Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Νάμαι καλέ..ξαναήρθα!



Ξεκινώ με αυτό το μήνυμα "σφήνα" γιατί δεν άντεχα αυτό το διήμερο να βλέπω σκοτωμένα αδέσποτα στην άσφαλτο και διψασμένα να περιφέρονται παντού!


Καλημέρα, καλημέρα με το πρωινό καφεδάκι δίπλα μου και διάθεση να σας ανοίξω έστω για λίγο το..καναπέ μου στο μπλοκόσπιτο.
Χθες πέρασα πάλι την ημέρα μου στο κτήμα αφού ο άνδρας μου δεν με αφήνει ούτε στιγμή έστω και αν να λέμε και την αλήθεια θα ήθελα να μείνω σπίτι για να κάνω άλλες δουλειές.όταν του το λέω μου απαντά:
-Αυτό ακριβώς αποφεύγω κορίτσι μου, να κάνει "άλλες" δουλειές!
Μου λείψατε λοιπόν..γιατί όταν γυρίζω σπίτι αργά..σχεδόν 9 είμαι τόσο κουρασμένη που τον ανοίγω μόνο για τα μηνύματα.
Ο καιρός .. τι να πω..παράξενος ..διαθέτει από όλα..ήλιο, βροχή , σύννεφα, εικόνες λες και θα ξεσπούσε καταιγίδα και ..ξάφνου να η ζέστη και ο ήλιος. 
Άνοιγα και έκλεινα το κιόσκι, άνοιγα και έκλεινα την ομπρέλα έξω στο μικρό τραπεζάκι όπου καθόμαστε με τη γειτόνισσα και λέμε τα δικά μας.
Να δείξω με ..καμάρι τα αποτελέσματα του κόπου του καλού μου που είχαν στο μεσημεριανό λιτό μας γεύμα τη σαλάτα που βλέπετε μαζί με το ψωμάκι που ζύμωσε το προηγούμενο βράδυ!


Το αστείο είναι ότι μόλις κάνει μία δουλειά και κουράζεται έρχεται στο κιόσκι και μου λέει ιδρωμένος και βρεγμένος από το λάστιχο ότι ΔΕΝ θα ξαναφυτέψει άλλη φορά!!! Μετά από λίγα λεπτά σηκώνεται, παίρνει ένα κουτί από το φυτώριο με φυτά και πάει να τα φυτέψει ..κρυφά..μα μην το δω δήθεν..λες και θα μου ξέφευγε πίσω από το κέντημα μου η.. γάτα..τι φτιάχνει!
Είχαμε και την επίσκεψη των καλών μας φίλων Ολίνα και Ηρακλή τα παιδάκια τους και χαρήκαμε μαζί τους λίγες χαρούμενες ώρες και η Κλώντη μία υπέροχη αγκαλιά!



Όπως βλέπετε αυτό είναι το περίφημο..αγροτόσκυλο Κλώντη!!!!!
Φίλοι μου αυτές τις μέρες δεν ήμουν στα καλά μου απλά γιατί δεν με αφήνουν να είμαι όμως όπως είναι γνωστό η διάθεση μου πάντα γυρνάει αφού δίνω μία "σπρωξιά" και  (επιτρέψτε την έκφραση) μούντζα σε όσα δεν μπορώ να αλλάξω.
Απορώ γιατί με ..σέρνουν σε γιατρούς για κάτι που δεν διορθώνεται και δεν αλλάζει. Ξεχάστε το όπως το ξεχνώ κι εγώ και που θα πάει..λίγα ραντεβού μου έχουν ακόμα με αυτούς που θα περάσουν, Μαγνητική, υπερήχους, Ενδοκρινολόγους, Νευρολόγο..όχι..δεν έχω άλλους..τέρμα..
Και για να σκάσει γέλιο το χειλάκι σας ..είναι 9.35 το πρωί και μόλις με πήραν πάλι στο τηλέφωνο (λάθος) πάλι για τη Πειραιώς Τράπεζα που έχουμε ένα νούμερο διαφορά!!! Βγαίνει ένας νεαρός μες στη καλή χαρά και μου λέει!
-Γειά σου..ο Θοδωρής!!
Τα χάνω σκέπτομαι κάποιο άλλο Θοδωρή και του λέω:
-Τι κάνεις βρε αγόρι μου ;
Μου απαντάει:
-Πήρα για το δάνειο..πάλι με πιέζουν για τις δόσεις!!!!
Του εξήγησα ότι κάνει λάθος και ότι δέχομαι περίπου 20(!!!) τηλεφωνήματα τέτοια λάθος την ημέρα..ακόμα και στο κτήμα όταν κάνω εκτροπή!!!! Μου έχουν κάνει τα..νεύρα τσατάλια με αυτό το πρόβλημα που όπως μου λένε δεν ..διορθώνεται παρά αν αλλάξω νούμερο μετά από...40..χρόνια που το έχω!!!!!!!.
Σας ζάλισα;..Καλά τόσες μέρες που σας είχα αφήσει ήσυχους!
Μόλις με πήρε και η Ποδηλάτισσα, ήρθε Θεσσαλονίκη , θέλει να ε ιδωθούμε ..θα δώσω μία ..σπρωξιά στο ραντεβού με το γιατρό για άλλη μέρα( ευκαιρία ζητούσα) !
Πάω να κάνω στο σπίτι ..όσα βλέπει η..πεθερά και μετά...
Αχτιδένια φιλάκια

8 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδουλα!
καλη εβδομαδα!
και καλο μαζεμα στο σπιτι.
φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτίδα δίκιο έχει ο αντρούλης σου που σε παίρνει μαζί να αλλάξεις αέρα! οι δουλειές στο σπίτι δε τελειώνουν ποτέ! και άμα πάρεις και γυναίκα πάλι το ίδιο και χειρότερα! πάλι μένουν πολλά κοιτάν να φυγουν και να τα κάνουν όλα πάνω πάνω! και πάλι εσύ μετα τα κάνεις όλα! άστα!

Maria Fe είπε...

Γλυκια μου κυρια Αχτιδα.
Ολα τα προβληματα μοιαζουν μικρα με τον τροπο που αντιμετωπιζετε εσεις.
Οι γιατροι συνηθως λενε η θετικη σκεψη κανει θαυματα.
Νε περνατε παντα τοσο ομορφα και να κανετε πραγματα που αγαπατε.
Καλη εβδομαδα
Φιλακια

Μαρία Έλενα είπε...

Καλά να περνάτε
Φιλάκια ...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τώρα που έφτασε και η Βίκυ δεν σε βλέπω να κάθεσαι ... καλά να περάσετε και φρόντιζε την υγεία σου. Καλά η Κλώντη βλέπω κάνει "σκυλίσια ζωή" με τόσες αγκαλιές !!!Φιλιά !!!

Rena είπε...

Αφού ήρθε η ποδηλάτισσα κατάλαβα τι έχει να γίνει θα καλοπεράσετε και ζηλεύω,πολύ θα ήθελα να γνώριζα κι εσένα από κοντά Αχτίδα μου,ίσως κάποτε να γίνει και αυτό,μέχρι τότε καλά να περάσετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ Κ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ. ΒΓΕΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΘΑΘΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΤΤΟ? Ρ ΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΟ.ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΦΡΕΣΚΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ 5 ΒΑΖΑ.ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΣΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ .ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ.

metaxia nikolopoulou είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑς ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.