνει τη μέρα του!
 Έκπληξη ...είχε φύγει πρωί πρωί από το σπίτι και πήγε στη ψαραγορά ! Μου ετοίμασε  λοιπόν ένα υπέροχο θαλασσινό γεύμα στο κτήμα  με ουζάκι και ψάρι ψητό στη σχάρα και στα ξύλα που άναψε μέσα στη ζέστη! Βέβαια συμπλήρωσε με μία υπέροχη σαλάτα από τις πρώτες ντομάτες μας που κοκκίνισαν, ψητές πιπεριές και μελιτζάνα!!!
Θα μου πείτε..τίποτε το σπουδαίο .. όλοι το κάνουν..όμως εμείς ακόμα δεν έχουμε όλες τις ανέσεις εκεί..έτσι ο κόπος που έκανε έχει για μένα μία ξεχωριστή αξία και τη χάρηκα.
Έπειτα πήγε να βοηθήσει το γείτονα που έπαθε ζημιά μεγάλη τοποθετώντας ένα ντεπόζιτο πλαστικό τεράστιο στη γη που δυστυχώς από τη πίεση των χωμάτων με τη βροχή προ ημερών έγινε...φυσαρμόνικα! Ζημιά σχεδόν 2000 ευρώ.
Η καλή μας γειτόνισσα ήρθε με το σκυλάκο της μετά για το καφεδάκι και να ...καπνίσει με τον άνδρα μου παρείτσα το τσιγαράκι τους ( τσιγαράκι είπα;..γράψτε..τσιγαράκιααααα, φουγάρα οι δυο τους!).  
Μου έφερε αυγά από τις κοτούλες της και της είχα φέρει κέικ και κολοκυθόπιτα που έφτιαξα χθες! Πιάσαμε τη κουβέντα για άπειρα θέματα, για τη ζωή μας γενικά, .για τα βιβλία που της δάνεισα να διαβάσει . Ανταλλάξαμε γνώμες για το πιο είναι το καλύτερο αν και το βιβλίο πιστεύω ότι είναι θέμα καθαρά προσωπικής γνώμης για το καθένα.
Φίλοι μου εδώ στην εξοχή έμαθα πολλά ξέρετε και άλλαξα γνώμη και για πολλά.
Σήμερα είδα για πρώτη φορά πως αλωνίζουν τα στάρια δίπλα μας στο κτήμα !!!!


Μη σας φαίνεται παράξενο...
 Ήμουν παιδί της πόλης..γέννημα θρέμμα..τα φρούτα και τα λαχανικά για μένα υπήρχαν μόνο στο..μανάβη και στη χάρτινη σακούλα που έφερνε ο πατέρας μου.
Κάποτε φίλοι μου οι ντομάτες, οι πιπεριές τα αγγουράκια  υπήρχαν στο μανάβη μόνο μία συγκεκριμένη εποχή, το ίδιο και κάθε φρούτο .Θυμάμαι το πατέρα μου που ερχόταν με τη χάρτινη σακούλα και μας έλεγε με χαρά ότι βγήκαν οι ντομάτες!! Τώρα πια οι εποχές δεν παίζουν ρόλο, μου έχει φέρει κεράσια ο άνδρας μου τα..Χριστούγεννα!
Μαζί του έμαθα και είδα τα κεράσια, τα ροδάκινα , τα βερίκοκα στα δένδρα(!!!) και τα λαχανικά και τα ..ζωύφια εδώ στο κτήμα από κοντά! Έμαθα να τα κοιτώ χωρίς να αναπηδώ και να ξεφωνίζω όπως παλιά..Όταν έβλεπα ακρίδα έτρεχα σαν...τρελή..μα σήμερα ανακάλυψα στον εαυτό μου ότι μπορούσα να τη διώξω απλά..με ένα κούνημα του χεριού μου επάνω της!! Θεωρείστε το θαύμα!
"Κηδέψαμε" και μία κερασιά , της έκανε το..εγκώμιο, την "αποχαιρέτησε" και στη θέση της έβαλε μία καινούργια!!! 
Σκληρή πραγματικότης..όλα μπορούν να πεθάνουν και να αλλαχθούν!


Οι γατούλες μου πάνε μια χαρά, μεγάλωσαν , παίζουν, σκαρφαλώνουν , τρώνε τη κονσέρβα και τις κροκέτες τους και του φτιάξαμε τη γωνιά τους στη μπαγαζιέρα του τροχόσπιτου όσο πιο άνετη μπορούσε να γίνει αφού τους βάλαμε και...μαξιλάρια παλιά για να αράζουν!
Όμως δεν μας πλησιάζουν ακόμα απλά μας κοιτάνε και μόλις παρκάρουμε μπροστά στο τροχόσπιτο παίρνουν θέση δίπλα στο..πιάτο τους, να υποπτευτώ ότι είναι μάλλον ..συμφεροντολόγες;
Φύγαμε νωρίς σχετικά (κατά τις 7 μμ)  , είπαμε..σήμερα έκανε ότι με ευχαριστούσε..Κουράζομαι εύκολα πια αν και μου αρέσει να είμαι εκεί αδημονώ να κάνω το μπανάκι μου και να καθίσω στη γωνιά μου στο καναπέ. 
Σήμερα έχω και ο αγαπημένο μου σήριαλ...24h που το παρακολουθώ μετά..μανίας! Οπότε..να πω μια καληνύχτα και να σας δώσω μέχρι αύριο ..τι άλλο;
Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

Νίκη είπε...

Μικρές απλές χαρές κι όμως τόσο ουσιστικές! Μαλλον το μοιρασμα είναι αυτό που κάνει τα πιο απλά να φαίνονται μεγάλα!
Να περνάτε καλά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχ βρε Αχτίδα, ακόμα και αυτά τα μικροπράγματα που ζωγραφίζεις είναι άξια θαυμασμού !!! Και επειδή είμαι κι εγώ παιδί της πόλης σε καταλαβαίνω απόλυτα με τα λαχανικά και τα φρούτα .... είναι μερικά που ακόμα δεν τα καλοξεχωρίζω, περιμένω να δω το φρούτο πάνω στο δέντρο για να καταλάβω τι δέντρο είναι !!!Καλά να περνάς λοιπόν και καλό σου βράδυ !!! Φιλιά !!!!

Hfaistiwnas είπε...

Τώρα φρούτα και λαχανικά όλο το χρόνο, χάρις στα ψυγεία και φυτοφάρμακα!! Τι να πεις..
Να περνάτε έτσι καλά κάθε φορά! Γι'αυτό είναι η ζωή!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα φιλενάδα'''
Είδες τι καλά περνά κανείς στην εξοχή;
ΜΙΝΑ

Unknown είπε...

Τα πιο απλά πράγματα είναι τα πιο σημαντικά.
Και εγώ παιδί της πόλης είμαι και μου αρέσουν πολύ οι εικόνες που περιγράφεις στο κτήμα.
Καλή σου μέρα!!!!

ANNA FLO είπε...

Kαλή σου μέρα. Πολύ όμορφες στιγμές Αχτίδα μου. Και αυτά τα μικροπράγματα που φτιάχνεις είναι υπέροχα. Τελικά ξέρεις τι λέω;;; Τα μικροπράγματα αξίζουν στη ζωή. Αυτά της δίνουν χρώμα. Όπως το ψαράκι ψημένο στη φωτιά, μια όμορφη παρέα, τα φρούτα και τα λαχανικά που τρως στην ώρα τους και φυσικά ο άνθρωπός σου που σου χαρίζει όμορφες στιγμές........αυτά είναι η ουσία!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια μου!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα γλυκια μου!

BUTTERFLY είπε...

E οχι και τιποτα σπουδαιο! Σε αυτα τα μικα κρυβεται το μεγαλειο της αγαπης! Φιλια

OLINA M είπε...

Να είσαστε πάντα καλά και να γεμίζετε τις ημέρες σας με τόσο σημαντικά μικροπράγματα!
Μου λείψατε πολύ....αμέτρητα φιλάκια!!!

Maria Fe είπε...

απλα και ομορφα πραγματα της καθημερινοτητας...
τι ωραια που περναν οι μερες και οι ωρες οταν το ευχαριστιεσαι..
Πολλα φιλια

Ειρήνη Ε. είπε...

Στα απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας βρίσκεται η ομορφιά της ζωής, Γεωργία μου! Ο σύζυγος ακούραστος τα καταφέρνει μια χαρά με το κτήμα! Μπράβο του, γιατί ότι κάνει το κάνει με την καρδιά του!!
Φιλιά, καλό βράδυ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΑΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!

Unknown είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου!!!!θα τα πούμε την πρωτη εβδομαδα του ιούλη!!ετοίμασέ τα ολα για περιοιηση!!κ beaute!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

αχτιδα με τα ωραία...σου..
νασαι παντα καλά!!!!

Gina-Teta είπε...

Μικροπράγματα μεν πανέμορφα δε! Καλά να περνάς!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάς.
Φιλάκια ...

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτιδα μου τι ομορφες πέτρες έφτιαξες!!!!πολύ μου άρεσαν
Χαιρομαι που περνάς ωραία στο υπέροχο κτήμα σου να εισαι καλά και εσύ και ο κυριος Δημήτρης που το προσέχει.Πολλά πολλά φιλιά!!!