Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η Κλώντη μου έπαθε ατύχημα..


Μία όμορφη μέρα στο κτήμα μας που έγινε ξαφνικά τόσο άσχημη! Έτσι δεν γίνεται πάντα με τα ..ξαφνικά, τα απρόβλεπτα;
Ένα όμορφο πρωινό φίλοι μου, η Κλώντη μαζί μας δίπλα μου πάντα, ταΐσαμε τα γατάκια, στη σεζ λόγκ μου  και την είχα αγκαλιά, ποτίσαμε και θαυμάσαμε τη τριανταφυλλιά μου , φωτογραφίσαμε το θερμοκήπιο...
Κατά το απογευματάκι νωρίς ήρθε η γειτόνισσα μου, τα είπαμε, γελάσαμε, φτιάξαμε το καφεδάκι μας και επειδή έκανε ζέστη με το που έφυγε εγώ πήγα για ένα ντουζ στο μπάνιο..
Βγαίνοντας πρόσεξα ότι η Κλώντη δεν ήταν έξω από τη πόρτα του, ο Δημήτρης στο θερμοκήπιο..Πήγα στο κιόσκι, έψαξα, άρχισα να φωνάζω το όνομα της όταν από απέναντι κτήμα άκουσα τους φίλους μας να..ουρλιάζουν σχεδόν και το φίλο μας τον Ιορδάνη να ..παλεύει σχεδόν με το σκύλο του , ένα Καυκάσιο λύκο, προσπαθώντας να ..σώσει τη Κλώντη.
Τι μπορώ να σας πω..ότι έτρεχα σαν τρελή απέναντι..ο Δημήτρης από πίσω μου ψηλός έβλεπε τη Κλώνη να τρέχει κυνηγημένη. Ευτυχώς  ο Ιορδάνης την άρπαξε από τα δόντια του και με τη Κλώντη στα χέρια μέσα  τα αίματα..η Θωμαή να κλαίει ο σκύλος τους να μη υπακούει. Συναντηθήκαμε στη μέση του δρόμου...................
Την πήρα στα χέρια μου και γέμισα αίματα, δεν ήξερα τι να κάνω. Είχε πάθει σοκ και έτρεμε σαν το ψάρι..το ίδιο κι ..εγώ!!!.. Μου την άρπαξε ο Δημήτρης, την πήγαμε στο μπάνιο και την ξεπλέναμε με άφθονο νερό για να δούμε τις δύο πληγές..Μία δίπλα στο λαιμό προς τη σιαγόνα και μία στα πλευρά ευτυχώς μικρές όσο ένα δόντι, μα το αίμα της είχε κάνει το τρίχωμα κατακόκκινο.
Την τύλιξα με τη μεγάλη πετσέτα μπάνιου και πίεσα τη πληγή όσο μπορούσα προσπαθώντας να την ηρεμήσω. Πήραμε το κτηνίατρο τηλέφωνο που βέβαια Σάββατο..έλειπε ο άνθρωπος και πάλι μου είπε ότι αν χρειάζεται ξεκινάει από Χαλκιδική να έρθει.όμως η αιμορραγία σταμάτησε σχετικά και άρχισα εγώ να.. Τι άλλο για μένα; ..μετά από τέτοια σύγχυση, κρίση της Πάρκινσον, τα χάπια μου στο σπίτι, έχασα την αίσθηση της ισορροπίας .. με τη Κλώντη αγκαλιά βρεγμένη, να τρέμω τόσο που μου έφευγε από τα χέρια.
Κάτι από..χαμός! Η Κλώντη είναι και υπογλυκαιμική, ο γιατρός μας είπε από το τηλέφωνο να χορηγήσουμε άμεσα μέλι και αντιβίωση και..έτσι γυρίσαμε σπίτι..αφού ηρεμήσαμε κάπως.
Κάναμε το σταυρό μας και σκεφτήκαμε ότι τέτοια μέρα ο Θεός μας φύλαξε από κάτι χειρότερο.
Τώρα, βραδάκι πια...της καθαρίσαμε το τρίχωμα γύρω από τις πληγές της όπως μας είπε ο γιατρός, της κάναμε μπάνιο και ζεστές κομπρέσες,βάλαμε Bettadine, της δώσαμε αντιβίωση και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά..Είναι φοβερά φοβισμένη , δεν έφαγε και κοιμάται..μα είναι καλά!
Φίλοι μου είμαι πολύ ταραγμένη, στεναχωρημένη και τι να πω παρά..σε σας Αχτιδένια φιλάκια και σε μένα την ευχή να πάνε όλα καλά και να μη μου πάθει τίποτε..ίσως σας φαίνομαι υπερβολική μα είναι κάτι σαν ..παιδάκι για μένα..έτσι απλά..την αγαπώ..

25 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μην στεναχωριέσαι Αχτίδα, θα δεις όλα θα πάνε καλά !!!!Δεν ήταν σοβαρό, θα το ξεχάσετε !! Φιλιά !!!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Διάβασα με αγώνία την ανάρτηση σου , Αχτίδα μου !!!! Έχω διαβάσει τόσα πράγματα στις αναρτήσεις σου για την Κλώντη κι έχω δει τόσες φωτογραφίες της που νοιώθω σαν να την γνωρίζω χρόνια - και βέβαια την αγαπώ πολύ - είναι τόσο γλυκούλα !!!!
Ευχομαι ολόψυχα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ !!!!!

mahler76 είπε...

Αχτίδα μου ελπίζω η Κλώντη σας να είναι πλέον καλά. Εύχομαι περαστικά της.

agriomeli είπε...

Σε 2 μερουλες
το σκυλακι θα κανει χαρες.
Θα δεις!
Η ανησυχια ειναι πιο πολυ
για εσενα.
Προσεχε τον εαυτο σου.

Καλο ξημερωμα.

Ανώνυμος είπε...

όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος φιλενάδα''το πρωί λέγαμε στο τηλέφωνο για της φωτο του κτήματος που θα έκανες ανάρτηση και τώρα διαβάζω αυτό''''τι να πω;
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ''''
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτιδα μου μας στενοχωρισες.. ελπιζω η κλωντη η αγαπημενη μας να συνελθει γρηγορα απο το σοκ και το τραυμα. το αλλο το σκυλι γιατι αφηνιασε ομως ετσι? δεν ειναι εκπαιδευμενο? εγω παντως το ομολογω πως τα φοβαμαι πολυ καποια σκυλια..

περαστικα σας
τινα

Maria Fe είπε...

Το καημενο το σκυλι...
Ευτυχως της παραχωρηθηκαν εγκαιρα τα απαραιτητα κυρια αχτιδα μου.
Ολα θα πανε καλα μην ανησυχειτε.
ΕΝα γλυκο φιλι και μια αγκαλια απο μενα για καλη και συντομη αναρρωση

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Περασες -περάσατε ασχημες και δύσκολες ώρες Ενοιωσα την αγωνία σας τον πόνο την λαχτάρα σας ...ευχομαι να είναι όλα καλά για την δική σου υγεία και η μικρούλα σας σίγουρα να γίνει καλά και σύντομα θα σας κάνει χαρές Φιλάκια συμπαράστασης πολλά

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να γίνει επίθεση σε άλλο σκυλί, διότι ο δικός μου είναι επιθετικός. Αλλά τι έγινε όμως; Κάποιο απ' τα δύο παραβίασε τα σύνορα του άλλου, πιστεύω εγώ. Θα συνέρθη το κοριτσάκι σας, απλά θέλει το χρόνο του και υπομονή. Φαντάζομαι το άλλο να είναι εμβολιασμένο, το ρωτήσατε; Προσέχετε τον εαυτό σας κυρία Γεωργία, φαντάζομαι την ταραχή όλων σας. Φιλιά και μεγάλη αγκαλίτσα στο κοριτσάκι σας. Σοφία

Unknown είπε...

Πω!πω!!!! πόσο θα φοβήθηκε η Κλώντη!!! Αλλά να δεις που όλα θα πάνε καλά.
Εύχομαι περαστικά και κοίτα εσύ λίγο περισσότερο την υγεία σου.
Και μία απορία. Ο σκύλος των φίλων σου γιατί της επιτέθηκε;
Να έχεις μία καλή Κυριακή με ηρεμία!!!

Fantaizi είπε...

Αχτιδουλα μου καλημερα.Σε καταλαβενω απολυτα γιατι ακριβως το ιδιο επαθε και εγω με το δικο μου και χειροτερα.Του επιτεθηκε το σκυλι του γειτονα κυνηγοσκυλο παρακαλω το δαγκωσε στην κοιλια και του προκαλεσε αιματωμα σαν πορτοκαλι.Ο κτηνιατρος τοτε δεν μας εδεινε καμια ελπιδα ΑΛΛΑ τα καταφερε και εζησε πολλα χρονια.Μην ανησυχεις λοιπον ολα θα πανε καλα.Φιακια και περαστικα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, ευχαριστώ φίλη μου.

@ nikiad.blogspot.gr, όποια το έχει γνωρίσει ξέρει ότι είναι ένα καλόβολο και ήσυχο σκυλάκι.

@ mahler76, είναι καλύτερα όμως είναι φανερό ότι πονάει.

@ agriomeli, ελπίζω με την αντιβίωση να είναι καλύτερα φίλη μου ευχαριστώ.

@ ΜΙΝΑ, είδες τι μπορεί να γίνει μέσα σε λίγη ώρα; δεν έχω συνέλθει ακόμα.

@ ΤΙΝΑ, εγώ να δεις.Ο σκύλος αυτός είναι για φύλαξη εκεί και είναι άγριος.Η Κλώντη μπήκε κρυφά κάτω από τη κεντρική πόρτα του φράκτη.

@ Maria Fe είναι ακόμα φοβισμένη και πονάει όμως είναι τόσο ήσυχο και βολικό σκυλί.

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου , φίλη μου σε έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό το καιρό.Πιθανόν να πάω Κομοτηνή και τότε θα φροντίσω να ειδωθούμε.

@ Σοφία, η δική μου έφταιγε που ξέφυγε από τη προσοχή μας και πήγε κρυφά στο κτήμα των φίλων μας.Βέβαια ο σκύλος τους είναι επιθετικός.Το έχει κάνει και με άλλα σκυλιά.

@ Stella Christomoglou, όπως είπα το έχει κάνει και με άλλα σκυλιά γειτόνων.Είναι επιθετικός και ζηλεύει το νέο σκύλο κουτάβι των γειτόνων.

@ Fantaizi, ευχαριστώ φίλη μου.Του έχει μελανιάσει όλο το κομμάτι μεταξύ των δύο τραυμάτων.Έγινε επιδερμικό αιμάτωμα.

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

γρηγορα να γίνει καλα η Κλωντη σας Αχτιδα μου..

marilia είπε...

Κακόμοιρο πλασματάκι, τρομάρα που θα πήρεεεεεεεε!!! Έλα, πέρασε και θα γίνει πάλι η παλιά, καλή... κακομαθημένη πριγκίπισσα με το φιόγκο!

Χαμογέλα της, θα νιώσει καλύτερα. Και ένα φιλί στο κεφαλάκι από μένα, που, όσο κι αν της τη λέω, την αγαπώ. :):)

Ανώνυμος είπε...

AAAA το τερατάκι μας! Πέρασε τα σύνορα σε ... άλλη χώρα, και ο φρουρός έκανε κατά μέτωπον επίθεση! Μεγάλο πράγμα η ζήλεια τελικά. Αλλά άμα τα ζώα οριοθετούν τα σύνορά τους, γίνεται χαμός όποιος τα παραβιάσει. Εδώ ο δικός μου απ' το μπαλκόνι του 4ου ορόφου αν δει σκυλί άλλο στον δρόμο, μας ακούει όλη η γειτονιά. Πόσο μάλλον αν πατήσει το... πάτριο έδαφος! Θα συνέλθει και θα ισιώσει ο ... φιόγκος, απλά θέλει χαδάκια και υπομονή. Και φιλιά!! Σοφία

Ανώνυμος είπε...

ειναι και η ρατσα τετοια επιθετικη.. καλοι φυλακες αλλα και επικινδυνοι και για ανθρωπους και για ζωα. εξακολουθω να πιστευω οτι και αυτα τα σκυλια ωφελουνται απο την εκπαιδευση αλλιως γινονται φονικη μηχανη. που να το ξερε το καημενο το κλωντινι που ειναι και μη μου απτου. και παλι περαστικα

τινα

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι ολα να πανε καλα και ειμαι σιγουρη οτι θα πανε. Περαστικα.Βασιλικη.

konstantina handy mama crafts είπε...

πω πωωωω....φαντάζομαι το σοκ σας!!
Ελπίζω τώρα να είναι καλά η μικρή Κλωντίτσα!! Περαστικά της!!

Memaria είπε...

Τι λαχτάρα κι αυτή που περάσατε...περαστικά στην Κλώντη σου!
Φιλιά πολλά!

Hfaistiwnas είπε...

Αφού δεν είναι κάτι σοβαρό, θα γίνει καλά! ΠΕραστικά σας!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελπίδα μου σ' ευχαριστώ, είναι καλύτερα.

@ marilia, αχ! τα είπαμε εμείς..ελπίζω αύριο να είναι όπως πριν, χαρούμενη.

@ Τίνα, έχεις δίκιο είναι το μόνο που τους καταλογίζω διαφορετικά δεν έφταιγε το σκυλί τους.

@ Βασιλική μου σ' ευχαριστώ.

@ konstantina handy mama crafts ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω, τα φάρμακα δεν μου κάνουν τίποτα.

@ me (maria), να μη σου συμβεί ποτέ φίλη μου.

@ Hfaistiwnas τέλος καλό όλα καλά ελπίζω.

Aby Craft είπε...

Περαστικά στη Κλώντη σου! Επλίζω να είναι καλύτερα και να γίνει γρήγορα καλά!

Marie είπε...

Αγαπημένη μου Ακτίδα, μπαίνω μετά από καιρό (λόγω τρεξιμάτων) να δω τι κάνεις και διαβάζω αυτό..:(
Πάλι καλά!!!! Τη γλύτωσε στο τσακ! Δόξα το Θεό, το Κλωντάκι θα αναρώσει και από το σοκ και από τις πληγές και θα περάσει κι αυτό. Ήταν πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία της! Πρόσεχε τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου,η Κλωντη ειναι εφταψυχη αλλωστε το εχει αποδειξη.Εσυ ομως πρεπει να προσεχεις γιατι αν εσυ δεν θα εισαι καλα,τοτε ουτε η Κλωντη ουτε ο κ.Δημητρης θα ειναι επηδει ειστε πολυ δεμενοι.θα σε παρω τηλεφωνο .Φιλακια και περαστικα
Στελα.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Σε καταλαβαίνω γιατί το ίδιο πάθαμε με το Μαλτεζάκι της μαμάς μου και το κακό ήταν οτι δεν το τραυμάτισαν τα σκυλιά κανενός γείτονα,αλλά τα δικά μου! Ευτυχώς δε έπαθε κι αυτό κάτι χειρότερο,αλλά πια δεν έρχεται στο σπίτι μου.Στέκεται στα μισά του δρομου και γαυγίζει να γυρίσουμε κοντά του.
Σε καταλαβαίνω πως το νοιώθεις,έτσι απαραίτητο έγινε και σ εμάς.
Διάβασα όμως και την νέα ανάρτηση,οτι όλα βαίνουν καλώς και χάρηκα.
Φιλάκια πολλά Αχτίδα μου και καλή σοδειά,γιατί το θερμοκήπιο ,αποδείχτηκε χρυσορυχείο